Dodaj do ulubionych

górnicza prawda - wg Marcelego M.

26.11.14, 16:31
Przeglądając facebook'we konta poniektórych działaczy, angażujących się w politykę miasta natrafiłem na coś takiego zapodaj.net/98fb3cc470344.jpg.html
Ot co nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby...nie stek KŁAMSTW użytych przez pana M.
Nie chcąc poniżać się do poziomu wypowiedzi tego pana, at co byłoby to tak samo ciężkie, jak spojrzenie na realną sytuację miasta przez obecną świtę rządzącą.
Szanowny Panie chciałbym zacząć komentarz od początku. Pani Poseł, którą zmieszał pan z błotem od wielu, już lat uczestniczy w Górniczych Barbórkach, nie tylko tych bankietowych, ale i kościelnych. Różnica polega, jednak na tym że takowa msza może odbywać się w każdym kościele, a nie tylko tym który spodoba się panu. Ponad to przypominam, iż nie kto inny jak Danuta Pietraszewska wywalczyła dla 43 wdów górniczych DOŻYWOTNIE !! renty, które pobierają od listopada 2009roku, to jej osobiste zaangażowanie doprowadziło do tych zmian. Więc, jeżeli czegoś pan nie widzi to na przyszłość proponuje otworzyć oczy bądź udać się do specjalisty, chętnie taką wizytę opłacę, bo prawda niestety ale w oczy kole...Na koniec proszę o odpowiedź na jedno pytanie CO PAN ZROBIŁ DLA GÓRNICTWA ?? (ot co pytanie retoryczne bo efekty marne)
Obserwuj wątek
    • bellodinotte10 Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 16:39
      jak to co zrobił? dzielnie roznosi Wiadomości Rudzkie po torgu we czwortki :D
    • amarian2 Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 16:42
      Pisanie o bojówkach Marcelego nie ma sensu. jaki jest wszyscy widzą. Tu przed chwilą niektórzy zastanawiają się, kto się dorwie do władzy. Jednym z nich jest Marceli, i tego należy się bać.
      Ale jak już jesteśmy przy tym typie, to mam pytanie, kto to jest te związki zawodowe kopalń w szmatławcu na 3 stronie bo się nie podpisały. Sam orzeł Marceli czy jakiś "doradca" to wymyślił???
      • bellodinotte10 Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 16:56
        Anonimowi Związkowcy ;)
        • paneltech Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 19:39
          To niech zrobią coś dla pracowników skoro są związkowcami to precz od polityki.
      • lukaszek80 Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 16:58
        Jedyny mi znany związek to Związek Zawodowy Rudzkich Górników Wielbiących Grażynę Dziedzic gdzie główne skrzypce gra Marceli plus do tego paru innych mało znanych górników. Marcelemu po prostu się wydaje że jak on wielbi to znaczy że wszyscy związkowcy też wielbią.
        • paneltech Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 19:41
          Czy to może ten co się kiedyś tak chamsko zachowywał na sesji a mimo tego Pani Prezydent ani ochrona nie wyprosili go . Bo co? Bo Pani prezydent podobały się te bojówki, ale jak młodzież pije piwo na ławce to dostają mandaty i zabiera się ich na izbę wytrzeźwień.
          • skalar2011 Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 20:16
            paneltech napisał(a):

> Czy to może ten co się kiedyś tak chamsko zachowywał na sesji a mimo tego Pani
            > Prezydent ani ochrona nie wyprosili go . Bo co? Bo Pani prezydent podobały się
            > te bojówki, ale jak młodzież pije piwo na ławce to dostają mandaty i zabiera si
            > ę ich na izbę wytrzeźwień.
            a jak sie miała odzywać jak go sama zaprosiła łon łazi w jeji lidze, tacy łograniczeni osobnicy jej pasują, bo nimi sie łatwo manipuluje
      • marynik Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 16:59
        I mnie zastanowiło poparcie związków zawodowych górniczych - tyle tylko , ze jest ich ponad 20, więc które popierają? Nie można się wypowiadać w imieniu wszystkich. A już taka sytuacja miała miejsce podczas sesji , kiedy radny Skudlik odczytywał list w imieniu związków zawodowych. (niby wszystkich) oi się jednak okazało kłamstwem, bo były to nieliczne związki kopalniane
        • bed-wa Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 18:52
          Czy ten Murawski robi w kopalni na codzien jako gornik dołowy?
          • skalar2011 Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 20:17
            bed-wa napisał:

> Czy ten Murawski robi w kopalni na codzien jako gornik dołowy?
            ja cołkiem dołowy jak szuko pod biurkiem dlugopisu co mu sie skuloł
      • paneltech Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 19:37
        Właśnie takich ludzi trzeba się bać bo klepią jęzorem jak im zagrają a ponadto co cztery lata zmieniają mantle.
    • mietlorz707 Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 18:53
      > nie kto inny jak Danuta Pietraszewska wywalczyła dla 43 wdów
      > górniczych DOŻYWOTNIE !! renty

Jakieś potwierdzenie? Źródło? Treść interpelacji? Stenogram z posiedzenia? Cokolwiek?
      Szukałem, ale nic na ten temat nie znalazłem. Dlatego proszę o odpowiedzi.
      • amarian2 mietlorz 26.11.14, 19:07
        pietraszewska.pl/interpelacje/11779k6/
        pierwszy wpis w google i masz
        • amarian2 Re: mietlorz 26.11.14, 19:09
          a tu konkret
          gdansk.naszemiasto.pl/artykul/premier-przyznal-gorniczym-wdowom-renty,83747,art,t,id,tm.html
          internet się zaciął albo ...
          • amarian2 Re: mietlorz oj mietlorz 26.11.14, 19:10
            slaski.platforma.org/aktualnosc/2415
            ty szukałeś? czego : chyba odkurzacza :)
            • mietlorz707 Daruj sobie złośliwostki 26.11.14, 20:28
              bo sprawa poważna, a tu się okazuje że:
              - nie 43 a 42
              - według tego co tam napisane nie sama załatwiała (dzięki za linki)

Ponadto, wpisujesz w Google takie coś: renty dla wdów górniczych.
              Za bzdetami z wzz masz to:
              prawo.rp.pl/artykul/1125101.htmlPozamiatane.
              • amarian2 Re: Daruj sobie złośliwostki 26.11.14, 20:54
                nie byłem złośliwy, sam kiedyś to sprawdzałem i dlatego wiedziałem a tak samo wpisałem do google tylko dodałem Pietraszewska
                pozdrawiam :)
            • hepik1 Re: mietlorz oj mietlorz 26.11.14, 21:13
              > slaski.platforma.org/aktualnosc/2415
              > ty szukałeś? czego : chyba odkurzacza :)

Znowu trupami grają?
              A ja myślałem że to tylko Pis.A teraz amarian jako zwolennik PO którą niszczył zaledwie 4 lata temu ;)
              • amarian2 Re: mietlorz oj mietlorz 26.11.14, 21:58
                nie chciałbym być niegrzeczny, ale najpierw sprawdź o czym z mietlorzem dyskutujemy a potem ... spać, zmęczony jestes.
      • skalar2011 Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 20:19
        mietlorz707 napisał:

> > nie kto inny jak Danuta Pietraszewska wywalczyła dla 43 wdów
        > > górniczych DOŻYWOTNIE !! renty
        >
        mietlorz jeśli dla Ciebie autorytetem jest Marceli? no cóż wypada Ci tylko współczuć, widać swój swego wyczuwa
    • komes_nn Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 18:58
      Cwaniaczek który widząc co dzieje się na kopalniach szukał nowego korytka i nie znalazł.Teraz odszczekuje się na wszystkie strony i podlizuje pani, z nadzieją na miejsce u nóg.
      • paneltech Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 19:44
        W MOPS-ie znajdzie się miejsce dla niego i tak jak inni poplecznicy mało się narobi a dużo zarobi.
    • paneltech Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 19:36
      Pewnie nie zrobił nic szychty ma ze ściany a siedzi na powierzchni dlatego taki mądry.
    • skalar2011 Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 20:12
      kopalniawiedzy123 napisał(a):

CO PAN ZROBIŁ DLA GÓRNICTWA ?? (ot co py tanie retoryczne bo efekty marne)
      ano, siedzioł we związkach, kasa kosił jak górnik, kiedyś chcioł być nawet prezydentem
      • skalar2011 Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 20:22
        a górnicy na niego ciężko pracowali
        • komes_nn Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 21:13
          tępy kilof
          • komes_nn Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 21:44
            Jeszcze trza by się dowiedzieć, czy ten d.... związkowiec , niy przyjechoł sam do Rudy ze jakiś wiochy zabityj dechami a tu mu odwaloło i tak sie tak spodobało że aż woloł zostać związkowcym niż du.ić ciężko na ścianie. Wiela tego sam sie nacisło ? to jedyn pieron wiy.
            • bed-wa Re: górnicza prawda - wg Marcelego M. 26.11.14, 21:58
              Jak go posluchac to akcent ma nijaki ani miastowy , slonski ani wiejski raczej wsiowy.Takie skrzyzowanie Louis de Funes z piranią.Pasuje jako gwiazda top model w rozowej kiecce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka