duuumi 28.11.09, 11:06 Tak jak w temacie . Co wolicie ? Ja szczrze powiedziawszyzakochałam sie w książcę, w filmie też, ale ksiązka moim zdnaiem 100 razy lepsza. a jak jest u was ? Przepraszam, jak był taki wątek, ale wiecie ;d . . . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sandra90 Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 11:07 ksiazki zawsze sa lepsze od filmu Odpowiedz Link Zgłoś
duuumi Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 11:11 taaak, taaak, taaak popieram. Ale w Zmierzchu ta różnica jest kolosalna. Postaci wyborazalamm sobie tak, jak w filmie. ok. Ale kolosalna różnica jest : d . Odpowiedz Link Zgłoś
pauuli Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 11:20 Moim zdaniem najpierw chyba lepiej przeczytać książke ; d . Ja tak zrobiłam i inaczej wyobrażałam sobie Belle , Edwarda i innych xd Odpowiedz Link Zgłoś
pauuli Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 11:17 Zależy ; P . W filmie jest dużo ominięte...ale mi się podoba to i to . Odpowiedz Link Zgłoś
vanella Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 11:31 Film uwielbiam i to od niego zaczęłam przygodę ze "Zmierzchem", lecz kiedy przeczytałam książkę, po prostu zakochałam się w historii Belli i Edwarda. Film nie można porównać z książką(zawsze z resztą tak jest). Książka idealnie opisuje wszelkie sytuacje, biorąc pod uwagę każdy detal. To ona ukazuje jak wyglądają poszczególne uczucia pomiędzy bohaterami Twilight, z zwłaszcza na czym polega miłość Belli i Edwarda. Bez wątpliwości wybieram książkę Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 11:33 z dwojga złego wolę książkę ; x Odpowiedz Link Zgłoś
tokio_hotel_483 Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 11:31 Nie czytałam/oglądałam wiec nie wiem.xdAle wole oglądać,czytać nie lubie wiec mozę film//xd Odpowiedz Link Zgłoś
justyna13 Książka ! 28.11.09, 11:34 Zdecydowanie książka, film nie przypadł mi do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
grloulie Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 11:36 Książka na pierwszym miejscu. Film oczywiście tez jest świetny Odpowiedz Link Zgłoś
gigi_ Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 11:40 było takich wątków dwa miliony. obydwa wolę. Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte__ Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 11:47 Książka .. Film moim zdaniem trochę głupawy (bez obrazy) . Odpowiedz Link Zgłoś
weliangel Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 11:52 ja tam kocham to i to ;] ale w filmie jest dużo pominięte . ;D Odpowiedz Link Zgłoś
dominiika Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 11:55 zdecydowanie książka.. kiedyś nie znosiłam czytać.. ;| to było utrapienie xD dzięki tej serii kocham książki ;d Odpowiedz Link Zgłoś
akira Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 12:12 Książka jest wspaniała, ale film to kicz. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 12:12 dla mnie oba są żałosne ;p Odpowiedz Link Zgłoś
hermiona13 Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 12:15 Książka. film kompletnie mi sie nie podobał ;p Odpowiedz Link Zgłoś
olla2205 Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 12:18 Uważam, że książka jest o wiele lepsza. Filmy też są fajne, ale dużo usuwają z książki.. Książki są o wiele lepsze! Zmierzch rządzi! Odpowiedz Link Zgłoś
alisou Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 12:20 No, więc książka - wiadomo fajniejsza. Wszystko można samemu sobie wyobrazić, poczuć się jakby się tam było. Jednak w filmie też jest to coś. Bo to jest taki nietypowy film. Nie jest taki strasznie przewidywalny jak prawie każdy inny. Poza tym w filmie, np. bardziej mi sie podobała walka Jamesa i Edwarda. Było to przepełnione trzaskaniem tych luster i wrzeszczeniem Belli - fajny efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
theend Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 12:22 Wszyscy wolą książkę, bo tam jest więcej opisane... Ale w filmie tak się nie da. Oni mają pewne ograniczenie co do długości filmu. Gdyby mogli przenieść całą książkę na ekran to seans trwałby 5-6 godzin. A i robienie go zajęłoby ponad rok... Odpowiedz Link Zgłoś
andziulusia Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 12:26 KOFFAM ZMJESZH , A JAK WY NIE KOFFACIE TO JESTEŚCIE GUPIE !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dhampir_ Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 12:29 Ja pierwszą część (czyli zmierzch) dostałam na gwiazdkę. Pierwsze moje wrażenie było takie , że za gruba jest i pewnie nieciekawa. Ale pomyślałam co mi szkodzi i zaczęłam czytać.Tak mnie wciągnęło , że strasznie trudno było mi się od niej oderwać. Potem dowiedziałam się , że powstanie film na podstawie tej książki.Oczywiście obejrzałam. No i zaczęłam czytać kolejne części i teraz czekam na filmy. Moim zdaniem nie ma to jak przeczytać książkę, ale film też się super ogląda i wgl. Więc i książki i filmy są moim zdaniem warte uwagi ; ) Pozdrawiam ; D Odpowiedz Link Zgłoś
dhampir_ Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 12:32 A i jeszcze jedno. Radziłabym najpierw przeczytać książkę bo tam jest więcej opisów postaci i wgl. W filmie niestety zostały pominięte niektóre fragmenty. Pozdrawiam ;D Odpowiedz Link Zgłoś
duuumi do gigi ! 28.11.09, 19:55 Oj, tam xd to jest dwa miliony pierwszywatek o tym . xd i co, zle nam z tym ? bynajmniej mi nie. : p Pozddro ; d. Odpowiedz Link Zgłoś
razzo . 28.11.09, 19:57 książka zdecydowanie lepsza. film jakoś wrażenia na mnie nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 19:59 książka. film to porażka ; // Odpowiedz Link Zgłoś
limka Re: Zmierzch, książka czy film ? 28.11.09, 21:36 Książka, zdecydowanie... ;** Odpowiedz Link Zgłoś
sailing Re: Zmierzch, książka czy film ? 29.11.09, 12:21 Pewnie, że książka. Film jest beznadziejny ;/ i jeszcze ten obleśny Pattison .. bleee Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 Re: Zmierzch, książka czy film ? 29.11.09, 12:25 i to i to zaje.biste. tylko szkoda ze w filmie jest pominięte tyle scen z książek. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia14145 Re: Zmierzch, książka czy film ? 19.12.09, 18:34 oczywiscie ze ksiazka bo caly film zepsul mi 'Robercik' ;d Odpowiedz Link Zgłoś
julka_18 Re: Zmierzch, książka czy film ? 19.12.09, 19:28 wiesz, wolę filmy od książek. ale teraz czytam Zaćmienie i dam jest więcej szczegółów. więc chyba książka. pozdrawiam, duuumi. ;* Odpowiedz Link Zgłoś