Gość: Andrzej IP: *.acn.waw.pl 30.09.09, 02:08 moze ktos polecic dobrego mechanika samochodowego? i najlepiej jescze taniego.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elfkabezhaltera Moto Reno na Młocinach 30.09.09, 07:47 Jestem zadowolony z tego warsztatu - moim zdaniem robi dobrze i tanio. www.motoreno.pl/warsztat.html Uwaga - warsztat przeniósł się na Kolumbijską. Telefon ten sam. Borys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Moto Reno na Młocinach IP: *.acn.waw.pl 30.09.09, 14:14 no dzieki, dzis zaprowadzilem tam samochod. zobaczymy czy bylo warto, napisze po naprawie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złota 20 Re: Moto Reno na Młocinach IP: *.subscribers.sferia.net 01.10.09, 21:23 Serwisuję samochód na Arkuszowej, firma Aris. W sumie niedrogo i solidnie. Nie miałem nigdy powodów do narzekań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: ???? IP: *.acn.waw.pl 15.10.09, 01:33 jeszcze w naprawie ;/ dzwonili ze pompe paliwowa gdzies do naprawy musza oddac... takze czekam i napewno napisze jak wroci autko.. Odpowiedz Link Zgłoś
elfkabezhaltera Re: ???? 15.10.09, 08:49 Dziękuję za odpowiedź. Czekam na dalszą część relacji :) Borys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: ???? IP: *.acn.waw.pl 20.10.09, 13:40 Witam. ehhhh... ;( Odezwał się gość w końcu do mnie i wola ponad 1700. Jestem posiadaczem samochodu marki renault 19 Diesel r 92 i podejrzewam ze niestety caly samochod jest tyle warty;] Oddalem samochod bo slabl w trakcie jazdy i ewidentnie paliwa nie dostawal. Mowilem ze to jakis problem z wtryskami to gość powiedzial ze to rozrzad. Powiedzialem ze byl wymieniany rok temu to gosc uznal ze pasek byl ze mocno naciagniety, ale oprocz paska wymienil jescze cos w rozrzadzie. Za to policzyl sobie ok 1000. Dodatkowo po dlugim czasie doszli ze jeszcze pompa paliwowa, co bylo oczywsta przyczyna problemu z samoch. Oczywiscie naprawa pomp sie nie zajmowali i oddali do firmy zewnetrznej zeby naprawic. Koszt naprawy 700, gdzie kurde sprawdzilem przed chwila ceny pomp w necie i nowa kosztuje 100 zl, to co to za naprawa...w najdrozszym serwisie chyba... Może ktoś sie lepiej zna ode mnie i mógłby mi pomoc, pojsc ze mna do warsztatu i oszacowac jakos te naprawe, pogadac moze cos sie uda zalatwic jescze. Jak cos to podam to siebie kontakt. A moze ktos poradzi jak to najlepiej zalatwic? Wszystkie rady mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
elfkabezhaltera Re: ???? 20.10.09, 18:28 Przykro mi - moje z nim doświadczenia były inne ... Borys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: ???? IP: *.acn.waw.pl 20.10.09, 22:59 No rozumiem. Tak to juz jest, wytargowalem jescze sie do 1600, ale raczej nie polecam. U innego mechanika wyszacowalem koszty naprawy na jakies 1000-1200max, ale to juz pod Warszawa. Po przejechaniu sie, nie jest zle, frustracja troche opadla.. Podsumowujac Motoreno: Wyglada na dobrze zrobione, ale zbyt drogo i slaby kontakt - kwota padla dopiero na koniec. Ps. Tylko z ciekawosci... kolega pracuje tam moze w warsztacie? Odpowiedz Link Zgłoś
elfkabezhaltera Praca w warsztacie 21.10.09, 21:42 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Ps. Tylko z ciekawosci... kolega pracuje tam moze w warsztacie? Nie, nie pracuje tam. Jestem klientem - wymieniłem tam olej w silniku i w ASB, oraz naprawiłem samo ASB za dwie trzecie tego, co chciał inny warsztat. U niego też wymieniłem kila rzeczy związanych z hamulcami i zawieszeniem - ale tu porównania cenowego nie mam. Borys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dario Re: mechanika samoch IP: 188.33.4.* 21.10.09, 10:32 ja jestem zadowolony z warsztatu przy ul. Krasińskiego, w połowie drogi między Broniewskiego i Powązkowską), nie stety nie mam przy sobie wizytówki. z ulicy wygląda troszkę na zapuszczony. dojazd jest kiepski, bo jak pada to po błotach trzeba przejechać. nie wygląda to na salon, nie ma poczekalni i czystego pana w recepcji ale jeszcze się nie zawiodłem. oddawałem też do inych warsztatów, np ul. Rudzka - "Krzewscy", niestety, ceną ani zaangażowaniem nie mągą się równać, właściciel (Krasińskiego) sprawia wrażenie solidnego, takiego co to mu będzie głupio jak nie zlikalizuje usterki...i co najważniejsze nie chce cię orżnąć w biały dzień, (wiadomo zarobić trzeba), jeśli czegoś wymieniać nie trzeba to zostawi i naprawi tylko to co trzeba, oczywiście nie mówię tu o samochodach z wyższej ółki, bo takie oczywiście trzeba w ASO naprawiać Odpowiedz Link Zgłoś
elfkabezhaltera Krasińskiego 21.10.09, 21:49 Gość portalu: dario napisał(a): > ja jestem zadowolony z warsztatu przy ul. Krasińskiego, w połowie > drogi między Broniewskiego i Powązkowską), nie stety nie mam przy > sobie wizytówki. z ulicy wygląda troszkę na zapuszczony. dojazd jest > kiepski, bo jak pada to po błotach trzeba przejechać. Byłem tam, też jest OK. Robiłem tam układ chłodniczy i coś jeszcze ... Aby zawęzić "obszar poszukiwań" - to na odcinku pomiędzy ASO Renault a Powązkowską, po południowej stronie ulicy. Borys Odpowiedz Link Zgłoś
elfkabezhaltera Może to okolice .... 21.10.09, 21:52 róg Przasnyskiej i Krasińskiego? Borys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole! Re: mechanika samoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 11:56 wólczyńska 55 , wjazd od gotyckiej.2 zakład po prawej stronie ( za takim co przyciemniają szyby) Odpowiedz Link Zgłoś