dopra 15.05.06, 14:32 dzięki soros - za zwrócenie uwagi w piątek przed dogrywką - dokupiłem mały pakiecik. Dlaczego nie chcą puścić od godziny widełek górnych?? co się dzieje?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soros2 Re: Eldorado 15.05.06, 15:01 Pewnie jakis bałagan na giełdzie. Ale mamy zmianę sytuacji w tej spółce. Tak na gorąco (pomijam bardzo dobre wyniki kwartalne - to już historia): Eldorado przejmie sieć Bos - łączna sprzedaż tych spółek za 2005 rok wyniosła 3,81 mld zł a zysk netto około 45 mln zł. Po emisji nowych akcji Eldorado podwoi ich liczbę do 13.270 tys. Kapitalizacja (zakładając ostatni dzisiejszy kurs 59 zł) wyniesie więc 780 mln zł czyli wskaźnik cena/zysk za 2005 rok wyniósłby 780 mln/45 mln = 17,33. Jak dla mnie trochę dużo ale w porównaniu np. do Almy bardzo mało. Tak na oko jest w tych akcjach potencjał wzrostu (już nie wspominam o prawdopodobnie lepszych wynikach w tym roku niż w 2005). Do ilu ? Nie mam pojęcia (mam swoją wartość fundamentalną tych akcji ale to już moja sprawa). Pamiętaj jeszcze o tym, że, póki co, podpisano jedynie list intencyjny - ten deal może nie wyjść. I jeszcze jedna sprawa - ta transakcja tylko potwierdza, że jest spory ruch na rynku sprzedaży detalicznej. Ciekaw jestem ile taka połączona spółka byłaby warta dla jakiejś zachodniej sieci ? Odpowiedz Link Zgłoś
dopra Re: Eldorado 15.05.06, 15:04 co do tego bałaganu to chyba nikt dzisiaj nie zwraca uwagi na górne widły, wszystko leci w dół. co do tej spółki to raczej wywale jak zarobię maks co ustaliłem, ogólnie mało płynna spółka - jeszcze niedawno chcieli się przenieść na 2 fixingi. Odpowiedz Link Zgłoś
dopra Re: Eldorado 15.05.06, 16:32 no i po sesji widełkowej:) wywaliłem na dogrywce po 71 trzeba znać umiar, przy takiej sesji jak dziś +53% to mega dużo Odpowiedz Link Zgłoś
vertical1 Re: Eldorado 15.05.06, 16:48 Soros gratuluje "nosa" co do Eldorao. Ja niestety nie wszedlem w piatek, ale za to mam pakiet JAGO na którym juz zarabiam 26%. Odpowiedz Link Zgłoś
dopra Re: Eldorado 15.05.06, 17:23 jeżeli chodzi o konsekwencję to wyznaje zasadę lepiej małą łyżeczką ale stale, chociaż dzisiejsza jazda na eldorado to raczej była chochla.... jutro może być na open +20% lub -20% a tak będę spał spokojnie i mam "tylko" +54%....wybór zawsze należy do nas!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
gensec Re: Eldorado 15.05.06, 19:21 uwazacie ze eldorado bedzie jeszcze roslo ? ze wzgledu np na dywidende? Odpowiedz Link Zgłoś
vertical1 Re: Eldorado 26.05.06, 17:19 Mamy fundusz w Eldorado. Zarząd „Eldorado” S.A. informuje o otrzymaniu w dniu 26.05.2006 roku od PZU Asset Management SA (PZU AM SA) zawiadomienia o nabyciu akcji Spółki, w wyniku transakcji kupujący stał się posiadaczem więcej niż 5% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu. W dniu 26 maja 2006 roku w portfelach inwestycyjnych klientów PZU AM SA było 373.310 akcji Spółki stanowiących 5,63% udziału w kapitale zakładowym i 5,63% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu. Przed nabyciem PZU AM SA był w posiadaniu 320.762 akcji Spółki stanowiących 4,83% udziału w kapitale zakładowym i 4,83% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś