Gość: pawel IP: 195.245.217.* 21.08.03, 16:02 Bloki przy Promyka. Jak się mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roody102 Re: Bloki przy Promyka? 21.08.03, 21:45 Z autopsji to nie wiem, ale z daleka wyglada to strasznie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Bloki przy Promyka? IP: *.chello.pl 23.08.03, 06:32 Mam wątpliwą satysfakcję tu mieszkać. Osiedle wybudowane w latach 60-tych. Czteropokojowe mieszkaniema 50m2. W tym łazienka,kuchnia i dwa przedpokoje. Czynsz ponad 500zł z regularną tendencją do góry. Okolica brudna obs... przez psy. Wiecznie pełno pijanych piwem wyrostków, szczególnie w okolicy jedynego sklepu spożywczego "AS" w którym ceny sięgają zenitu (po zakupy chodzę do Merkurego). Mogę dodać jeszcze karaluchy, niedziałające domofony, przerwy w dostawie wody itd. Jedyny plus to trochę miłych sąsiadów. Odradzam stanowczo. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Bloki przy Promyka? 24.08.03, 16:20 Jeszcze z plusow to chyba lokalizacja nad "kanalkiem" nie jest zla? Ale ogolnie to z bliska potwierdzasz to co ja z daleka podejrzewalem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Bloki przy Promyka? IP: 195.245.217.* 29.08.03, 10:02 Dzięki za info. Zastanawiałem się, czy kupić tam mieszkanie. To co napisaliście trochę mnie ostudziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esscort Re: Bloki przy Promyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.03, 23:21 a pomyśleć, że ten długi blokasek zdobył kiedyś tytuł mistera Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Bloki przy Promyka? IP: *.chello.pl 25.08.03, 13:37 Wiem o tym mistrze, wiem też że kiedyś w tej tzw. desce mieszkał sam Lucjan Kydryński ten od Rewi Piosenek z lat 60 -tych. Ale kiedy to było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reniowa Re: Bloki przy Promyka? IP: *.tele2.pl 29.08.03, 21:21 Mieszkalam tam przez dluzszy czas nie polecam kupna wsztystko slychac co sie dziej u sasiadow sciany prawie z dykty no i relama POPa siecaca w okno okropnosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Bloki przy Promyka? IP: *.ciech.waw.pl 02.09.03, 11:00 bardzo dużo łez i potu w wypowidziach o blokach na promyka, bez dokładnego sprecyzowania o jakie bloki chodzi - czy o trzy punktowce czy też o "długiego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Bloki przy Promyka? IP: *.ciech.waw.pl 02.09.03, 11:21 a tak dodając więcej: mieszkam w "długim" bloku tam od ok. 1 roku i znam osoby mieszkające tam kilka lat. jedno z postrzeżeń jest takie, iż komform mieszkania w znacznym stopniu zależy od klatki i sąsiadów - nasza jest bardzo czysta i cicha, widział sąsiednie i to nie był przyjemny widok. wieczorne i nocne hałasy są rzadkością. standard rozkładu mieszkań jest inny od nowobudowanych - tutaj są mieszkania 3 i 4 pokojowe o powierzchni 45-55 m2, zaś w nowym budownictwie mieszkania o tej powierzchni mają 2 pokoje. wybór zależy od nabywcy, jaki rodzaj mieszkania chce mieć - na promyka nie znajdzie się przestronnych . nie można zapomnieć o bliskości placu wilsona (metro, autobusy, tramwaje), wisłostrady i trasy toruńskiej, parkingu, kina wisła, kępy potockiej, cytadeli, empiku, ładnych osiedli domków jednorodzinnych, ścieżek nad wisłą itp. z drugiej strony nieciekawa jest bliskość wisłostrady (hałas), wysokie ceny w spożywczym oraz niestety pewna grupa "zachowujących się inaczej po spożyciu". nie jest ona jednak tak liczna, jak na większych osiedlach. zdarzają się zatem wieczorne przyjazdy patroli policyjnych. jednym słowem można w "długim" bloku mieszkać przyjemnie, jak i nieprzyjemnie, w zależności od sąsiadów, rozkładu mieszkania i tego czy danej osobie dane warunki odpowiadają pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś