Dodaj do ulubionych

Hop!Hop! Gregor!

29.04.08, 23:52
Jakoś nam się gdzieś zapodział ten co czyni dobro na tym forum czyli
GREGOR wszechwiedzący!
A tyle pytań mam do niego a tu "gleba" wskutek nieobecności.
Gregor jak jeszcze żyjesz albo jesteś trzeźwy to daj jakiś znak to sobie popiszemy (podyskutujemy).
Dla przykładu co wg ciebie było największym badziewiem PRL-u?
Obserwuj wątek
    • grzegorz1948 Re: Jozek dalej udajesz glupka? 30.04.08, 00:00
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=78509634&wv.x=2&v=2&s=0
      Masz temat ze swojego podworka a wiec JAZDA!
      • jozefosmenda Oj Grzesiu,Grzesiu! 30.04.08, 09:22
        Nie na temat,nie na temat!
        Siadaj! Niedostateczny!
        A swoją drogą Krzysztof już nie pracuje w szpitalu dlatego to pudło.
        Błądzisz niczym ślepiec ale to normalne z ponad 1000 kilometrów od Rudy!
        • grzegorz1948 Re: Oj Grzesiu,Grzesiu! 30.04.08, 15:12
          Nie na temat,nie na temat!
          > Siadaj! Niedostateczny!
          > A swoją drogą Krzysztof już nie pracuje w szpitalu dlatego to
          pudło.
          > Błądzisz niczym ślepiec ale to normalne z ponad 1000 kilometrów od
          Rudy!
          Dla ciebie kazdy temat ktory dotyczy twojej dzialalnosci to nie twoj!
          Ale Krzysiek zostawil swoje komputery w szpitalu?!No i teraz podobno
          sa wykorzystywane do monitorowania personelu(szpiclowania).
          Powiesz Jozek:" najpierw Grzegorz chcesz walki z lapownictwem a
          teraz znow monitorowanie ci nie pasuje" TAK bo kontrolowana lapowka
          to podejscie do konkretnej osoby podejrzanej a co innego ciagle
          szpiclowanie.
          A o dzialalnosci twojego Ojca wiedzialem od poczatku ale uwazam ze
          to nas nie dotyczy.Zamowienie na ten film zlozylem ale czy dostane
          to jeszcze nie wiem.
          • grzegorz1948 Re:Jozek pozwolisz? 02.05.08, 00:23
            Ze na tym bezplodnym watku podziele sie z innymi forumowiczami moimi
            refleksjami po obejrzeniu "CIENIE PRL" Wildsteina z 1 maja .
            Wystepowal tez tam Andrzej Celinski jak i Urban(nachtop z dwoma
            uszami).Zeby byl temat bez niedomowien to najpierw linki.
            wybory2007.wp.pl/wid,9239726,wiadomosc.html?ticaid=15d00
            pl.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Celi%C5%84ski
            Andrzej Celinski to twoj szef LiD z Katowic.Tak czytajac jego
            zyciorys to mozna powiedziec bardzo podobny do twojego.Krotka
            charakterystyka :typowy>szakieciorz<.Dobre wrazenie zrobil na mnie
            Urban mowiac o "Okraglym Stole",calkiem dobitnie mowil o roli
            czerwonej choloty w przygotowaniach i celach dalszej"polityki" po
            1989roku.Jednak jestem bardzo uczulony na cynikow w stosunku do
            narodu i dlatego dalej ma przechlapane.No a jak chcesz dalej ciagnac
            sie w ogonie Celinskiego to jedz na syminarium do Warszawy tam sie
            mozesz jeszcze troche podszkolic.
            A tak na innym watku wyszla sprawa twoich odznaczen.Moze napiszesz
            cos zrobil z odznaczeniami z PRL?Sprzedal jako zlom?Zlozyl w muzeum
            600lecia na Jasnej Gorze ? Czy tez wieszasz to wszystko wnuczce na
            karku jak idziesz z nia na spacer aby ci nie uciekala?
            • jozefosmenda Ależ proszę! 02.05.08, 12:54
              Na te wypociny pana byłego prezesa TV niestety nie patrzę bo mi szkoda czasu.Jest to w stylu:"powiedział dziad do obrazu".Świętego oczywiście.Ale szkoda,że nie patrzyłem bo cynizm Urbana jest dla mnie pewną wskazówką jak takim jak ty i tobie podobnym nie nastawiać drugiego policzka tylko oddawać z nawiązką.
              A co do odznaczeń?
              Wieszam każdego grudnia na choince zamiast glasskugli.Mają tą przewagę,że się nie tłuką i są praktycznie nizniszczalne. A jak je wypoleruję to świecą jak psu jaja!
              I wtedy dopiero mam radochę przy śpiewaniu kolęd.
              • grzegorz1948 Re: Ależ proszę! 02.05.08, 23:33
                Na te wypociny pana byłego prezesa TV niestety nie patrzę bo mi
                szkoda czasu.Je
                > st to w stylu:"powiedział dziad do obrazu".Świętego oczywiście
                No wlasnie! Wiem ze ci to nie pasuje i twojemu szefowi tez nie
                pasowalo bo mial trudnosci z otworzeniem jadaczki bo w koncu jako
                LiD-owiec i solidarnosciowiec nie mogl znalezc drogi ktora by go nie
                schanbila.A tak nawiasem mowiac macie wy tam w LiD- zie jakis ludzi
                z kregoslupem albo wszystkich takich Wojtkow O i J?
              • grzegorz1948 Re:Dodatek 02.05.08, 23:41
                A co do odznaczeń?
                > Wieszam każdego grudnia na choince zamiast glasskugli.Mają tą
                przewagę,że się n
                > ie tłuką i są praktycznie nizniszczalne. A jak je wypoleruję to
                świecą jak psu
                > jaja!
                > I wtedy dopiero mam radochę przy śpiewaniu kolęd.
                Przepraszam chyba sie nie obrazisz jak sie zapytam czy naprawde ci
                sie nie pomylilo swieta w grudniu z 1-Maja a koledy z
                Miedzynarodowka?
                Na barykady, ludu roboczy,
                czerwony sztandar do góry wznieś!
                Śmiało do boju wytęż swe ramię,
                Bo na cię czeka zwycięstwa cześć.

Refren

Młoty w dłoń!
                Kujmy broń!
                Miotnie stal
                czerwoną iskrę w dal,
                żar iskry tej
                tli w piersi mej!
                Powstań zburz,
                Pobudka gra nam już!
                Pobudka gra nam już!

Rycerze pracy, rycerze ducha,
                dziś nam do boju już nadszedł czas.
                Na barykady! Niech bunt wybucha!
                Pobudka dziejów już wzywa nas.

Młoty w dłoń...

Zagrzewaj siostro do walki brata,
                aby do boju odważny był,
                by wydarł wolność, co w ręku kata,
                aby dla sprawy pracował, żył.

Młoty w dłoń...

Cześć Lassalowi, Marksowi sława,
                Precz z burżuazją, ludowi cześć!
                Niech do szeregu każdy z nas stawa,
                by ich naukę wszędy nieść!

Młoty w dłoń...

Hańba więc carom, panom - naszym zdziercom,
                co dziś się z nędzy naigrywać śmią,
                hańba więc klechom, wszystkim oszczercom,
                co lud tumanią i z niego drwią.

Młoty w dłoń...

Na barykadach sztandar powiewa,
                czerwone godło - wszak to nasz znak!
                Śpieszmy się bracia, już wróg przybywa,
                wyciąga szpony jak drapieżny ptak.
                I zawsze jak lud roboczy poszedl na barykady to czerwona cholota
                strzelala do nich.
                Wesolego 1-Maja zyczy ci Grzegorz antykomunista.

• lernest Dodatek do dodatku! 03.05.08, 12:33
                  Nie znam cie osobiście Grzegorzu 1948 ale uważam,że jesteś typowym wypierdkiem
                  w porównaniu do Józefa O. W końcu on jest tutaj z nami a ty "pitnąłeś" na zachód
                  (jak tutaj można wyczytać).
                  To,że jesteś urażony ambicjonalnie to nie ulega najmniejszej wątpliwości
                  dlatego podaj adres a wyślę ci moją koszulkę z napisem "Jestem z PRL-u"!
                  A także "Historię Prawdziwą" o rozbiorach Rzeczypospolitej i pewnej konstytucji,
                  która i tak pod wyłączną egidą prawicy doprowadziła nas jako naród do kilkuset
                  letniego zniewolenia.
                  Wesołego 3-go maja życzy ci zatem Lernest antykatol!
                  • lernest Re: Dodatek do dodatku! 03.05.08, 13:05
                    Miało być tak:
                    Wesołego 3-go maja życzy ci zatem Lernest antykomunista i antykatol!

A tutaj masz Grzesiu na otarcie łez.
                    Napisane jest to z ostrożną krytyką ale i tak niechlujnie w związku z faktami jakie później miały miejsce:
                    tygodnik.onet.pl/35,0,9354,na_miare_czasow,artykul.html
                  • grzegorz1948 Re: Dodatek do dodatku! 03.05.08, 16:04
                    Nie znam cie osobiście Grzegorzu 1948 ale uważam,że jesteś typowym
                    wypierdkiem
                    > w porównaniu do Józefa O. W końcu on jest tutaj z nami a
                    ty "pitnąłeś" na zachó
                    > d
                    > (jak tutaj można wyczytać).
                    A gdzie to wyczytales wypierdku?Tu ktos duzo pisze o mnie ale z
                    takimi intrygantami to mi to lata gdzies jego mniemanie.W kazdym
                    razie jezeli cie spotkam gdzies na Wirku to mozesz byc pewny ze
                    zmusze cie do odwiedzenia starych kupcow i rzemieslnikow(znam
                    jeszcze ich dziadkow)i wtedy mozesz im powiedziec w oczy jak to
                    dobrze bylo w PRL.A twoj chamski styl wypowiedzi swiadczy tylko o
                    intelektualnym poziomie.Ja tez nie twierdze ze jako prywatna
                    inicjatywa miales sie zle w PRL tylko zalezalo to od aranzacji z
                    komuchami a i tak byles zawsze uzalezniony od humoru "wladzy".
                    A koszulke to odbiore oczywiscie osobiscie i nawet zaplace jezeli
                    cena nie bedzie wygorowana.
                    • jozefosmenda Re: Dodatek do dodatku! 05.05.08, 21:19
                      Gregor dlaczego ty mnie ciągle rozczarowywujesz?:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=78509634&wv.x=2&a=79084350
                      Nie wiem dlaczego piszesz o dupie skoro ja nie napisałem gdzie ja ciebie mam
                      dzisiaj jak kiedyś miałem sekretarzy?
                      Coś za porywczy jesteś chłopie więc nie bluźnij tylko do lustra popatrz by
                      zrozumieć kto ci tak beznadziejnie podpowiada!
                      A poza tym najlepiej gdybyś na trzeźwo tu nie pisał bo zwyczajnie nie trafiasz w
                      prawdę i sedno sprawy. "Gichnij" se zatem kielonek Wyborowej a potem dopiero pisz!
                      • grzegorz1948 Re: Jozek dalej udajesz glupka? 05.05.08, 22:44
                        Nie wiem dlaczego piszesz o dupie skoro ja nie napisałem gdzie ja
                        ciebie mam
                        > dzisiaj jak kiedyś miałem sekretarzy?
                        Dobra juzek zakladamy wtedy w PRL miales sekretarzy przy sercu teraz
                        masz ich w dupie!OK!Celinski wystepuje w TVP i ty znow masz
                        terazniejszego szefa w D...!Pieknie tylko tego kogucika na wiezy
                        kosciola tez masz w d... bo sam jestes kogucikiem i obracasz sie tam
                        skad wiatr wieje 1A wiec takich kogucikow-z ambicjami przepraszam
                        hochsztaplerow-ja tez mam w dupie.
                        • w336 Re: Grzegorz1948 raczej ty udajesz glupka? 06.05.08, 08:53
                          Grzegorz1948 posyłam ci linka dla przypomnienia ze nie wszystkie
                          medale i odznaczenia to hańba dla odznaczonego. Niektóre z tych
                          nawet ty powinieneś posiadać – no chyba ze byłeś leń w robocie to ci
                          nie dali.

klub.chip.pl/asnieg/foto/069.jpg
                          • grzegorz1948 Re:w336 06.05.08, 12:41
                            Grzegorz1948 posyłam ci linka dla przypomnienia ze nie wszystkie
                            > medale i odznaczenia to hańba dla odznaczonego. Niektóre z tych
                            > nawet ty powinieneś posiadać – no chyba ze byłeś leń w robocie to
                            ci
                            > nie dali.
                            No widzisz wolalem co niedziele dzwonic dzwonami w kosciele niz dwa
                            razy do roku orderami na piersiach.Tylko jedna roznica ze dzwony
                            dzwonia nadal a nosiciele orderow sie ich wstydza
                            Errata ponizej napisalem juzek-przepraszam mialo byc Jozek.
                        • jozefosmenda Szwejkowate myślenie? 06.05.08, 14:37
                          Z tym kogucikiem na wieży to nie jest tak do końca chyba,że inny symbol miałeś
                          na względzie.
                          To wtedy jak najbardziej!
                          A swoją drogą teraz już wiem dlaczego głuchy jesteś bo to z tych dzwonów
                          kościelnych co niedzielnych widocznie się wzięło?
                          A moje medale na moim mundurze dalej dzwonią codziennie a na Barbórkę szczególnie!
                          No a później wiszą na choince, są pokazywane dzieciom w szkołach i
                          przedszkolach,wnuczka się z nimi bawi no i na zastaw daję jak mi kasy
                          brakuje.Wprawdzie niektóre są już po 1989r czyli nie z PRL-u ale wszystkie są
                          moje.Tylko Sztandaru Pracy nie mam a szkoda.
                          • grzegorz1948 Re: Szwejkowate myślenie? 06.05.08, 22:40
                            A co Szwejkowe myslenie ci nie pasuje?Wlasnie Haszek wypowiedziami
                            Szwejka przekazywal problemy ludzi w tym okresie.Wypowiedzi moze
                            byly prymitywne ale dosadne .A ze ty chcesz inaczej myslacych
                            osmieszyc lub dzialac przeciwko nim intrygami,no coz jak
                            twoja"jenteligencja "wiecej nie potrafi...!
                            • jozefosmenda Re: Szwejkowate myślenie? 11.05.08, 20:52
                              A to tzw."oferta specjalna" dla ciebie Gregor!
                              wyborcza.pl/1,75248,5198619,Bagno_SLD.html
                              Niech ci się lekko na duszy zrobi jak to przeczytasz.
                              • grzegorz1948 Re: Szwejkowate myślenie?-taktyczna zagrywka?! 12.05.08, 01:20
                                Niech ci się lekko na duszy zrobi jak to przeczytasz.
                                Lenin tez wspominal w swoich dzielach o duszy.
                                Ale ten rozpad LiD-u to jest twoj problem.Ja polityka sie interesuje
                                ale nie zajmuje to zostawiam takim politykierom jak ty ktorzy lubia
                                sie w gnoju babrac.
                                • jozefosmenda Re: Szwejkowate myślenie?-taktyczna zagrywka?! 12.05.08, 13:05
                                  Aja Grzesiu przy twoich kumplach, którzy w tym non stop grzebią to i tak jestem "mały Benuś"!
                                  Ale oni sami o tym mówią,że to "dyplomacja".
                                  • grzegorz1948 Re: Szwejkowate myślenie?-taktyczna zagrywka?! 12.05.08, 19:30
                                    Aja Grzesiu przy twoich kumplach, którzy w tym non stop grzebią to
                                    i tak jestem
                                    > "mały Benuś"!
                                    > Ale oni sami o tym mówią,że to "dyplomacja".
                                    Przepraszam cie a kto jest moim kumplem?Nie przypominam sobie aby w
                                    moim zyciu raz oddalem glos na jakas partie,nawet teraz robie jeden
                                    gruby krzyz na wszystkich to znaczy lewusy tez dostaja swoje a
                                    posrednio ty sam ale ja sie tym nie chwale tak jak zoro ze z
                                    rodzinka cie poparli.
                                    • osi-ris 2 lata 12.05.08, 20:06
                                      przyznaj się że chowają ci dowód.
                                      • grzegorz1948 Re: 2 lata -Co Krzysiu znowu gledzisz? 12.05.08, 20:22
                                        Dowod ?Jaki dowod?Pieniadze tak i z pewnoscia skorzystam aby takim
                                        jak ty Krzysiu z calym"KLANEM" zaplacicie.
                                        • jozefosmenda Re: 2 lata -Co Grzesiu znowu gledzisz? 12.05.08, 21:54
                                          Ty Gregor już lepiej nie pij tego niemieckiego piwa bo szyfrem piszesz a ja nic nie panimaju!
                                          Ich habe nicht verstechen!
                                          • grzegorz1948 Re: 2 lata -bez zawieszenia! 15.05.08, 20:46
                                            Ty Gregor już lepiej nie pij tego niemieckiego piwa bo szyfrem
                                            piszesz a ja nic
                                            > nie panimaju!
                                            > Ich habe nicht verstechen!
                                            Dowod ?Jaki dowod?Pieniadze tak i z pewnoscia skorzystam aby takim
                                            jak ty Krzysiu z calym"KLANEM" zaplacicie.
                                            Jestem wlasnie na piwie"Budweiser" jest moim ulubionym a z czerwona
                                            cholota i hochsztaplerami do stolu nie zasiadam.
                                            Nie wiedzialem bywalcu "Teatralnej" ze Budweiser jest niemieckim
                                            piwem?!Ale jak tak myslisz...?!
                                            A przy was to musze naprawde kupic sobie Enigme bo juz kilka razy
                                            pisalem ci ze za wasza "piekna" logika nie moge nadazyc!
                                            To pozostalo ci po kursie jezyka ruskiego?
                                            Tego co ci to na kartce napisal to mozesz kopnac w sam srodek
                                            dwochpolkul.

• jozefosmenda oczywiście ,że nie! 18.05.08, 21:38
                                              Gregor!
                                              Zamiast "blukać" to napisz to poprawnie!
                                              A poza tym gdzieś tam napisałeś,że ja cię czepiam pana prezydenta?
                                              No i niestety znów nie masz racji.Jestem w tej materii absolutnie obojętny.Jednym słowem mówiąc totalna znieczulica!
                                              Selbstlos!
                                              • grzegorz1948 Re: oczywiście ,że nie! 18.05.08, 22:15
                                                Ty Gregor już lepiej nie pij tego niemieckiego piwa bo szyfrem
                                                piszesz a ja nic nie panimaju!
                                                > A poza tym gdzieś tam napisałeś,że ja cię czepiam pana prezydenta?
                                                > No i niestety znów nie masz racji.Jestem w tej materii absolutnie
                                                obojętny.Jedn
                                                > ym słowem mówiąc totalna znieczulica!
                                                > Selbstlos!
                                                No napisz o co ci chodzi!Mozesz po
                                                polsku,rusku ,czesku,chinsku,wietnamsku,angielsku,francusku jak
                                                chcesz ale poprawnie.Naturalnie po chinsku czy wietnamsku to mam
                                                znajomych ktorzy mi to przetlumacza na jezyk zrozumialy ! Ty sie tu
                                                na forum wiecej wysilasz niz tam gdzie zbierasz pieniadze.

• jozefosmenda że nie to oczywiste! 19.05.08, 23:28
                                                  A tu cię boli!
                                                  Pieniądze powiadasz?
                                                  A innym też powiesz,że biorą pieniądze z twoich podatków?
                                                  Radni w Leimen (neben Heidelberg) mają więcej kasy niż my w Rudzie!
                                                  Ponadto jak na takie małe miasteczko w porównaniu z Rudą Ślaska to jest ich
                                                  jeszcze raz tyle. I nikt się w Niemczech ich z tego powodu nie czepia!
                                                  • grzegorz1948 Re: Durny jestes! 20.05.08, 00:28
                                                    A tu cię boli!
                                                    > Pieniądze powiadasz?
                                                    Jak to ktos powiedzial tu na forum ze jestes"ambitny"(nie dodal w
                                                    braniu pieniedzy)a co za to dajesz mieszkoncom?No to oni wiedza.
                                                    A innym też powiesz,że biorą pieniądze z twoich podatków?
                                                    > Radni w Leimen (neben Heidelberg) mają więcej kasy niż my w Rudzie!
                                                    Typowe dziecinne liczenie!Czy moze tak przeszedles sie po miescie i
                                                    zobaczyles jakie sa koszty zycia w tym pieknym miasteczku?
                                                    Moge ci np. powiedziec ze w miasteczku jeszcze raz tak duzym jak
                                                    Ruda Slaska (270 tys)odpowiednik prezydenta(notabene nauczyciel
                                                    szkoly sredniej)zarabia 6000 Euro a metr2 parceli magistrackiej
                                                    kosztuje ok.300Euro chleb u piekarza 750gram 2-3Euro.Z tych 6000Euro
                                                    netto widzi tylko polowe.Dlatego radni to zwykle maja jeszcze jakies
                                                    przedsiebiorstwa lub sa "na garnuszku" u sponsorow.Dlatego
                                                    chlopczyku jak jestes zagranica to po pierwsze dowiedz sie ile tam
                                                    ludzie zarabiaja(w roznych zawodach)a potem idz do sklepow i
                                                    zorientuj sie co mozna za to kupic.Kiedys rozsmieszyla mnie pewna
                                                    taksowkarka w Rudzie Slaskiej jak usilowala mi wmowic jak mozna
                                                    dobrze za 200Euro na dwu osobowa rodzine na miesiac zyc.
                                                    a jak tak dobrze jest w Niemczech to dlaczego nie wyjedziesz?Wez ze
                                                    soba plecak i zbieraj pieniadze lezace na drodze!Ech wiesz lata masz
                                                    a rozumu nie masz
                                                  • jozefosmenda Durny jestes jak zwykle! 21.05.08, 00:01
                                                    Ciężko ci jednak idzie z myśleniem Gregor!
                                                    Ale tłumoki twojego pokroju tak mają.
                                                    Więc jeszcze raz: w Niemczech jeden drugiemu do kieszeni nie patrzy.To po pierwsze.
                                                    A po drugie tamtejsi radni też są "płaceni" z podatków obywateli.I ci drudzy to uważają za coś normalnego.
                                                    Do Niemiec nie pojadę chyba,że na wycieczkę jak mnie zaprosisz,zapewnisz wikt i opierunek i jakieś kieszonkowe zasponsorujesz.
                                                  • grzegorz1948 Re: Durny jestes jak zwykle! 21.05.08, 11:31
                                                    Więc jeszcze raz: w Niemczech jeden drugiemu do kieszeni nie
                                                    patrzy.To po pierw
                                                    > sze.
                                                    > A po drugie tamtejsi radni też są "płaceni" z podatków obywateli.I
                                                    ci drudzy to
                                                    > uważają za coś normalnego
                                                    No i po co ta fatyga?Najpierw twierdzisz (i po forum pierdzisz9 ze
                                                    jestem portierem w RFN,teraz znowu ze pojecia nie mam co mi
                                                    pozostalo jak cie zacytowac:
                                                    Ciężko ci jednak idzie z myśleniem Gregor!
                                                    > Ale tłumoki twojego pokroju tak mają.
                                                    Tylko nie zapomnij ja podalem konkretne dane a ty podajesz szemrane
                                                    wiadomosci.A czy Niemcy to uwazaja za normalne?!To moze ci sie tylko
                                                    tak wydaje.......?
                                                    Do Niemiec nie pojadę chyba,że na wycieczkę jak mnie
                                                    zaprosisz,zapewnisz wikt i
                                                    > opierunek i jakieś kieszonkowe zasponsorujesz
                                                    Zasponsoruje ci moze wycieczke do Wronek bo tam jest miejsce dla
                                                    takich jak ty.
                                                  • jozefosmenda Wronki? 22.05.08, 09:34
                                                    Bez wyroku chciałbyś mnie posadzić?
                                                    Od razu widać jakie masz niecne zamiary w stosunku do mojej osoby i co za opcję
                                                    reprezentujesz.
                                                    Ale życzę ci szczęścia.Tylko uważaj by od takiego pierdzenia ci czegoś nie
                                                    rozerwało!
                                                  • jozefosmenda Masz tutaj Gregor.... 04.06.08, 22:46
                                                    ...nasyć oczy swoje!
                                                    Niech ci się przypomni i przepulta trzewia zarazem:
                                                    wyborcza.pl/1,75248,5275666,Tak_konal_PRL_20_lat_temu.html
                                                  • jozefosmenda Re: Masz tutaj Gregor.... 22.11.08, 20:10
                                                    A może Gregor jakiś mały komentarz? :
                                                    josmendaruda.blox.pl/2008/11/Kazdy-kij-ma-dwa-konce.html
                                                  • g-48 Re: Masz tutaj Gregor.... 22.11.08, 22:13
                                                    ..................Według informacji zdobytych przez "Newsweek"
                                                    partia Grzegorza Napieralskiego chce m.in. ochrony prawnej dla
                                                    ateistów, usunięcia symboli religijnych z urzędów oraz ułatwienia
                                                    aborcji.
                                                    No Hitler zrobil to samo tylko nie wprowadzal w swojej
                                                    socjalistycznej partii aborcji po byl skazany na "mieso
                                                    armatnie" .Ale szkoda ze twoi rodzice nie pomysleli o aborcji bo
                                                    wtedy bylbys w kibelöku a nie na garnuszku obywateli Rudy Slaskiej.
                                                  • jozefosmenda Re: Masz tutaj Gregor.... 22.11.08, 23:14
                                                    No i przemówiłeś swoim normalnym językiem.Wcale nie jestem ani zaskoczony ani
                                                    załamany.Ale żebyś ty żarliwy katolik o aborcji mówił?
                                                    Ktoś mi mówił ,że taką nać jak twoja należy prać aż do skutku czyli do
                                                    osiągnięcia efektu włókna lnianego. Później przerobić na materiał do obrusów by
                                                    można było go poplamić i znowu wyprać.
                                                    Z biegiem czasu taki obrus wyblaknie i się rozleci!
                                                    Jak myślisz prawda to czy nie?

"tobie kury szcz... prowadzać,a nie politykę robić"
                                                  • g-48 Re: Masz tutaj Gregor.... 23.11.08, 01:23
                                                    Znowu bredzisz Jozek nie na temat
                                                  • jozefosmenda Re: Masz tutaj Gregor.... 23.11.08, 14:40
                                                    Kto bredzi?
                                                    Gregor ,opamiętaj się. Przecież sam napisałeś ,że gdyby moi rodzice pomysleli o aborcji to byłbym w kibelku!
                                                    A teraz masz czelność się wypierać? No tak, przez chwilę zapomniałem, że żarliwym jesteś.
                                                    Ale poczytaj sobie jak Osmendy daleko rozrabiają:
                                                    krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/783961.html
                                                    I co nie wnerwia cię to? A gdybyś wiedział,.ze rzecznikiem prasowym w magistracie w Krakowie też jest Osmenda to chyba by cię zalało od razu! Czego jednak ci nie życzę no bo kto by za mnie się modlił?
                                                  • g-48 Re: Masz tutaj Gregor.... 23.11.08, 16:15
                                                    Gregor ,opamiętaj się. Przecież sam napisałeś ,że gdyby moi rodzice
                                                    pomysleli o
                                                    > aborcji to byłbym w kibelku!
                                                    > A teraz masz czelność się wypierać? No tak, przez chwilę
                                                    zapomniałem, że żarliw
                                                    > ym jesteś.
                                                    Czy ten wycinek twojego szefa Rozpieralskiego nie jest na twoim
                                                    blogu?Ja tylko rozwinalem twoja mysl przewodnia.
                                                    No a w Krakowie to tez twoja rodzina?
                                                    Kto go zajmie? Łukasz Osmenda, Bogusław Kośmider czy może Małgorzata
                                                    Radwan-Ballada? O mediacje został poproszony Jarosław Gowin, nowo
                                                    wybrany poseł,lider PO w Krakowie.
                                                    I znow walka o koryto!
                                                    Tak konał PRL 20 lat temu
                                                    WPROST Piotr Gabryel, Marek Zieleniewski

Prasa oficjalna

Przed ambasadą RFN w Warszawie tłok jak co dzień. Komitet kolejkowy
                                                    ma zapisanych z reguły kilka tysięcy osób, a kilkaset uparcie stoi i
                                                    czeka na przyjęcie. Dylemat: uda się dziś? O14.50 ze schodów zbiega
                                                    młody lekarz. Ten sam, który dyżurował z listą przed świtem.
                                                    Uznojony, ale szczęśliwy. Doczekał się w ostatnich minutach.

- Stałem parę godzin, aby móc wziąć kwestionariusze. Przez dwa dni
                                                    czekałem, aby je złożyć. Dwa tygodnie trwało wystawianie paszportu.
                                                    I wreszcie, po dwóch dniach warowania pod drzwiami, mogłem go dziś
                                                    odebrać. Zsumowałem wszystkie swoje numery na wszystkich listach i
                                                    wyszła mi liczba 1856.

Ponad trzy tygodnie będzie teraz czekał na wizę, po paru dodatkowych
                                                    dniach dostanie marki i bilety kolejowe. A co potem? W jednym z
                                                    frankfurckich szpitali czeka na niego znajomy i posada pielęgniarza
                                                    zaklepana na 3 miesiące. W ciągu miesiąca zarobi tam 18 razy więcej,
                                                    niż gdyby pozostał w kraju. Oczywiście biorąc pod uwagę przelicznik
                                                    czarnorynkowy.
                                                    Ten wycinek z twojego poprzedniego linku mi sie bardzo podobal.Tego
                                                    lekarza jako odpad z Polski bym nie wypuscil zeby wstydu nie robil a
                                                    raczej zamknal bym go na psychiatrii.Mlody glupi i naiwny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka