Dodaj do ulubionych

Polskie zioła na bartonelle

04.06.14, 17:02
Czy ktoś może podać polskie zioła stosowane w leczeniu tej koinfekcji?
Z europejskich znany mi jest tylko liść oliwny, który był nawet bodajże w jednym z pierwszych protokołów Buhnera.
Może ktoś ma jakieś ciekawe informacje, linki itp. To byśmy zebrali to w jednym wątku.
Proszę piszcie konkretnymi nazwami ziół, a nie informacjami typu olejki od osoby "X".

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzismile
Obserwuj wątek
    • sayitnow Re: Polskie zioła na bartonelle 04.06.14, 19:50
      czystek
      • bbeap Re: Polskie zioła na bartonelle 04.06.14, 20:04
        Czystek nie leczy Bartonelli
        Czystek wg Klinghardta ma dzialac na biofilmy, jednak w praktyce ma to sie roznie - wypijalam po 6 szklanek / dzien miesiacami.
        • sayitnow Re: Polskie zioła na bartonelle 04.06.14, 21:43
          ja tam myślę, ze tak niewiele wiadomo w temacie tych chorób, że można co najwyżej powiedzieć, że komuś coś pomogło lub nie, a nie jednoznacznie stwierdzić, czy jakieś zioło leczy bart czy nie. wszystko jest tak naprawdę eksperymentem i każdy ma inne wyniki
          wiele razy mówiono tu na przykład, że bart nie daje herksów, co z moim doświadczeniem się nie pokrywa ani trochę, bo moje herksy przy leczeniu bart zmiatały mnie z powierzchni ziemi
          z ziół niepolskich sida acuta na mnie nie działa wcale, boneset daje takie reakcje, że nie mogę pić
          czystek dał po pierwszej dawce takiego herksa, jak kiedyś rifampycyna, a teraz po prostu mi na nim się poprawia. może przypadek, któż to wie
          • bbeap Re: Polskie zioła na bartonelle 04.06.14, 21:56
            Tak w Polsce rzeczywiscie niewiele wiadomo w temacie tych chorob. Ale sa tacy, ktorzy wiedza sporo. Trzeba jednak troche poswiecenia i checi zeby zdobyc informacje.
            Akurat na temat bart wiem to od dr ktory jest jednym z najbardziej doswiadczonych lekarzy w leczeniu odkleszczowek i przeprowadzal badania.
            Pisze to po to zeby ludzie nie marnowali, pieniedzy, zdrowia, czasu.
            Ja zaplacilam za konsultacje sporo i sa to wytyczne dla mnie, poprostu w dobrej wierze dziele sie informacja.
            Nikt nie musi korzystac z tych informacji.
            "Scienta potestas est" - "Wiedza to potega"
            Zycze powodzenia w leczeniu bartonelli, bo napewno bedzie bardzo potrzebne.
          • bbeap Re: Polskie zioła na bartonelle 04.06.14, 22:04
            Trzeba tez miec spore doswiadczenie zeby potrafic odroznic herxa od objawu a juz tym bardziej ogromne zeby odroznic ktory herx jest od ktorej infekcji i czy to wogole herx.
            Jezeli chodzi o stwierdzanie co leczy co a co nie to mysle ze dr Schaller, Klinghardt czy Horowitz na podstawie swojej kilkudziesiecioletniej praktyki i doswiadczenia moze stwiedzic wiele.
        • elena2014 Re: Polskie zioła na bartonelle 15.08.14, 20:46
          czy ja też mogę prosić o kontakt do Twojego lekarza z PL? Mój email: elena2014@gazeta.pl
          z góry bardzo dziękuję! smile
    • bbeap Re: Polskie zioła na bartonelle 04.06.14, 20:01
      Niestety nie znam polskich ziol, ktore by to leczyly.
      Wiem ze pomagaja: clove bud oil tj olejek gozdzikowy ale musi byc zawartosc min 75% Eugenol
      Houttuynia (najlepiej ta od dr Zhanga)
      Allicin (nie zwykly czosnek)

Wg Buhnera:
      Sida Acuta - bralam ale moze ta nie wlasciwa, bo kupowalam cieta z biose i sama robilam nalewke - rezultat raczej marny
      Houttuynia
      I ogolnie jest ten protokol Buhnera z ksiazki o koinfekcji Bartonelli i Mycoplasmy

Cumanda z NutraMedix ale trzeba by wypic tego hektolitry - potworny naklad finansowy

Polskich ziol pilam sporo roznych

Moj Wniosek: to dziadostwo ciezko sie leczy, bede probowala wg nowych zalecen ktore mam tj clove bud oil, houttuynia, allicin

Pozdrawiam
      • polnaro Re: Polskie zioła na bartonelle 04.06.14, 20:20
        Polskich też nie znam.
        Hoytunia /z Biose/ u mnie nic nie daje, sida acuta /z Biose/ też marnie działa.
        Zamówiłam HH2 /kapsułki/ i po jednym opakowaniu odstwiłam, bo źle się czułam, chciałam brać na zmianę z cumandą /ta rzeczywiście strasznie droga, ale..../, odczekam i znowu zacznę po dwu tygodniach, bo może był inny powód moich kłopotów z gardłem i kaszlem.
        • bbeap Re: Polskie zioła na bartonelle 04.06.14, 21:18
          Tak z biose mialam obydwa i dzialanie zadne.
          Cumandy tez troche wzielam.
          Cumanda ma jakies tam tez dzialanie na biofilmy, ale so preparaty tansze i skuteczniejsze wink
          Gardlo masz od bartonelli, ja tez.
          Nie kazdy jest od razu gotowy na HH2 moze zacznij od tej slabszej HH
          Ja mam Houttuynie wprowadzic na koncu i nigdy nic na raz, kazda rzecz kolejno.
          Bartonella daje silne herxy, typu bezsennosc ataki paniki itp jesli jest wlasciwie leczona, trzeba wtedy brac cos na sen ja mam mieszanke ziolowa zalecona od Zhanga ale to adekwatnie do mojego stanu, objawow, chorob. Trzeba spac min 8 h dziennie, brak 8 h snu = inflamacja.
          Mi dr zalecil 1 abx i 3 ziola na ta akurat infekcje.
          Mam jeszcze inne zalecenia, ale to juz na babesie, borrelie i toxo.
          • fela125 Re: Polskie zioła na bartonelle 05.06.14, 08:44
            Czytajac o czystku, przypomniało mi się, ze mam w kredensie jeszcze jedno opakowanie wspaniałego ziela cud, czyli Cistus Incanus - własnie wyrzyciłam do kosza. Inkanus - chyba nie warto nawet wody gotować, aby go parzyć. rozanski.li/
          • polnaro Re: Polskie zioła na bartonelle 05.06.14, 10:36
            Rzeczywiście, zacznę od HH. Myślę jednak, że nie dam rady sama, muszę dalej uparcie szukać lekarza stosującego zioła i jakoś 'wbić się' do niego.

• bbeap Re: Polskie zioła na bartonelle 05.06.14, 10:53
              My mamy tu b dobrego lekarza, leczymy sie u dr M.
              Jak chcesz podaj maila, to podam Tobie kontakt.
              Nasze leczenie jest teraz zalecone przez dr Szallera ale dr M jest naszym dr prowadzacym tutaj w PL.
              • polnaro Re: Polskie zioła na bartonelle 05.06.14, 14:16
                Będę wdzięczna.
                polnaro@gazeta.pl
              • depakinka11 Re: bbeap-prosba 05.06.14, 18:11
                bbeap,bardzo prosze podaj i mi namiar do dr.M
                Z gory dziekuje.
                Moj mail;
                depakinka11@gazeta.pl
              • lukaszns Re: Polskie zioła na bartonelle 30.06.14, 23:57
                Poprosze namiary na doktora M.
                mail: Smolar2@op.pl
          • popka26 Re: Polskie zioła na bartonelle 13.08.14, 11:47
            bbeap,
            Mam pytanie co do zamawiania HH, HH2, Allicin z heparopro.com. W związku z wysokimi kosztami przesyłki, czy zamawiasz większe ilości leków i płacisz cło? Jak to wyglada w praktyce?
            Na iherb zamawiam do 80$ i nie mam dodatkowych kosztów.

• bbeap Re: Polskie zioła na bartonelle 13.08.14, 19:57
              możesz podac maila to napisze Tobie jak ja zamawiam.
              • popka26 Re: Polskie zioła na bartonelle 14.08.14, 09:50
                bbeap,
                dzięki wielkie! popka26@gazeta.pl
      • hall.9000 Re: Polskie zioła na bartonelle 05.06.14, 13:36
        Piszecie,że nie działa Houttuynia i Sida Acuta z Biose a w takim razie skąd działa ?
        Po za tym kto to jest Zhang i co to jest HH ?
        Dzięki i pozdrawiam
        • lukalien Re: Polskie zioła na bartonelle 05.06.14, 17:38
          najgorsze jest to niedoinformowanie odnoście posiadania wszystkich koinfekcji oraz szegółowych podgatunków. Ja brałem na BLO :
          zestaw z sida acuta polecaną przez buchnera w nalewce z usa - bez efektu
          polecane polskie zioła - bez efektu a próbowałek ich kilka

są osoby którym powyższe zestawy wniosły całkiem sporo - pewnie zależy to od mieszanki konfekcji którą się ma bądż może podgatunków (jedne reagują a drugie słabiej)
          • bbeap Re: Polskie zioła na bartonelle 05.06.14, 19:00
            Zhang jest to lekarz medycyny chinskiej, ktory rowniez skonczyl Harward w US i robi specjalne mieszanki ziolowe wspomagajace leczenie odkleszczowek.
            HH i HH2 to wlasnie houttuynia.

Z tego co wiem od chorych houttuynie z innych zrodel im nie pomagaly.
            Nie jest to tanie... ale lata bigosu antybiotykowego tez w sumie nie sa tanie.

Mam zlecony zestaw na Bart od dr S powoli zaczne wprowadzac - bo mam to robic stopniowo.
            Napisze o efektach, jak takowe zauwaze.
            • bjon5 Re: Polskie zioła na bartonelle 05.06.14, 19:54
              Ja również poproszę Cię Bbeap o namiary na lekarza.
              joannanr1@o2.pl
              • ta.ola Re: Polskie zioła na bartonelle 07.06.14, 22:40
                bbeap ja też bardzo proszę o namiary na dr M.
                olena75@interia.pl
                • beatrisbwp Re: Polskie zioła na bartonelle 07.06.14, 23:05
                  Widzę bbeap ze nasz lekarz robi furorę wink
                  Zioła na bartonelle :
                  polygonum cuspidatum
                  Red root
                  Boneset

• mbil4 Re: Polskie zioła na bartonelle 09.06.14, 14:57
                    Poproszę o namiary gdzie kupiłyście HH i HH2 dr Zhanga bo nie mogę znaleźć albo nie wysyłają do Polski.
                    • bbeap Re: Polskie zioła na bartonelle 09.06.14, 18:48
                      Wysylaja do PL tyle ze przesylka tania nie jest uncertain

www.hepapro.com/
                      • mbil4 Re: Polskie zioła na bartonelle 11.06.14, 16:50
                        Dziękuję smile zaglądałam, rzeczywiście bardzo drogo ta przesyłka.
                        • mbil4 Re: Polskie zioła na bartonelle 11.06.14, 16:54
                          Czy mogłabym Cię prosić o pewną informację na priv?
                          Napisz proszę: mbilska@poczta.fm
                          • bbeap Re: Polskie zioła na bartonelle 11.06.14, 18:12
                            Jasne, napisalam maila smile
                            • samento Re: Polskie zioła na bartonelle 12.06.14, 08:48
                              www.mdjunction.com/forums/lyme-disease-support-forums/general-support/448672-need-helpnatural-bartonella-treatment
                              w 2009/2010 pisali że na bartonelle

HH
                              Clove bud essential oil
                              Cumanda
                              Allicin

ale skoro pisali o tym 2009 i jakoś tak bardzo tego nie powielają na innych fora to pewnie szału nie ma czyli działa tak samo jak inne zioła, na jednego działa a na drugiego nie działa
                              • bbeap Re: Polskie zioła na bartonelle 13.06.14, 12:54
                                Clove bud oil diluted with olive oil
                                Allicin
                                HH2
                                Cumanda z Nutramedix w duzych ilosciach tylko
                                Mycobutin
                                Conajmniej trzy z powyzszych stosowane jednoczesnie, wlanczac kazdy stopniowo i stopniowo podnosic dawki
                                Clove bud oli - 75% eugenol diluted z olive oil to podstawa
                                I tak, to zalezy od dawek, jak wiadomo trzeba czasem zwiekszac do dosc wysokich, dawki ustalane sa indywidualnie
                                Ci co stosuja na wlasna reke male dawki to byc moze i szalu nie maja, ale pacjenci dr S z leczeniem i dawkowaniem indywidulnym widza duze efekty - mam kontakt z pacjentami dr
                                Dr sam mi powiedzial ze jeszcze nie wie jakich dawek ja bede potrzebowala zeby to dziadostwo ogarnac, do tego dojdziemy z czasem
                                Te standardowe to to wg dr "starting doses" wink
                                • fufuszka Re: Polskie zioła na bartonelle 13.06.14, 22:41
                                  bbeap napisz proszę gdzie można kupić
                                  - clove bud oil
                                  - allicin
                                  - mycobutin
                                  będę wdzięczna za odpowiedz bo mam problem z ich znalezieniem

