Gość: smakosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 17:47 Restauracja ta to totalna porażka... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam35 Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 17:49 Zgadzam się z przedmówcą...kelnerzy bałamucą tam młode mężatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.03.04, 20:10 a nich sobie bałamucą.. skoro męzatki sie dają:) a wracając do knajpki, to faktycznie najlepiej nie jest.. w sałatce z kurzą piersią piersi bylo co kot napłakał. W daniu z krewetkami zabrakło krewetek, w Coli gazu itp A szkoda, bo fajnie sie zapowiadało M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cetka Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.04.04, 18:11 ja tez uwazam, ze tam marne jedzenie. mialam okazje sprobowac 4 potrawy i wszystkie byly nijakie, wiec dla mnie to za duzy przypadek, zeby ryzykowac jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
rrj Re: Sense na Nowym Świecie 19 18.04.04, 23:38 dobry to mają sok pomidorowy z ogórkiem i wódkę. Strasznie posh i ogólnie kpina w żywe oczy. Ale NuJazz bistro jest o całą klasę gorsze. Więc chodźmy do Sense. Albo poczekajmy aż coś lepszego otworzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.04, 10:07 Ostatnio zdarzyło mi sie tam być 3 razy:) za kazdym razem brałam tę samą potrawę (tak, tak, nudna jestem) i za kzdym razem smakowąła ona inaczej:))) Wok and Roll sie toto nazywa - makaron z warzywami i kurczakiem. He, wszystko zalezy chyba od dnia tygodnia i kucharza - raz mięsa jak na lekarstwo , innym, razem ledwo makaronu sie pod kurczakiem mogłam doszukać:)))) Mogłoby być lepiej.. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goha Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.mz.gov.pl / *.radio-gazeta.pl 02.08.04, 11:23 od znajomych słyszałam ze nie taka straszna....ale jutro tam ide i sama sprawdze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.04, 14:31 Byłam tam raz i wrażenia faktycznie nieszczególne. Danie, które miało być umiarkowanie ostre (wyraźnie powiedziałam, że wolę raczej łagodniejsze), okazało się ostrzejsze od brzytwy. Jeśli chodzi o kelnerów, to wyraźnie chciano się nas pozbyć, choć pora była nieprzesadnie późna (zaraz po teatrze)... Jedyne, co im się naprawdę udało, to wystrój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.04, 16:42 Co do ostrosci to trudno dyskutować. To co dla Ciebie jest brzytwo mnie np nie ruszy :), abo vice versa. m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.acn.waw.pl 16.04.05, 20:55 brzytwą miało być nie brzytwo .. wczoraj znow tam wyladowała.. teoretycznie bardzo ostre danie okazało sie bez smaku :( szkoda :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 16:57 Lubie Sense. A najbardziej Nasi goreng (nie pamietam czy tak sie pisze) - ryz smazony z roznosciami. Za kazdym razem pyszny. Unikam deserow bo niespecjalne i drogawe. Co do ostrosci - tajska kuchnia jest wybitnie ostra, wiec dania z zasady sa palace, jesli prosi sie mniej ostre, to dostaje sie nie wybitnie palace, tylko mocno palace. Trzeba byc swiadomym tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fulvia Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.aster.pl 19.04.05, 15:17 jedzenie takie sobie, ale za to obsługa beznadziejna, w tym jeden z managerów... byłam tam 3 razy i o 3 razy za dużo, ostatnim razem zostałam b. nieładnie potraktowana przez obsługę, więc więcej tam nie pójdę... wolę pieniądze wydawać w milszym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Sense na Nowym Świecie 19 20.04.05, 18:37 co do obslugi to zalezy na kogo sie trafi przesympatyczny jest hmm kelner z wąsami :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lhoigor Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 16:18 Zależy o którym menadżeże mówisz jeden jest fajny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 14:26 oj tak... porazka i jeszcze raz porazka... wieczoram poszlysmy z kolezanka tam na drinka... bardzo chcieli nas stamtad wywalic, bo widocznie klientow nie traktuje sie tam nalezycie.. wiec zaczeto myc podłoge i krzesla stawiac na stoly... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinki Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.08.05, 11:04 taaa sense to tragedia, z menu dobre to sa moze tylko drinki (i to pare podstawowych) - jesli chodzi o zarcie, to nie ma co wydawac na nie kasy poza tym beznadziejnie male stoliki dla dwoch osob, na ktorych nic sie nie miesci nasi goreng, ktory ktos poleca, nie nadaje sie do jedzenia lokal na max przereklamowany, jedzie chyba tylko na popularnosci kasi figury i jej meza, ktorzy sa wlasicielami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 13:47 Najgorsze jedzenie w Warszawie, cokolwiek by sie nie wzięło jest kompletnie bez smaku. Co mnie najbardziej zaskoczyło, to to, ze było duzo ludzi, może dlatego, że piatek wieczór. Ale generalnie zgadzam sie z przedmówcą: totalna porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Sense na Nowym Świecie 19 20.11.05, 22:09 a dlaczego ja ma wrazenie, ze ostatnie 3 wpisy dodała jedna i ta sama osoba ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tzw.plumów Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.aster.pl 02.12.05, 15:29 Nie rozumiem Was wszystkich potraficie tylko nażekać a jak sami byście coś zrobili to by sie okazało jacy z Was świetni kucharze. Umiecie zrobić ze dwa dania i to wszystko zagotować wode i parówki na śniadanie! Co do obsługi to moge powiedzieć że jest różna i nie można wszystkich do jednego kotła wrzuca Wy to robicie. Pewnie jesteście takimi gośćmi którzy nie zostawią tzw.tipów patrz napiwki.i dziwicie się że że obsługa nie chce z Wami siedzieć o 3 rano za pare marnych groszy a oni z tego żyją z gości. Także jeżeli jest dobry gość to i dobra obsługa jest. Ja nie narzekam!!!!! Trzeba być miłym to i obsługa będzie miła pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.06, 22:44 Sense to gorzej niż porażka...Ostatnio byłam tam ze znajomymi trochę większą grupą (14 osób). Kelnerka nie pozwolila wszystkim wybrać to na co mają ochotę "bo za długo by trwało przygotowanie dan". Ostatecznie powiedziała że jeżeli 3 lub 4 osoby zgodzą się jeść to samo to może być!!!!! Więcej tam nie pójdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glos_ludu Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 29.06.06, 15:01 buahaha a sadzisz ze przygotowanie dan dla 14 nastu sob to tylko wrzucenie wszystkiego w mikrofale? jesli jestes sprytna to zrob 4 rozne woki zajmie to okolo godziny a malo osob jest w stanie tyle czekac na danie, wez tez pod uwage ze wasz stolik nie byl pewnie jedyny, wiec to co mowil kielner bylo raczej uprzejma sugestia a nie rozkazem kazdy chce byc obsluzony jakby byl jedyny a daje napiwki jakby niby wiedzial jak sie zachowac ale nie do konca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaisa Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.aster.pl 15.01.06, 12:23 jedynie co mi tam smkowało to COCA COLA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monka Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.unused.derbynet.waw.pl 24.06.06, 07:18 moja ulubiona knajpa wawie - piekne wnetrze, super muzka, dobra obsluga - swietny klimat. Umawiam sie tam zarowno z przyjaciolka na plotki z narzeczonym na randki jak i na biznesowe spotkanie. Caly sekret to mysle smaki - potrawy za kazdym razem smakuja inaczej - jedzac lapiemy nutki orientalnych linii smakowych. To poprostu trzeba lubic. Zapach i smak np imbiru, trawy cytrynowej....... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.adsl.proxad.net 02.08.06, 11:00 Sesne ma jedna z najciekwaszych kuchni w Warszawie. Zdecydowanie odradzam milosnikom pierogow i schabowego z kapusta, bo to kuchnia wyrafinowana i zaskakujaca odmiennoscia. Dania sa pieknie podane, z uklonem w strone la nouvelle cuisine, wiec znowy milosnicy trdycyjnych wielkich porcji moga sie poczuc rozczarowani. Bo w Sense zeby sie najesc, trzeba zamowic przynajmniej przystawke i danie, a najlepiej takze deser. A to oznacza spore wydatki. A zatem klientela Sense jest glownie miedzynarodowa. W moim wypadku obsluga byla nadzwyczaj mila, wrecz usluzna i niezwykle kontaktowa. Wada Sense jest natomiast wnetrze. Choc moze wyglada efektownie, to jednak z cala pewnoscia, z powodu wystroju, Sense nie jest restauracja lecz po prostu barem. Glosna muzyka + wielki bar i niewygodne(!) krzeselka oraz niewielkie, tudziez chyboczace sie, zbyt male(!) stolki mozna wstawic do baru, a nie do restauracji. Polecam zatem Sense ludziom lubiacym kulinarne zaskoczenie, nie dlbajacym o komfort, koniecznie z zasobnymi portelami, najlepiej w dniu, w ktorym nie chce sie rozmawiac, bo w Sense jest to trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Sense na Nowym Świecie 19 02.08.06, 22:52 Gość portalu: lu napisał(a): > Sesne ma jedna z najciekwaszych kuchni w Warszawie. Zdecydowanie odradzam > milosnikom pierogow i schabowego z kapusta, bo to kuchnia wyrafinowana i > zaskakujaca odmiennoscia. Dania sa pieknie podane, z uklonem w strone la > nouvelle cuisine, wiec znowy milosnicy trdycyjnych wielkich porcji moga sie > poczuc rozczarowani. Bo w Sense zeby sie najesc, trzeba zamowic przynajmniej > przystawke i danie, a najlepiej takze deser. A to oznacza spore wydatki. A > zatem klientela Sense jest glownie miedzynarodowa. > > W moim wypadku obsluga byla nadzwyczaj mila, wrecz usluzna i niezwykle > kontaktowa. Wok and rollem, tudziez innymi daniami ryzowo makaronowymi mozna sie spokojnie najeśc :) Nouvelle cuisine nigdy by nie zaserwowała pełnej michy makaronu ;-) > ps. Skoro odpowiada Ci kuchnia Sense to polecam Kwai Duzo większy wybór , dania bardzo smaczne, wystrój.. miły, obsługa bardzo miła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.adsl.proxad.net 07.08.06, 10:18 Widocznie wbieralismy dania wylacznie w stylu nouvelle cuisine :) mnie to nie przeszkadzalo, bo lubie, kiedy danie pieknie wyglada na talerzu, a porcja nie musi byc duza. Aha: miesa byly naprawde na najwyzszym swiatowym poziomie: doskonale wypieczone, idealnie kruche, soczyste. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Sense na Nowym Świecie 19 08.11.06, 11:14 czy ktoś już był po tym jak w Sense zmieniłło się menu?? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Sense na Nowym Świecie 19 18.11.06, 23:33 sama sobie odpowiem nic się nie zmieniło :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 11:02 Miejsce sympatyczne, ale obsługa niestety nieprzyjemna. Mimo że byliśmy 7-osobową grupą, więc niemałym klientem, obsługująca nas kelnerka najwyraźniej miała bardzo zły dzień, co popsuło dobre wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hello Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 15:05 UWAGA! Byłem tam w piątek, przy barze siedział grupa Angoli, popijali wódeczkę czystą z kielszków. Kiedy wyszli na barze zostało kilka niedopitych kileszków. Sprytny barman zlał resztki do menzurki i... (pewnie, że jest baardzo dyskretny) spowrotem do butelki i na bar ją odstawił. Będzie można sprzedać raz jeszcze! Jeśli więć nie lubicie dopijać po kimś wódeczki, to raczej polecam piwo (dla pewności butelkowe:))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polcia-kapelusik Re: Sense na Nowym Świecie 19 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 09:39 Bylam wczoraj z mezem na walentynkowej kolacji-REWELACJA!!! sałata z kurczakiem i miodowym dressingiem-pycha,tajska z wolowina mojego malzowina dziwna ale to kwestia przypraw, piers z kaczki czy kurczaka nadziewana farszem z krabow niebo w gebie,zupa,ryz rownie smaczne no i deseery-moja kokosowa pannacota bardzo dobra ale przy musie z bialej czekolady meza wymiekala:) naprawde jestem zadowolona i szczerze polecam,na pewno bede tam wracac. Aha -tanio moze nie jest ale naprawde warto Odpowiedz Link Zgłoś
pelotka Re: Sense na Nowym Świecie 19 12.09.08, 14:40 Byłam we wtorek z trzema koleżankami w Sense. Wystrój bardzo ciekawy, egzotyczny choć nie sądzę, żeby muszki przeszkadzające nam w trakcie posiłku były elementem zamierzonym. Pani kelnerka była bardzo miła. Zamówiłyśmy między innymi Krewetki tiger tiger, stek delta blue, curry pani curie i parmesan picatta. Nieco dziwne wydało się nam, że dania główne zostały nam podane w przeciągu kilkunastu minut (może i tak powinno być, niemniej zazwyczaj w restauracjach czekam na dania główne dłużej).Krewetki i curry były bardzo smaczne, stek również, choć podany z nim placek z ziemniaków i cukini smakował nieco dziwnie (nie wiem, może efekt zamierzony), natomiast polędwica parmesan picatta nie przypominała w smaku polędwicy i była bardzo twarda. Po skosztowaniu przez koleżanki (spróbowały dwie osoby) rzeczonej polędwicy poprosiłyśmy panią kelnerkę o zabranie potrawy i zamówiłyśmy coś innego. Dostałyśmy nasze następne zamówienie wraz z informacją przekazaną przez panią kelnerkę, że wg kucharza polędwica została dobrze przygotowana więc nic nie mogą zrobić. Oczywiście niesmaczna potrawa została uwzglęniona w rachunku. Ogólne wrażenia z pobytu i posiłku całkiem pozytywne, chociaż przy tak wygórowanych cenach (np. sałatki-35zł czy też curry za 55zł) jakość potraw mogłaby być zdecydowanie wyższa. Dzieląc się wrażeniami z koleżankami każda z nas miała podobne odczucie, że nie wszystkie rzeczy były podane świeże, smakowały bardziej jak podgrzane (być może stąd podano nam główne dania tak szybko). Ogólnie rzecz biorąc lokal nadaje się bardziej na spotkanie przy drinku (drinki robią bardzo smaczne) i sałatce niż na zjedzenie pełnego posiłku. Odpowiedz Link Zgłoś