uska19 14.02.05, 22:12 Początek czy ... www.obserwator.net.pl/czytaj_art.php3?id=529 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Re: korupcja? 15.02.05, 05:19 Uśka-zajrzyj może do slownika wyrazow obcych,zwracając szczególną uwage na słowa korupcja i nepotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
uska19 Re: korupcja? 15.02.05, 21:18 Zajrzałam i dla mnie to jest to samo - złe. Liczyłam na inną dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: korupcja i nepotyzm 15.02.05, 22:13 Kolesie to nie krewni a zatem nie mamy do czynienia z nepotyzmem.Ale do korupcji to już pasuje jak ktoś jest z nadania a nie z konkursu lub przynajmniej wyboru oferty. A my tak robiliśmy jak w tym mieście rządził Zarząd pod przewodnictwem prezydenta.Widocznie było to niewygodne dla kolesiów i układów. Ale myślę,że "to se wrati" dla dobra miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: korupcja i nepotyzm 16.02.05, 06:01 Ja wiem tyle ile przeczytałem w Obserwatorze.A tam "stoi" napisane,że dyrekor zatrudniał syna i zięcia.Niewykluczone ,że są kolesiami ale przede wszystkim krewnymi ewentualnie spokrewnionymi. Natomiast czy fakt,że zakupy dla MOSiR-u robili we własnych firmach jest przestępstewm nie mnie roztrzygać.Napewno nie jest to czyste moralnie. Ale tym zdajsie macie się zajmować. Odpowiedz Link Zgłoś
robot001 Re: korupcja i nepotyzm 22.02.05, 21:57 W Mosirze jest korupcja, niewyobrażam sobie aby urzędnik mógł wydawać moje pieniądze w swojej firmie, to pachnie kryminałem. Dziwi fakt postawy Stanie który robi wszystko aby całej sprawie ukręcić łeb. Ale jak się Kopća dało za Grzybka bez nawet pretekstu to co ma mówić. Przez rok patrzył przez palce na wybryki Kopćów i teraz sam jest zamieszany. Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: korupcja i nepotyzm 24.02.05, 06:02 robot001 napisał: > Ale jak się Kopća dało za > Grzybka bez nawet pretekstu to co ma mówić. Ano właśnie. Co z tym Grzybkiem było. Znałem go jako poważnego i uczciwego, więc po co ta zmiana, tym bardziej że pewne skłonności p. Kopcia powinny być raczej doskonale znane już wcześniej osobom odpowiedzialnym za obsadzenie tego stanowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
robot001 Re: korupcja i nepotyzm 24.02.05, 19:43 grzybek naraził się rodzinie Kopeć zwalniając ojca i syna z MOSiR-u. Syn za duże nieprawidłowości. Tak długo chodzili wokół Stani i koleżanki Pietraszewskiej, że Grzybka zwolnili bez jakiego kolwiek powodu. Podobno wiceprezydent zaproponował Kopćowi pracę w MOSiR a ten odmówił i nie będzie tam pracował tak długo jak długo będzie tam Pan Grzybek. Ponieważ Kopeć to były szef Pani Prezydent skończyło się jak się skończyło. Grzybek raus Kopeć rządzi.Jak opowiadał mi jeden z radnych na komisji Rady Pan Prezydent Stania przedstawijąc powołanie Kopća użył takiego stwierdzenia "... miałem wizję, że najlepszym Dyrektorem bedzie Kopeć, a w swoje wizje wierzę". Należy się tylko obawiać następnych wizji Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
uska19 Re: korupcja? 25.02.05, 22:22 cd. www.obserwator.net.pl/czytaj_art.php3?id=534 Odpowiedz Link Zgłoś