buntowniczkaxd 22.09.09, 16:58 na jutro muszę napisac po 2 przykłady przemian fizycznych i chemicznych nie było mnie na lekcji więc nie wiem jak się za to zabrac pomóżcie.!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kardolina Re: przyroda. ! 22.09.09, 17:03 spalanie, zamrażanie, parowanie, to chyba to xD a moz esie myle xD Odpowiedz Link Zgłoś
buntowniczkaxd Re: przyroda. ! 22.09.09, 17:04 kardolina napisał(a): > spalanie, zamrażanie, parowanie, to chyba to xD a moz esie myle xD dzięki skarbie ale które to które.. Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: przyroda. ! 22.09.09, 17:15 chemiczne: kiszenie ogorkow, spalanie czwegos, kwaszenie mleka fizyczne: powstawanie mgly Odpowiedz Link Zgłoś
buntowniczkaxd Re: RE: Przyroda. ! 22.09.09, 17:08 nie mam dałam koledze który nie oddał ;dd Odpowiedz Link Zgłoś
domis Re: przyroda. ! 22.09.09, 17:11 też to nie dawno miałam fizyczne: -parowanie wody ze zbiorników wodnych, -palenie się świecy, -zamarzanie wody w zbiornikach wodnych, -rozcieńczanie soków, -otrzymywanie soli warzonej, chemiczne: - spalanie drewna w ognisku, -produkcja margaryny z olejów roslinnych, -pokrywanie się rdzą metalowych części, -produkcja masła ze śmietany. Mam nadzieje, że pomogłam ;D Odpowiedz Link Zgłoś
buntowniczkaxd Re: przyroda. ! 22.09.09, 17:14 jasnee że pomogłas yhh kocham Cię moja imieniczkoo ( Dominika ) hehe Odpowiedz Link Zgłoś