15.05.06, 14:32
dzięki soros - za zwrócenie uwagi w piątek przed dogrywką - dokupiłem mały
pakiecik.

Dlaczego nie chcą puścić od godziny widełek górnych?? co się dzieje??
Obserwuj wątek
    • soros2 Re: Eldorado 15.05.06, 15:01
      Pewnie jakis bałagan na giełdzie. Ale mamy zmianę sytuacji w tej spółce. Tak na
      gorąco (pomijam bardzo dobre wyniki kwartalne - to już historia):
      Eldorado przejmie sieć Bos - łączna sprzedaż tych spółek za 2005 rok wyniosła
      3,81 mld zł a zysk netto około 45 mln zł. Po emisji nowych akcji Eldorado
      podwoi ich liczbę do 13.270 tys. Kapitalizacja (zakładając ostatni dzisiejszy
      kurs 59 zł) wyniesie więc 780 mln zł czyli wskaźnik cena/zysk za 2005 rok
      wyniósłby 780 mln/45 mln = 17,33. Jak dla mnie trochę dużo ale w porównaniu np.
      do Almy bardzo mało. Tak na oko jest w tych akcjach potencjał wzrostu (już nie
      wspominam o prawdopodobnie lepszych wynikach w tym roku niż w 2005). Do ilu ?
      Nie mam pojęcia (mam swoją wartość fundamentalną tych akcji ale to już moja
      sprawa).
      Pamiętaj jeszcze o tym, że, póki co, podpisano jedynie list intencyjny - ten
      deal może nie wyjść.
      I jeszcze jedna sprawa - ta transakcja tylko potwierdza, że jest spory ruch na
      rynku sprzedaży detalicznej. Ciekaw jestem ile taka połączona spółka byłaby
      warta dla jakiejś zachodniej sieci ?
      • dopra Re: Eldorado 15.05.06, 15:04
        co do tego bałaganu to chyba nikt dzisiaj nie zwraca uwagi na górne widły,
        wszystko leci w dół. co do tej spółki to raczej wywale jak zarobię maks co
        ustaliłem, ogólnie mało płynna spółka - jeszcze niedawno chcieli się przenieść
        na 2 fixingi.
        • dopra Re: Eldorado 15.05.06, 16:32
          no i po sesji widełkowej:) wywaliłem na dogrywce po 71 trzeba znać umiar, przy
          takiej sesji jak dziś +53% to mega dużo
          • soros2 Re: Eldorado 15.05.06, 16:41
            Gratuluję więc zysków. I konsekwencji.
            • vertical1 Re: Eldorado 15.05.06, 16:48
              Soros gratuluje "nosa" co do Eldorao. Ja niestety nie wszedlem w piatek, ale za
              to mam pakiet JAGO na którym juz zarabiam 26%.
              • dopra Re: Eldorado 15.05.06, 17:23
                jeżeli chodzi o konsekwencję to wyznaje zasadę lepiej małą łyżeczką ale stale,
                chociaż dzisiejsza jazda na eldorado to raczej była chochla.... jutro może być
                na open +20% lub -20% a tak będę spał spokojnie i mam "tylko" +54%....wybór
                zawsze należy do nas!!:)
                • gensec Re: Eldorado 15.05.06, 19:21
                  uwazacie ze eldorado bedzie jeszcze roslo ? ze wzgledu np na dywidende?
                  • vertical1 Re: Eldorado 26.05.06, 17:19
                    Mamy fundusz w Eldorado.

Zarząd „Eldorado” S.A. informuje o otrzymaniu w dniu 26.05.2006 roku od PZU
                    Asset Management SA (PZU AM SA) zawiadomienia o nabyciu akcji Spółki, w wyniku
                    transakcji kupujący stał się posiadaczem więcej niż 5% ogólnej liczby głosów na
                    walnym zgromadzeniu. W dniu 26 maja 2006 roku w portfelach inwestycyjnych
                    klientów PZU AM SA było 373.310 akcji Spółki stanowiących 5,63% udziału w
                    kapitale zakładowym i 5,63% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu. Przed
                    nabyciem PZU AM SA był w posiadaniu 320.762 akcji Spółki stanowiących 4,83%
                    udziału w kapitale zakładowym i 4,83% ogólnej liczby głosów na walnym
                    zgromadzeniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka