mkromolinski Re: Mondo travel 17.04.19, 10:36 Witam, Właśnie z wycieczki wrócili moi dziadkowie, wybraliśmy dla nich wycieczkę "Pielgrzymka do Włoch z odnowieniem ślubów małżeńskich u Ojca Pio", był to prezent. Sam byłem nieprzekonany co do biura jednak postanowiliśmy zaryzykować i podpisaliśmy z nim umowę. Wycieczka odbyła się 07-12.04.2019r., zbiórka miała miejsce na lotnisku Chopina w Warszawie o godzinie 10:00. Naszą osobą kontaktową oraz przewodnikiem wycieczki była Pani Hanna Sołtysiuk, do której otrzymaliśmy od biura numer kontaktowy w razie problemów lub pytań. Zbiórka miała miejsce punktualnie o czasie Pani Hanna okazała się bardzo miłą, sympatyczną i uczynną osobą. Już od pierwszych paru zdań czułem się spokojny, że moi dziadkowie będą pod dobrą opieką. Pani wszystko im wytłumaczyła począwszy od odprawy do samego lot ( dodam, że dla dziadków była to pierwsza w życiu podróż samolotem ). Z relacji moich dziadków wiem, że cała podróż odbyła sie bez zarzutów, w razie kłopotów Pani Hanna zawsze była obok i pomagała. Bezpiecznie dolecieli a następnie dojechali do hotelu, w którym czekała na nich kolacja. Tutaj okazało się, że posiłek nie był ani smaczny ani nie było go zbyt wiele, jednak Pani Hanna zrobiła podobno awanturę kucharzą oraz zgłosiła całą sytuacje do biura. Następne posiłki były juz smaczne a ilość wystarczyła by do wykarmienia dwóch takich wycieczek. Tutaj ogromny plus dla Pani Hanny. Pozostała część wyprawy odbyła się bez zarzutów, wszystko zgadzało się z planem wycieczki.W sytuacji gdy jedna z par nie była w stanie pieszo pokonać wędrówki z punktu A do punktu B, nie było problemu dogadać się z Panią Hanną aby zamówić taksówkę. Po Watykanie podobno mieli super przewodnika, była to rodowita Wrocławianka od 10 lat mieszkająca w Włoszech. Całą wyprawę wspominają naprawdę pozytywnie i uważają za udaną ( no może z wyjątkiem pogody, czasami padało). Ocena moich dziadków to 5+ , a jeżeli oni są zadowoleni to nie pozostaje mi nic innego jak serdecznie polecić to biuro podróży! Pozdrawiam serdecznie wraz z dziadkami Mateusz, Albin i Jadwiga Odpowiedz Link
wladycho Re: Mondo travel 30.04.19, 13:36 Wyjazd z biurem Mondo Travel w dniach: 7-12.04.2019 (Odnowienie Ślubowania dla małżeństw u Ojca Pio). Wszystko przebiegało zgodnie z planem, od wylotu do Rzymu do powrotu w Warszawie. Pani Hania - w skali od 1 do 6 - na 7! Bardzo merytoryczna (a zarazem miła i wyrozumiała osoba), szybko i zdecydowanie reagowała na drobne niespodzianki związane np. z kateringiem. Ciekawie i ze swadą "przeprowadziła" nas przez cały czas trwania pielgrzymki. Na wysokości zadania stanęły też "lokalne" przewodniczki (w San Giovanni Rotondo - nie chcę się pomylić, ale chyba P. Beata oraz w Rzymie P. Małgosia). Hotel w San Giovanni Rotondo - La Bella Vista - wg informacji na tablicy hotelowej 3 gwiazdki, moim subiektywnym zdaniem bliżej 1-1,5 (za wyposażenie pokoi, gabaryty kabin prysznicowych, TV jeszcze kineskopowe), Wi-Fi naprawdę dobre, natomiast ludzie tam pracujący (właściciele) to przesympatyczni ludzie i tu spokojnie dałbym 4-5 gwiazdek! Prywatnie, ze względu na ludzi chętnie ponownie odwiedzę to miejsce. Hotel Giotto w Rzymie (jakby na to nie patrzeć stolica Włoch!), też nominalnie wg szyldu na frontonie budynku 3 gwiazdki (!) ale w realu raczej bliżej 1. Być może ilość i jakość wyżywienia miało wpływ na naszą, oczywiście subiektywną ocenę (tu ponownie zadziałała P. Hania i od następnego dnia wyżywienie (obiadokolacje) było "na mieście") - miło i smacznie. Wi-Fi praktycznie tylko w recepcji a i z problemami, pokoje ciasnawe, TV LCD bez pilotów i wejścia USB, brak gniazdka w łazience!. Reasumując - polecam przede wszystkim na czynnik ludzki Mondo Travel, przewodniczki lokalne (bardzo merytoryczne), miejsca (San Giovanni Rotondo, Monte Sant Angelo, Monte Cassino, Rzym, Watykan). Naszym zdaniem bardzo udany wyjazd, mając wiedzę "po" ponownie zaufalibyśmy Mondo Travel (pewnie skorzystamy ponownie z tego biura wybierając się na kolejną wycieczkę). Opis hoteli raczej informacyjnie (aby nie porównywać do tych w Polsce, które mają 3 gwiazdki). My zdecydowaliśmy się ze względu na plan wycieczki a nie standard hoteli, nie żałujemy! Pozdrawiamy serdecznie P. Hanię. Arleta i Władysław. Odpowiedz Link
wladycho Re: Mondo travel 30.04.19, 13:55 W uzupełnieniu, do w/w opinii, zapomniałem o bardzo ważnej osobie, uczestniku tej wspaniałej pielgrzymki, to nasz opiekun duchowy - ksiądz Bogdan, super osoba, super ksiądz, tacy kapłani powinni być w każdej parafii! Bez Ks. Bogdana pielgrzymka miałaby co najmniej o 25% "mocy" mniej. Odpowiedz Link
monika1967 Re: Mondo travel 10.07.22, 16:45 Moja tegoroczna podróż z biurem podróży Mondo Travel odbyła się do Toskanii. Gorąco polecam to biuro osobom, które szukają bezpieczeństwa i usług na wysokim poziomie. Zaoferowano nam bardzo bogaty program imprezy. Zwiedziliśmy Florencję, Pizę, Pistoię, San Gimignano, Sienę, Greve in Chianti a także dolinę Chianti, w której czekała na nas degustacja lokalnych win i możliwość ich zakupu. Ponadto zaoferowano nam ponadprogramowo zwiedzanie Padwy – pięknego i zabytkowego miasta, z którym ściśle związany jest kult św. Antoniego. Wspaniałym przeżyciem była także kolacja w Tawernie z daniami kuchni toskańskiej, dobrym winem połączona z tańcami i integracją grupy. Podczas pobytu w Toskanii mieszkaliśmy w klimatycznym uzdrowisku termalnym Montecatini Terme – blisko centrum, gdzie wieczorami tętniło życiem, można było odwiedzić sklepy i lokale. Mieliśmy bardzo dobry hotel z basenem, w którym po całym dniu można było się zrelaksować i odpocząć. Czyste i zadbane pokoje były codziennie sprzątane plus wymiana ręczników i drobne kosmetyki typu szampon do włosów, mydełka. Bogate śniadania i różnorodne obiadokolacje składające się z trzech dań i wina do kolacji. Pani pilot wycieczki oraz piloci z Toskanii wykazali się wysokimi kompetencjami i wiedzą, dzięki czemu mogliśmy poznać historię i kulturę tego regionu Włoch. Ich obecność owocowała dobrą i przyjazną atmosferą w grupie. Można było zadawać pytania i był czas na rozmowy indywidulane. Wycieczka była dobrze i mądrze zaprojektowana, gdyż tak naprawdę był czas na wszystko. Zwiedzanie było przyjemnością i był czas wolny na kontemplację toskańskiego klimatu. Wróciliśmy z podróży szczęśliwi i oczarowani pięknem toskańskiej ziemi. Pragniemy okazać wdzięczność i dziękujemy za tak wspaniałą wyprawę życia !!! Odpowiedz Link
aneta3038 Re: Mondo travel 18.10.19, 14:18 WARTO!!!! Właśnie wróciliśmy z pielgrzymki (06.10-13.10) organizowanej przez MONDO TRAVEL. Była to moja druga podróż z tym biurem. Obie niezwykłe, obfitujące w niesamowite przeżycia. Ostatnia pielgrzymka odbyła się szlakiem sanktuariów południowych Włoch. Program pielgrzymki niezwykle bogaty. Dane nam było zobaczyć miejsca często odwiedzane przez turystów – mi.in Neapol, Pompeje, Capri, ale również te które są położone z dala od popularnych szlaków turystycznych – m.in. urocze miasteczko Amalfi, klimatyczne z bogatą historią Bari, niepowtarzalna Matera czy też bajkowe Alberobello. Wszystkie te miejsca niezwykłe, wplecione w przepiękne krajobrazy południowych Włoch, warte odwiedzenia. Biuro MONDO TRAVEL przygotowało program pielgrzymki w taki sposób by każdy mógł się poczuć w pełni usatysfakcjonowany – znalazł się czas na głębokie przeżycia duchowe, przepiękne atrakcje turystyczne, ale jednocześnie czas na wypoczynek i kąpielne w lazurowych morzach. Dodatkowo w programie znalazły się „atrakcje-niespodzianki” – m.in. wieczór neapolitański. Obsługa biura MONDO TRAVEL była w pełni profesjonalna. Wiedza, doświadczenie oraz dbałość o najmniejsze szczegóły Pani Anny Bartczak – naszego pilota – były na najwyższym poziomie. Również przewodnicy współpracujący (niezapomniana P. Agata z Neapolu czy P. Marta z Matery) z MONDO TRAVEL wykazali się 100% profesjonalizmem. A wszystko to połączone z ciepłą i rodzinną atmosferą. Jako, że byliśmy na pielgrzymce trzeba też wspomnieć o naszym opiekunie duchowym – ks. Piotrze , który w niezwykły sposób przybliżył nam historię odwiedzanych miejsc. Jego znajomość i sympatię do Włoch można było odczuć na każdym kroku. A swoją głęboką duchowością kapłańską zaraża każdego z uczestników. Gorąco polecam każdą podróż z MONDO TRAVEL –biuro nawet dla najbardziej wymagającego Klienta!!! Odpowiedz Link
czajol Re: Mondo travel 03.06.20, 13:29 Dzień dobry, potrzebuję kolejny raz podzielić się opinią o Biurze Podróży Mondo Travel. W tym roku miałam po raz kolejny skorzystać z usług tej firmy. Przygotowywaliśmy dwa wyjazdy do Włoch, jeden w maju dla młodzieży szkolnej do Wenecji, drugi w czerwcu dla grupy dorosłych. Wszystko było zarezerwowane, dopięte na ostatni guzik już na początku lutego. Z wiadomych przyczyn wyjazdy nie doszły do skutku. Koronawirus pokrzyżował nam plany. W trudnych czasach właściciele Biura okazali się bardzo uczciwymi, solidnymi i przyjacielskimi partnerami. Cały czas byliśmy w kontakcie, rozważaliśmy różne scenariusze, kiedy okazało się, że jedynym rozwiązaniem jest rezygnacja z wycieczek oddali wszystkie zaliczkowane pieniądze. Żadnych sztuczek, zwodzenia, obietnic bez pokrycia. Uczciwość to jedno, ale klasa z jaką to robią jest niespotykana! Pani Anna i Pan Marek organizują świetne wyjazdy do Włoch, wiem, bo byłam z nimi dwa razy! Potrafią też na najwyższym poziomie reagować na sytuacje kryzysowe. Jestem przekonana, że nasze wspólne wyjazdy zostały tylko przełożone w czasie. Do zobaczenia. Jolanta Czajkowska. Odpowiedz Link
marysienka12345 Re: Mondo travel 19.07.21, 20:21 To już moja trzecia i nie ostatnia podróż z biurem Mondo Travel. W dniach 01 – 06.07.2021 r. uczestniczyłam w fantastycznej wycieczce do Włoch. Poziom świadczonych usług przez biuro jest cały czas na bardzo wysokim poziomie. Informacje zwrotne od pozostałych uczestników naszej grupy są także pozytywne i z niecierpliwością tęsknimy już za kolejną podróżą. Pani Anna Bartczak to osoba niezwykle utalentowana i kompetentna. Moją uwagę zwróciłam na fakt jej umiejętności zawiązywania grupy, co nie jest rzeczą prostą. Każdy czuł się jak w rodzinie, ale miał także swoją przestrzeń. Nasza podróż była pełna wzruszeń, które zapadną w pamięci na całe życie. Poznaliśmy klimatyczny Neapol, zapach wyspy Capri, uroki przepięknego Sorrento i złożyliśmy hołd naszym rodakom na Monte Cassino. Niesamowity był sposób przygotowania nas na odwiedzenie Monte Cassino. Pani Ania zabrała ze sobą z Polski biało – czerwony znicz, po drodze odebrała kwiaty również w narodowych barwach i na cmentarzu odczytała memoriał. Odwiedziliśmy także starożytne Pompeje i najważniejsze na świecie Sanktuarium Różańcowe Matki Bożej Pompejańskiej. Z całego serca polecam biuro Mondo Travel osobom poszukującym usług turystycznych na wysokim poziomie i bezpieczeństwa. Dołączam także moją fotorelację w podróży, sami państwo oceńcie www.youtube.com/watch?v=7ZkXt_tHmiY www.youtube.com/watch?v=A5AdEn2GK-0&t=8s www.youtube.com/watch?v=pi7NNotjA7w&t=142s www.youtube.com/watch?v=sZQzn3NKnFM&t=13s Odpowiedz Link
kat_sag Re: Mondo travel 27.10.21, 11:19 Serdeczne podziękowania dla biura Mondo Travel za wzorowe zorganizowanie kolejnej wycieczki do Włoch. Nasz kontakt z biurem był przypadkowy. Szukaliśmy ofert na wyjazd w ramach integracji społecznej dla osób z niepełnosprawnościami w stopniu znacznym i umiarkowanym - w tym 3 osoby poruszające się na wózkach. Oferta jaką przygotowało dla nas biuro była wymarzona, bo spełniała wszystkie nasze oczekiwania. Pilot Pani Ania Bartczak stworzyła nam nieocenioną pomoc i wysoce profesjonalną organizację imprezy w Wenecji, Weronie, Padwie oraz zwiedzanie wysp weneckich. Przez cały pobyt od chwili przejęcia nas na lotnisku w Warszawie czuliśmy się bardzo bezpieczni i profesjonalnie obsługiwani. Podziwialiśmy Panią Anię za nieustanną pracę. Ogromna wiedza i niestrudzona aktywność pozwoliły nam po raz kolejny spełnić marzenia i podziwiać piękno ziemi włoskiej. Klimatyczne miejsce wypoczynku w Hotelu Miami w Lido di Jeselo, pyszne jedzenie, miła obsługa, bliskość plaży. Dbałość o każdy szczegół podróży od rana do późnej nocy zasługuję na najwyższą ocenę. Bardzo gorąco dziękuję Pani Ani i Panu Markowi Malewickim za wspaniałą imprezę. Polecam wszystkim korzystanie z usług Biura Mondo Travel - jak do Włoch to tylko z nimi :)))))) Odpowiedz Link
monika1967 Re: Mondo travel 11.07.22, 20:38 Moja tegoroczna podróż z biurem podróży Mondo Travel odbyła się do Toskanii. Gorąco polecam to biuro osobom, które szukają bezpieczeństwa i usług na wysokim poziomie. Zaoferowano nam bardzo bogaty program imprezy. Zwiedziliśmy Florencję, Pizę, Pistoię, San Gimignano, Sienę, Greve in Chianti a także dolinę Chianti, w której czekała na nas degustacja lokalnych win i możliwość ich zakupu. Ponadto zaoferowano nam ponadprogramowo zwiedzanie Padwy – pięknego i zabytkowego miasta, z którym ściśle związany jest kult św. Antoniego. Wspaniałym przeżyciem była także kolacja w Tawernie z daniami kuchni toskańskiej, dobrym winem połączona z tańcami i integracją grupy. Podczas pobytu w Toskanii mieszkaliśmy w klimatycznym uzdrowisku termalnym Montecatini Terme – blisko centrum, gdzie wieczorami tętniło życiem, można było odwiedzić sklepy i lokale. Mieliśmy bardzo dobry hotel z basenem, w którym po całym dniu można było się zrelaksować i odpocząć. Czyste i zadbane pokoje były codziennie sprzątane plus wymiana ręczników i drobne kosmetyki typu szampon do włosów, mydełka. Bogate śniadania i różnorodne obiadokolacje składające się z trzech dań i wina do kolacji. Pani pilot wycieczki oraz piloci z Toskanii wykazali się wysokimi kompetencjami i wiedzą, dzięki czemu mogliśmy poznać historię i kulturę tego regionu Włoch. Ich obecność owocowała dobrą i przyjazną atmosferą w grupie. Można było zadawać pytania i był czas na rozmowy indywidulane. Wycieczka była dobrze i mądrze zaprojektowana, gdyż tak naprawdę był czas na wszystko. Zwiedzanie było przyjemnością i był czas wolny na kontemplację toskańskiego klimatu. Wróciliśmy z podróży szczęśliwi i oczarowani pięknem toskańskiej ziemi. Pragniemy okazać wdzięczność i dziękujemy za tak wspaniałą wyprawę życia !!! Odpowiedz Link