radek_k 09.05.05, 22:16 Witam ponownie, Czy ktoś z Was konsultował umowę z prawnikiem przed jej podpisaniem? Jeśli tak, to proszę o ewentualne uwagi do tejże umowy. Pozdrawiam Radek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamash12 Re: UMOWA 09.05.05, 23:24 Umowa jest OK. To jedna z lepszych umów z jakimi sie spotkałem na rynku developerskim. Polecam formę aktu notarialnego. Biorąc pod uwagę politykę biur notarialnych (1/2 wynagrodzenia przy umowie przedwstepnej i 1/2 przy wlasciwej umowie przenoszacej wlasnosc) jest to jedyne sluszne rozwiazanie, jezeli chcemy spac spokojnie.. Kamash Odpowiedz Link Zgłoś
radek_k Re: UMOWA 10.05.05, 09:44 > Umowa jest OK. To jedna z lepszych umów z jakimi sie spotkałem na rynku > developerskim. O który etap chodzi? Z tego co wiem, umowa na II etap różni się od umowy na I etap. Odpowiedz Link Zgłoś
vr7 Re: UMOWA 10.05.05, 11:20 Witaj! Trudno nam porównywać umowy z dwóch etapów. Ja znam tą z I-ego etapu, ale zgadzam się co do rady związanej z notariuszem. Umowe z Agmetem konsultowałam z prawnikiem i z wieloma rzeczami niezgodzono się. Wybrałam notariusza, bo rzeczywiśćie teraz zapłace drugą połowe u notariusza, a nie całość, a opłaciłam sobie tzw. anioła stróża. Po wpisaniu mnie do rejestru sądowego przynajmniej wiem, ze gdyby chciano moje mieszkanie sprzedać drugiej osobie (a różnie w życiu bywa) , to ja mam pierwszeństwo ;). Umowa notarialna wygląda jeszcze inaczej. Tam juz bylo umieszczone wszystko to czego zabrakło prawnikowi w umowie przedstawionej bezpośrednio przez Agmet. Prawnik jak zawsze czepiał się drobiazgów, ale umowa notarialna, którą dostałam również wcześniej do wglądu była o niebo lepsza. Pozdrawiam Viola Odpowiedz Link Zgłoś
radek_k Re: UMOWA 10.05.05, 12:21 A czy korzystałaś z notariusza Agmetu, czy ze swojego? Radek Odpowiedz Link Zgłoś
kamash12 Re: UMOWA 10.05.05, 13:07 Notariat Agmetu. To jeden z lepszych notariuszy w Warszawie. Co prawda w moim przypadku pomylili sie co do daty wpłaty jednej transzy i musielismy to pozniej zmieniac (za zmiane trzeba było doplacic 110pln) Nie widzialem umowy II etapu, ale umowa notarialna I etapu jest jak najbardziej symetryczna Odpowiedz Link Zgłoś
mwilins Re: UMOWA 13.07.05, 17:21 Witam, Czy ktoś z II etapu podpisał już umowę? Jakie wprowadziliście zmiany? Czy moglibyście mi ją wysłać w formie elekrotnicznej? Pozdrawiam MW Odpowiedz Link Zgłoś