Dodaj do ulubionych

kioski ruchu

IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.12, 18:37
Czy ma ktos pojecie co dzieje sie ostatnio z kioskami ,,Ruchu,,???
Ciagle wpadam na jakies nieczynne w srodku dnia. Na rogu Popieluszki i Krasinskiego sa 2 i obydwa nieczynne. Przy Slowackiego niedaleko zejscia na plac Lelewela zlikwidowany, tak samo na Felinskiego rog Wojska Polskiego. Zamkniety rowniez w metrze na pl. Wilsona. Co sie dzieje?
Obserwuj wątek
    • mokykla13 Re: kioski ruchu 17.10.12, 18:40
      Ten na Słowackiego był zamknięty już ponad rok, dopiero niedawno usunęli budę.
      • jota-40 Re: kioski ruchu 18.10.12, 20:38
        Tydzień temu Ruch rzeczywiście zamknął kiosk na rogu Stołecznej i Krasińskiego (ten koło kwiaciarni został zamknięty jeszcze wcześniej). Nie pojmuję, dlaczego, był świetnie prowadzony i dobrze zaopatrzony ;(. Pewnie jakieś idiotyczne oszczędności.
    • Gość: Paweł Re: kioski ruchu IP: *.com 18.10.12, 21:22
      Na Elbląskiej w kiosku Ruchu pani siedzi z napisem "likwidacja". Co śmieszniejsze, ze 2-3 miesięcy temu starą budę wymieniono na nowoczesny kiosk ten z tych szaro-zielonych.
      Odpowiedź jest prosta - kiosk to kompletnie nieopłacalny w obecnych realiach biznes.
      Nikt nie kupuje biletów ZTM, bo są automaty, karty miejskie itp., ale co gorsza dla nich mało kto kupuję upadającą prasę. Parę lat i większość gazet zniknie z rynku.
      A wy co kupujecie w kioskach? Ile na was zarobili? Bo ja mimo, że mam liczne kioski wszędzie, nie korzystałem z oferty kiosku parę lat. Może ze 3 lata temu gumę do żucia kupiłem? Jak widać nadaje się to to jedynie do likwidacji lub pilnej zmiany branży na jakieś usługi/lotto czy cokolwiek, ale przy takiej infrastrukturze co taki kiosk może... nic praktycznie. Najbardziej śmieszy mnie, że wciaż są ludzie, którzy kupują upadłe kioski i liczą, że z tego wyżyją, to nierealne, wake up.
      • mariola1315 Re: kioski ruchu 19.10.12, 11:05
        Wzdłuż Broniewskiego też zlikwidowano dwa kioski i to właśnie takie, co były wymienione na nowe szare...

• Gość: Paweł Re: kioski ruchu IP: *.com 19.10.12, 17:31
          Za to wstrętne budy powstają jak grzyby po deszczu:-) Zwłaszcza w rejonie Sadów. Dziwne, że dzielnica na to pozwala, tym bardziej, że nie wiadomo czy w ogóle i kiedy miałaby powstać druga nitka tej arterii, co spotka się z ostrym sprzeciwem żoliborzan.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka