Dodaj do ulubionych

50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 23:52
Ile kosztowałoby ogłoszenie płatne o tytułowej treści?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ada 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: 198.161.203.* 12.04.05, 23:53
      Dominika Wielowieyska ma prywatyn interes w tym by oczerniać Wieczerzaka
      • Gość: vice_versa Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.chello.pl 13.04.05, 00:01
        Napisz coś więcej, ten wywiad akurat brzmi wyjątkowo prawdopodobnie. Doskonale
        widać że w tej kwestii Dominika jest stronnicza, ale akurat w tym wywiadzie
        tego nie widzę. Nie wiem jaki miałaby mieć w tym interes, w poprzednich
        tekstach o PZU była po prostu nieprofesjonalna. A dokładniej kazała nam wierzyć
        w swój profesjonalizm, co było po prostu śmieszne. Ten tekst jest jednak
        wiarygodny.Chyba, że ktoś wie coś więcej.
        • Gość: janbar Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: 217.153.29.* 13.04.05, 02:28
          A co ma pisac wiecej ? Przeciez opiera sie na "zeznaniach" Wieczerzaka, w ktorych ja oczernial, poczytaj w necie, use google. ;) Obral taka metode obrony, ktora okazywala sie skuteczna w skomplikowanych procesach, a ktora zostala wymyslona przez zwyklych recydywistow, ale zaprawionych w bojach z Temida. ;) Oskarzac kogo sie da, jeden drugiego, ale tak sprytnie, aby trudno bylo dojsc prawdy, kto co konkretnie zrobil, a ze odpowiedzialnosci zbiorowej nie ma , wiec... ;) Wieczerzak jest bardzo inteligentny, czego dowiodl wielokrotnie, a aparat prokuratowrsko-sedziowski slabo oplacany, wiec trudno im sie skutecznie dobrac do tylka, to jak dali ciala z "biegla sadowa, ksiegowa" ;), bylo baaaardzo znamienne... ;)

Pozdrawiam,

janbar.:))
        • Gość: Sąd Rejestrowy Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.am.poznan.pl 13.04.05, 07:25
          panie na przeciw
          Zeznania złozone przez Wieczerzaka przed Sejmową Komisją Śledczą brzmią
          znacznie bardziej wiarygodnie niż dywagacje jakiegoś pana powielone przez
          niejaką Wielowiejską ( tej co to ojczulek jako przedstawiciel OKP Solidarność w
          wyborach prezydenckich przez "przypadek " oddał głos na niejakiego
          Jaruzelskiego)!
          Ba Wieczerzak swymi zeznaniami pod przysiegą dowiódł , ze Klub Krakowskiego
          Przedmieścia okrada SP i PZU na potęgę przy której ewentualne przewały
          Wieczerzaka to pikuś !
          • Gość: Zaloguj się Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 10:21
            > Ba Wieczerzak swymi zeznaniami pod przysiegą dowiódł , ze Klub Krakowskiego
            > Przedmieścia okrada SP i PZU na potęgę przy której ewentualne przewały
            > Wieczerzaka to pikuś !

:o A w jaki sposób on to udowodnił? Ja też mogę powiedzieć to i owo na każdy
            temat, ale to jeszcze nie jest dowód. No, ale niektórzy ślinią się na samą myśl
            o "kwitach na Kwaśniewskiego", dla nich Wieczerzak to skarb, uwierzą w każde
            jego słowo.
            • foruman Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka 13.04.05, 11:11
              no tak.. ale przedmowcy i ok 25% tzw. spoleczenstwa nie chodzi o dochodzenie
              prawdy tylko o uporzadkowanie swojego obrazu swiata.. gdzie kanalie a gdzie
              swieci.. kogo na latarnie a kogo na stolek.. i tak dalej. Nie wazne czy
              Wieczerzak mowil prawde czy nie. Wazne zeby mozna bylo dokopac komus tam.
              • desspo80 Re: owoce panowania zydokomuny wlasnie zbieramy 13.04.05, 20:09
                a takiego belkotu dawno juz nie publikowali w g...w
                nie ma to jak uderzyc w stol a nozyce same brzecza
                :-P
    • Gość: Funky Niezla KRYPCIOCHA ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 00:46
      Roznych rzeczy moglem sie spodziewac, ale to juz zbyt oczywiste. ZENADA ...
      • Gość: koko Re: Niezla KRYPCIOCHA ... IP: *.comtech.com.pl 13.04.05, 11:23
        Migoń za pieniądze (cudze) zrobi wszystko... albo nic... albo ukradnie... i
        gotów jest w stanie wszystko powiedzieć za kasę...
    • Gość: Dociekliwy Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.tarman.pl / 217.117.128.* 13.04.05, 07:40
      Niech pan Witold Migoń powie, za co siedział w tarnowskim więzieniu w latach
      dziewięćdziesiątych... LOL
    • Gość: janekb1 Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.brzesko.net.pl 13.04.05, 08:36
      kochani opowiedzcie o tym jak Migon wyrolował 100 bankow w malopoplsce to
      predzej zmnajdzie sie kapus co zdradzi za grosze wieczerzaka
    • michal_p11 Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka 13.04.05, 08:42
      Wlos sie na glowie jerzy, kiedy sie czyta takie wywiady.

Sprobuj wygrac
      www.fajnekonkursy.pl
      • Gość: Wiem jestem pedant Wlos sie na glowie JEZY, kiedy sie czyta ......... IP: 81.185.91.* 13.04.05, 09:36
    • Gość: rex Ja wezmę tylko połowę. Mam niezbite dowody na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 09:37
      tego oszczercę Pana Prezydenta! Wykończymy drania! Łobuz jeden, myśli że może
      bezkarnie opluwać Aleksandra K. Bydle i tyle
      • 2berber Red Łuczywo dała wolną rękę Wielowieyskiej. 13.04.05, 09:57
        Red Łuczywo w którymś artykule wyraźnie dała do zrozumienia
        iż bez względu na okoliczności będzie bronić Wielowieyskich.
        Innymi słowy prawo stanowione musi być akceptowane przez Agorę.
        Jeżeli jest inaczej to tym gorzej dla prawa :-(.
        • kropekuk "...i czasopisma" ;) 13.04.05, 17:05

• Gość: firenzo Brzydzę się brudnymi gierkami wybiórczej IP: *.bphpbk.pl 13.04.05, 10:19
      ile firm ze świata finansów posiada własne nieruchomości a ile je wynjmuje od
      podmiotów trzecich????????????????????????????????????????
      z mojego doświadczenia wiem, że 90% firm wynjmuje, a tu jakaś sierota robi z
      tego "przekręt stulecia"
      Nic tylko "zacisnąć pięści"
      • patman Poczytaj dokładnie artykuł 13.04.05, 10:26
        To nie będziesz musiał się brzydzić. Jeśli faktycznie Wieczerzak pożyczył pieniądze spółce, która kupiła za nie nieruchomość, i którą wynajmuje PZU, to to jest chore.
        • kubecek Poczytaj dokładnie artykuł 13.04.05, 13:32
          > To nie będziesz musiał się brzydzić. Jeśli faktycznie Wieczerzak pożyczył
          pieniądze spółce, która kupiła za nie nieruchomość

KBC] To nie jest chore - i moze sie PZU oplacac. Koszty finansowe [odsetki]
          maja inny charakter niz koszty operacyjne [z wynajmu] i amortyzacja [koszt
          bezwydatkowy]. PZU jest nowoczesna firma - i amortyzacja - ktora bylaby na jej
          karku jesli mialaby ow budynek, plus SPODZIEWANY [mial byc juz 2004 roku!!!]
          podatek katastralny - ktory bedzie rujnujacym obciazeniem.
          Mysle tak - ze jesli to wygladalo tak, ze PZU pozyczylo swemu przyszlemu
          gospodarzowi kase na budynek ktory bedzie wynajmowalo - to bylo zwyczajne
          zarzadzanie podatkami [wykorzystanie relacji kosztow finansowych, kosztow
          operacyjnych i amortyzacji] oraz zarzadzanie RYZYKIEM prawnym [spodziewane
          RYCHLE - wprowadzenie podatku katastralnego od nieruchomosci].
          Polecam stronke mojego belfra od finansow:
          michalskig.tk/
        • Gość: Polani Mardani Re: Poczytaj dokładnie artykuł IP: *.pagi.pl 13.04.05, 16:49
          A od kiedy to PZU Życie może pożyczać pieniądze??. Z resztą jak by tak tych
          wszystkich koleszków Wieczerzaka prześwietlić to wyjdzie niezła śmietanka
          przekręciarzy i złodzieii. Teraz już wiecie dlaczego PZU nie bardzo chce
          wypłacać odszkodowania bo waszych pieniędzy nie mają są pożyczone. Wiecie jak
          sie niszczy takie firmy, nie współpracuje sie z nimi, nie mają klientów nie
          maja kasy i bankrutctwo.
      • Gość: Jan Re: Brzydzę się brudnymi gierkami wybiórczej IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.04.05, 10:28
        Nic nie rozumiesz.
        • Gość: na/ród co nic nie rozumiem???????? IP: *.bphpbk.pl 13.04.05, 13:23
          ile na rynku jest struktur w ktorych z różnych powodów firma zleca/podzleca
          przeprowadzenie wybudowania siedziby albo wynajęcia siedzy podmiotowi
          trzeciemu.
          I że co niby wieczerzak jest takim idiotą i krezusem finansiery że zakłada
          spółkę w Porugalii a spece z Deloitte i ABW nie potrafią dojść do tego kto ma w
          niej udziały ????
          Kuźwa ciemne jest jednak to społeczeństwo ciemne.
          Jak się robi papiery na Wieczerzaka to przynajmniej powinno się zachować
          odrobinę profesjonalizmu a nie że się wyciąga biegłą z firmy Ty&Ja która ma
          robić za, pożal się Boże, experta.
    • Gość: :) Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 10:46
      Ciekawe czy firma Polfin jest finansowo w stanie zaplacic taka nagrode... ;)
      • Gość: franky Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.comtech.com.pl 13.04.05, 11:01
        Migoń jest podejrzany o przywłaszczenia dużo wiekszych sum niż 50 tys zł (np.
        1,1, miliona zł) ale pewnie już wszystko wydał... ma potrzeby kotuś, no i na
        adwokatów też wydaje... dowody na Migonia są raczej darmo za to...
        • Gość: Zbigniew Też znam Migonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 19:33
          Facet zajmował się handlem w Krakowie w latach 90. Zalegał mi znaczne pieniądze ale byłem upierdliwy i spłacił wszystko ( w towarze bo naciął w międzyczasie innych ) choć musiałem się z rok za nim nachodzić.Nigdy żaden interes nie był na niego , a występował jako Pełnomocnik firmy rejestrowanej na jakiegoś "słupa", tak że w razie czego był kryty i jego osobiście nikt nie ścigał .Miałem do czynienia z jego firmami Gedeon i GDN Hurt gdzie oczywiście był tylko pełnomocnikiem właścicieli .Jako osoba jest kompletnie niewiarygodny i jak sądzę żadnej nagrody nikomu nie wypłaci.No chyba , że prezes Polfinu i Witold Migoń jakiego znałem to dwie różne osoby , ale z rozmów z ludźmi w Krakowie sądzę , że chodzi właśnie o tego Migonia działającego obecnie w windykacji.
          O ile wiem to kilka lat temu sam miał kłopoty z windykatorami.A teraz patrzeć i zostanie drugim Rutkowskim i jeszcze może do sejmu się załapie.
      • Gość: św_prawo_własności nieroby z kancelarii prezia mają pomysły IP: 64.187.60.* 14.04.05, 05:56
        podobno aż 500 ich tam nad tym duma,

a może się zrzucili?
        każdy po 100zł x 500 to chyba 50 000?
    • Gość: ... Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:00
      zrodlo:
      Gazeta Wyborcza w Krakowie
      Data: 18.02.97
      Numer:41
      Cytuje:
      " Winny, niewinny?

Z SADU. Proces Witolda Migonia

Wyrok w sprawie oskarzonego o wyludzenie z bankow ponad 8
      mln zlotych brzeskiego eks-biznesmena Witolda Migonia zapadnie
      podczas jutrzejszej rozprawy, konczacej blisko dwuletni proces.
      We wczorajszym ostatnim wystapieniu obrona wnioskowala o uwolnienie
      oskarzonego od wszystkich zarzutow.

Obronca uznal, ze W. Migoniowi nie mozna postawic zarzutu zagarniecia
      poprzez wyludzenie kwoty 8,7 mln zl kredytow, przy ktorych oskarzony
      mial przedstawiac bankom poswiadczajace nieprawde dokumenty
      finansowe. - Wyludzenie moze nastapic tylko wowczas, gdy sprawca
      dziala w bezposrednim zamiarze przywlaszczenia mienia. Tymczasem
      oskarzony wszystkie kredyty przeznaczal na biezaca dzialalnosc
      gospodarcza - stwierdzil.

Zdaniem obrony W. Migon wpadl w pulapke kredytowa; chcac wyprowadzic
      firme z tarapatow finansowych, zaciagal nowe kredyty na splate
      starych. Argumentowano, ze oskarzonemu nie mozna takze zarzucic
      poswiadczania nieprawdy w dokumentach skladanych wraz z wnioskami
      o kredyty, gdyz niemozliwe bylo ustalanie na biezaco sytuacji
      firmy. Co do danych, jakie powinien zawierac wniosek kredytowy,
      watpliwosci mieli nawet przesluchiwani w tej sprawie eksperci
      bankowi. Obronca uznal, ze najwiekszym bledem jego klienta bylo
      przeinwestowanie firmy, co zrzucil na karb braku umiejetnosci
      menedzerskich.

- Mialem zamiar oddac wszystkie pozyczone pieniadze, a kiedy
      zorientowalem sie, ze jest to na granicy niemoznosci, staralem
      sie bezskutecznie porozumiec z bankami i innymi wierzycielami
      - - powiedzial w swoim ostatnim wystapieniu oskarzony. - NIE PRZEWIDUJE,
      BYM W PRZYSZLOSCI MIAL SIE JESZCZE ZAJMOWAC DZIALALNOSCIA GOSPODARCZA.
      Jestem niewinny i prosze o uniewinnienie.

ANS"
      koniec cytatu
      • Gość: jurek Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:16
        Marek Biernacki - minister spraw wewnętrznych w rządzie Buzka:

"...w sprawie Wieczerzaka podpisywałem osobiście wniosek do Prokuratury i
        widziałem nieprawdopodobna ulgę na twarzach policjantów, gdy podpisywałem ten
        wniosek, a byli to policjanci, którzy zamykali największych bandytów w Polsce i
        widziałem naprawdę wielkie uczucie ulgi, że to pod koniec kadencji,bądź, co
        bądź, zdecydowałem się sam podpisać ten wniosek. Był to jedyny wniosek, który
        podpisałem."
        • desspo80 Re:no to niezle musieli cisnac tych policmajstrow 13.04.05, 20:17
          przy braku dowodow, ze na sama gore poszla sprawa
    • Gość: korjam na Wieczerzaka nic nie znajdą , bo jest najzwyczaj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.05, 13:49
      na Wieczerzaka nic nie znajdą bo jest niewinny i w dodatku bezczelnie
      wrabiany . Wszystkie stawiane mu zarzuty to farsa w dodatku ktoś za tym stoi i
      głupia gawiedź skupia się na nim, nie zaś na tych którzy za tym stoją.
      Grzesiu trzymaj się , bo wierzę ,że jesteś niewinny. korjam
    • widul2 Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka 13.04.05, 15:12
      Imperium kontratakuje. Wielowiejska z familią niech lepiej przygotuje się na
      zeznania przed organami ścigania, bo to jest kwestią czasu.
    • Gość: Jurek A ile za dowod na prezia i preziowa? IP: *.hsd1.ma.comcast.net 13.04.05, 16:51
      • Gość: niunia Re: A ile za dowod na prezia i preziowa? IP: *.hsd1.ma.comcast.net 13.04.05, 19:09
        wszystko wam dobrze wychodzi kiedy na sedesie siedzicie.
    • Gość: Refleksyjny Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.qdnet.pl 14.04.05, 12:17
      podsumujmy: p. Migon prowadzi sledztwo i, jak zrozumialem - dla dobra tego
      sledztwa, szeroko i na biezaco ujawnia szczeguly i sciezki powiazan. Jasne...
      To oczywiscie absolutnie normalne.
      Zwindykowanie przez p. Migonia naleznosci dla Code, jawi sie jak w lancuszkowej
      bajce...: Code odzyska pieniadze od Abaco, jesli ta odzyska pieniadze pozyczone
      CL Park ktorej kase zasilaja czynsze biezaco wplacane przez PZU. No i fajnie -
      powinno sie udac. Tylko co z tym wspolnego ma akcja budowania szafotu dla
      Wieczerzaka?
      Strasznie jestem ciekaw, za czyje, tak naprawde, kochana Gazeto, szacowny p.
      Migon dziala...hm?
    • Gość: były dziennikarz Re: 50 tys. zł nagrody za dowód na Wieczerzaka IP: *.crowley.pl 14.04.05, 14:34
      Bardzo ciekawe, że Wieczerzaka ściga gość, który sam nie ma czystegu sumienia.
      Na początku lat 90 założył w Brzesku (województwo małopolskie) firmę BUDOMEX,
      która nabtała tyle kredytów, że doprowadziała do upadku co najmniej dwa banki
      spółdzielcze w Szczurowej i Tuchowie. Wiele firm potraciło dużo pieniędzy na
      transakcjach z nim. Ciekawa postać. Pan Witold Migoń został za to skazany i
      swoje odsiedział. Wyrok wydał Sąd Okręgowy w Tarnowie. Migoń to facet, który
      przez rok zapomionał o oddaniu kaset z filami wideo z wypożyczalni w Miejskim
      Ośrodku Kultury w Brzesku. Sam kiedyś chwalił się, że zaczynał jako listonosz.
      Po wyjściu z więzienia zabrał się za robienie intersów. Zastanawiające skąd
      miał na to pieniądze. Choć to chyba jasne, że środki które wyparowały z banków
      spółdzielczych gdzieś musiały się uchować. Ojciec Migonia pracował w organach
      bezpieczeństwa w PRL w Brzesku. To małe miasteczko - 20 tysięcy mieszkańców - i
      wszyscy się w nim znają. Może warto, aby wyborcza zainteresowała się tym z kim
      przeprowadza wywiad.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka