Dodaj do ulubionych

Zabawne wspomnienia

30.10.14, 14:30
www.sferatv.pl/vod/debata-wyborcza-2010/audycje/82-debata-wyborcza-2010.html
poczatek nudny ale potem te obietnice, super zabawa
warto popatrzeć na inne debaty z 2010, i porównać z obecnymi obietnicami GD. Ciągle mi brakuje tego metra, dopisze czy nie. A już zabwnie było jak mi pokazano szmatławca, co to napisali, najlepszy prezydent w Polsce???
Obserwuj wątek
    • marynik Re: Zabawne wspomnienia 30.10.14, 15:57
      www.dziennikzachodni.pl/artykul/3598857,oceniamy-prezydentow-miast-wyniki-plebiscytu-mankaszulik-pierwsza-gorski-ostatni,id,t.html

no ciekawe raz najlepsza raz najgorsza P. Prezydent bardzo wierzy w różne sondy i rankingi ale tylko wtedy gdy jest cos na korzyść. Ciekawe jak skomentowałaby ten ranking???
      • amarian2 Re: Zabawne wspomnienia 30.10.14, 21:47
        Co ty, dwór dba a by ją nie denerwować, i takich rzeczy nie pokażą.
        A wracając do wspomnień, to Darek rozbawił mnie do łez ... aż szkoda, że nie ma chłopców z sld na debatach.
        • jozefosmenda Re: Zabawne wspomnienia 30.10.14, 23:25
          Marian!
          Jest takie powiedzenie, że chłopcy to są u szewca!
          A nas tam dlatego nie ma bo dajemy szansę innym na pokazanie się.Między innymi czekamy na twoje występy.
          • amarian2 Re: Zabawne wspomnienia 31.10.14, 07:12
            Józefie, występ bez aktorów drugoplanowych to żadna zabawa.
            A tak poważnie nie widzisz, co wtedy obiecywaliście i jak się skończyło???
            To może jeszcze raz posłuchasz?
            • jozefosmenda Re: Zabawne wspomnienia 31.10.14, 12:37
              Marian ja jako człowiek zabiegany nie mam czasy siedzieć przed kompem i słuchać tego co było cztery lata temu. Mówisz, że Darek rozbawił cię do łez a ja niestety nie wiem o co ci chodzi bo mnie z kolei ktoś inny mógł rozbawić i wcale nie do łez!
              Przy okazji informuję ciebie i wszystkich innych różnych po drugiej stronie, że widziałem dzisiaj ranking "postępowych" miast za kadencję 2010-14 gdzie Ruda Śląska awansowała z 47 miejsca na 11! Czyli poszła do przodu o 11 miejsc!
              Jestem teraz ciekaw jak się będziecie do tego "ustawiać", Wręcz doczekać się nie mogę!(myślę, że w internecie już znajdziesz szczegóły)
              A co do roli drugoplanowej to lepiej mieć właśnie taką niż żadną!
              • pipi43 Re: Zabawne wspomnienia 31.10.14, 12:46
                jozefosmenda napisał:

Ruda Śląska awansowała z 47 miejsca na 11! Czyli poszła do przodu o 11 miejsc.

Jedno z tych zdań nie jest prawdziwe.
                Tylko które...
              • fifik_rsl Re: Zabawne wspomnienia 31.10.14, 12:48
                Panie Józefie skoro twierdzi Pan iż Ruda Śląska awansowała z 47 miejsca na 11 i jednocześnie uważa że jest to awans o 11 miejsc, to może to być sygnał że wiek i związane z nim ograniczenia, dają się coraz mocniej u Pana we znaki.
              • amarian2 Re: Zabawne wspomnienia 31.10.14, 16:15
                Józefie dobrym zwyczajem na forum jest dawanie linka do info.
                Bo tak, to są bajki, ale mnie nie dziwią. niedawno widziałem stronę gdzie, jako kandydat na prezydent miałeś ponad 60% poparcia. Fakt, że głosowało tam kilka osób chyba nie ma znaczenia:)
                A przecież szmatławiec podał, że GD została wybrana najlepszym prezydentem Miasta w Polsce.
                Wiem, Józefie, my tu pamiętamy taki sondaż, gdzie kilku znajomych naczelnej coś tam udowadniało i to miała być opinia większości. Józefie, jeżeli oprócz wiszenia na plakatach chcesz rozmawiać z mieszkańcami to radzę przeczytaj sobie dokładną analizę, nie tabelki, nie miejsce, ale analizę
                www.curulis.pl/O_firmie/Raporty_badawcze.html
                Potem przeczytaj wreszcie wykonanie budżetu za rok 2013, bo nawet nie otwarłeś tej książki a na koniec zapytaj tych którzy coś wiedzą bo tak mieszkańcom możesz zagrać na cyji (fajnie) ale o budżecie już z młodymi nie pogadasz.
                • hepik1 Re: Zabawne wspomnienia 31.10.14, 16:58
                  amarian2 napisał:

> Józefie, jeżeli oprócz wisz nia na plakatach

Prawdę mówiąc oprócz barbi -wowatych Skowronkowej i Dziedzicowej.w miarę oryginał z odrobiną fotooszopa Wieszołka, to podobizny Józefa nie zauważyłem nigdzie.
                  Zaznaczam ,że nie poruszam się poza obszarem Halemby,Wirku i Kochłowic.
                  • amarian2 Re: Zabawne wspomnienia 31.10.14, 19:39
                    Wirek?
                    Dzisiaj przejeżdżałem Westerplatte, wisi.
                    • hepik1 Re: Zabawne wspomnienia 31.10.14, 20:13
                      Wirek rozumiany od Halemby ,skręcając przed dworcem w kierunku Kochłowic.
                      Choć dzisiaj również wirecki cmentarz.
                      Nie wisiał.
                      • rylska Re: Zabawne wspomnienia 31.10.14, 20:25
                        co ma wisieć - nie utonie
                      • amarian2 Re: Zabawne wspomnienia 31.10.14, 21:28
                        Oprócz dzisiejszego dnia to niewiele tego Wirku widzisz
                • jozefosmenda Re: Zabawne wspomnienia 31.10.14, 21:49
                  Marianie chcesz linka no to masz! Na razie takiego:
                  www.rudaslaska.pl/ruda-slaska/aktualnosci/2014/10/31/finanse-przekute-w-sukces/
                  I przestań mnie rozczarowywać z tymi twoimi uwagami o znajomości zagadnień finansowych związanych z budżetem miasta bo jak ci już pisałem to TY dla mnie nie jesteś żadnym autorytetem w tej dziedzinie. Wskutek przerwy w pracy w samorządzie niestety już tego "nie czujesz"!(a zmian było w pierony!)
                  Ale "tych młodych" możesz szkolić bo taki zasób wiedzy jak na nich jest wystarczający.No i od czegoś tą edukację trzeba zacząć.
                  • amarian2 Józef nie wygłupiaj się cytując ... 31.10.14, 22:02
                    Józefie zabawne, bo z godzinę temu zapytałem portal: jaki to ranking. I ponieważ z jednego takiego pijarowego cuda się wycofywali i przepraszali to sądzę, że będzie podobnie. Bo wyobraź sobie radny specjalisto opierający swoją wiedzę budżetowa na WR, że oni posługują się tym samym badaniem w którym R,Śl zajęła 2444 miejsce i 65 wśród Miast na 66 możliwych. Teraz czekam na odpowiedź redakcji aby zobaczyć co wykombinowali.
                    Józefie, naprawdę cokolwiek przeczytaj na stronach internetowych, przepisy mówisz się zmieniają, ciekawe tylko w Mieście R, bo wszelkie porównania, badania i rankingi SA porzeciez porównaniem do innych miast.
                    • skalar2011 Re: Józef nie wygłupiaj się cytując ... 01.11.14, 09:01
                      widać Zefel mo demencjo i 2444 mu wyglądo jak 11
    • aptykorz Re: Zabawne wspomnienia 01.11.14, 22:43
      No widzisz Marian jak prorok Zefel szybko Cie wyautowal z samorzadu , tylko Zefel ma natychmiatowy kontakt z WR i rubinowymi ustami GD (to aktualna wlascicielka Zefla) a to najlepsza i niepodważalna wiedza samorządowa , pozostale zródła informacji to wielki kit , tak Marian prawda jest brutalna , musisz teraz słuchać pilnie proroka Zefla najlepiej na kolanach :-) :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka