05.03.06, 19:40
Czytam sobie:

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3194725.html

Teraz w piątek ruszyło USG w klinice u nas na Goduli. Ok.
Tylko się trochę pogubiłem z tymi aparatami. Znalazłem spis pracowni z 2005 z
którego wynika że w Rudzie były dwie pracownie z takimi samymi jak opisywany usg:

www.umed.lodz.pl/fetalecho/index.php?img=sekcja&str=Gabinety2002

Znalazłem jeszcze informację że fundacja Godula Hope kupiła w zeszłym roku
taki sam usg.

www.godulahope.pl/zporr.html

To ile w końcu jest tych USG Voluson 730 Expert w Rudzie?
Obserwuj wątek
    • nikos.d Re: nowe USG 05.03.06, 21:56
      cyt. (W ramach Programu Wczesnego Wykrywania Raka Jajnika wykonaliśmy już ponad
      6000 badań, a ilość pacjentek zgłaszających się przekroczyła już 10 000.
      Zapotrzebowanie na tego usługi jest na Śląsku ogromne.)

to ile pacjentek miało raka bo jakoś o wynikach nikt sie nie chwali....

a co do urządzenia niewątpliwie potrzebne !!! tylko dlaczego przed wyborami tyle
      zamieszania wszystko nowoczesne ciągle cosik nasz SA kupuje.. ja chce wybory co
      rok!!!
      • w36 Re: nowe USG 05.03.06, 23:27
        nikos.d napisał:

> a co do urządzenia niewątpliwie potrzebne !!! tylko dlaczego przed wyborami tyl
        > e
        > zamieszania wszystko nowoczesne ciągle cosik nasz SA kupuje.. ja chce wybory co
        > rok!!!

W porządku. Nie mam żadnych zastrzerzeń. O tym usg kupionym z budżetu dla
        szpitala w Goduli było słychać już od dawna (uchwała, budżet miasta itd.) i
        domyślam się że to ten opisany w artykule w GW.
        Tak się tylko zastanawiałem nad unikalnością tego typu usg, nazwanego przez
        dziennikarza najnowocześniejszym na świecie, konkretnie na terenie Rudy, bo
        domyślam się że już wcześniej był taki w naszym mieście, może kupiony przez tą
        fundację.

• nikos.d Re: nowe USG 06.03.06, 09:05
          >Tak się tylko zastanawiałem nad unikalnością tego typu usg,
          a to już w fundacji tego usg nie ma?
          • w36 Re: nowe USG 06.03.06, 12:13
            nikos.d napisał:

> a to już w fundacji tego usg nie ma?

Nic nie twierdzę. Moja wiedza w temacie to tylko te linki które powyżej
            przytoczyłem. Widzę w spisie że jest także w NZOZ „Genom” Ruda Śląska ul.1-go
            Maja 339, a możliwe że to fundacja bo oni są naprzeciw wieżowców na Wirku (czy
            Czarnym Lesie może). Tyle że zamieszanie jest z Godulą, bo niby w listopadzie
            2005 był taki usg a w artykule z Wyborczej jest że teraz od marca ruszył.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka