03.12.14, 21:31
Czytam to forum już od dobrych kilku lat. Od ponad 2 lat poziom Państwa wypowiedzi doprowadza mnie do gęsiej skórki, a w ostatnim czasie- mam na myśli wybory- zszedł już na samo dno. Czy Państwo czytacie swoje wypowiedzi po upływie pewnego czasu? Kiedy emocje już opadają? Nie nasuwają się Państwu jakieś refleksje? Wnioski? Bo powiem szczerze, wstyd mi, że w moim mieście żyją ludzie, którzy potrafią tak się opluwać. Zbliżają się święta. Zastanówcie się nad sobą, rozpalcie w sobie iskierkę dobroci i odrobiny empatii i dajcie już sobie wszyscy święty spokój. Amen
Obserwuj wątek
    • ramptidampti Re: Żal 04.12.14, 18:35
      Amen
      • paneltech Re: Żal 05.12.14, 15:43
        Amen
        • meg114 Re: Żal 05.12.14, 16:00
          mk-ra, a ja ci życzę, abyś potrafiła zauważać dobro, a nie tylko opluwanie się i zło innych, abyś działała dla dobra, a nie tylko śledziła przebieg akcji. Zawsze mnie zastanawia skąd się bierze ta nienawiść takich "zwykłych" obserwatorów, którzy zauważają jedynie skutki, nie zaś przyczyny.
          Poziom wypowiedzi niektórych na forum i mnie smuci, ale daleka jestem od wniosku"poziom Państwa wypowiedzi" - bo kogóż to dotyczy? Wszystkich poza mk-rą? Nie wolno wrzucać wszystkich do jednego worka. Ponadto metoda "wy wszyscy" na tych najgorszych i tak nie podziała. Jeżeli chcesz kogoś nawrócić, zwróć się do niego wprost - może dotrze? A niestety w takiej formie tylko dolewasz.
          I nie przesadzaj: wstyd ci, że w twoim mieście /.... /? A ty znasz miasto, w którym nie ma takich ludzi?
          • antydopalacz Re: Żal 06.12.14, 11:52
            Do meg. Nienawiść sieją ci "głęboko" wierzący. Nie będę wchodził w szczegóły, bo nie chcę zostać spalony na stosie, jak wielu moich zbyt szczerych poprzedników. Wystarczy sięgnąć do historii. Nasz rudzki grajdołek to XIX, a może miejscami XXVIII wiek.
            • antydopalacz Re: Żal 06.12.14, 12:00
              Oczywiście nie XXVIII tylko XVIII w.
          • mk-ra Re: Żal 07.12.14, 21:33
            meg114 zrobiłam jeden wpis, więcej nie zamierzam. Widzi gdzieś Pani w mojej wypowiedzi nienawiść? Jestem zwykłym obserwatorem jak mnie Pani nazwała, śledzę fora z różnych miast i proszę mi wierzyć, tylko w Rudzie Śląskiej ludzie żyją aż w takim stopniu cudzym życiem. Co do miasta w którym żyją ludzie na wyższym poziomie człowieczeństwa i kultury podam pierwsze z brzegu- Bielsko-Biała. P.S Od kiedy jestem z Panią na TY? Nie proponowałam takiego spoufalania się.
            • greenrs2 Re: Żal 08.12.14, 00:00
              Co do meritum masz trochę racji. Natomiast tu:

mk-ra napisała:
              Od kiedy jestem z Panią na TY? Nie proponowałam takiego spoufalania się.

jesteś w błędzie. To jest forum internetowe i jak na każdym forum netykieta dopuszcza zwracanie się per ty do swoich interlokutorów - nawet gdybyś rozmawiała z papieżem. Wchodząc tu musisz to zaakceptować.
    • marynia550 Re: Żal 05.12.14, 17:39
      Święty spokój to powinni sobie dac ci co sieją nienawisc, ta pseudowladza przede wszystkim, zresztą szkoda sie wysilac to niczego nie zmieni w tym zabagnionym miescie,
      • karlikos666 Re: Żal 06.12.14, 09:14
        to się wyprowadź jest XXI wiek droga wolna
        • rudzkifan Re: Żal 15.12.14, 19:12
          Tyle wokół ludzi, a tak trudno o człowieka....
      • rylska Re: Żal 07.12.14, 14:22
        tylko koni żal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka