Gość: Jagnieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 23:52 Ile kosztowałoby ogłoszenie płatne o tytułowej treści? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ada 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: 198.161.203.* 12.04.05, 23:53 Dominika Wielowieyska ma prywatyn interes w tym by oczerniać Wieczerzaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vice_versa Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.chello.pl 13.04.05, 00:01 Napisz coś więcej, ten wywiad akurat brzmi wyjątkowo prawdopodobnie. Doskonale widać że w tej kwestii Dominika jest stronnicza, ale akurat w tym wywiadzie tego nie widzę. Nie wiem jaki miałaby mieć w tym interes, w poprzednich tekstach o PZU była po prostu nieprofesjonalna. A dokładniej kazała nam wierzyć w swój profesjonalizm, co było po prostu śmieszne. Ten tekst jest jednak wiarygodny.Chyba, że ktoś wie coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janbar Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: 217.153.29.* 13.04.05, 02:28 A co ma pisac wiecej ? Przeciez opiera sie na "zeznaniach" Wieczerzaka, w ktorych ja oczernial, poczytaj w necie, use google. ;) Obral taka metode obrony, ktora okazywala sie skuteczna w skomplikowanych procesach, a ktora zostala wymyslona przez zwyklych recydywistow, ale zaprawionych w bojach z Temida. ;) Oskarzac kogo sie da, jeden drugiego, ale tak sprytnie, aby trudno bylo dojsc prawdy, kto co konkretnie zrobil, a ze odpowiedzialnosci zbiorowej nie ma , wiec... ;) Wieczerzak jest bardzo inteligentny, czego dowiodl wielokrotnie, a aparat prokuratowrsko-sedziowski slabo oplacany, wiec trudno im sie skutecznie dobrac do tylka, to jak dali ciala z "biegla sadowa, ksiegowa" ;), bylo baaaardzo znamienne... ;) Pozdrawiam, janbar.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąd Rejestrowy Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.am.poznan.pl 13.04.05, 07:25 panie na przeciw Zeznania złozone przez Wieczerzaka przed Sejmową Komisją Śledczą brzmią znacznie bardziej wiarygodnie niż dywagacje jakiegoś pana powielone przez niejaką Wielowiejską ( tej co to ojczulek jako przedstawiciel OKP Solidarność w wyborach prezydenckich przez "przypadek " oddał głos na niejakiego Jaruzelskiego)! Ba Wieczerzak swymi zeznaniami pod przysiegą dowiódł , ze Klub Krakowskiego Przedmieścia okrada SP i PZU na potęgę przy której ewentualne przewały Wieczerzaka to pikuś ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaloguj się Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 10:21 > Ba Wieczerzak swymi zeznaniami pod przysiegą dowiódł , ze Klub Krakowskiego > Przedmieścia okrada SP i PZU na potęgę przy której ewentualne przewały > Wieczerzaka to pikuś ! :o A w jaki sposób on to udowodnił? Ja też mogę powiedzieć to i owo na każdy temat, ale to jeszcze nie jest dowód. No, ale niektórzy ślinią się na samą myśl o "kwitach na Kwaśniewskiego", dla nich Wieczerzak to skarb, uwierzą w każde jego słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
foruman Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka 13.04.05, 11:11 no tak.. ale przedmowcy i ok 25% tzw. spoleczenstwa nie chodzi o dochodzenie prawdy tylko o uporzadkowanie swojego obrazu swiata.. gdzie kanalie a gdzie swieci.. kogo na latarnie a kogo na stolek.. i tak dalej. Nie wazne czy Wieczerzak mowil prawde czy nie. Wazne zeby mozna bylo dokopac komus tam. Odpowiedz Link Zgłoś
desspo80 Re: owoce panowania zydokomuny wlasnie zbieramy 13.04.05, 20:09 a takiego belkotu dawno juz nie publikowali w g...w nie ma to jak uderzyc w stol a nozyce same brzecza :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funky Niezla KRYPCIOCHA ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 00:46 Roznych rzeczy moglem sie spodziewac, ale to juz zbyt oczywiste. ZENADA ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Niezla KRYPCIOCHA ... IP: *.comtech.com.pl 13.04.05, 11:23 Migoń za pieniądze (cudze) zrobi wszystko... albo nic... albo ukradnie... i gotów jest w stanie wszystko powiedzieć za kasę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dociekliwy Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.tarman.pl / 217.117.128.* 13.04.05, 07:40 Niech pan Witold Migoń powie, za co siedział w tarnowskim więzieniu w latach dziewięćdziesiątych... LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janekb1 Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.brzesko.net.pl 13.04.05, 08:36 kochani opowiedzcie o tym jak Migon wyrolował 100 bankow w malopoplsce to predzej zmnajdzie sie kapus co zdradzi za grosze wieczerzaka Odpowiedz Link Zgłoś
michal_p11 Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka 13.04.05, 08:42 Wlos sie na glowie jerzy, kiedy sie czyta takie wywiady. Sprobuj wygrac www.fajnekonkursy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiem jestem pedant Wlos sie na glowie JEZY, kiedy sie czyta ......... IP: 81.185.91.* 13.04.05, 09:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Ja wezmę tylko połowę. Mam niezbite dowody na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 09:37 tego oszczercę Pana Prezydenta! Wykończymy drania! Łobuz jeden, myśli że może bezkarnie opluwać Aleksandra K. Bydle i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Red Łuczywo dała wolną rękę Wielowieyskiej. 13.04.05, 09:57 Red Łuczywo w którymś artykule wyraźnie dała do zrozumienia iż bez względu na okoliczności będzie bronić Wielowieyskich. Innymi słowy prawo stanowione musi być akceptowane przez Agorę. Jeżeli jest inaczej to tym gorzej dla prawa :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firenzo Brzydzę się brudnymi gierkami wybiórczej IP: *.bphpbk.pl 13.04.05, 10:19 ile firm ze świata finansów posiada własne nieruchomości a ile je wynjmuje od podmiotów trzecich???????????????????????????????????????? z mojego doświadczenia wiem, że 90% firm wynjmuje, a tu jakaś sierota robi z tego "przekręt stulecia" Nic tylko "zacisnąć pięści" Odpowiedz Link Zgłoś
patman Poczytaj dokładnie artykuł 13.04.05, 10:26 To nie będziesz musiał się brzydzić. Jeśli faktycznie Wieczerzak pożyczył pieniądze spółce, która kupiła za nie nieruchomość, i którą wynajmuje PZU, to to jest chore. Odpowiedz Link Zgłoś
kubecek Poczytaj dokładnie artykuł 13.04.05, 13:32 > To nie będziesz musiał się brzydzić. Jeśli faktycznie Wieczerzak pożyczył pieniądze spółce, która kupiła za nie nieruchomość KBC] To nie jest chore - i moze sie PZU oplacac. Koszty finansowe [odsetki] maja inny charakter niz koszty operacyjne [z wynajmu] i amortyzacja [koszt bezwydatkowy]. PZU jest nowoczesna firma - i amortyzacja - ktora bylaby na jej karku jesli mialaby ow budynek, plus SPODZIEWANY [mial byc juz 2004 roku!!!] podatek katastralny - ktory bedzie rujnujacym obciazeniem. Mysle tak - ze jesli to wygladalo tak, ze PZU pozyczylo swemu przyszlemu gospodarzowi kase na budynek ktory bedzie wynajmowalo - to bylo zwyczajne zarzadzanie podatkami [wykorzystanie relacji kosztow finansowych, kosztow operacyjnych i amortyzacji] oraz zarzadzanie RYZYKIEM prawnym [spodziewane RYCHLE - wprowadzenie podatku katastralnego od nieruchomosci]. Polecam stronke mojego belfra od finansow: michalskig.tk/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polani Mardani Re: Poczytaj dokładnie artykuł IP: *.pagi.pl 13.04.05, 16:49 A od kiedy to PZU Życie może pożyczać pieniądze??. Z resztą jak by tak tych wszystkich koleszków Wieczerzaka prześwietlić to wyjdzie niezła śmietanka przekręciarzy i złodzieii. Teraz już wiecie dlaczego PZU nie bardzo chce wypłacać odszkodowania bo waszych pieniędzy nie mają są pożyczone. Wiecie jak sie niszczy takie firmy, nie współpracuje sie z nimi, nie mają klientów nie maja kasy i bankrutctwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Brzydzę się brudnymi gierkami wybiórczej IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.04.05, 10:28 Nic nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na/ród co nic nie rozumiem???????? IP: *.bphpbk.pl 13.04.05, 13:23 ile na rynku jest struktur w ktorych z różnych powodów firma zleca/podzleca przeprowadzenie wybudowania siedziby albo wynajęcia siedzy podmiotowi trzeciemu. I że co niby wieczerzak jest takim idiotą i krezusem finansiery że zakłada spółkę w Porugalii a spece z Deloitte i ABW nie potrafią dojść do tego kto ma w niej udziały ???? Kuźwa ciemne jest jednak to społeczeństwo ciemne. Jak się robi papiery na Wieczerzaka to przynajmniej powinno się zachować odrobinę profesjonalizmu a nie że się wyciąga biegłą z firmy Ty&Ja która ma robić za, pożal się Boże, experta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 10:46 Ciekawe czy firma Polfin jest finansowo w stanie zaplacic taka nagrode... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franky Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.comtech.com.pl 13.04.05, 11:01 Migoń jest podejrzany o przywłaszczenia dużo wiekszych sum niż 50 tys zł (np. 1,1, miliona zł) ale pewnie już wszystko wydał... ma potrzeby kotuś, no i na adwokatów też wydaje... dowody na Migonia są raczej darmo za to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Też znam Migonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 19:33 Facet zajmował się handlem w Krakowie w latach 90. Zalegał mi znaczne pieniądze ale byłem upierdliwy i spłacił wszystko ( w towarze bo naciął w międzyczasie innych ) choć musiałem się z rok za nim nachodzić.Nigdy żaden interes nie był na niego , a występował jako Pełnomocnik firmy rejestrowanej na jakiegoś "słupa", tak że w razie czego był kryty i jego osobiście nikt nie ścigał .Miałem do czynienia z jego firmami Gedeon i GDN Hurt gdzie oczywiście był tylko pełnomocnikiem właścicieli .Jako osoba jest kompletnie niewiarygodny i jak sądzę żadnej nagrody nikomu nie wypłaci.No chyba , że prezes Polfinu i Witold Migoń jakiego znałem to dwie różne osoby , ale z rozmów z ludźmi w Krakowie sądzę , że chodzi właśnie o tego Migonia działającego obecnie w windykacji. O ile wiem to kilka lat temu sam miał kłopoty z windykatorami.A teraz patrzeć i zostanie drugim Rutkowskim i jeszcze może do sejmu się załapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św_prawo_własności nieroby z kancelarii prezia mają pomysły IP: 64.187.60.* 14.04.05, 05:56 podobno aż 500 ich tam nad tym duma, a może się zrzucili? każdy po 100zł x 500 to chyba 50 000? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:00 zrodlo: Gazeta Wyborcza w Krakowie Data: 18.02.97 Numer:41 Cytuje: " Winny, niewinny? Z SADU. Proces Witolda Migonia Wyrok w sprawie oskarzonego o wyludzenie z bankow ponad 8 mln zlotych brzeskiego eks-biznesmena Witolda Migonia zapadnie podczas jutrzejszej rozprawy, konczacej blisko dwuletni proces. We wczorajszym ostatnim wystapieniu obrona wnioskowala o uwolnienie oskarzonego od wszystkich zarzutow. Obronca uznal, ze W. Migoniowi nie mozna postawic zarzutu zagarniecia poprzez wyludzenie kwoty 8,7 mln zl kredytow, przy ktorych oskarzony mial przedstawiac bankom poswiadczajace nieprawde dokumenty finansowe. - Wyludzenie moze nastapic tylko wowczas, gdy sprawca dziala w bezposrednim zamiarze przywlaszczenia mienia. Tymczasem oskarzony wszystkie kredyty przeznaczal na biezaca dzialalnosc gospodarcza - stwierdzil. Zdaniem obrony W. Migon wpadl w pulapke kredytowa; chcac wyprowadzic firme z tarapatow finansowych, zaciagal nowe kredyty na splate starych. Argumentowano, ze oskarzonemu nie mozna takze zarzucic poswiadczania nieprawdy w dokumentach skladanych wraz z wnioskami o kredyty, gdyz niemozliwe bylo ustalanie na biezaco sytuacji firmy. Co do danych, jakie powinien zawierac wniosek kredytowy, watpliwosci mieli nawet przesluchiwani w tej sprawie eksperci bankowi. Obronca uznal, ze najwiekszym bledem jego klienta bylo przeinwestowanie firmy, co zrzucil na karb braku umiejetnosci menedzerskich. - Mialem zamiar oddac wszystkie pozyczone pieniadze, a kiedy zorientowalem sie, ze jest to na granicy niemoznosci, staralem sie bezskutecznie porozumiec z bankami i innymi wierzycielami - - powiedzial w swoim ostatnim wystapieniu oskarzony. - NIE PRZEWIDUJE, BYM W PRZYSZLOSCI MIAL SIE JESZCZE ZAJMOWAC DZIALALNOSCIA GOSPODARCZA. Jestem niewinny i prosze o uniewinnienie. ANS" koniec cytatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:16 Marek Biernacki - minister spraw wewnętrznych w rządzie Buzka: "...w sprawie Wieczerzaka podpisywałem osobiście wniosek do Prokuratury i widziałem nieprawdopodobna ulgę na twarzach policjantów, gdy podpisywałem ten wniosek, a byli to policjanci, którzy zamykali największych bandytów w Polsce i widziałem naprawdę wielkie uczucie ulgi, że to pod koniec kadencji,bądź, co bądź, zdecydowałem się sam podpisać ten wniosek. Był to jedyny wniosek, który podpisałem." Odpowiedz Link Zgłoś
desspo80 Re:no to niezle musieli cisnac tych policmajstrow 13.04.05, 20:17 przy braku dowodow, ze na sama gore poszla sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korjam na Wieczerzaka nic nie znajdą , bo jest najzwyczaj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.05, 13:49 na Wieczerzaka nic nie znajdą bo jest niewinny i w dodatku bezczelnie wrabiany . Wszystkie stawiane mu zarzuty to farsa w dodatku ktoś za tym stoi i głupia gawiedź skupia się na nim, nie zaś na tych którzy za tym stoją. Grzesiu trzymaj się , bo wierzę ,że jesteś niewinny. korjam Odpowiedz Link Zgłoś
widul2 Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka 13.04.05, 15:12 Imperium kontratakuje. Wielowiejska z familią niech lepiej przygotuje się na zeznania przed organami ścigania, bo to jest kwestią czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek A ile za dowod na prezia i preziowa? IP: *.hsd1.ma.comcast.net 13.04.05, 16:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: A ile za dowod na prezia i preziowa? IP: *.hsd1.ma.comcast.net 13.04.05, 19:09 wszystko wam dobrze wychodzi kiedy na sedesie siedzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Refleksyjny Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.qdnet.pl 14.04.05, 12:17 podsumujmy: p. Migon prowadzi sledztwo i, jak zrozumialem - dla dobra tego sledztwa, szeroko i na biezaco ujawnia szczeguly i sciezki powiazan. Jasne... To oczywiscie absolutnie normalne. Zwindykowanie przez p. Migonia naleznosci dla Code, jawi sie jak w lancuszkowej bajce...: Code odzyska pieniadze od Abaco, jesli ta odzyska pieniadze pozyczone CL Park ktorej kase zasilaja czynsze biezaco wplacane przez PZU. No i fajnie - powinno sie udac. Tylko co z tym wspolnego ma akcja budowania szafotu dla Wieczerzaka? Strasznie jestem ciekaw, za czyje, tak naprawde, kochana Gazeto, szacowny p. Migon dziala...hm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były dziennikarz Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.crowley.pl 14.04.05, 14:34 Bardzo ciekawe, że Wieczerzaka ściga gość, który sam nie ma czystegu sumienia. Na początku lat 90 założył w Brzesku (województwo małopolskie) firmę BUDOMEX, która nabtała tyle kredytów, że doprowadziała do upadku co najmniej dwa banki spółdzielcze w Szczurowej i Tuchowie. Wiele firm potraciło dużo pieniędzy na transakcjach z nim. Ciekawa postać. Pan Witold Migoń został za to skazany i swoje odsiedział. Wyrok wydał Sąd Okręgowy w Tarnowie. Migoń to facet, który przez rok zapomionał o oddaniu kaset z filami wideo z wypożyczalni w Miejskim Ośrodku Kultury w Brzesku. Sam kiedyś chwalił się, że zaczynał jako listonosz. Po wyjściu z więzienia zabrał się za robienie intersów. Zastanawiające skąd miał na to pieniądze. Choć to chyba jasne, że środki które wyparowały z banków spółdzielczych gdzieś musiały się uchować. Ojciec Migonia pracował w organach bezpieczeństwa w PRL w Brzesku. To małe miasteczko - 20 tysięcy mieszkańców - i wszyscy się w nim znają. Może warto, aby wyborcza zainteresowała się tym z kim przeprowadza wywiad. Odpowiedz Link Zgłoś