14.02.05, 22:12
Początek czy ...
www.obserwator.net.pl/czytaj_art.php3?id=529
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: korupcja? 15.02.05, 05:19
      Uśka-zajrzyj może do slownika wyrazow obcych,zwracając szczególną uwage na słowa
      korupcja i nepotyzm.
      • uska19 Re: korupcja? 15.02.05, 21:18
        Zajrzałam i dla mnie to jest to samo - złe.
        Liczyłam na inną dyskusję.
        • jozefosmenda Re: korupcja i nepotyzm 15.02.05, 22:13
          Kolesie to nie krewni a zatem nie mamy do czynienia z nepotyzmem.Ale do
          korupcji to już pasuje jak ktoś jest z nadania a nie z konkursu lub
          przynajmniej wyboru oferty.
          A my tak robiliśmy jak w tym mieście rządził Zarząd pod przewodnictwem
          prezydenta.Widocznie było to niewygodne dla kolesiów i układów.
          Ale myślę,że "to se wrati" dla dobra miasta!
          • hepik1 Re: korupcja i nepotyzm 16.02.05, 06:01
            Ja wiem tyle ile przeczytałem w Obserwatorze.A tam "stoi" napisane,że dyrekor
            zatrudniał syna i zięcia.Niewykluczone ,że są kolesiami ale przede wszystkim
            krewnymi ewentualnie spokrewnionymi.
            Natomiast czy fakt,że zakupy dla MOSiR-u robili we własnych firmach jest
            przestępstewm nie mnie roztrzygać.Napewno nie jest to czyste moralnie.
            Ale tym zdajsie macie się zajmować.
            • robot001 Re: korupcja i nepotyzm 22.02.05, 21:57
              W Mosirze jest korupcja, niewyobrażam sobie aby urzędnik mógł wydawać moje
              pieniądze w swojej firmie, to pachnie kryminałem. Dziwi fakt postawy Stanie
              który robi wszystko aby całej sprawie ukręcić łeb. Ale jak się Kopća dało za
              Grzybka bez nawet pretekstu to co ma mówić. Przez rok patrzył przez palce na
              wybryki Kopćów i teraz sam jest zamieszany.
              • w36 Re: korupcja i nepotyzm 24.02.05, 06:02
                robot001 napisał:

> Ale jak się Kopća dało za
                > Grzybka bez nawet pretekstu to co ma mówić.

Ano właśnie. Co z tym Grzybkiem było. Znałem go jako poważnego i uczciwego, więc
                po co ta zmiana, tym bardziej że pewne skłonności p. Kopcia powinny być raczej
                doskonale znane już wcześniej osobom odpowiedzialnym za obsadzenie tego stanowiska?
                • robot001 Re: korupcja i nepotyzm 24.02.05, 19:43
                  grzybek naraził się rodzinie Kopeć zwalniając ojca i syna z MOSiR-u. Syn za
                  duże nieprawidłowości. Tak długo chodzili wokół Stani i koleżanki
                  Pietraszewskiej, że Grzybka zwolnili bez jakiego kolwiek powodu. Podobno
                  wiceprezydent zaproponował Kopćowi pracę w MOSiR a ten odmówił i nie będzie tam
                  pracował tak długo jak długo będzie tam Pan Grzybek. Ponieważ Kopeć to były
                  szef Pani Prezydent skończyło się jak się skończyło. Grzybek raus Kopeć
                  rządzi.Jak opowiadał mi jeden z radnych na komisji Rady Pan Prezydent Stania
                  przedstawijąc powołanie Kopća użył takiego stwierdzenia "... miałem wizję, że
                  najlepszym Dyrektorem bedzie Kopeć, a w swoje wizje wierzę".
                  Należy się tylko obawiać następnych wizji Prezydenta.
    • uska19 Re: korupcja? 25.02.05, 22:22
      cd. www.obserwator.net.pl/czytaj_art.php3?id=534
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka