Gość: TYP IP: *.we.mediaone.net 05.09.01, 01:36 SOM mial skonczyc projektowanie w tym miesiacu. Czy sadzicie ze dowiemy sie czegos o tym projekcie do konca miesiaca ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: max Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.09.01, 10:43 projekt ma być przedstawiony do końca miesiąca a jest dopiero 5 września Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BG Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.09.01, 01:12 Gość portalu: max napisał(a): > projekt ma być przedstawiony do końca miesiąca a jest dopiero 5 września No to już jakby teraz - czy ktoś widział ten projekt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.sympatico.ca 30.09.01, 07:04 Juz maja raptem pare dni. Wyslalem im email tydzen temu(SOM), ale nie ma odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.we.mediaone.net 01.10.01, 05:05 Gość portalu: Peter napisał(a): > Juz maja raptem pare dni. Wyslalem im email tydzen temu(SOM), ale nie ma > odpowiedzi. No i koniec miesiaca. Mowilem ze to lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BG Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.chello.pl 01.10.01, 12:36 Może pojawiły się nowe kwestie (wytrzymałość konstrukcji, drogi ewakuacji) w rezultacie ataku na wieżowce WTC w Nowym Jorku. Tak czy inaczej, niech Hochtief wreszcie puści parę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 14:27 też tak mysle, w projekcie mogą wprowadzać jakieś zmiany jeśli chodzi o bezpieczeństwo, stąd ten poslizg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.sympatico.ca 02.10.01, 02:01 Ale watpie, SOM to poprostu lenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BG Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.chello.pl 15.10.01, 18:09 Minęły kolejne dwa tygodnie i nic. SOM, Hochtief, co z wami?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ 15.10.01, 22:19 To weź się przyjmij do roboty i pokaż, co potrafisz. Wymgania niewielkie: dyplom, uprawnienia wykonawcze, projektowe, niemiecki Deutsch fuer den Beruf, angielski Advanced English Certificate, AutoCADa starczy jak znasz na tyle, żeby rysunek odczytać, warstwice pozmieniać, jakiś szczegół poprawić, za to MS Project trzeba znać bardzo dobrze. Zamieninie może być Artemis albo Power Project. No i perfekt znajomość polskich przepisów odbiorowych, zwłaszcza ochrona p.poż. budynków wysokich. Na koniec dobrze, żebyć miał jakie-takie pojęcie o cenach robót i materiałów aktualnie "chodzących" po mieście (oczywiście nie tych z Sekocenbudu, tylko tych prawdziwych), umiał zrobić w Excelu cash flow na podstawie harmonogramu robót i planowanego systemu płatności itp. Napisz, proszę, coś Ty do tej pory zbudował, zaprojektował, albo jakie inne masz osiągnięcia, zanim zaczniesz wysywać ludzi od leni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darecky Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: 213.241.65.* 15.10.01, 22:42 uspokoj sie. SOM sam podaje na swoich stronach, ze projekt bedzie do konca wrzesnia i to ze do tej pory go nie opublikowali nie ma nic wspolengo z ta twoja lista umiejetnosci. ludzie sa ciekawi co nam w centrum miasta wybuduja i tyle a oni sie spozniaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chaladia Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: 212.69.73.* 16.10.01, 21:05 Ja z tym projektem mam akurat niewiele wspólnego, ale popatrz na Plac Piłsudskiego. Od rozstrzygnięcia przetargu do wbicia pierwszej łopaty minął bez mała rok. A cały proces inwstycyjny z uzgadnianiem projektu, zaspakajaniem roszczeń byłych właścicieli itp. trwał kilka razy więcej. Tak to w Polsce trwa, a w Warszawie w szczególności. I to nie jest wina nas, budowlańców. Inwestorów szlag trafia, ale też nic nie mogą poradzić. W opisanych warunkach niepewności trudno się dziwić, że do prasy leci "woda". Coś powiedzieć trzeba, utyskiwać nie wypada, bo potencjalni najemcy mogą wziąć developera za nieudacznika, więc ich rzecznicy albo podają "dojutrzejsze" terminy, albo w ogóle milczą. Trudno dziś znaleźć inwestycję, która idzie zgodnie z planem. Osobiście uważam, że tylko zarząd komisaryczny miasta z kimś na miarę Starzyńskiego na czele mógłby uzdrowić sytuację, a i to nie wcześniej niż po kilku latach. NB. Starzyńskiemu też parę lat zajęło uporzadkowanie tego, co zastał. Tak się składa, że większość teamów projektowych (w anglojęzycznym znaczeniu słowa "project") czy to w Hochtiefie, czy Strabagu, Budimexie i innych firmach trudniących się GW składa się z wysoko kwalifikowanych i ciężko pracujących ludzi. I szlag nas wszystkich trafia, gdy czytamy podobne komentarze. Nawet, jezeli autorzy nie do nas wprost "piją". Jak będą papiery w porządku, dokumentacja choćby jaka-taka i forsa u inwestora - to w dwa lata prawie każdą rzecz można w Warszawie wybudować. No, może 100- piętrowiec niekoniecznie w dwa lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BG Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.chello.pl 16.10.01, 19:23 chaladia napisał(a): > To weź się przyjmij do roboty i pokaż, co potrafisz. Wymgania niewielkie: > dyplom, uprawnienia wykonawcze, projektowe, niemiecki Deutsch fuer den Beruf, > angielski Advanced English Certificate, AutoCADa starczy jak znasz na tyle, > żeby rysunek odczytać, warstwice pozmieniać, jakiś szczegół poprawić, za to MS > Project trzeba znać bardzo dobrze. Zamieninie może być Artemis albo Power > Project. No i perfekt znajomość polskich przepisów odbiorowych, zwłaszcza > ochrona p.poż. budynków wysokich. Na koniec dobrze, żebyć miał jakie-takie > pojęcie o cenach robót i materiałów aktualnie "chodzących" po mieście > (oczywiście nie tych z Sekocenbudu, tylko tych prawdziwych), umiał zrobić w > Excelu cash flow na podstawie harmonogramu robót i planowanego systemu > płatności itp. > > Napisz, proszę, coś Ty do tej pory zbudował, zaprojektował, albo jakie inne > masz osiągnięcia, zanim zaczniesz wysywać ludzi od leni. Post co prawda nie do mnie, ale ta imponująca lista umiejętności wzbudziła moje zainteresowanie. Przypomina trochę stosowaną w PRL-u retorykę: jak już nie wiadomo było jak usprawiedliwić kontrast pomiędzy osiągnięciami zgniłej Ameryki a jedynie słuszną socjalistyczną rzeczywistością, to padało "a u was bije się Murzynów!". I tutaj podobnie - ludzie chcą się dowiedzieć dlaczego po raz kolejny jest obsuwa z opublikowaniem szczegółów inwestycji przy rondzie ONZ, a chaladia na to że bez certyfikatów, języków i zrobienia cash flow'u w Excelu wszelkie pytania to bezczelność. Trochę Mleczki, trochę Mrożka. Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ 16.10.01, 23:02 Nie to mnie zdenerwowało, ale te "lenie" w poprzednim poście. Ja się nie obijam, inni mnie podobni tez nie, a stwierdzam, że popychanie spraw inwestycyjnych w Warszawie to strasznie powolna i uciążliwa sprawa. I nie do tych, którzy są ciekawi nowych inwestycji była moja odpowiedź, ale do tych, co zarzucają lenistwo takim, co coś robią. Może by coś dobrego sami zrobili. Na koniec, zwracam Koleżankom i Kolegom uwagę, że dopóki coś ze spraw inwestycyjnych nie nadaje się do publicznego ogłoszenia i nie jest w 100% pewne, to jest to z reguły co najmniej poufne. Więc nawet to, co się służbowo wie, nie zawsze można napisać na Forum. Z poważaniem, Chaladia Bolandi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BG Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.chello.pl 17.10.01, 17:58 chaladia napisał(a): > Nie to mnie zdenerwowało, ale te "lenie" w poprzednim poście. Ja się nie > obijam, inni mnie podobni tez nie, a stwierdzam, że popychanie spraw > inwestycyjnych w Warszawie to strasznie powolna i uciążliwa sprawa. I nie do > tych, którzy są ciekawi nowych inwestycji była moja odpowiedź, ale do tych, co > zarzucają lenistwo takim, co coś robią. Może by coś dobrego sami zrobili. > Na koniec, zwracam Koleżankom i Kolegom uwagę, że dopóki coś ze spraw > inwestycyjnych nie nadaje się do publicznego ogłoszenia i nie jest w 100% > pewne, to jest to z reguły co najmniej poufne. Więc nawet to, co się służbowo > wie, nie zawsze można napisać na Forum. > > Z poważaniem, > Chaladia Bolandi. Wszystko jasne. Moje uwagi dotyczyły samego projektu a nie całej inwestycji, ale jest oczywiste że dochodzenie do realizacji czegokolwiek w W-wie obfituje w niespodziewane zwroty akcji rodem z egzotycznych telenoweli (np. centrum Arkadia przy Rondzie Babka). Działam w innej branży, ale też mam do czynienia z sytuacjami w których wiem o danej sprawie wszystko, ale wszelkie wypowiedzi są tak ocenzurowane klauzulami poufności że rozmówcy mogą mnie w najlepszym wypadku wziąć za średnio zorientowanego faceta, a w najgorszym litują się pewnie nade mną jako osobą obciążoną genetycznie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: 212.162.228.* 19.10.01, 19:47 Projekt budowlany bedzie zlozony w celu uzyskania pozwolenia na budowe juz za niecale dwa tygodnie, natomiast projekt koncepcyjny bedzie gotowy w polowie listopada. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darecky Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: 213.241.65.* 19.10.01, 20:42 thx za newsa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.10.01, 21:23 dzięki za info !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: do Jurka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.10.01, 21:58 Gość portalu: Jurek napisał(a): > Projekt budowlany bedzie zlozony w celu uzyskania pozwolenia na budowe juz za > niecale dwa tygodnie, natomiast projekt koncepcyjny bedzie gotowy w polowie > listopada. > Pozdro > Jurku a czy wiesz coś o biurowcu Euro Projekt Prosta, teren jest ogrodzony i jest tam wielki plakat tego biurowca, wiesz może kiedy ruszy budowa ?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: do Jurka IP: 212.162.228.* 22.10.01, 13:40 Gość portalu: kamil napisał(a): > > Jurku a czy wiesz coś o biurowcu Euro Projekt Prosta, teren jest ogrodzony i je > st > tam wielki plakat tego biurowca, wiesz może kiedy ruszy budowa ?? > pozdrawiam > > > Przykro mi, ale nie mam zadnych informacji na temat tej inwestycji. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metal Re: do Jurka IP: *.sympatico.ca 23.10.01, 01:51 Kiedy nie wiadomo. Ale przymiarki sa takie, ze prawie na 100% buduja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metal Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.sympatico.ca 30.10.01, 01:23 To oznacza, ze ostatni dzien w ktorym zobaczymy projekt(biorac CALE dwa tygodnie) jest 2 listopada, jesli wtedy nie ma, mozemy zaczac sie martwic czy to wogole wypali ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.01, 07:59 Gość portalu: Metal napisał(a): > To oznacza, ze ostatni dzien w ktorym zobaczymy projekt(biorac CALE dwa > tygodnie) jest 2 listopada, jesli wtedy nie ma, mozemy zaczac sie martwic czy > to wogole wypali ;) wcale nie, nikt nie powiedział że po sporządzeniu projektu pierwsi ujrzą go forumowicze, wręcz odwrotnie, więc spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metal Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.sympatico.ca 31.10.01, 01:39 Nikt nie mowi o forumiwiczach! Po prostu jak bedzie prezentacja projektu po pozwolenie o budowe, powinno byc podane publicznie, pojawic sie w gazecie. Tak zazwyczaj jest, no coz, pozyjemy, zobaczymy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metal DO JURKA IP: *.sympatico.ca 03.11.01, 00:51 Panie Jurku, wlasnie minely 14 dni, a jak byla cisza tak i jest! A wiec bedzie projekt, czy ten plan calkowicie umarl??? Masz jakies info? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: DO JURKA IP: *.we.mediaone.net 03.11.01, 06:11 Gość portalu: Metal napisał(a): > Panie Jurku, wlasnie minely 14 dni, a jak byla cisza tak i jest! A wiec bedzie > projekt, czy ten plan calkowicie umarl??? Masz jakies info? Plan zdechl smiercia naturalna chyba. Przewiduje ze i Zlote Tarasy moga zdechnac. Kiedy oni na poczatku to planowali to bylo w Warszawie tylko kilka hipermarketow i zadnych "malli". Teraz mamy juz olbrzymie shopping malle, centra handlowe naprawde wielkie ze wszystkim, a nowe olbrzymy sa w budowie lub zaczna sie niedlugo. Wiec Zlote Tarasy to duzo gadki i zero roboty i coraz mnie sie zanosi ze to ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: DO JURKA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.11.01, 10:55 Gość portalu: TYP napisał(a): > Gość portalu: Metal napisał(a): > > > Panie Jurku, wlasnie minely 14 dni, a jak byla cisza tak i jest! A wiec be > dzie > > projekt, czy ten plan calkowicie umarl??? Masz jakies info? > > > Plan zdechl smiercia naturalna chyba. Przewiduje ze i Zlote Tarasy moga zdechna > c. > Kiedy oni na poczatku to planowali to bylo w Warszawie tylko kilka hipermarketo > w > i zadnych "malli". Teraz mamy juz olbrzymie shopping malle, centra handlowe > naprawde wielkie ze wszystkim, a nowe olbrzymy sa w budowie lub zaczna sie > niedlugo. Wiec Zlote Tarasy to duzo gadki i zero roboty i coraz mnie sie zanosi > > ze to ruszy. panowie spokojnie !!!! i ten wieżowiec i Złote Tarasy wszystko niebawem ruszy bo to są inwestycje 100 % tyle że wy sie tak napaliliście i chcecie każdego dnia nowych wiadomości itd. i jedni i drudzy niedawno złożyli papiery na te inwestycje i budowa rozpocznie sie na pocz. przyszłego roku i nie wcześniej, więc na razie sie tym nie zajmujmy bo zwariujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metal Re: DO JURKA IP: *.sympatico.ca 03.11.01, 14:26 Jestem spokojny(ten komentarz o martwosci projekt byl, zeby dostac szybsza odpowiedz ;). Ale mialy byc mniej niz dwa tygodnie, i gotowy design, a jest 15 dni, i nie ma ani skrawka wiadomosci. Zlote Tarasy tez jeszcze nie maja finalnego design, no, my nie wiemy o takim w kazdym badz razie. Mam nadzieje, ze na poczatku przyszlego roku ZACZNA budowac, ale na razie bez design'u mozna tylko spekulowac. Chyba, ze(i mam taka nadzieje) jest to tez taki "cichy" projekt jak Arkadia Center", pracuja nad nim przez pare miesiecy, ida z design'em do miasta, i po dostaniu wszystkich pozwolen dopierooglaszaja. Ale chyba GW by wylapala gdyby ONZ mialo gotowy design, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
metal.666 JUREK! 04.11.01, 19:04 I co sie dzieje z tym projektem Jurek? Cisza jak cholera. Masz jakies wiesci? 16-sty dzien! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: JUREK! IP: *.sympatico.ca 04.11.01, 19:09 Przecierz dopiero w polowie listopada mial byc projekt. Nie myslales chyba ze poakaza nam projekt budowlany!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metal Re: JUREK! IP: *.sympatico.ca 04.11.01, 22:01 Miejmy nadzieje Piotrek! Powinni chociaz dac krotke notke, projekt o pozwolenie zlozone, no ale moze masz racje. Bedziemy musieli sie uzbroic w cierpliwosc do polowy m-ca, a jak i wtedy nic nie bedzie oglaszam krwawa krucjate na SOM! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: JUREK! IP: *.we.mediaone.net 05.11.01, 07:48 Gość portalu: Metal napisał(a): > Miejmy nadzieje Piotrek! > Powinni chociaz dac krotke notke, projekt o pozwolenie zlozone, no ale moze > masz racje. Bedziemy musieli sie uzbroic w cierpliwosc do polowy m-ca, a jak i > wtedy nic nie bedzie oglaszam krwawa krucjate na SOM! ;) Ludzie ci goscie juz obiecywali przez 3 lata ze zaczna budynek budowac. Oni nie dotrzymuja zadnych dat i harmonogramow, a wy w nich tak bardzo wierzycie. Mieli pokazac juz miesiac temu co SOM ciekawego stworzyl, teraz znowu przeciagaja. Dajcie se z tym projektem spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darecky Re: JUREK! IP: 213.241.65.* 05.11.01, 17:17 cos ci sie pomylilo TYP. dzialka niedawno zmienila wlasciciela i poprzednie plany i obietnice nie powinny byc brane pod uwage. jak chcesz sie dowiedziec szczegolow zamieszania wokol tego projektu to zapraszam: www.sky.s64.pl/home/Plany/onz.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUBA Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: 193.227.223.* 23.10.01, 12:14 A co to jest SOM ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darecky Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: 213.241.65.* 23.10.01, 13:16 Skidmore Owings & Merrill - pracownia architektoniczna przygotowywujaca projekt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SuB Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.pppool.de 18.11.01, 23:31 ten projekt chyba jest "dead"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metal Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.sympatico.ca 19.11.01, 04:44 Chyba jednak tak, dzisiaj(pon.) wedlug Jurka jest ostatni dzien do zgloszenia projektu(srodek listopada, pozniej oglaszamy go martwym. Smutne, ale prawdziwe. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaro Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.ipartners.pl 19.11.01, 10:09 Jesli chodzi o budynek Wysoki to nic nie wiem natomiast budynek niski 11 kondygnacyjny to projekt jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metal Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.sympatico.ca 19.11.01, 12:41 Chodzi ci o ten co mial byc wybodawany, wedlug jednego z projektow, kolo niego? Skad wiesz, mozesz nam podac jakies zrodlo zebysmy mogli to sprawdzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.11.01, 14:37 ale z was dzieci, wręcz nieprawdopodobne, jak ten inwestor śmiał nie pokazać projektu go wam w pierwszej kolejności, bezczelny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaro Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.ipartners.pl 19.11.01, 14:42 Projekt tego budynku opracowala pracownia architektoniczna SOM (dostosowanie do polskich przepisow firma Azo) budynek ma powstac wzdluz Swietokrzyskiej obok budynku Przychodni Zdrowia i nazywa sie: "Rondo ONZ budynek A, ul. Panska" jest to chyba pierwsza faza tej inwestycji o nastepnych na razie wiem tyle co wszyscy na forum. Jak juz wspominalem bedzie to budynek "niski" tylko 10 kondygnacji nadziemnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: 212.162.228.* 19.11.01, 19:59 Gość portalu: Yaro napisał(a): > Projekt tego budynku opracowala pracownia architektoniczna SOM (dostosowanie do > > polskich przepisow firma Azo) budynek ma powstac wzdluz Swietokrzyskiej obok > budynku Przychodni Zdrowia i nazywa sie: "Rondo ONZ budynek A, ul. Panska" jest > > to chyba pierwsza faza tej inwestycji o nastepnych na razie wiem tyle co > wszyscy na forum. Jak juz wspominalem bedzie to budynek "niski" tylko 10 > kondygnacji nadziemnych. Niski bedzie tylko budynek "A".....budynek "B", ten przy Jana Pawla II ma byc 37- mio pietrowym wiezowcem. Niestety oba projekty jak na razie zostaly przez inwestora odlozone na polke z powodu braku tytulu wlasnosci ziemi. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: dlaczego nie ma nowych wiadomosci o projekcie Rondo ONZ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.11.01, 20:22 bzdura Jurek !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metal Do Jurka IP: *.sympatico.ca 20.11.01, 04:54 Pamietam jak jakis miesiac temu mowiles nam, ze wszystko jest ok i finalny projetkt bedzie w polowie listopada, polowa minela, a cisza jak byla tak jest. Teraz mowisz cos z ziemia, znowu sie zmienilo? Cos mi sie zdaje, ze ten projekt umarl juz. Ciagnie sie i ciagnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: Do Jurka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.11.01, 10:21 a mi sie zdaje a raczej na pewno że Jurek nie ma pojęcia o inwestycji skoro takie głupoty gada o tej ziemii a budowa tego wieżowca ruszy na początku roku a projekt zobaczymy przed rozpoczęciem prac budowalanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Do Jurka IP: 212.162.228.* 20.11.01, 14:04 Gość portalu: Metal napisał(a): > Pamietam jak jakis miesiac temu mowiles nam, ze wszystko jest ok i finalny > projetkt bedzie w polowie listopada, polowa minela, a cisza jak byla tak jest. > Teraz mowisz cos z ziemia, znowu sie zmienilo? Cos mi sie zdaje, ze ten > projekt umarl juz. Ciagnie sie i ciagnie. Mysle, ze projekt jeszcze nie umarl ale zostal odlozony na polke do czasu rozwiazania spornych kwestii dotyczacych ziemi. Hochtief chce budowac, niestety nie bedac wlascicielem calosci gruntu nie moze nawet wystapic o pozwolenie na budowe, pomimo ze projekt budowlany jest juz od dwoch tygodni gotowy. Nigdy nie mowilem, ze finalny projekt mial byc skonczony w polowie listopada, mowilem o projekcie budowlanym i koncepcyjnym. Finalnym projektem jest zazwyczaj projekt techniczny, a ten nie zostal jeszcze nawet zaczety. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaro Re: Do Jurka IP: *.ipartners.pl 20.11.01, 14:39 Mam pytanie czy odlozenie budowy dotyczy tych dwoch budynkow A i B czy tylko budynku B. Bo jak juz wspominalem widzialem projekt budynku A juz w fazie przetargowej (zazwyczaj jest najpierw projekt budowlany a dopiero potem przetargowy choc czasem bywa inaczej). Czy moglbys mi to wyjasnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Do Jurka IP: 212.162.228.* 20.11.01, 19:00 Gość portalu: Yaro napisał(a): > Mam pytanie czy odlozenie budowy dotyczy tych dwoch budynkow A i B czy tylko > budynku B. Bo jak juz wspominalem widzialem projekt budynku A juz w fazie > przetargowej (zazwyczaj jest najpierw projekt budowlany a dopiero potem > przetargowy choc czasem bywa inaczej). Czy moglbys mi to wyjasnic. Oba budynki tworza jeden zespol architektoniczny, totez mocno mi sie wydaje ze oba zostaly odlozone na polke - aczkolwiek zaznaczam, ze moja wiedza dotyczaca budynku "A" jest niewielka. To, ze widziales projekt przetargowy, w zadnym stopniu nie swiadczy ani o tym ze zostalo juz uzyskane pozwolenie na budowe, ani ze budynek zostanie kiedykolwiek zbudowany. Swiadczy to tylko o tym, ze inwestor szukal wykonawcy. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: Do Jurka IP: *.we.mediaone.net 20.11.01, 22:52 Gość portalu: Jurek napisał(a): > Gość portalu: Metal napisał(a): > > > Pamietam jak jakis miesiac temu mowiles nam, ze wszystko jest ok i finalny > > > projetkt bedzie w polowie listopada, polowa minela, a cisza jak byla tak j > est. > > Teraz mowisz cos z ziemia, znowu sie zmienilo? Cos mi sie zdaje, ze ten > > projekt umarl juz. Ciagnie sie i ciagnie. > Mysle, ze projekt jeszcze nie umarl ale zostal odlozony na polke do czasu > rozwiazania spornych kwestii dotyczacych ziemi. Hochtief chce budowac, niestety > nie bedac wlascicielem calosci gruntu nie moze nawet wystapic o pozwolenie na > budowe, pomimo ze projekt budowlany jest juz od dwoch tygodni gotowy. Co to znaczy "myslisz ze". Czy twoje wiadomosci sa oparte na faktach czy na jakichs przypuszczeniach ? Bo ja nigdy nie slyszalem zeby Hochtief mial jakiekolwiek problemy z ziemia, a ten projekt nie jest mlody, bo ma cos kolo 4 lat i zawsze mial byc budowany w tym samym miejscu tyle ze raz przez PZU, potem Hochtief. Czy ktos wystapil z rzadaniami do sadu w miedzyczasie ? Cos tu sie nie klei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re:do Jurka !!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.11.01, 19:59 skąd masz te informacje ??, podaj źródło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metal Re:do Jurka !!!!! IP: *.sympatico.ca 21.11.01, 01:11 Oni maja troche racji, nie podajesz zrodla, tylko sypiesz infosami jak z rekawa, najpierw mowisz. ze wiesz, pozniej, ze przypuszczasz. Caly czas wszystko bylo ok(jak sam mowiles), a nagle, kiedy juz projekty na pozwolenie o budowe maja byc zlozone, okazuje sie, ze to nie jest ich ziemia. To sie nie zgadza, byli pijani? Nie wiedzieli, ze to nie ich ziemia, i nagle ktos im powiedzial, jak juz przygotowali obydwa projekty??? Nielogiczne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcPolo Re:do Jurka !!!!! IP: 145.221.24.* 21.11.01, 11:55 Ja ma nieformalne wiadomosci z Hochtief (mam wtyczke, ale wysoko): szykuja rozpoczecie budowy na styczen. ale nie oznacz to ze napewno rozpoczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metal Re:do Jurka !!!!! IP: *.sympatico.ca 21.11.01, 12:41 Jak moga zaczac w styczniu, jak mawet mie zaprezentowali projektu? Wiesz moze kiedy go pokaza? Maja juz wszystkie pozolenia i dokumenty? A to co mowi Jurek, o problemach z wlasnoscia ziemi, to prawda czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaro Re:do Jurka !!!!! IP: *.ipartners.pl 21.11.01, 16:49 Mysle, ze Marco Polo chodzilo o budynek A czyli pierwszy etap bo rzeczywiscie Hochtief podejmuje jakies dzialania bedzie to budynek dla innego inwestora. Natomiast budynek B pewnie jest jeszcze w opracowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcPolo Re:do Jurka !!!!! IP: 145.221.24.* 30.11.01, 11:37 Czy kos slyszal jakies nowe wiesci na temat Ronda ONZ ? Czy teren jest grodzony? Odpowiedz Link Zgłoś