• bbeap Re: Polskie zioła na bartonelle 13.06.14, 23:21
                                    Clove bud oil mozna kupic na iherb, ale jesli chcesz uzywac clove bud oil potrzebujesz kapsulek marshmallow root i slippery elm bark - te najlepiej kupic z Natures Way kazde okolo 5-6 $ za 100 kapsulek tez na iherb
                                    Allicin i HH2 na hepapro.com od dr Zhanga
                                    Mycobutin inaczej Rifabutin to antybiotyk niedostepny w Polsce
                                    W Niemczech potwornie drogi 30 kaps 175 euro a musisz brac conajmniej 2 dziennie.
                                    W czechach o polowe taniej dr M wczoraj sprawdzal i bedzie w stanie byc moze pomagac swoim pacjentom kupowac z Czech.
                                    Ja mam ogromne szczescie bo nasz GP tj dr D nasz lekarz rodzinny w UK jest dobrym czlowiekiem i dobrze mnie zna, przepisal mi i chlopakowi tam w UK ten antybiotyk na kase chorych tam, ale my jestesmy tam zameldowani i ubezpieczeni od wielu lat.
                                    Jesli chcesz leczyc bart musisz uzywac conajmniej 3 srodkow skierowanych w to dziadostwo, ale kazdy wlanczac po kolei np z tygodniowym odstepem i dawki tez zwiekszac stopniowo.
                                    Clovanolu bron boze nie pij to musi byc odpowiednio stosowane, jak chcesz to podaj maila, napisze jak.
                                    Nie znam sie na koncowych dawkach wyleczalnych, bo te dla kazdego sa rozne i nawet dr S jeszcze nie wie jakich dawek bede potrzebowac ja a jakich moj chlopak.
                            • elena2014 Re: Polskie zioła na bartonelle 15.08.14, 19:06
                              czy ja też mogłabym prosić namiary na Twojego polskiego lekarza? mój email:elena2014@gazeta.pl serdecznie dziękuję smile
                    • depakinka11 Re: Polskie zioła na bartonelle 29.06.14, 12:45
                      mbil4
                      mam namiar na Dystrybutora ziol chinskich .
                      Jeskli chcesz moge Ci podac sama je stosowalam ale krotko
                      bo finnase nie pozwalaly.
                      moja mail
                      depakinka11@gazeta.pl
                      • mbil4 Re: Polskie zioła na bartonelle 29.06.14, 14:38
                        Dzięki smile napiszę, ale mi fundusze chwilowo też nie pozwalają...
                        • depakinka11 Re: Polskie zioła na bartonelle 29.06.14, 17:26
                          mbil4 napisała:

> Dzięki smile napiszę, ale mi fundusze chwilowo też nie pozwalają...
                          Ja mialam kompleksowe leczenie takimi ziolami ,wiec dlatego bylo bardzo drogo.
                          Ale te 2 o ktore pytalas są,

• deathrone oto LISTA ZIÓŁ 12.06.14, 16:52
      TUTAJ MACIE PODSUMOWANIE WSZYSTKICH ZIÓŁ NA BARTO:

forum.gazeta.pl/forum/w,26140,148343385,149167024,Re_PODSUMOWANIE_dawkowanie_ziol_na_BARTONELLE.html?v=2#p149167024
      • madziasm bbeap 28.06.14, 10:11
        Proszę Cie o kontakt mailowy, zainteresował mnie podawany dr M. mam duze problemy z bartonella przede wszystkim
        • sayitnow do bbeap 30.07.14, 08:42
          Cześć, mogę prosić o namiar na Twojego lekarza w PL? Dzięki. Na maila gazetowego jeśli można.
          • bbeap Re: do bbeap 13.08.14, 19:54
            www.borelioza-med.pl/portfolio/fortaleza-2020/
            tam tez jest kontakt
            Pozdrawiam
            • sayitnow Re: do bbeap 17.08.14, 13:08
              wielkie dzięki! smile

w temacie ziół na bart: u mnie super działa rdest japoński, połowę objawów,m w tym te najbardziej dokuczliwe, zmniejszył w sile o połowę, co przy kiepskim stanie daje wiele wytchnienia..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka