05.12.08, 19:10
Pomorski Team Negocjacyjny n78 ostrzega lazdego przed platnosciami karta
platnicza w marketach Alma gdyz moga zostac okradzeni podczas placenia karta
za dokonane zakupy z pieniedzy na swoim koncie, tu znajdziesz szzcegoly
kradziedzy pieniedzy w markecie Alma S.A. w Gdyni
www.n78.com.pl/node/73
Obserwuj wątek
    • n78_gdynia Re: Alma S.A. 07.12.08, 23:01
      po zweryfikowaniu przekazanej dla n78 informacji odnosnie znikajacych pieniedzy
      podczas nieudanych platnosci markecie Alma, podamy je do szerszej wiadomosci
      • n78_gdynia Re: Alma S.A. 09.12.08, 02:58
        czy kierownik tak wiekiego marketu jak Alma ma prawo mowic klientowi , iz ich
        personel jest tak dalego niewykwalifikowany i daleki od perfekci w pracy , gdyz
        wszyscy pracownicy pracuja w Angli , czy to oznacza , iz w Almie pracuja za
        najnizsza krajowa lub moze inne panuje tam kolesiostwo?
        • smartienka Re: Alma S.A. 09.12.08, 20:40
          Oj, kto to widział pienić się aż tak nie mając pojęcia o czym się mówi?
          Często bank dokonuje takiej blokady środków na pokrycie transakcji zanim jeszcze
          przejdzie autoryzacja. Jeśli - tak jak w tym przypadku - autoryzacji nie będzie,
          bank zwróci środki na konto.
          Jeśli zaś zdarzy się, że w wyniku błędu systemu/niekompetencji/obojętnie czego
          innego jakiś paragon jest skasowany podwójnie to wystarczy przyjść z tym
          paragonem i wyciągiem z banku, a personel sklepu napisze reklamację do
          akceptanta i ten zwróci pieniądze na konto.
          Pozdrawiam i więcej spokoju życzę, a mniej pieniactwa.
          • n78_gdynia Re: Alma S.A. 10.12.08, 01:24
            pierwsza sprawa twoje agresywne podejscie do problemu , dyskfalifikuje cie jako
            rozmowce , gdyz nie zaglebiasz sie w temat , aby przeanalizowac problem, dla
            przykladu podac ci dane jakie moga byc prawdziwe i czekam , az ustosunkujesz sie
            do opisanej tresci, i zakladam ze opis jaki zaraz przeczytasz bedzie dotyczyl
            ciebie osobiscie , skup si , a najlepiej usiadz,wczuj sie w przyklad
            1.posiadasz linie kredytowa na sume np.100 tys. np Skoku Stefczyka gdzie linia
            ta oprocentowana jest na 21% w skali rocznej ma sie rozumiec
            2. rachunek za zakupy wynosi np.1000zl
            3. dwukrotnie otrzymujesz paragon z terminala o odmowe transakcji
            4. z konta znika ci 2 tys zl
            5. w momencie tranzakcji saldo twego konta wynosilo 0 zl
            6. zjezdzasz ponizej kreski czyli zaczyna pracowac twoja linia kredytowa
            oprocentowana 21% w skali roku
            7. nie masz pieneidzy, zaplacilas 1000 zl gotowka za zakupy
            8. zaplacila dwukrotnie karta w kwocie 2 tys
            9. placisz dla banku za skorzystanie z lini kredytowej
            10. jak sie czujesz ? MOJA WLADCZYNI ????????
            • smartienka Re: Alma S.A. 11.12.08, 21:26
              Jest ogromna różnica między celowym działaniem, które zarzucasz Almie nazywając ich złodziejami, a pewnym marginesem błędu który zdarza się w każdym sklepie. Być może sa na takie sytuacje jakos ubezpieczeni, nie wiem, nie słyszałam w każdym razie o tym aby ktoś z powodu chwilowej blokady środków poniósł takie straty. Mi osobiście już kilka razy przytrafiło się takie wstępne zablokowanie środków ale nigdy nie pomyślałabym o tym żeby robić z tego taki dym - ale to chyba kwestia natury każdego z nas. Pokaż mi proszę w mojej wypowiedzi ślad agresji, a zgodzę się nawet zapłacić za te twoje nieszczęsne zakupy.
              Jeśli masz zamiar dalej ze mną dyskutować to daruj sobie proszę epitety typu ten ostatni z Twojej wypowiedzi.
              Miłego wieczoru życzę.
              • n78_gdynia Re: Alma S.A. 25.12.08, 21:17
                margines bledu koleznako , w bankowosci i pieniadzach nie ma pojecia margines
                bledu ,moze margines bledu powinien byc opatrzony twoja wyplata , pomyla sie o 3
                miesiace , nie dostanisz i nazwiemy to marginesem bledu , zejdz na ziemie
                złotko, jestes w polsce nie na marsie
                • n78_gdynia Re: Alma S.A. 18.01.09, 04:22
                  nigdy wiecej nie zajde do Alma Gdynia, warcholstwo jakie tam panuje jest nie do
                  zniesienia, w sobote o godz. 2145 kiedy podeszlem do stoiska z wedlinami , chcac
                  kupic co nieco z paru dostepnych rodzji sortu wedliniarskiego , kobieta
                  pracujaca za lada powiedziala mi , ze juz mi nie spzreda poledwicy sopockiej w
                  plastrach gdyz ma juz umyta maszyne !!!!!!!!!! smiech na sali , komuna wrocila,
                  pytanie czy ja jestem klientem spolki notowanej na gieldzie i pani ta pracuje za
                  klientow pieniadze , czy moze ja jestem dla Almy pracownikem , slyszac
                  komunistyczny teks doslownie mnie zatkalo, chcialem kupic pare rodzaji wedlin z
                  gornej polki, lecz umyta maszyna 15 min szybciej anizeli zamykaja ten balagan
                  Almy, uniemozliwila im pozyskanie klienta jak i generacje zysku
                  stanowczo nie dla Almy jak i odradzam kupno ich akcji jesli w taki sposob chca
                  generowac przychod jednymi slowy
                  Panie Prezesie Jerzy Mozgaj komuna wrocila do ciebie!!!!!!!!!
                  • soul.brother Re: Alma S.A. 19.01.09, 21:34
                    zwyczajnie nie lubią ciebie w tym sklepie i tyle. i czytając twoje posty -
                    zupełnie sie im nie dziwię.
                    Kobieta za ladą zobaczyła psychola, (jestem pewien ze widac to na twojej gębie).
                    ktory przy byle okazji robi awantury i postanowiła cie spławić.

PS: czekam na kolejne twoje raporty gdzie cie okradli, i z jakiego sklepu
                    wyrzucili, psycholu..
                    • n78_gdynia Re: Alma S.A. 19.01.09, 23:08
                      jezyk twoj jest dla mnie nie zrozumialy, nie podejme konwersacji na twoim
                      poziomie, wiecej milosci , wiecej usmiechu , jestes czarnym charakterem,
                      wnioskuje po konstrukcji wypowiedzi, niech Ziemia ci lekka bedzie
                  • wilkes Re: Alma S.A. 22.01.09, 21:22
                    daj spokój człowieku, w sumie się nie dziwie, też by mi sie nie chcialo kroic
                    wedliny, by znowu myc maszyne! trzeba chodzic wczesniej do sklepu
                    • n78_gdynia Re: Alma S.A. 22.01.09, 22:11
                      wlasciwe zalozenie , zyjemy w dobie kapitalizmu nie komunizmu, jesli sklep jest
                      czynny do 22 to masz prawo kupic produkty do 22, ale widac pracujesz tak samo
                      jak pracownicy Almy , nic nie robic i zarobic, a od pracodawcy wymagac przy
                      wyplacie miliony, lecz od siebie myslec jak go okrasc na 15 min pracy.
                      • kamelajna27 Re: Alma S.A. 24.03.09, 12:54
                        chwila,chwila,a pracownik ma też prawo wyjśćc z pracy o 22 a nie o
                        22,45 bo klientowi sie przypomniało o 21 45 że nie ma co go gara
                        włożyć,smiech na sali.za nadgodziny nie płaca,
                        • rob30tt Re: Alma S.A. 24.03.09, 23:36
                          > wiecej milosci , wiecej usmiechu , jestes czarnym
                          > charakterem,

jakbys sie sam zastosował do swojej rady to by tego wątku wogóle nie było ...

> wlasciwe zalozenie , zyjemy w dobie kapitalizmu nie komunizmu, jesli
                          > sklep jest czynny do 22 to masz prawo kupic produkty do 22

po Isze to UE (a w UE żyjemy) nie jest ustrojem kapitalistycznym, raczej cos
                          socjalistyczno-komunistycznym

w kapitalizmie właściciel sklepu może robić co chce a u nas niestety nie może bo
                          jakby mógł to byś chyba już do Almy nie miał wstępu

po trzecie załóż własny sklep i wprowadz tam taki rygor i poziom aby się żaden
                          n78 czy 80 nie pojawił z pretensjami - tylko podaj nam adres tego sklepu abyśmy
                          mogli przetestować

po czwarte promuj swoją stronkę w etyczny sposób a nie wywołując dyskusje samym
                          z sobą na popularnych boardach

i tak jeszcze mógłbym wymienić pare rzeczy ale mi się juz nie chce z tobą .....
                • net.ja.7 Re: Alma S.A. 18.01.09, 09:16
                  kolezanka chyba nie wie co pisze,bo w ksiegowosci(nie jestem
                  ksiegowa)cos takiego jak margines bledu nie istnieje.margines bledu
                  moze byc uwzgledniany przy opracowywaniu szacunkow a nie konkretnych
                  kont.
                  co do 'stefczyka'to nie ma zadnych podstaw prawnych by miec do tego
                  banku zaufanie dopoki nie bedzie ich ksiegowosc podlegala kontroli
                  NBP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka