Dodaj do ulubionych

szafa? ostrzegam przed EURO-DOM!

17.04.09, 23:03
ostrzegam przed zamawianiem mebli na wymiar. wspolpraca z nimi to
rozpacz... niekompetencja, niedotrzymywanie terminow i ch...stwo

www.euro-dom.waw.pl
Obserwuj wątek
    • renata4488 Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! 28.04.09, 21:13
      Zdecydowanie i w 100% podzielam opinię .
      Wymieniali mi okna w mieszkaniu . Trwało to 6 miesięcy . Najpierw problemy z zamówieniem okien , potem okazało się że nie przyjechało jedno z okien - kolejne zamówienie , jak już okna były wstawione to się okazało że brak jest parapetów . Z wielką łaską dostałam "na czas" jeden z parapetów , a na resztę musiałam poczekać 1,5 mc.
      Szef firmy (wyjątkowo niemiły , ale za to jakże wyluzowany człowiek ) , bardzo był zdziwiony moimi telefonami z zapytaniami : "kiedy ?!?"
      Ciężka współpraca - BARDZO niesolidna firma . Nie polecam !!!
      • Gość: żenia Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.chello.pl 29.04.09, 10:15
        Ja również podzielam opinię. Drogo, długie czekanie i jeszcze z
        niedoróbkami. Zaangażowana cała masa ludzi, a i tak efekt końcowy z
        niedoróbkami. Najpierw dwóch gości przyjeżdża spisać umowę i przyjąć
        zamówienie. Potem przychodzi stolarz i wszystko dokładnie mierzy
        (czekałam ponad miesiąc i trzeba było telefonicznie się
        przypominać), potem jeszcze czekanie na ekipę montującą. Sam montaż
        bardzo szybko i sprawnie, ale ostatecznie jedna ścianka wyszła za
        krótka (prześfit od sufitu ok 1 cm) szyna-prowadnica drzwi odstaje w
        jednym miejscu, niechlujnie zaakrylowane. zdecydowanie nie polecam!
        • Gość: gość Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.09, 12:12
          bzdury wierutne bzdury firma bardzo solidna meble wykonane z
          prezyzją ktoś chce oczernić firme ludzie zastanowcie sie troche
          zanim cos piszecie jestem zadowolona klientką mam 4 szafy tej firmy
          i drzwi wejsciowe polecam znajomym firma ma pare biur na warszawie i
          trzy osoby znalazly jakies ale..... mila obsługa i kompetencja
          pozdrawiam wszytskich klientow tej firmy
          • Gość: Daniel Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 19:38
            To maksymalni partacze! Nikt przy zdrowych zmysłach nie zamówi u
            nich niczego! Robili mi drzwi i okna, i równo to spieprzyli na
            szczęście sobie poradziałem. Zapraszam osoby poszkodowane do
            kontaktu ze mną. Pomogę przygotować pozew do sądu.
            • Gość: niebieski Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.centertel.pl 20.11.09, 22:43
              Również ostrzegam wszystkim przed Euro-Dom. Szkoda czasu zdrowia i
              pieniedzy. Czytajcie dokladnie ich wyjatkowo niekorzystne umowy.
              Uważajcie Marzec rozkręca kolejny biznes - usługi remonty. Mam
              nadzieję, że w niedługim czasie ta firma bedzie na tyle znana ze
              swojej niesolidności, że nikt już nie bedzie chciał korzystac z ich
              usług.
            • Gość: Gosia Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 08:59
              Szkoda, że nie widziałam tych wpisów wcześniej, ja w sierpniu zamówiłam u nich
              okna i parapety. Najpierw przyjechała jakaś lala z wielkimi tipsami, wzieła
              wymiary okien. Obiecywali, że w ciągu 30 dni wszystko będzie... po 3 MIESIĄCACH
              przywieźli okna... ze złymi wymiarami... w końcu w grudniu wymienili mi okna a
              parapetów nie mam do dziś!!! chociaż jak do nich dzwonię zawsze mówią, że jutro,
              albo że ekipa rano wyjechała przecież do mnie i że powinna zaraz przyjechać.
              BZDURY I KŁAMSTWA!! W domu ciągły bałagan bo nie wiadomo kiedy w końcu się
              zjawią. Mam dość, nie mam zamiaru im zapłacić całej kwoty (na szczęście na razie
              zapłaciłam tylko połowę) i mam zamiar pójść z tym do sądu!
            • Gość: Beton Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.mzdw.pl 01.03.10, 12:31
              Niestety mam również problem z firmą EURO-DOM, w chwili obecnej
              przygotowuje pozew do sądu. Ponieważ czynię to po raz pierwszy
              proszę o pomoc jak się do tego zabrać? Osoby mogące mi w tym pomóc
              prosze o kontakt beton2@gazeta.pl
              • Gość: klient meble na wymiar- ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 10:58
                Czekałam na meble 2 miesiące , po licznych telefonach do nich i prośbach, nie mam zamiaru dłużej czekać, bo nie wiem kiedy otrzymam jakąkolwiek odpowiedź. Składam pozew do sądu. Osoby w podobnej sytuacji dt firmy Euro-dom prosze o kontakt.
                Euro-dom to totalna niekompetencja i ch....two

• Gość: Janina Re: meble na wymiar- ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.03.16, 10:59
                  Witam, my też jesteśmy poszkodowani przez tą firmę. Czy możemy prosić o więcej informacji jak potoczyła się sprawa? Pozdrawiam
            • Gość: anka Ostrzegam i nie polecam IP: *.multimo.pl 28.06.10, 23:49
              Banda oszustów i naciągaczy.
            • Gość: dorotapruszkowska@ Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 23:17
              Witam
              Proszę o informację czy i jak zakończyła się sprawa z EURO-Dom? Czy mogę prosić o wzór pozwu? Niefortunnie pilnie zamówiłam u nich drzwi i okna dgyż obiecali krótki termin realizacji zamówienia.Oczywiście nie wywiązali się z terminu. Ponadto sprawdziłam w UOKiK i stwierdziałam, że stosują klauzule niedozwolone w umowach.
              Pozdrawiam
              Dorota Pruszkowska
              • Gość: Janina Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.03.16, 10:14
                Witam, czy moglibyśmy prosić o więcej informacji? Wiem, że minęło już dużo czasu ale bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
            • Gość: Janina Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.03.16, 10:11
              Witam, czy moglibyśmy prosić o więcej informacji? Już od 2006 roku walczymy z P. Markiem Marzec o bardzo nienależyte wykonanie usługi, gdzie niezależny ekspert stwierdził że użytkowanie balkonu zagraża życiu. Wiem, że minęło już dużo czasu ale bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
            • Gość: Janina Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.03.16, 11:01
              Witam, my też jesteśmy poszkodowani przez tą firmę. Czy możemy prosić o więcej informacji jak potoczyła się sprawa? Pozdrawiam
          • Gość: totu Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 00:04
            widze ze pracownik firmy wtracił swoje trzy grosze...
            hehe
          • Gość: ja Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.chello.pl 23.01.10, 13:46
            Dziwne,że tyle osób ma złe zdanie o tej firmie a tu jeden rodzynek
            tak ofiarnie ich broni. Czyżby pracownik firmy dorwał się do forum?
            Zamiast bronić pisząc....broń uczciwie i dokładnie przcując, partaczu
            • Gość: beata Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.acn.waw.pl 23.01.10, 14:07
              tragiczne - banda oszustów i partaczy. przewiercili mi się przez drzwi
              od szafki - na wylot, po czym oświadczyli że nie ma podstaw do
              rekompensaty. w końcu mąż dał kretynowi w mordę.
              • blacha81 EURO-DOM! 11.12.10, 19:00
                Drodzy Państwo,

Czytając wasze negatywne opinie na temat Firmy jest tu bardzo dużo niezgodności .Popatrzcie na siebie z tego co mi wiadomo a jestem pewien nikogo firma nigdy nie oszukała jedynie to wy drodzy klienci macie zastrzeżenia znam tu przypadki negatywnych opinia żądania profesi olanego podejścia do wykonywania i to właśnie dostajecie,piszecie ze firma do banda oszustów wiec powrócę to tego ze to wy oszukujecie i kombinujecie zeby nie płacić ,czytając komentarze są tez w nich osoby które bezpodstawnie zadają reklamacji sami podczas montażu zmieniaja koncepcje projektu nie umieja do konca rozliczyc sie z firma z wykonania uslugi.Można by było tak pisac tych sprostowan.Moim zdaniem moze jesteście zazdrosi ze wam sie nie udało.
                Dla jasności napisze.
                Firma EURO-DOM działa na rynku już prawie 9 lat z każdym rokiem rozwija sie zdobywa grono zadowolonych klientów moge napisac ze ponad 70% klientów sa to klienci z polecenia.
                Na zakończenie dodam
                Znam bardzo duzo firm o podobnym zakresie usług,ale Firma EURO-DOM to firma z pomysłem na przyszłość profesjonalizmem.

• Gość: skaut Re: EURO-DOM! IP: *.acn.waw.pl 08.09.11, 19:19
                  blacha81, polskiego to cię uczył chyba ten sam specjalista co i fachu. Weź się lepiej napij wody, i poczekaj gdy przyjdzie sezon na odśnieżanie. To jedyna twoja szansa żeby błysnąć.
          • Gość: gość Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.zone12.bethere.co.uk 02.02.10, 22:23
            Marek weź już nie pieprz.
            • magicstone Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! 09.02.10, 23:29
              W listopadzie podpisałem umowę o dzieło o zabudowę balkonu i
              demontaż starej-drewnianej. Dopiero przy drugim podejściu
              zdemontowali starą zabudowę - niekompletnie. Na zabudowę nowej
              zostały przez firmę podane trzy terminy w grudniu - przy każdym z
              nich, z samego rana pracownicy dzwonili i odwoływali podając
              absurdalne powody. Umowa zobowiązywała firmę do wykonania dziełe do
              końca grudnia. Jest obecnie 9 lutego 2010 roku, a zabudowy balkonu
              jak nie było tak nie ma. W styczniu wysłałem pismo dotyczące
              odstąpienia od umowy, ponieważ został przekroczony ostateczny termin
              realizacji zamówienia. Pism firma nie odbiera. Byłem osobiście na
              Kłobuckiej, Ordona oraz Sokratesa i w żadnej z tych placówek, a we
              wszystkich pracują pracownicy tej firmy, nie mogli przyjąć ode mnie
              pisma. To jedna wielka paranoja, jak taka firma może się w ten
              sposób zachowywać.
              Druga sprawa, która pozostawia wiele do życzenia, to wycena. Na
              samym początku, był u mnie pracownik firmy, który dokonywał pomiarów
              i wyceny. Były podane dwa warianty: z daszkiem i bez daszka. Umowę
              podpisałem na wariant z daszkiem. To był mój błąd że na umowie nie
              uwzględniłem drugiego wariantu - bez daszka. Firma zdemontowała
              starą zabudowę zostawiając daszek, gdyż stwiedziła, że ten który
              mieliby zamontować, byłby gorszy - ze słabszego materiału. Przed
              trzecim "nieudanym" podejściem firmy do zabudowy balkonu,
              dowiedziałem się, że kwota zabudowy bez daszku byłaby dużo droższa
              niż ta, która została umówiona z rzeczoznawcą przy wycenie. O blisko
              500 zł. wyższa. Firma chętnie zabudowałąby mi balkon w tańszym
              wariancie, ale opłaty pobrałaby bliskie droższemu wariantowi. Dla
              firmy byłby to prawdziwy biznes.
              Po trzecie pomimo upływu terminu realizacji zabudowy, ciągłego
              umawianie się na realizację, rozmów i kłótni telefonicznych,
              osobistej wizyty w trzech placówkach tej firmy, firma nie potrafi
              wyjść "z twarzą" i zaproponować mi uczciwego rozwiązania
              tego "konfliktu".
              Firma nie godzi się nawet na zwrot zaliczki. W zaistniałej sytuacji,
              jestem zmuszony do skierowania sprawy na drogę sądową w celu
              dochodzenia swoich praw.
              Podsumowując - wg mnie jest to nieuczciwie działająca firma, której
              sprawia przyjemność utrudnianie życia klientom. Liczą, że poprzez
              swoje nieuczciwe działanie i zmęczenie przeciwnika osiągną własne
              cele, bez względu na warunki umowy.
              ZDECYDOWANIE ODRADZAM i PRZESTRZEGAM PRZED PODPISANIEM UMOWY Z TĄ
              FIRMĄ, chyba że ktoś ma bardzo dużo czasu, nadmiar pieniędzy i nie
              zależy na terminowym wykonaniu zlecenia.
              Mam pytanie: czy ktoś miał podobne problemy z tą firmą?
              • oliviatomek Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! 02.03.10, 21:17
                co za amatorskie traktowanie klientow,nie cackac sie z nimi,wezwanie do sadu na
                pewno przyjma.
                ps.swoja droga nie rozumiem ludzi,ktorzy zabudowuja swoje balkony. To jest
                balkon i ma spelniac swoja funkcje balkonu ,a nie dodatkowego pokoju/zamknietej
                palarni/schowku/skladu rowerow/balkono-piwnicy/malego kurnika/chlewiku itp itd
                pozdrawiam i zycze odzyskania swoich pieniedzy+ odszkodowanie
                • Gość: Gosia Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 11:25
                  w styczniu na forum pisałam, że po podpisaniu umowy w sierpniu nadal nie mam
                  parapetów... jest prawie kwiecień i co?? parapetów nadal nie ma. Kilka tygodni
                  temu przyjechali panowie, przywieźli parapety ale okazało się, że to nie te.
                  więc zostawili je na środku pokoju twierdząc, że przyjadą po nie za godzinę bo
                  nie mają teraz dużego samochodu. Po tygodniu zalegania parapetów na środku
                  salonu w końcu się po nie zjawili. ale moich nadal nie przywieźli. Ręce opadają
                  mam już serdecznie dość! Jeśli ktoś już pisał pozew do sądu to bardzo proszę o
                  kontakt mój mail: mal.walczak@gmail.com
    • Gość: Marzenaaa Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.10, 14:18
      Popieram, ze firma niezorganizowana, ale po małych zawirowaniach -
      opóźnienie, brak jakiegoś elementu - domawianie - kuchnia wyglada
      super. Wykończenie ładne, montażyści szybko się uwinęli. Poleciłam
      sąsiadce z zastrzeżeniem, że nie wyrobią się w czasie i też jest
      zadowolona. Niestety jednak pani handlowiec na sokratesa bardzo
      niemiła i wygląda na osobę mało odpowiedzialną, dlatego jezeli już
      warto pojechać do innego biura.
      • Gość: Wodnik Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.10, 15:08
        Popieram.
        Moje zamówienie w firmie Euro-Dom to był duży błąd. Ostrzegam wszystkich przed tą firmą.
        Bardzo miła Pani przyjęła zamówienie i dokonała pomiaru, zaliczyła zaliczkę w wysokości 500,00 złotych i tyle Ich widziałem.
        Czekam, dzwonię i jestem odsyłany do działu produkcji, montażu i Diabli wiedzą jeszcze kogo.
        Zero kontaktu co się dzieje. Brak informacji. Wreszcie po miesiącu oczekiwania dowiaduję się w piątek, że w poniedziałek o godz. 9 odbędzie montaż. Hura już myślałem, że moja gehenna z tą firmą się zakończy. Jak się myliłem. Poniedziałek czekam godz 9 nie ma nikogo, dzwonię. Pani w tej firmie zdziwiona, że ma być u mnie montaż, szuka, cisza po dobrej dłuższej chwili "a tak mamy montaż na godzinę 13". Już mnie krew zalewa. Czekam do 13. O 13 dzwonię nie będzie montażu o 13 tylko o 14... czekam. Mamy 14 dzwonię. Info już jadą będą na 15. Kpina z Klienta. Ciekawe jak Oni ten montaż odbędą o godz 15. Co można zrobić po godz 15 po południu w bloku mieszkalnym gdzie ludzie wracają z pracy i pragną spokoju?
        Ostrzegam przed tą firmą EURO-DOM wszystkich potencjalnych Klientów. Możemy tylko wystawić Im złą laurkę i aby nikt nie korzystał z Ich usług.
        • Gość: Kamis Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.bbdo.com.pl 03.08.11, 12:23
          Ja wymieniłam z nimi okna, ale już na żaluzje nie mogę się doczekać. Od dwóch tygodni słyszę ciągle to samo, obietnice bez pokrycia. Sama muszę do nich dzwonić i prosić o kontakt. Nie zdarzyło się jeszcze, żeby oddzwonili. Nie polecam i okna w dużym pokoju wymienię z inną firmą...
          • Gość: klient Re: szafa? ostrzegam przed EURO-DOM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 11:02
            mam podobną sytuacje, tak jak Pani czekam na meble od 2 mies. i fortunę wydałam na telefony, czy chociaż zwrócili zaliczkę?

• Gość: ona Polecam meble black red white IP: 178.73.48.* 10.09.11, 19:22
              Mają duży wspaniały sklep - salon na Popularnej, olbrzymi wybór mebli i nie tylko. Po prostu rewelacja! Ceny na każdą kieszeń, wybór jest bardzo duży, dobra jakość. Jest również duży salon w Tesco na Górczewskiej. Meble można kupić gotowe, robią również na wymiar na zamówienie. Też długo szukalismy i wybór mebli brw okazał się strzalem w dziesiatkę. A montaż, po prostu bajka, szybko, termimnowo, soilidnie, pełen profesjonalizm. Naprawdę warto! Nasze meble składał pan Sebastian Papierzyński, jest również w internecie - cennik montażu mebli jest również publikowany w internecie. Polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka