Dodaj do ulubionych

Łatanie Okrężnej

30.06.06, 15:18
Kończy się czerwiec a prowizoryczne połatanie Okrężnej, do czego burmistrz
się zobowiązał do końca czerwca na drugim spotkaniu z naszą wspólnotą, nie
nastąpiło. Dzwoniłam dzisiaj do burmistrza, ale miał dzień wolny, naczelnik
wydziału infrastruktury jest na urlopie ale w sekretariacie infrastruktury
dowiedziałam się,że były już oględziny ulicy i wczoraj miało miejsce
spotkanie w tej sprawie m.in. z panem Trepką. W poniedziałek więcej info
można podobno uzyskać od inspektora Rojka tel. 565 15 39.
Obserwuj wątek
    • patom1 Re: Łatanie Okrężnej 30.06.06, 15:45
      Chciałbym być dobrej myśli, że w końcu zaczną coś robić, ale z tego co widzę to
      nawet na łatanie są małe szanse, ponieważ teraz będzie łatwiej powiedzieć, że
      1) jest okres wakacyjny, urlopowy i nie ma kto robić 2) po co łatać, skoro od
      września-października rozpocznie się generalny remont. Koło zamknięte, nic nie
      zrobią bo nie mają ochoty zajmować sie takimi sprawami. Ponadto nie ma sie co
      dziwić, że dzielnica nic nie robi, skoro we własnym ogródki szumne zapowiedzi
      spełzy na niczym. Mam na uwadze zapewnienia Pana Okręglickiego o położenia
      płyt, poprawnieniu do końca czerwca zjazdu do garażu oraz poprawnieniu izolacji
      która przecieka w garażu. Cisza, cisza, cisza ... a może się coś robi tylko
      nikt nas na bieżąco nie informuje !!!!!!!!!!!!!!! Bo po co ...
      • lagier Re: Łatanie Okrężnej 01.07.06, 13:24
        Widze, ze jestescie optymistami - remont we wrzesniu albo pazdzierniku... Jak
        rusza na wiosne to bedzie dobrze!
    • nilgau Re: Łatanie Okrężnej 03.07.06, 12:08
      szarm nam nie służy i te operatywki u burmistrza.może wróćmy do idei bannera na
      powsińskiej z jakimś okrutnym hasłem;)
      "oni" teraz boją się czarnego pi-aru:))))
      • surowinski Re: Łatanie Okrężnej 03.07.06, 20:25
        Proponuję hasło

„Czy Władze Dzielnicy Mokotów zajmą się UKŁADEM kostki na Okrężnej ?”

:-)

Poza tym proponuję pikietę pod budynkiem władz lokalnych, najlepiej jeśli władze
        uznały by ją za nielegalną - może media zajmą się wtedy tematem w ramach
        operacji: sezon ogórkowy.
        • lagier Re: Łatanie Okrężnej 03.07.06, 22:07
          Tu jest jak "wol napisane", ze Okrezna jest w zalozeniach przyszlorocznego
          budzetu... Czytajcie, a znajdziecie i przestancie snic!

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3454889.html
          • nilgau Re: Łatanie Okrężnej 04.07.06, 10:40
            Chyba Zaczną dziś wyrównywać dziury! rano jechałam koło kilku kupek żwiru czy
            czegoś i kółka filozoficznego zastanawiającego się co począć z tą materią:)
            • lagier Re: Łatanie Okrężnej 04.07.06, 17:38
              Dziury przysypali na placu Rembowskiego, ale Goczałkowickiej pały nie ruszyły...
              • nilgau Re: Łatanie Okrężnej 05.07.06, 12:49
                dziś zabrali się za okrężną...
                no rzeczywiście pały - na goczałkowickiej są gorsze dziury - bo małe i
                złośliwe. na okrężnej były duże i łagodne - że aż się "płynęło":)))
                • nilgau Re: Łatanie Okrężnej 05.07.06, 12:58
                  nie pały - robią jak było ponoć umówione. oni do naszego parkanu. goczałkowicką
                  do garażu - Okręglick płyty obiecał.
                  • patom1 Re: Łatanie Okrężnej 05.07.06, 13:22
                    Okręglicki tylko obiecuje i ma to gdzieś ... ponieważ zajmuje sie nowymi
                    inwestycjami np. w Wilanowie, a może tam będą potrzebne płyty więc po co
                    przywozić je tutaj. Ponadto nie zrobi takiego zjazdu do garażu jak u nas ...
                    człowiek uczy sie na błędach :)))
                    • nilgau Re: Łatanie Okrężnej 05.07.06, 17:18
                      tak mi powiedział p. Rojek w Urzędzie Gminy, że oni tylko tak jak było
                      umówione.resztę obiecał O. na zebraniu u Burmistrza.
                      a czy O. zrobi jak obiecał to już inna sprawa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka