IP: *.chello.pl 17.10.02, 23:56
Ja konczylem w 1986. Klasa "A"
Obserwuj wątek
    • Gość: voytekk1 Re: A SP 223? IP: *.honeywell.com 19.08.03, 18:35
      Ja chodzilem tam od pierwszego roku istnienia tej szkoly, tzn roku szkolnego
      1961/62, do klasy 3-ciej i 4-tej, a potem rodzice przeniesli mnie do nowo
      otwartego dewulotu. Pozdrowienia
      • Gość: ela Re: A SP 223? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.11.03, 19:14
        jak masz na nazwiska?.
      • Gość: ela Re: A SP 223? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.11.03, 19:15
        gdzie ta szkola sie miescila ( przy agorze?, czy cos takiego). ja chyba tez tam
        chopdzilam. moje nazwiska bylo ela mastalerz,
    • Gość: Tomek Re: A SP 223? IP: *.chello.pl 03.09.03, 20:43
      Ja uczylem sie w tej szkole w latach 1968-1976.Zauwazylem,ze nasi sasiedzi z
      SP 209 rozwineli watek na temat swojej szkoly.Milo poczytac.Czyzby naszych tu
      nie bylo? Pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: ziuta bak Re: A SP 223? IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 11.09.03, 11:47
        A ja w latach 1973 - 1981. Dyrektorki nie pamiętam, ale wicedyrektorką była
        taka fantastyczna historyca. Moją wychowawczynią była najpierw Ocicka, a potem
        Kwiatkowska. Pamiętam też szkolną heterę - Sajnóg od biologii - i przede
        wszystkim genialną matematyczkę, która najpierw nazywała się Kopaczyńska a
        potem wyszła za mąż i tego jej nowego nazwiska już nie pamiętam. Była też
        ekstra pani do rosyjskiego. W sumie niezła szkoła, dobre podstawy do dalszej
        nauki (dla mnie Lelewel).

ZiutaBąk
    • Gość: iruś Re: A SP 223? IP: *.tele2.pl 07.09.03, 21:42
      W 1986 to ja sie urodzilem:)Chodzilem przez szesc lat do tej szkółki - potem
      weszla reforma

A czy prof. Stasiecki był dyrektorem od poczatku istnienia szkoły??????-
      Wybitny pedagog!!
    • Gość: M5 Re: A SP 223? IP: *.Elektron.pl / *.Elektron.pl 11.09.03, 12:16
      > Ja konczylem w 1986. Klasa "A"

Z tego wniosek ze konczyliśmy ta sama klase :-) Wychowawczyni p. Kwiatkowska?

Pozdrawiam - M5

• Gość: Ala2 Re: A SP 223? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 07:52
        ja koñczyłam w 1981 u p. Tarczewskiej, pozdrawiam
    • Gość: ela Re: A SP 223? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.11.03, 19:13
      powiedzcie na jekiej ulicy ta szkola sie miescila?. ja chyba tez tam chodzilam,
      mieszkalam na kasprowicza 68 b.skonczylam ja w 68 lub 69. pamietam kilka osob z
      8 klasy: viloe jasinska, ize borucka lub borukowska(cos w tym rosdzaju-wzorowa
      uczennica). hanie sobieszek. napiszcie czy trafilam na dobry slad. obecnie od
      22 lat mieszkam w canadzie. poszukuje tez ludzi z bylego liceum ekonomicznego
      na kolektorskiej ( chyba bylo to nr. 7). odezwijcie sie. moje imie bylo ela
      mastalerz.
      • gosia.choromanska Re: A SP 223? 14.12.03, 21:43
        Chciałabym Ci pomóc.Mieszkałam na Kasprowicza 70,czyli w bloku obok. Chyba nie
        chodziłaś do 223,wtedy obowiązywała rejonizacja, nasz rejon to szkoła 247 im.
        Balcerzaka, na ul. Wrzeciono. Poszukaj kontaktu na ich forum.Jeżeli mnie pamięć
        nie myli to uganiał się za obą taki koleś odo mnie z bloku niejaki Bogdan
        Olejarz .Czy coś Ci to mówi?Serdecznie pozdrawiam.
    • kierowca.autobusu Re: A SP 223? 25.11.03, 19:38
      Ja kończyłem w roku 1988, a pani Sajnóg uczyła mnie chemii, choć może
      biologiczką też była :)
    • gosia.choromanska Re: A SP 223? 14.12.03, 22:53
      Szkoła 223 to piękny kawałek mojego dzieciństwa, bardzo ją lubiłam i z
      sentymentem wspominam nauczycieli.Zostałam przyjęta z poza rejonu do 4 klasy w
      roku1974,(nie mogę się doliczyć)Moją 1 wych. była pani,Jadwiga Prus.Potem chyba
      Chorbowska,na początku historii i geografii uczyła mnie p.
      Bacciarelli,oczywiście biologię i chemię miałam z p. Sajnóg (ja akurat bardzo
      ją lubiłam)Matmy uczyła mnie p.Nosarzewska, a potem Kopaczyńska. Ruski miałam
      ze Skrzeczową a potem z Tuszyńską.A może ktoś pamięta p.Komudę od ZPT? Fizyki
      uczył mnie taki plastusiowaty gościu, który mieszkał w szkole. A najbardziej
      pamiętam p. Lisowską od WF. Przez 3 lat trenowałam w szkole siatkówkę pod
      czujnym okiem PENKOWSKIEGO( razem z Kasią Chrzanowską-"Adam i Ewa"W szkole
      nauczyłam się grać na mandolinie ( p. Zaręba?)Mówię Wam kiedyś było tam BOSKO!!!
    • kierowca.autobusu Re: A SP 223? 25.12.03, 19:56
      doskonale pamiętam panią Komudę, była moja wychowawczynią. I ja tez lubiłem
      pania Sajnóg - startowałem nawet w olimpiadzie chemicznej ;)
      • Gość: Ala_dwa Re: A SP 223? IP: *.chello.pl 02.07.04, 21:37
        I to też do góry, może ktoś jeszcze chodził do 223?
    • Gość: aadams2000@tlen.pl Re: A SP 223? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 00:43
      Serwus!Ja uczylem sie w naszej podstawówce od poczatku jej istnienia - tj.od
      1961 .Cale osiem lat.To byl chyba pierwszy rok zmiany z 7 na 8-klasowa
      podstawowke.Moja pierwsza wychowawczyni byla Pani Zygadlo a pózniej Pani
      Zawistowska.Jej maz to byl Pan od WF.Zajecia prakt-techniczne byly z
      p.Przeradzkim ,który zamieszkiwal w mieszkaniu na terenie naszej szkoly.Muzyki
      uczyla nas w pewnym czasie Pani Elzbieta Jodlowska.Chemii-super pedagog Pani
      Sajnóg-równa baba do rany przylóz.Ale miala jedna dziwna maniere-przy
      wyczytywaniu listy obecnosci -wszystkich czytala po nazwisku a tylko mojego
      dobrego kumpla Wojtka Dobrowolskiego wymieniala po imieniu-WOJCIECH ;do tej
      pory nie wiem dlaczego?To byly dobre dni.Do dzisiejszego dnia przyjaznimy sie
      rodzinnie z moim kumplem z lawy szkolnej Tadkiem Jankowskim.Czy ktos cos wie o
      Wojtku Dobrowolskim? Powoli bede konczyl te moje wspomnienia-to byly naprawde
      piekne dni. Pozdrawiam wszystkich moich rówiesników z mojej klasy lub
      równoleglych -Bogdana Dymkowskiego,Tadka Chróstowskiego,Marysie Godziebe,Bozene
      Góralczyk,Bozene Oldak,Jurka Szubskiego,Mietka Zycha,Krzysia Lysonia i Hanke
      Krasniewska(platon.milosc).Wszystkich niewymienionych bardzo przepraszam -to
      juz 50-tka na karku. Z powazaniem aadams
      • Gość: aadams2000@tlen.pl Re: A SP 223? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 01:20
        A jednak skleroza.To nie Wojtka Dobrowolskiego tylko Tadka Jankowskiego Pani
        Sajnóg czytajac liste obecnosci mówila-TADEUSZ.Mysle ,ze szybko sie
        poprawilem,nieprawdaz -pozdrawiam -odezwijcie sie tubylcy. aadams
    • aaga8 Re: A SP 223? 29.11.04, 13:10
      ja konczyłam w 1989 - wychowawstwo miała najpier p. Prus a potem p. od
      historii - nazwiska już niestety nie pamiętam, polski z p. Kwiatkowską,
      biologia - z Gutowską, chemia oczywiście z p. Sajnóg i wf w pierwszych klasach
      z Chruscielem
      listę obecności pamiętam do dzisiaj...
      • kierowca.autobusu Re: A SP 223? 01.12.04, 00:22
        pani od histori to była chyba Chorbowska. No i była też pani od fizyki,
        Zielińska - chyba nie przekręcam.
        • Gość: aaga8 Re: A SP 223? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 08:46
          a nie - moją wychowawczynią była Pani Traczyk - właśnie sobie przypomniałam
          od rosyjskiego chyba Strzelecka, a od geografii taka bardzo miła pani z
          barankiem na głowie
    • Gość: qq i jeszcze to piekne imie IP: *.fuw.edu.pl 30.11.04, 12:39
      drugiej brygady armi ludowej ziemi kieleckiej "swit".
      • kierowca.autobusu Re: i jeszcze to piekne imie 01.12.04, 00:19
        tak i do tego był jeszcze jakiś odpowiedni hymn, niestety nie pamiętam ani
        słowa :)
        • Gość: Ranny Julek Re: i jeszcze to piekne imie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 08:04
          Tak! Nigdy w życiu nie da się zapomnieć tej nazwy! I każdy gnojek był
          wytrenowany jak to poprawnie napisać! Nadal tak się nazywa?
          • Gość: qq Re: i jeszcze to piekne imie IP: *.fuw.edu.pl 02.12.04, 10:11
            Nie, teraz nazywa sie "Partyzantow Ziemi Kieleckiej". A hymn zaczynal sie jakos
            tak:
            "pol wieku mija prawie, od czasu kiedy switem, w boj poszli mlodzi chlopcy z
            bronia i dynamitem..."
            Niezle, autorem byl chyba pan Mroz ktory uczyl muzyki i ZPT.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka