Dodaj do ulubionych

Wątek do utylizacji

24.04.22, 18:46
Na początku wojny myślałam, że skoro w Donbasie mieszka tak wielu Rosjan, to oddajmy ten teren Putinowi, ale niech cała Ukraina będzie bezpieczna. Dziś myślę, że ustępowanie jest drogą donikąd. Putin jest zbrodniarzem wojennym – stwierdziła Izabela Leszczyna w wywiadzie dla Onetu.
Kompromitacja posłanki Leszczyny.
Dziś myślę, że p. Leszczyna jest jak leszczyna, budzi się do życia za wcześnie.
Obserwuj wątek
    • hordol Re: Wątek do utylizacji 24.04.22, 19:11
      pani poseł nie jest zbytnio rozgarnięta w zawiłej materii geopolitycznej i tyle.
      nie ona pierwsza i nie ostatnia
      • adria231 Re: Wątek do utylizacji 25.04.22, 05:45
        Ta wojna miała trwać 2 dni, trwa prawie 2 miesiące i wciąż trwa. Nie tylko posłance Leszczynie zmieniły się poglądy..... Mnie też zdumiewa naród ukraiński i jego wola walki o swój kraj. Chwała Ukrainie!
        Putin stał się w tym samym czasie małym hitlerkiem , a rosyjskie wojsko bandą przestępców "na głodzie".
        • no-popis Re: Wątek do utylizacji 26.04.22, 16:19
          adria231 napisała:

> Ta wojna miała trwać 2 dni, trwa prawie 2 miesiące i wciąż trwa. Nie tylko p
          > osłance Leszczynie zmieniły się poglądy..... Mnie też zdumiewa naród ukraińsk
          > i i jego wola walki o swój kraj. Chwała Ukrainie!
          i znowu nie zrozumiała nasza trollica adria231 :) Jesteś niesamowicie zabawna.
          Czy Ty nie rozumiesz, że posłanka zaproponowała oddanie części Ukrainy i że to o to chodzi?!

> Putin stał się w tym samym czasie małym hitlerkiem , a rosyjskie wojsko band
          > ą przestępców "na głodzie".
    • no-popis Re: Wątek do utylizacji 25.04.22, 05:53
      behemot17-13 napisał:

> Na początku wojny myślałam, że skoro w Donbasie mieszka tak wielu Rosjan, to o
      > ddajmy ten teren Putinowi, ale niech cała Ukraina będzie bezpieczna. Dziś myślę
      > , że ustępowanie jest drogą donikąd. Putin jest zbrodniarzem wojennym – stwierd
      > ziła Izabela Leszczyna w wywiadzie dla Onetu.
      > Kompromitacja posłanki Leszczyny.
      > Dziś myślę, że p. Leszczyna jest jak leszczyna, budzi się do życia za wcześnie.
      Musi być jednak w elYtach tego nurtu POlitycznego skoro do większości programów/debat właśnie p.Leszczyna była typowana przez Matkę Partię. To nieodrodna koleżanka i POziom premier Kopacz, która również prezentowała siłę intelektualną tego środowiska POlitycznego.
      >
      >
      • buldog2 Re: Wątek do utylizacji 25.04.22, 15:49
        Faktycznie. Chyba żonka w cug poszła i ludzikow szuka spełnienia na forum
    • no-popis Pitera jest lepsza 25.04.22, 09:19
      behemot17-13 napisał:
      > Kompromitacja posłanki Leszczyny.
      > Dziś myślę, że p. Leszczyna jest jak leszczyna, budzi się do życia za wcześnie.
      Pitera, zrobiła wielką karierę niczym Dyzma w stosunku do swoich możliwości intelektualnych, twierdziła publicznie : " jak obniżymy podatki to zagrozi to masowym upadkiem małych i średnich przedsiębiorstw" :) ".
    • adam.eu Re: Wątek do utylizacji 25.04.22, 09:45
      Słuszna uwaga co do Leszczyny.
      A kto to powiedział, że genialnym posunięciem Putina było wkroczenie 24 lutego wojsk rosyjskich do Donbasu i Ługańska?
    • pies.na.czarnych Re: Wątek do utylizacji 25.04.22, 12:53
      > Putin jest zbrodniarzem wojennym – stwierdziła Izabela Leszczyna w wywiadzie dla Onetu.

Idac za ciosem powinna powiedzieć, ze bolszewickie metody Ziobry, który wydaje wyroki przed rozprawą i kwestionuje wyroki sądów są wporzo.
      • szwampuch58 Re: Wątek do utylizacji 25.04.22, 13:00
        Tu twierdza ze pozytecznym idiota Bidena....jasny gwint,jak tu zyc
        next.gazeta.pl/next/7,151003,28369106,putin-jako-pozyteczny-idiota-bidena-dzieki-tej-wojnie-usa.html#s=BoxMMtCzol1
        • pies.na.czarnych Re: Wątek do utylizacji 25.04.22, 13:21
          "Czyli Putin i elity rosyjskie wiedzą, że w perspektywie 30 lat po zielonej rewolucji OZE Rosja będzie trzy razy słabsza"?

No tak. Amerykanie, Saudowie, Katarczycy... tego nie wiedzą. Oni wszyscy nóżkami przebierają kibicując zielonej rewolucji :)
        • pies.na.czarnych Re: Wątek do utylizacji 25.04.22, 13:39
          Przeczytalem całość. Szok!!! Jak to cenzura mogła przepuścić? Za takie same stwierdzenia ukraińskie trolle tego forum wyżywają mnie od ruskich onuc :)))))

To dlaczego Amerykanie prowokowali wojnę, w której Putin mógł wygrać?
          Bo tak czy inaczej to byłaby okazja do osłabienia Rosji. Nawet jeżeli Kreml osiągnąłby cele militarne w Ukrainie, to i tak na Rosję spadłby cały komplet morderczych sankcji. Te sankcje nie są słabe! Putin nawet to mówi: "Zachód poprzez sankcje wypowiedział wojnę Rosji". I ma rację w tym sensie, że w ekonomii użyto odpowiednika bomby atomowej. W dodatku Ameryka była na to świetnie przygotowana.

Namówiła też do tego Europę.
          Nakłoniła.

next.gazeta.pl/next/7,151003,28369106,putin-jako-pozyteczny-idiota-bidena-dzieki-tej-wojnie-usa.html#s=BoxMMtCzol1
          • weteran-czasu Re: Wątek do utylizacji 25.04.22, 14:07
            Sugerujesz między wierszami, że to Ukraina napadła na Rosję a nie odwrotnie?
            Ukraina jest samodzielnym państwem i niech się Rosja od niej odp*erdoli.
            Na zawsze skończyły się czasy rosyjskiego kolonizowania krajów i narodów.
            • pies.na.czarnych Re: Wątek do utylizacji 25.04.22, 14:08
              Ja nic nie sugeruje miedzy wierszami. Wystarczy przeczytać artykuł zanim zacznie się pieprzyć bzdury.
            • szwampuch58 Re: Wątek do utylizacji 25.04.22, 14:10
              Niczego nie sugeruje,ja jestem pewny Opa ze belkoczesz jak menel w knajpie
              • pies.na.czarnych Re: Wątek do utylizacji 25.04.22, 14:14
                Tekst jest dla niego za trudny. Gdy Pani uczyła czytania ze zrozumieniem był na wagarach.
            • buldog2 Re: Wątek do utylizacji 25.04.22, 20:37
              Pełna zgoda z artykułem. Warto dodać, że kto zacznie ważyło się prawie do końca, bo Ukraina też miała w planach uprzedzający atak. To że Rosja prowadzi działania agresywne i często przestępcze, to jedno. A że Stanom udało się - po mistrzowsku! - wmanewrować ją w tę rolę (trzeba przyznać, że starać się bardzo nie musieli, bo chętnych "prawdziwych patriotów" było wielu), to odrębna sprawa i ogromny sukces USA i Zachodu.

Ostatnio co rusz mówią o tym ukraińscy komentatorzy na yt, że broni dostają nie tyle, żeby wygrać, ale żeby wojna na wyczerpanie trwała.
              Dość długo trwało, zanim zaskoczyli. Myśmy rozmawiali o tym tutaj ponad miesiąc temu.
              • pies.na.czarnych Re: Wątek do utylizacji 25.04.22, 21:34
                > Pełna zgoda z artykułem. Warto dodać
                > Ostatnio co rusz mówią o tym ukraińscy komentatorzy na yt, że broni dostają nie tyle, żeby wygrać, ale żeby wojna na wyczerpanie trwała.

Najważniejsze jest, że zaczynaja reanimować prawdę, która jako pierwsza znalazła się w śpiączce propagandowej.
              • pies.na.czarnych Re: Wątek do utylizacji 25.04.22, 21:57
                > A że Stanom udało się - po mistrzowsku!

Jakie mistrzostwo w tym widzisz?
                Gdybym mieszkał w Stanach, lub w Katarze to, może bym się cieszył. Dla nas Europejczyków to jest wielka strata. EU już nigdy nie będzie taka jaka była, a jej uzależnienie od USA jest w tej chwili większe niż to jakie Trump jedynie w swoich marzeniach widział. :(
              • piq wyprzedzający atak Ukrainy?... 26.04.22, 01:42
                ...Czym niby mieli to zrobić i jak? To nie są idioci ani samobójcy.
    • mienkiszon Putin to łagodny i ciepły człowiek jak Łukaszenka 25.04.22, 13:10
      Leszczyna się myli.
    • ukos Re: Wątek do utylizacji 25.04.22, 13:17
      Pani Leszczyna coś tam sobie myślała, ale przynajmniej nie podejmowała aktywnych działań sprzyjających temu kierunkowi, w przeciwieństwie do niejakiego Morawieckiego, prowadzącego kampanię na rzecz sojuszników Putlera, takich jak Orban, Le Pen, Salvini, Abascal, Farage, Trump itp. bydlęta.
    • weteran-czasu Re: Wątek do utylizacji 25.04.22, 13:44
      wiele osób tak myślało, że lepsze dla Ukrainy byłoby skorzystanie z doświadczeń byłe Czechosłowacji.
      Polubownie podzielili się i utrzymują nadal dobrosąsiedzkie stosunki.
      Niestety z Kremlem tak się nie da. Rosja zajmuje 1/5 powierzchni ziemi na planecie dla niespełna 120 000 000 obywateli i ciągle im mało. Od kilkunastu lat pomysł Kremla to ponowne uzależnienie byłych krajów socjalistycznych oraz wskrzeszenie ZSRR (CCCP). Do tego dążą. Na Donbasie się nie zatrzymają, muszą mieć całą Ukrainę, a potem kolejno Litwę, Łotwę, Estonię, Polskę, Czechy, Słowację itd. Do tego niezbędne jest rozwalenie UE i NATO. Nie sądzę, aby na Kremlu ktoś te plany zmienił nawet, gdy zabraknie Putina.
      Ponuro to się rysuje, ale niestety tak jest. Tylko siłą można pokonać ich mentalność. Jak nie dostaną porządnie po d[oo]sku to nie zrozumieją.
      • szwampuch58 Re: Wątek do utylizacji 25.04.22, 13:58
        Opa nie chlej tyle wody ognistej juz w poniedzialek
    • j-k lata mi Leszczyna - natomiast Ukraina Donbass odda 25.04.22, 14:26
      behemot17-13 napisał:
      > "Na początku wojny myślałam, że skoro w Donbasie mieszka tak wielu Rosjan, to o
      > ddajmy ten teren Putinowi, ale niech cała Ukraina będzie bezpieczna".

Lata mi i powiewa pani Leszczyna - natomiast Ukraina Donbass odda

- bo nie bedzie wstanie go utrzymac - tak samo - jak Rosja nie bedzie w stanie zajac calej Ukrainy.

i ja zdania nie zmienilem.

J.K.
      .
      drzewa.nk4.netmark.pl/atlas/leszczyna/leszczyna_turecka/leszczyna_turecka.php
      • pies.na.czarnych Re: lata mi Leszczyna - natomiast Ukraina Donbass 25.04.22, 14:31
        Nic nie wskazują na to, ze odda. Amerykanie będą się bić do ostatniego Ukraińca.
        • pies.na.czarnych Re: lata mi Leszczyna - natomiast Ukraina Donbass 25.04.22, 14:35
          „Zamiast ciastek broń”
          W Kijowie minister spraw zagranicznych Antony Blinken i jego kolega z obrony Lloyd Austin spotkali się z Zełenskim i ich ukraińskimi odpowiednikami. Zełenski z góry zapowiedział, że w dniu, w którym Ukraińcy obchodzili prawosławną Wielkanoc, „nie spodziewał się ciastek, ale konkretnych rzeczy i konkretnej broni”.
        • j-k Re: lata mi Leszczyna - ale Ukraina Donbass odda 25.04.22, 14:39
          pies.na.czarnych napisała:
          > Nic nie wskazują na to, ze odda. Amerykanie będą się bić do ostatniego Ukraińca

mniej wiecej - i ja tak uwazam.

- ale jak sie juz wybija do przedostatniego Ukrainca - to ostatniemu doradza - by sie poddal.

Gdyz wiedza, ze wojny jadrowej - nikt nie wgra - beda sami przegrani.
        • pies.na.czarnych Re: lata mi Leszczyna - natomiast Ukraina Donbass 25.04.22, 14:54
          Nawet Polacy o tym nie wiedzieli :).

Do ostatniej chwili rząd USA zaprzeczał, jakoby 2 z jego czołowych ministrów przebywało w Kijowie, mimo że prezydent Ukrainy Zełenski ogłosił w sobotę, że przyjadą do Kijowa.

Amerykańskim dziennikarzom, którzy z nimi podróżowali, również nie wolno było towarzyszyć dwóm ministrom w pociągu po przekroczeniu granicy na Ukrainę z Polski. Ze względów bezpieczeństwa nie pozwolono im nawet wspomnieć, gdzie w Polsce czekali na ich powrót.
          • szwampuch58 Re: lata mi Leszczyna - natomiast Ukraina Donbass 25.04.22, 15:59
            Wyskoczyl jak Filip z konopi no i USA mialo caly dzien problem,ze czarny amerykanski general dotarl tam w koncu w cywilu tez bylo dziwne
            • pies.na.czarnych Re: lata mi Leszczyna - natomiast Ukraina Donbass 25.04.22, 16:04
              Wyskoczył jak blondyn w czarnym bucie:)
            • pies.na.czarnych Re: lata mi Leszczyna - natomiast Ukraina Donbass 25.04.22, 16:05
              Jeszcze trochę i wygada gdzie się okopują polskie wojska.
              • buldog2 Re: lata mi Leszczyna - natomiast Ukraina Donbass 25.04.22, 20:41
                A to raczej publiczna tajemnica. Zresztą, nie ma ich dużo (całość szacują na ponad 12 tys., z tego 1/3 USA. No to ile na Polskę zostaje?). Ale to nie temat, żeby mleć ozorem na forach.
        • piq oddanie LRL i DRL jest, durniu, w celach... 26.04.22, 01:27
          ...negocjacyjnych Ukrainy na krótki i średni termin, podobnie jak bieżące faktyczne oddanie Krymu. Mówił o tym wprost Arestowycz już kilka tygodni temu i powtórzył niedawno. "Republiki" Ługańsk i Donieck to obecnie śmierdzące jajka, obciążają Rosję w jej władaniu a Ukraina ich już praktycznie nie chce, bo to tereny zrujnowane do szczętu. Wg wyliczeń żeby je postawić na nogi trzeba ok. 20 mld euro.

Cel Ukrainy to powrót do granic faktycznego władania sprzed 24 lutego i zamrożenie sprawy Krymu "do negocjacji" na 15 lat.
    • 1maresuav Re: Wątek do utylizacji 25.04.22, 20:58
      Jeszcze raz ktoś napisze, że Putin jest zbrodniarzem wojennym, to będzie nudno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka