Gość: Randolf IP: *.chello.pl 17.10.02, 23:56 Ja konczylem w 1986. Klasa "A" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: voytekk1 Re: A SP 223? IP: *.honeywell.com 19.08.03, 18:35 Ja chodzilem tam od pierwszego roku istnienia tej szkoly, tzn roku szkolnego 1961/62, do klasy 3-ciej i 4-tej, a potem rodzice przeniesli mnie do nowo otwartego dewulotu. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: A SP 223? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.11.03, 19:14 jak masz na nazwiska?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: A SP 223? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.11.03, 19:15 gdzie ta szkola sie miescila ( przy agorze?, czy cos takiego). ja chyba tez tam chopdzilam. moje nazwiska bylo ela mastalerz, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: A SP 223? IP: *.chello.pl 03.09.03, 20:43 Ja uczylem sie w tej szkole w latach 1968-1976.Zauwazylem,ze nasi sasiedzi z SP 209 rozwineli watek na temat swojej szkoly.Milo poczytac.Czyzby naszych tu nie bylo? Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta bak Re: A SP 223? IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 11.09.03, 11:47 A ja w latach 1973 - 1981. Dyrektorki nie pamiętam, ale wicedyrektorką była taka fantastyczna historyca. Moją wychowawczynią była najpierw Ocicka, a potem Kwiatkowska. Pamiętam też szkolną heterę - Sajnóg od biologii - i przede wszystkim genialną matematyczkę, która najpierw nazywała się Kopaczyńska a potem wyszła za mąż i tego jej nowego nazwiska już nie pamiętam. Była też ekstra pani do rosyjskiego. W sumie niezła szkoła, dobre podstawy do dalszej nauki (dla mnie Lelewel). ZiutaBąk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iruś Re: A SP 223? IP: *.tele2.pl 07.09.03, 21:42 W 1986 to ja sie urodzilem:)Chodzilem przez szesc lat do tej szkółki - potem weszla reforma A czy prof. Stasiecki był dyrektorem od poczatku istnienia szkoły??????- Wybitny pedagog!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M5 Re: A SP 223? IP: *.Elektron.pl / *.Elektron.pl 11.09.03, 12:16 > Ja konczylem w 1986. Klasa "A" Z tego wniosek ze konczyliśmy ta sama klase :-) Wychowawczyni p. Kwiatkowska? Pozdrawiam - M5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala2 Re: A SP 223? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 07:52 ja koñczyłam w 1981 u p. Tarczewskiej, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: A SP 223? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.11.03, 19:13 powiedzcie na jekiej ulicy ta szkola sie miescila?. ja chyba tez tam chodzilam, mieszkalam na kasprowicza 68 b.skonczylam ja w 68 lub 69. pamietam kilka osob z 8 klasy: viloe jasinska, ize borucka lub borukowska(cos w tym rosdzaju-wzorowa uczennica). hanie sobieszek. napiszcie czy trafilam na dobry slad. obecnie od 22 lat mieszkam w canadzie. poszukuje tez ludzi z bylego liceum ekonomicznego na kolektorskiej ( chyba bylo to nr. 7). odezwijcie sie. moje imie bylo ela mastalerz. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.choromanska Re: A SP 223? 14.12.03, 21:43 Chciałabym Ci pomóc.Mieszkałam na Kasprowicza 70,czyli w bloku obok. Chyba nie chodziłaś do 223,wtedy obowiązywała rejonizacja, nasz rejon to szkoła 247 im. Balcerzaka, na ul. Wrzeciono. Poszukaj kontaktu na ich forum.Jeżeli mnie pamięć nie myli to uganiał się za obą taki koleś odo mnie z bloku niejaki Bogdan Olejarz .Czy coś Ci to mówi?Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kierowca.autobusu Re: A SP 223? 25.11.03, 19:38 Ja kończyłem w roku 1988, a pani Sajnóg uczyła mnie chemii, choć może biologiczką też była :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.choromanska Re: A SP 223? 14.12.03, 22:53 Szkoła 223 to piękny kawałek mojego dzieciństwa, bardzo ją lubiłam i z sentymentem wspominam nauczycieli.Zostałam przyjęta z poza rejonu do 4 klasy w roku1974,(nie mogę się doliczyć)Moją 1 wych. była pani,Jadwiga Prus.Potem chyba Chorbowska,na początku historii i geografii uczyła mnie p. Bacciarelli,oczywiście biologię i chemię miałam z p. Sajnóg (ja akurat bardzo ją lubiłam)Matmy uczyła mnie p.Nosarzewska, a potem Kopaczyńska. Ruski miałam ze Skrzeczową a potem z Tuszyńską.A może ktoś pamięta p.Komudę od ZPT? Fizyki uczył mnie taki plastusiowaty gościu, który mieszkał w szkole. A najbardziej pamiętam p. Lisowską od WF. Przez 3 lat trenowałam w szkole siatkówkę pod czujnym okiem PENKOWSKIEGO( razem z Kasią Chrzanowską-"Adam i Ewa"W szkole nauczyłam się grać na mandolinie ( p. Zaręba?)Mówię Wam kiedyś było tam BOSKO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kierowca.autobusu Re: A SP 223? 25.12.03, 19:56 doskonale pamiętam panią Komudę, była moja wychowawczynią. I ja tez lubiłem pania Sajnóg - startowałem nawet w olimpiadzie chemicznej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala_dwa Re: A SP 223? IP: *.chello.pl 02.07.04, 21:37 I to też do góry, może ktoś jeszcze chodził do 223? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aadams2000@tlen.pl Re: A SP 223? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 00:43 Serwus!Ja uczylem sie w naszej podstawówce od poczatku jej istnienia - tj.od 1961 .Cale osiem lat.To byl chyba pierwszy rok zmiany z 7 na 8-klasowa podstawowke.Moja pierwsza wychowawczyni byla Pani Zygadlo a pózniej Pani Zawistowska.Jej maz to byl Pan od WF.Zajecia prakt-techniczne byly z p.Przeradzkim ,który zamieszkiwal w mieszkaniu na terenie naszej szkoly.Muzyki uczyla nas w pewnym czasie Pani Elzbieta Jodlowska.Chemii-super pedagog Pani Sajnóg-równa baba do rany przylóz.Ale miala jedna dziwna maniere-przy wyczytywaniu listy obecnosci -wszystkich czytala po nazwisku a tylko mojego dobrego kumpla Wojtka Dobrowolskiego wymieniala po imieniu-WOJCIECH ;do tej pory nie wiem dlaczego?To byly dobre dni.Do dzisiejszego dnia przyjaznimy sie rodzinnie z moim kumplem z lawy szkolnej Tadkiem Jankowskim.Czy ktos cos wie o Wojtku Dobrowolskim? Powoli bede konczyl te moje wspomnienia-to byly naprawde piekne dni. Pozdrawiam wszystkich moich rówiesników z mojej klasy lub równoleglych -Bogdana Dymkowskiego,Tadka Chróstowskiego,Marysie Godziebe,Bozene Góralczyk,Bozene Oldak,Jurka Szubskiego,Mietka Zycha,Krzysia Lysonia i Hanke Krasniewska(platon.milosc).Wszystkich niewymienionych bardzo przepraszam -to juz 50-tka na karku. Z powazaniem aadams Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aadams2000@tlen.pl Re: A SP 223? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 01:20 A jednak skleroza.To nie Wojtka Dobrowolskiego tylko Tadka Jankowskiego Pani Sajnóg czytajac liste obecnosci mówila-TADEUSZ.Mysle ,ze szybko sie poprawilem,nieprawdaz -pozdrawiam -odezwijcie sie tubylcy. aadams Odpowiedz Link Zgłoś
aaga8 Re: A SP 223? 29.11.04, 13:10 ja konczyłam w 1989 - wychowawstwo miała najpier p. Prus a potem p. od historii - nazwiska już niestety nie pamiętam, polski z p. Kwiatkowską, biologia - z Gutowską, chemia oczywiście z p. Sajnóg i wf w pierwszych klasach z Chruscielem listę obecności pamiętam do dzisiaj... Odpowiedz Link Zgłoś
kierowca.autobusu Re: A SP 223? 01.12.04, 00:22 pani od histori to była chyba Chorbowska. No i była też pani od fizyki, Zielińska - chyba nie przekręcam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaga8 Re: A SP 223? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 08:46 a nie - moją wychowawczynią była Pani Traczyk - właśnie sobie przypomniałam od rosyjskiego chyba Strzelecka, a od geografii taka bardzo miła pani z barankiem na głowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq i jeszcze to piekne imie IP: *.fuw.edu.pl 30.11.04, 12:39 drugiej brygady armi ludowej ziemi kieleckiej "swit". Odpowiedz Link Zgłoś
kierowca.autobusu Re: i jeszcze to piekne imie 01.12.04, 00:19 tak i do tego był jeszcze jakiś odpowiedni hymn, niestety nie pamiętam ani słowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ranny Julek Re: i jeszcze to piekne imie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 08:04 Tak! Nigdy w życiu nie da się zapomnieć tej nazwy! I każdy gnojek był wytrenowany jak to poprawnie napisać! Nadal tak się nazywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: i jeszcze to piekne imie IP: *.fuw.edu.pl 02.12.04, 10:11 Nie, teraz nazywa sie "Partyzantow Ziemi Kieleckiej". A hymn zaczynal sie jakos tak: "pol wieku mija prawie, od czasu kiedy switem, w boj poszli mlodzi chlopcy z bronia i dynamitem..." Niezle, autorem byl chyba pan Mroz ktory uczyl muzyki i ZPT. Odpowiedz Link Zgłoś