Dodaj do ulubionych

Nowe bloki na osiedlu Rozlogi

IP: *.chello.pl 28.08.06, 17:53
Witam,
Od jakiegos czasu docieraja do mnie informacje (ale nigdzie nie znajduje
oficjalnego potwierdzenia, lacznie ze spoldzielnia mieszkaniowa Rozlogi) ze w
rejonie Czluchowska/Siemiatycka/Rozlogi maja powstawac nowe bloki.
Czy ktos wie cos na ten temat ?
Obserwuj wątek
    • prayboy Re: Nowe bloki na osiedlu Rozlogi 29.08.06, 16:43
      Ja wiem. A potwierdzenie jest w Spoldzielni mieszkaniowej Rozlogi. Tyle ze najpierw zapytaja cie czy
      jestes czlonkiem spoldzielni. Bo to ma byc tylko dla nich inwestycja. 2 bloki, 4ro kondygnacyjne, z winda.
      Gadaja o tym od dwoch lat, sam na to czekalem ale dalem sobie spokoj i kupilem gdzie indziej, bo w
      koncu jak zbuduja to bedzie po 10tys za metr.
      • Gość: gosc Re: Nowe bloki na osiedlu Rozlogi IP: *.chello.pl 29.08.06, 17:29
        Dzieki za info. Udam sie w takim razie jeszcze raz do spoldzielni po szczegoly
        bo widocznie trafilem na jakas niedoinformowana osobe.
        Swoja droga ciekawe gdzie to zrobia, bo od strony Lazurowej juz tereny
        zabudowane, czyzby weszli w srodek osiedla tam gdzie betonowe boisko, gorki itd.
        • prayboy Re: Nowe bloki na osiedlu Rozlogi 30.08.06, 11:29
          Juz mowie gdzie, bo widzialem plan budynku. Szwagier pracuje w Stoenie i robil plany przylaczen. Blok
          bedzie stal przy Siemiatyckiej, dokladnie na miejscu obecnego parkingu spolecznego, z jednej strony
          widok na przedszkole, a z drugiej na ten duzy skwer z gorka i woda oligocenska.
          Ale prawde mowiac to nie jest chyba najlepsza okolica na mieszkanie. Ten placyk kolo poczty to jakas
          masakra. klimaty jak na Pradze... Kolesie z amstaffami, mercedesy, dilerzy i pelno zulikow.
          • Gość: gosc Re: Nowe bloki na osiedlu Rozlogi IP: *.chello.pl 30.08.06, 18:50
            A zaraz obok wlasnie wykladaja dawne boisko trawiaste kostka brukowa na parking,
            to moze ten parking tam przenosza i wtedy raczej widok z jednej strony
            przedszkole a z drugiej parking (?). A jesli to ma byc w tym miejscu to
            Siematycka w koncu straci dziure w numeracji. Jest blok 1 a pozniej dopiero blok
            5 a nie ma od poczatku istnienia osiedla (czyli jakies 30 lat) adresu Siematycka 3.
            A co do samego osiedla to wychowalem sie na nim i wyszedlem jakos na ludzi ;-)
            A teraz mieszkajac na Kabatach w nowych osiedlach, jak tu przyjezdzam do
            rodzicow to uwazam ze to jedno z lepszych osiedli i wolalbym mieszkac tutaj
            tylko w czyms nowym - cicho, zielono, wiele przestrzeni. A placyk kolo poczty to
            skansen pod kontrola Policji z kilkoma zulami w ktorych zreszta rozpoznaje
            rowiesnikow "z piaskownicy" - taki "sloneczny patrol" to chyba jest w kazdym
            miejscu - jak w kazdym razie na Kabatach odpowiednikow znajduje na peczki.
            • prayboy Re: Nowe bloki na osiedlu Rozlogi 31.08.06, 11:14
              Tak wlasnie bylem przekonany ze jestes lokalnym patriota. Zreszta ja podobnie, pomieszkuje przy Wyli
              po drugiej stronie Czluchowskiej. I zdecydowanie odpowiadaja mi tamte klimaty, ale kazdy chwali
              swoje. A policjanci pewnie opiekuja sie skwerkiem, bo w zeszlym chyba roku bandziory zaatakowaly w
              pobliskim nocnym wracajacego do domu policjanta z zona i musial sie ostrzeliwac. Akurat siedzialem
              wtedy w budce parkingowej i widzialem akcje, Niezle bylo. Poza tym w tamtejszej okolicy pomieszkiwal
              niegdys pan Perching i nawet mu bomba pierdzielnela w mercedesie kolo przystanku na czluchowskiej.
              Takze znam lepsze miejsca do mieszkania, Kabaty juz chyba lepsze. Ja po dlugotrwalym przebywaniu w
              tych rejonach zdecydowalem sie zamieszkac we Wlochach. Naprawde - okolice Rozlogi srednio mi
              odpowiadaja, mysle ze problemem jest tam zgromadzenie sklepow monopolowych , mysle ze
              spolecznosc lokalna powinna cos z tym zrobic. A osobniki jakie widuje w okolicach skwerku przy
              poczcie, zwlaszcza mlodsze egzemplarze przyprawiaja mnie o dreszczyk przerazenia. Takze dziekuje,
              wole juz moje rejony przy Wyki, chociaz i tam norma jest picie wodki pod klatka w bialy dzien mimo
              bezposredniego sasiedztwa komendy. Nie chce zeby moje dzieciaki mialy taki przyklad i zeby ktos
              sciagal z nich haracz jak beda szly do szkoly.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka