09.05.05, 22:16
Witam ponownie,
Czy ktoś z Was konsultował umowę z prawnikiem przed jej podpisaniem? Jeśli
tak, to proszę o ewentualne uwagi do tejże umowy.

Pozdrawiam
Radek
Obserwuj wątek
    • kamash12 Re: UMOWA 09.05.05, 23:24
      Umowa jest OK. To jedna z lepszych umów z jakimi sie spotkałem na rynku
      developerskim. Polecam formę aktu notarialnego. Biorąc pod uwagę politykę biur
      notarialnych (1/2 wynagrodzenia przy umowie przedwstepnej i 1/2 przy wlasciwej
      umowie przenoszacej wlasnosc) jest to jedyne sluszne rozwiazanie, jezeli chcemy
      spac spokojnie..

Kamash
      • radek_k Re: UMOWA 10.05.05, 09:44

> Umowa jest OK. To jedna z lepszych umów z jakimi sie spotkałem na rynku
        > developerskim.

O który etap chodzi? Z tego co wiem, umowa na II etap różni się od umowy na I
        etap.
        • vr7 Re: UMOWA 10.05.05, 11:20
          Witaj!
          Trudno nam porównywać umowy z dwóch etapów. Ja znam tą z I-ego etapu, ale
          zgadzam się co do rady związanej z notariuszem. Umowe z Agmetem konsultowałam z
          prawnikiem i z wieloma rzeczami niezgodzono się. Wybrałam notariusza, bo
          rzeczywiśćie teraz zapłace drugą połowe u notariusza, a nie całość, a opłaciłam
          sobie tzw. anioła stróża. Po wpisaniu mnie do rejestru sądowego przynajmniej
          wiem, ze gdyby chciano moje mieszkanie sprzedać drugiej osobie (a różnie w
          życiu bywa) , to ja mam pierwszeństwo ;). Umowa notarialna wygląda jeszcze
          inaczej. Tam juz bylo umieszczone wszystko to czego zabrakło prawnikowi w
          umowie przedstawionej bezpośrednio przez Agmet. Prawnik jak zawsze czepiał się
          drobiazgów, ale umowa notarialna, którą dostałam również wcześniej do wglądu
          była o niebo lepsza.
          Pozdrawiam
          Viola
          • radek_k Re: UMOWA 10.05.05, 12:21
            A czy korzystałaś z notariusza Agmetu, czy ze swojego?

Radek
            • kamash12 Re: UMOWA 10.05.05, 13:07
              Notariat Agmetu. To jeden z lepszych notariuszy w Warszawie. Co prawda w moim
              przypadku pomylili sie co do daty wpłaty jednej transzy i musielismy to pozniej
              zmieniac (za zmiane trzeba było doplacic 110pln)
              Nie widzialem umowy II etapu, ale umowa notarialna I etapu jest jak najbardziej
              symetryczna
    • mwilins Re: UMOWA 13.07.05, 17:21
      Witam,

Czy ktoś z II etapu podpisał już umowę? Jakie wprowadziliście zmiany? Czy
      moglibyście mi ją wysłać w formie elekrotnicznej?

Pozdrawiam
      MW

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka