Dodaj do ulubionych

Łobstawiomy rudzkego posła

07.09.05, 09:04
No ja, trocha tych naszych sztartuje we wyborach do Parlamyntu.
Zdo mi sie jednak, co te lepsze czasy se niy wrocom i bydymy mieli zaś chyba
yno jednego. Ciekawe kto to bydzie.
Jak jo se tak prziglondom tymu co sie dzieje, to widza tukej dwoch kandydatow
jakby na przodku:
Danuta Pietraszewska
Grzegorz Tobiszewski
Co do inkszych, to możno som tam i "czorne konie", dyć szanse majom myńsze.
Pietraszewsko dostała "piontka" na swoji liście, a Tobiszewski jest ło łoczko
niży. No dyć mie sie zdo, że we tych wyborach jednak PiS przeskoczy PO.
PRO Tobiszewskego przez cołke wakacje organizowało festyny i możno to jakosik
zaprocyntuje. No ja, Pietraszewsko tyż w to łostro włazi, dyć som to jednak
festyny ze kasy miasta, łona jakby tako wykorzystuje swoja funkcjo. Niy mie to
łosondzać, ale Polok bywo przekorny i skiż tego może tyż jakesik głosy
stracić. Inkszo sprawa tyczy sie tego, że okryng wyborczy jest wielki. W
cołkym zaś jednak Tobiszewski jest bardzi znany.

No toż jo stowiom na Tobiszewskego.
Obserwuj wątek
    • broneknotgeld Re: Łobstawiomy rudzkego posła 07.09.05, 19:33
      No ja, małe sprostowanie.
      Tobiszewski na liście PiSu jest siodmy, dyć to niczego niy zmiynio.
      Jo łobstawiom tego rudzkego karlusa.
      • katarzyna.w.76 Re: Łobstawiomy rudzkego posła - Byle nie... 07.09.05, 20:45
        Byle nie pani Pietraszewska - kandydatka, która ma kiulkuletnie doświadczenie
        w polityce a przedtem nauczycielka. Za nasze pieniądze (kampania sponsorowana
        przez miasto) będziemy mieli fachowca jak ponad 50 % innych posłów kolejnej
        kadencji - NAUCZYCIELA. LW parlamencie tniezbędni są ekonomiści, prawnicy a nie
        popychadła. Jako sympatyczka Platformy pytam się czy nie ma lepszych
        kandydatów? Z historią? Niezbędnym doświadczeniem? Gdzie np pan Radłowski????
        I ta kampania pani Pietraszewskiej w Wiadomościach Rudzkich - przecież to
        żenujące - na każdej stronie, wytłuszczonym drukiem. Tylko proszę nie pisać że
        z własnych pieniędzy Kadydatki czy Platformy. Gazeta jest własnością Rudy
        Śląskiej, w której prezydentem jest pan A. Stania.
        Życzę pani Petraszewskiej, aby zniechęciła permanentną kampanią resztę
        mieszkańców. Jeżeli chodzi o mnie, rodzinę i znajomych - udało się Pani w 100%.
        Przypomina mi to rządy pana Sroki w mieście - również był na każdej stronie,
        w każdym numerze WR. A gdzie jest dzisiaj pan Sroka?
        Kolejny kandydat - pan Tobiszowski niestety należał do świty poprzednika
        Stanii.
        Wybór - jeli chodzi o niniejszych kandydatów - marny.

• broneknotgeld Re: Łobstawiomy rudzkego posła - Byle nie... 08.09.05, 10:57
          No ja, wiela we tym racji, dyć niy ło to mi szło.
          Joch wyszoł z założynio, że jednak rudzianin bydzie posłym. Żol by mi było
          jakby wyszło na zero. Niy idzie tu ło to kogo popiyrom, ani na kogo głosuja.
          To jest yno tako internetowo loteryjo w kery stowiom na Tobiszewskiego.
          No dyć możno ktoś dołonczy do ty zabawy.
        • alladyn11 Re: Łobstawiomy rudzkego posła - Byle nie... 09.09.05, 22:39
          To jo mom pytanie do Ciebie Katarzyno... Kto mo decydować o tym, jak mo
          wyglondać prawo i nasze państwo, a tym bardzi nasz region, jak nie ktoś, kto
          to wszystko zno od podszewki. Właśnie nauczyciel wie, czego brakuje w szkołach.
          Ktoś, kto w mieście zajmuje sie edukacjom, zdrowiem, kulturom, sportem, opiekom
          społecznom itd. wie chyba najlepi, czego sam brakuje i co stoi na przeszkodzie,
          zeby było lepi. Z tego co jo sie orientuja to jest to chyba jedyno osoba tam,
          co nie do sie w kasza dmuchać! Som żech to na swoi skórze odczuł :-). Ale jedno
          moga rzyc, nie ma u nos w mieście właściwszy osoby od Pietraszewski, żeby coś
          tam w sejmie do nos zrobiła. Łona przynajmi działo dla innych (i tyż to wiem z
          doświadczynia). te kilka lot w polityce to właśnie atut. Jest świeżo, nie jak
          te dziady co siedzom tam 15 lot i nic dali nie robiom! A powiedz mi ino jak na
          tego Rodłowskigo piszesz, to w czym łon miołby być lepszy??? Że zno historia? A
          co łon wie na przikład o tym jak działajom struktury miejskie. Łon nawet radnym
          nie umioł zostać. A że zno historia.... wystarczy, że wszyscy wiedzom co było
          przez łostatnie lata i majom dość. A co do kampani to może i pomagajom im co
          niktórzy, ale chyba o to chodzi niy!!! Lepi jakby był taki poseł co coś zrobił
          dla miasta, bo jest nadzieja, że może zrobi wiyncyj. I tak wracając do głównego
          wontku, to jo twierdza, że piyrszo bydzie Pietraszewsko i na nia som nawet
          zagłosuja. Bo twierdza, że mo najwiynksze szanse. Tobiszewski tyż sie staro.
          Ale nie znom choć jednyj rzeczy, co by zrobił do miasta.
          Jerona!!! Ale żech sie rozpisoł. Chyba musza kończyć. Pozdrawiom Cie Kasieńko :-
          )!
          • broneknotgeld Re: Łobstawiomy rudzkego posła - Byle nie... 10.09.05, 10:16
            Hmm, po prowdzie to niy wiym, co łona takego dlo Rudy zrobiyła. Bo przeca za
            spełnianie swojich obowionzkow służbowych płacymy jyj dość dobrze ze naszy
            kapsy. To tak jakby pedzieć, co bergmon zasłużoł se dlo miasta bo dobrze
            fedruje, zresztom łon jest w lepszy sytuacji, bo przeca niy jest "sługom
            miasta", czyli naszym.
            Cosik jednak żech znoloz?
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=8158998&a=8317373
            Angażowała sie Pietraszewsko we ta afera "Fauny" - czy przipodkym niy pomogła
            ukryńcić łeb ty sprawie?
            Możno to jest jakoś zasługa?
            Jakoś niy słychać ło sprawie we sońdzie.
            Dyć jak sie "tuszuje" złodziejstwo to jako to nazwać?
            Możno "politykom bez kantow"?
          • katarzyna.w.76 Re: Łobstawiomy ...byle nie..do Alladyna 10.09.05, 23:15
            Dziękuję za pozdrowienia Alladynie, ale z chęcią wdam się w polemikę na temat
            Twojego zdania, do którego masz oczywiście całkowite prawo. Niestety nie
            pamiętam ststystyk dotyczących wykształcenia posłów ale pamiętam,że bardzo duży
            odsetek to nauczyciele i lekarze i oni wszyscy nie mogą uczestniczyć tylko w
            komisjach: kultury, zdrowia, edukacji i tp. Ktoś musi tworzyć ustawy, żeby
            naprawić to co spłodzili posłowie SLD i AWS. I moim zdaniem nauczyciele do tego
            się nie nadają - oczywiście chodzi mi o gospodarkę a nie o szkolnictwo i
            kulturę. Jeżeli gospodarka i prawo będą funkcjonowały to w dalszym etapie mówić
            można o kulturze i szkolnictwie. A od podszewki to Pani Pietraszewska zna jak
            uczyć dzieci i zapewniam cię Alladynie ,że przez 3 lata wszystkich rozumów
            świata nie zjadła. Zresztą na wiecach wyborczych, mówiąc o sobie za wiele nie
            ma do powiedzenia poza tym że pełni funkcję wiceprezydenta, była nauczycielką i
            co może dla nas zrobić jako pani poseł. Znając środowisko służby zdrowia muszę
            stwierdzić, że pani wiceprezydent wraz ze swym szefem nie cieszy się dobrą
            opinią. Nie wiem jak w szkolnictwie. A wybudowanie kolejnego -
            najprawdopodobniej nierentownego w przyszłości - basenu do wielkich osiągnięć
            bym nie zaliczyła , wyznając zasadę "po co nam igrzyska jak chleba nie ma".
            Jeżeli chodzi o pana Radłowskiego - wymieniłam go jako przykład nic poza tym -
            a fachowcem od prawa jest (o ile mnie pamięć nie myli - gospodarczego). Nie
            chodzi oczywiście o jego znajomość historii ale to, że działał przeciwko
            socjalistycznym władzom, podczas gdy pani Pietraszewska czekała na nadejście
            koniunktury (jak większość obecnych karierowiczów politycznych).
            I podaj mi parę osiągnięć pani Pietraszewskiej bo mimo młodego wieku pamięć
            mnie zawodzi.
            • broneknotgeld Re: Łobstawiomy ...byle nie..do Alladyna 11.09.05, 08:32
              Hmm, swojom drogom, to jo jest ciekawy wiela rudzian dziynki niyj wyjechało do
              ty Australiji. Czy jedynym konkretnym efektym ty wycieczki na antypody była
              wymiana dyrechtora MOKu?
            • hepik1 Re: Łobstawiomy ...byle nie..do Alladyna 12.09.05, 08:10
              katarzyna.w.76 napisała:

> Byle nie pani Pietraszewska - kandydatka, która ma kiulkuletnie doświadczenie
              > w polityce a przedtem nauczycielka. Za nasze pieniądze (kampania sponsorowana
              > przez miasto) będziemy mieli fachowca jak ponad 50 % innych posłów kolejnej
              > kadencji - NAUCZYCIELA. LW parlamencie tniezbędni są ekonomiści, prawnicy a nie
              >
              > popychadła.

O ile słuszna się wydawac teza,że w parlamencie potrzebni są mądrzy prawnicy i
              ekonomiści,to teza,że zamiast nauczycielki zostanie wybrany prawnik czy
              ekonomista jest błędne.Nie wykluczone,że zamiast nauczycielki z Rudy Śląskiej,do
              sejmu trafi nauczycielka plastyki z Pcimia Dolnego.
              Natomiast twierdzenie,że kampania Pietraszewskiej jest sponsorowana przez miasto
              jest pomówieniem i gdyby zostało wypowiedziane przez konkurenta w wyborach, a
              nie anonimową osobę na forum , nadawałoby sie do skierowania sprawy do sądu w
              trybie wyborczym i skonczyłoby sie koniecznościa publicznych przeprosin.
              • jozefosmenda Re: Łobstawiomy ...byle nie..do przesady! 12.09.05, 09:26
                ?????
                ??????????????
                ???????????????????????
                >>>Hepik1 napisał:Nie wykluczone,że zamiast nauczycielki z Rudy Śląskiej,do
                sejmu trafi nauczycielka plastyki z Pcimia Dolnego.<<<
                -panie Adminie, no, no ,no!
                Żebyś chłopie nie miał później problemów z tego powodu!
                • broneknotgeld Re: Łobstawiomy ...byle nie..do przesady! 12.09.05, 12:40
                  Możno wloz ktoś do PO?
                  Profit sie ze tego mo?
                • hepik1 Re: Łobstawiomy ...byle nie..do przesady! 12.09.05, 20:38
                  Nie wydaje mi się.Po pierwsze Pcim Dolny jest w potocznym znaczeniu synonimem
                  dziury.Po drugie ,niewykluczone,że z Pcimia Dolnego ,nie startuje w wyborach
                  żadna nauczycielka plastyki;))
                  • jozefosmenda Re: ...byle nie..do przesady! 12.09.05, 21:55
                    To nie chodzi o "dziury" bo te są różne.
                    Widzisz Hepik w życiu już byłem:
                    nauczycielem,wychowawcą,górnikiem,muzykiem,,zarządcą nieruchomości,elektronikiem
                    amatorem,dyrektorem, radnym i jeszcze kiedyś wickiem.A i tak wszystkiego nie
                    wymieniłem.Co byś nie napisał to by klapło!
                    Ale w tym przypadku miałeś napisać "poprawnie inaczej".Reasumując miało być:
                    wiceprezydent z ... czy nauczycielka plastyki z.....
                    • hepik1 Re: ...byle nie..do przesady! 13.09.05, 18:44
                      Wiceprezydentura też się skończy.Zostanie nauczycielstwo.W razie nie
                      wejścia.Choć partia plus 5 miejsce ,plus rozmach kampanii każe sądzić,że
                      miejsce wice będzie niedługo wakować.
                      A ja dzisiaj pierwszy plakacik pana,p.Józefie,dostrzegłem.I taki błąd z
                      socjotechniczny dostrzegłem.Prosto w oczy swym wyborcom się powinno patrzec
                      czyli przy pstrykaniu zdjęcia prosto w obiektyw.Tak większośc tuzów na
                      bilbordach robi.Taka rada na przyszłość:)
                      • jozefosmenda Re: ...byle nie..do przesady! 19.09.05, 21:41
                        >>>hepik1 napisał:
                        > A ja dzisiaj pierwszy plakacik pana,p.Józefie,dostrzegłem.I taki błąd z
                        socjotechniczny dostrzegłem.Prosto w oczy swym wyborcom się powinno patrzec
                        czyli przy pstrykaniu zdjęcia prosto w obiektyw.Tak większośc tuzów na
                        bilbordach robi.Taka rada na przyszłość:)<<<

Dziekuję ci Hepiku za zwrócenie uwagi.Trzy lata temu patrzyłem na wprost no i co
                        z tego wyszło? Pomny zatem tych czasów i gorących obietnic postanowiłem tym
                        razem z powodów osobistych "dać lekko boczne zdjęcie".Rozwiązuje to tym samym
                        problem tych, którzy prosto w oczy mi patrzeć nie umieją (lub nie mogą)!
                        Ale nastepnym razem jak najbardziej znowu będzie "prosto w oczy".(przynajmniej
                        tak zakładam)
              • katarzyna.w.76 Re: Łobstawiomy ....do Hepika 12.09.05, 22:37
                Oczywiście zgadzam się z tezą iż lepszy wróbel w garści....Poseł czy posłanka z
                Rudy Śląskiej to zawsze reprezentant naszego miasta.
                Natomiast mojego kojarzenia faktów nie nazwałabym pomówieniem.
                Drogi Hepiku polecam lekturę Wiadomości Rudzkie - wydanie z 7 września br. -
                toż to gazeta propagandowa z jedną bohaterką!!!!!!!!!!!!!!!! A pod
                wyszczególnionymi w tekstach cytatami Pani Pietraszewskiej nie było "artykuł
                sponsorowany przez...". Który inny kandydat z Rudy Śląskiej jest tak
                pieczołowicie eksponowany na stronach WR.
                A jako ciekawostkę podam, że wiece wyborcze Pani Pietraszewskiej organizują
                pracownicy Urzędu Miasta Rudy Śląskiej i niestety w godzinach pracy. Wówczas
                nie ważne jest, czy to tylko telefon do firmy, arysty z prośbą o wsparcie czy
                wieksza pomoc (o której nie słyszałam). Chyba przyznasz, że kwestowanie na
                rzecz obojętnie którego kandydata w godzinach urzędowania "pracowników kultury"
                UMRŚL jest kosztem tegoż Urzędu.
                Pozdrawiam
                • w36 Re: Łobstawiomy ....do Hepika 12.09.05, 23:34
                  katarzyna.w.76 napisała:

> wyszczególnionymi w tekstach cytatami Pani Pietraszewskiej nie było "artykuł
                  > sponsorowany przez...".

Jeśli już to powinno być wyraźnie dopisane "ogłoszenie wyborcze". Takie są
                  wymogi prawa stosowane przez różne media. No ale nie w WR, niestety, ciągle w
                  tej dziedzinie mają problemy a gazeta przecież nie jest czyjaś prywatna.

Ale nie odnosząc się do jakieś konkretnej osoby, u nas w Rudzie jakoś niestety
                  dużo osób publicznych ma ciągle jeszcze kłopoty z oddzieleniem interesów
                  prywatnych, samorządowych i politycznych. Na tym tle jeszcze jakoś odbija
                  pozytywnie radny Kuczera, w końcu wyciągnął ze swojego prywatnego portfela te
                  dwie stówy dla dziennikarza ;) i gdyby nie ta afera to pewno by teraz on wisiał
                  na mieście :] .

> A jako ciekawostkę podam, że wiece wyborcze Pani Pietraszewskiej organizują
                  > pracownicy Urzędu Miasta Rudy Śląskiej i niestety w godzinach pracy. Wówczas
                  > nie ważne jest, czy to tylko telefon do firmy, arysty z prośbą o wsparcie czy
                  > wieksza pomoc (o której nie słyszałam). Chyba przyznasz, że kwestowanie na
                  > rzecz obojętnie którego kandydata w godzinach urzędowania "pracowników kultury"

Widziałem co było na koncercie Misiora. Hmm..
                • hepik1 Re: Łobstawiomy ....do Hepika 13.09.05, 05:14
                  W świetle powyższych faktów cofam stwierdzenie-"pomówienie"
                  Mój stosunek do WR bywalcom forum jest znany,kiedyś prowadziłem monitoring tego
                  "tygodnika społeczno-kulturalnego", jak również polemikę z naczelną i
                  dziennikarką WR.
                  Przestałem kupować,więc nie jestem na bieżąco.Na festynach nie bywam.
                  Jeśli jest tak ,jak to przedstawiasz,to aż dziw bierze,że kontrkandydaci z
                  innych partii nie protestują oficjalnie.
                  Chyba,że kierują się konformizmem i nie chcą zadzierać z p.Pietraszewską,która
                  będzie, albo posłem, albo dalej wiceprezydentem RŚ a żyć po wyborach trzeba;)
                  • w36 Re: Łobstawiomy ....do Hepika 13.09.05, 06:13
                    hepik1 napisał:

> W świetle powyższych faktów cofam stwierdzenie-"pomówienie"

;)

> Mój stosunek do WR bywalcom forum jest znany,kiedyś prowadziłem monitoring tego
                    > "tygodnika społeczno-kulturalnego", jak również polemikę z naczelną i
                    > dziennikarką WR.

i również, co zapomniałeś dodać (ze skromności, pewno), WR (dział moto)
                    poświęciło niemałą publikację w związku z Twoją wypowiedzią ma forum GW :) .
                    Jesteś więc niekwestionowanym ekspertem od rudzkich tygodników samorządowych.
          • pawelcmf Re: Łobstawiomy rudzkego posła - Byle nie... 23.09.05, 13:28
            Alladyn, podpisuję sie pod tym co napisałeś... Masz rację.

www.pietraszewska.rsl.pl
        • emtek7 Re: Łobstawiomy rudzkego posła - Byle nie... 10.09.05, 11:30
          W tym coś jednak jest.Moj sasiad mo psa ktorego tzreba pilnować by za duzo nie
          zeżarł bo potym w pewnym momyncie puszczo pawia.Jadąc przez miasto ja też juz
          czuje sie przejedzony tym samym daniem.A wienc na razie myślę co zrobic by sie
          nie przesycić a jeszcze deser zjeźć?
      • paul11 Re: Łobstawiomy rudzkego posła 08.09.05, 17:13
        Noprzod sprowć na kero partjo mosz welować bo na człowieka we polsce sie niy do.
        www.wprost.pl/ankietawyborcza2005/
        • broneknotgeld Re: Łobstawiomy rudzkego posła 08.09.05, 17:57
          Hehe - po moji krotki "praktyce" we PO moga być yno antypartyjny.
          No dyć ze welunkym rożnie bywo. Na synatora dom krziżyk Barbarze Blidzie, bo
          niyroz pokozała, że umi Ślonzek postawić ponad partiom. Choć szkoda, że jest we
          tym jakby "Łostatnim Mohikaninym".
    • darekp6 Re: Łobstawiomy rudzkego posła 13.09.05, 23:51
      Serdecznie Witam.
      Jako jeden z Rudzkich kandydatów z wielkim zainteresowaniem przeczytałem
      wszystkie wypowiedzi i jeśli pozwolicie włączę się do tej ciekawej dyskusji, aby
      przedstawić mój pogląd na poruszone przez Was tematy. Mam nadzieję, że oprócz
      wymienianych znacie równie dobrze pozostałych kandydatów, bo przecież istotą
      prowadzonej dyskusji jest obstawianie a nie reklama lub krytyka tylko jednych i
      tych samych. Wydaje się, że trafnie skupiacie się na faworytach jednak proszę
      poszerzcie rozmowę o ocenę innych kandydatów. Taka dyskusja może być ważna dla
      odbioru społecznego i istotna dla samych kandydatów. Jako osobiście
      zainteresowany chętnie zapoznam się z opiniami mieszkańców Rudy Śląskiej na mój
      temat jak i na temat pozostałych pretendentów do Sejmu. Na wstępie zgadzam się z
      wszystkimi, że Ruda Śląska powinna mieć swoich reprezentantów w parlamencie, bo
      twierdzę, że stać Nasze miasto na wybranie nie jednego Posła, lecz kilku. Jeśli
      wszyscy mieszkańcy rozsądnie podejdą do wyborów bez antagonizmów i wzajemnego
      wyniszczania to Ruda Śląska osiągnie sukces w tych wyborach. PiS i PO to dzisiaj
      partie na topie ich kandydaci zajmują czołowe miejsca w rankingach a w opinii
      uchodzą za faworytów. Tak się składa, że ja jestem kandydatem z krytykowanej
      listy SLD. W odbiorze społecznym dla wielu z tego powodu jestem na straconej
      pozycji. A przecież ocenie wyborczej powinien podlegać kandydat, człowiek a nie
      formacja polityczna zwłaszcza, gdy jej niechlubne dokonania powstawały bez
      mojego udziału. Znam wielu decydentów gospodarczych, miejskich i z najwyższego
      szczebla władzy. Z wieloma się nie zgadzam a z niektórymi prowadziłem zażarte
      spory a nawet małe wojny. Z racji osobistych doświadczeń mógłbym narzekać i
      pomstować na wszystkie ich złe decyzje. Postanowiłem kandydować, aby mieć szanse
      osobiście to zmieniać. Zmieniać dla dobra ludzi. Z prowadzonych rozmów
      wnioskuję, że nie należę do Waszych faworytów możliwe, że nie tylko z powodu
      listy SLD lecz może z innych powodów. Możliwe, że w przeciwieństwie do
      pozostałych kandydatów nie jestem dostatecznie znany. Czas najwyższy nadrobić,
      więc zaległości i dać się poznać. Dla zainteresowanych podam tylko informację,
      że jestem jedynym kandydatem z Rudy Śląskiej na liście nr 7. Myślę, że nie
      uznacie mojego głosu w tej dyskusji jako autoreklamy zwłaszcza, że na ochotnika
      poddaję się Waszej ocenie.

Wracając do obstawiania, jeśli miałbym dzisiaj wybierać to niestety żadna z
      wymienionych osób nie będzie moim faworytem. Zresztą zauważyłem, że mój pogląd
      nie jest odosobniony.

PS. Szanowny Panie Józefie Osmenda jako jedynej osobie, którą znam osobiście na
      tym forum przesyłam specjalne pozdrawiam. Wytrwałosci.

Oczywiście wszystkich pozostałych również pozdrawiam i przepraszam za przydługą
      wypowiedź.
      • hepik1 Re: Łobstawiomy rudzkego posła 14.09.05, 08:09
        darekp6 napisał:

. A przecież ocenie wyborczej powinien podlegać kandydat, człowiek a nie
        > formacja polityczna zwłaszcza, gdy jej niechlubne dokonania powstawały bez
        > mojego udziału.
        Wszystko pięknie,ładnie.Tyle,że nierealne.Żeby tak było ,trzeba było zadbać ,o
        zmianę ordynacji wyborczej.A jest jak jest czyli liczy sie partia.
        I nie ma się co łudzić,że do Sejmu wejdzie ktokolwiek z partii mało dzisiaj
        popularnych z dalszego miejsca na liscie.Dla SLD bedzie góra 30-40 mandatów i to
        dla tych z pierwszego miejsca ,dla tych którzy juz byli.
      • katarzyna.w.76 Re: Łobstawiomy ...darekp6 z listy nr 7 14.09.05, 23:15
        Jak na kandydata ślicznie się pan przedstawił. Przy swojej - nazwijmy to -
        prezentacji - brak podpisu, dyskredytuje pana jako kandydata na posła. I choć
        jestem ciekawa któż to, z przekory nie będę dociekać.
      • jozefosmenda Re: Łobstawiomy rudzkego posła 15.09.05, 18:36
        A ja serdecznie dziękuję za życzenia jedynemu kandydatowi z listy SLD z Rudy
        Śląskiej p.Darkowi POTYRAŁA!
        Myslę jednak Darku, że obaj znamy więcej kandydatów startujących z naszego
        miasta po opublkowaniu listy w WR.Kolegów związkowców a moich absolwentów też
        tam znajdziemy.No i dobrze bo przecież mamy demokrację.
        I pomysleć,ze teraz to za mną chodzono i proszono podczas gdy cztery lata temu
        moje dokumenty nawet nie dotarły do Katowic. A ci którzy przyczynili się do tego
        by tam nie dotarły dzisiaj też są kandydatami (znowu)!
        Oni zatem taką demokrację chwalą.
        A swoją drogą ciekawe czy wyborcy pójdą na ilość i wzajemne zaklejanie się czy
        może będą woleli innych?
    • alias77 Re: Łobstawiomy rudzkego posła 15.09.05, 22:15
      ludzie yno Pietraszewsko wiym co godom ,łona byla mojom wychowawczyniom przez 5
      lot i gwarantuja ze to babka uczciwo i z charakterym,a te plotki o festynach za
      piyniadze miasta to ,,polskie piekielko"
      • paul11 Re: Łobstawiomy rudzkego posła 20.09.05, 07:50
        > ludzie yno Pietraszewsko wiym co godom ,łona byla mojom wychowawczyniom przez 5
        >
        > lot i gwarantuja ze to babka uczciwo i z charakterym,a te plotki o festynach za
        >
        > piyniadze miasta to ,,polskie piekielko"

Człowiek z CHARAKTEREM - A. Leper
        (NIE CZŁOWIEK) Kobieta z CHARAKTEREM - ...........?
      • pawelcmf Stawiam na P. Pietraszewską 23.09.05, 13:16
        Mnie też uczyła i potwierdzam, że to wspaniała kobieta. Lepszej kandydatki nie
        widzę. A na wszystkie plotki i pogłoski odpowiado na swojej stronie internetowej
        www.pietraszewska.rsl.pl Zajrzyjcie tam, alebo jak mocie jakies wątpliwości to
        napiszcie do niej, aby nie sugerować się jakimiś plotami...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka