Dodaj do ulubionych

Stopem do UK

10.06.05, 23:41
Wybieram się niebawem na stopa do Szkocji. Interesuje mnie kwestia przeprawy przez kanał. Może uda się złapać z kimś, kto ma opłaconą przeprawę z kompletem pasaerów ale najprawdopodobniej raczej nie, wiec nawet jeśli, to będzie trzeba zapłacić.

Może ktoś się orientuje, jak z cenami? Jak to wygląda? Wygooglowałem coś o jakiś poduszkowcach ze sklepami wolnocłowymi, co pływają za jednego funta - wie ktoś coś o tym?

demo_stenes - ty jeździłeś po Anglii i Irlandii - masz za sobą przeprawę, czy zaczynałeś na miejscu?
Obserwuj wątek
    • demo_stenes Re: Stopem do UK 10.06.05, 23:57
      Ja zaczynalem jazde z Irlandii, gdzie przez trzy miesiace poprzedzajace moją
      podróż pracowalem. Z Irlandii Pólnocnej (Belfast) do Szkocji (Strenraer)
      poplynąlem promem normalnie (12funtów)Z anglii do Francji samolotem Ryanair
      (Londos Stansted - Tours; z oplatami lotniskowymi 20euro) i to byly jedyne
      przypadki kiedy nie jechalem stopem podczas tej podrozy.
      • tomek854 Re: Stopem do UK 20.06.05, 15:13
        Ponowie, moze ktos z nowych forumowiczow byl i moze poradzic cos w kwestii
        przeprawy przez kanal? Co, jak, gdzie i jak najtaniej( z naciskiem na ostanie)
        • drooker Re: Stopem do UK 20.06.05, 21:38
          podobno, wystarczy sie zalapac na przeprawe z jakims TIRem + 5 euro oplaty
          promowej i w ten sposob pokonujemy kanal :)

/pozdrawiam
          • redrocket Re: Stopem do UK 20.06.05, 22:41
            w ciągu 2 tygodni jadę do anglii więc mogę cię podrzucić + jeszcze 2 osoby. mam forda mondeo. przeprawa promem seafrance.
            • tomek854 Re: Stopem do UK 21.06.05, 19:24
              Hmmm.. A kiedy dokladnie? Ja wyjezdzam 30 VI z Gorzowa... I nie ukrywam, ze
              zalezy mi na mozliwie zerowych kosztach (stad ta troska o jak najtansza
              przeprawe) dlatego zainteresowany jestem tylko "prawdziwym" autostopem... Jest
              mnie dwie osoby i duzo bagazu :-)

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka