von-cymbergaj 02.02.08, 11:58 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4885305.html Normalnie jestem załamany bo na nich głosowałem! Ale od razu nasuwa sie pytanie jak to wygląda u nas? Czy ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jozefosmenda Ależ tak....! 02.02.08, 21:19 A tutaj z innej paki: www.gazetawyborcza.pl/1,75480,4877032.html Ale wracając do pytania to u nas są konkursy a że mechanizmy wszędzie są takie same to już człek nic na to nie poradzi. Ale ucz się języków żeby potem nie być zaskoczonym. Np pełnomocnik d/s sportu powinien znać j.chiński bo olimpiada blisko! Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re: No nie....! 03.02.08, 13:49 Przykład Inwestora i Inkubatora - wystarczy. A ten rozrost urzędników jest podyktowany tylko jednym - upchanie na siłę ludzi z nadania partyjnego i układy koleżeńskiego. Warszawa przy Rudzie Śląskiej to mały pikuś. Czym się nie chwali Prezydent? Kosztami utrzymania Urzędu w przeliczeniu na jednego mieszkańca. Jesteśmy ciągle w najściślejszej czołówce, pomimo, że ludzi przerzuca się do tak zwanych gospodarstwa pomocnicze Odpowiedz Link Zgłoś
lernest Re: No nie....! 04.02.08, 00:14 Na tym właśnie polega polityka ,że zwycięzca robi co chce a reszta może mu skoczyć! Ale i tak już wolę PO niż tych drugich z 4-tej RP.Chociaż to jeszcze nie jest to co by miało być w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 Re: No nie....! 04.02.08, 08:12 nie wiem dlaczego przykład dwóch spółek ma wystarczyć. Wprawdzie myslę, że te przykłady wszyscy doskonale pamiętamy, ale chyba warto je powtarzać: całkiem podobny do tego warszawskiego, konkurs na dyrektora Mosiru, a ponadto obsada MZOPO, MCK, itp. Ja również uważam, że pod tym względem Warszawa przy RŚl to "pikuś". Odpowiedz Link Zgłoś