Dodaj do ulubionych

lęk?! czy strach?

22.02.10, 23:24
zaczne od tego ze mieszkam w takiej mini willi innymi slowami w duzym domu
jednorodzinnym i jak jestem sama wieczorem to sie boje i bywa nawet tak ze zamykam sie
na klucz w pokoju bo mysle ze ktos wszedl do domu (ktos obcy), i jak jest cisza to chyba
w mojej wyobrazni slysze albo czyjes kroki albo cos.(mam tez 7 zmysl (mam prorocze sny
i wyprzedzam czyjes mysli niekontrolowanie) i myslicie ze to moze dlatego?) ale jak jest
ktos ze mna to moge siedziec po nocach np na kompie i sie nie boje. co moge zrobic zeby
przestac sie bac we wlasnym domu? a i jeszcze boje sie schodzic do piwnicy xD ale z tego
co wiem to wiekszosc ludzi tak ma... czy wy tez tak macie?
P.s. w domu (wewnatrz) mam kota i psa yorka i jest troche razniej ale i tak sie boje. a na
dworze mam dwa duze psy... mama mowi ze nie mam sie czego bac ale to jest chyba
silniejsze ode mnie. uncertainconfusedsad czy jest na to jakas rada??
Obserwuj wątek
    • zania02 Re: lęk?! czy strach? 22.02.10, 23:36
      czy ktoś moze mi pomoc?
    • pretty_lady Re: lęk?! czy strach? 22.02.10, 23:48
      Ja też tak mam.Boję się być we własnym domu,oczywiście wieczorami.
      Myślę,że zaraz ktoś obcy wejdzie i coś mi zrobi.
      Ale to nadmiar filmów kryminalnych.
      Więc moja rada jest taka,żebyś oglądała mniej kryminałów.
      Czym mniej to mniej się myśli o takich rzeczach,naprawdę,też tak mam.
      A co do tej piwnicy to też się boje tak schodzić,jak już tam jestem to boję
      się odwrócić,bo myślę,że ktoś stoi tóż za mną.Dziwne uczucie.
      Nie wiem jak Ci pomóc,ale b.Ci współczuje tych mrocznych snów ; /
      To nie jest przyjemne,bo na drugi dzień o tym myślisz.
      • cryl Re: lęk?! czy strach? 23.02.10, 00:04
        Dziewczyno ja mam 17, jestem facetem a się boję do piwnicy schodzić. To nic złego hehesmile
        A co do Twoich pozostałych lęków, staraj się to ignorować smile Pooglądaj lub posłuchaj czegoś wesołego i nie myśl o tym.
        I NIE OGLĄDAJ HORRORÓWtongue_out

Pozdrawiam, Maćko.
        • virginkaa Re: lęk?! czy strach? 23.02.10, 13:06
          Ja też mam bardzo duży dom i takie długie korytarze ... Boje się być sama , nawet w dzień i nie moge wchodzić na strych i do piwnicy. I teraz też się serio boje, bo jestem sama ... ; (
    • kasix_14 Re: lęk?! czy strach? 23.02.10, 07:37
      też tak mam xd
    • mady_ . 23.02.10, 07:53
      Też tak mam. Zawsze wieczorem, i jak już wszyscy śpią, czasami w tej swojej
      wyobrażni widzę też "tę postać" taki cień, jak przemyka, ale go tam wcale nie
      ma.! xD
      Być może zmniejsz ilość horrorów . a jak nie oglądasz, to może kładź się spać,
      zanim jeszcze wszyscy pójdą spać - będziesz miala pewnosc ze nawet jak ktos
      wejdzie to najbliżsi cię obronią. brawo
      • olcia2296 Re: :D 23.02.10, 08:00
        Wow! 7 zmysł nieźlewink
        Też czasami mam urywki przyszłego dnia....
        I mam wrażenie że mogę patrzyc oczyma innej osoby czyli:
        widze to jak ona patrzy na kogoś inego hehwink
        Ale może to tylko zwidywink)
        A co do Twojego problemu to podpisuje się pod [pozostałymi: mniej horrorów,
        kryminałów, więcej komediismile
        Trzymaj się!
        kiss
        • justin.bieber. Re: ;p 23.02.10, 08:13
          hah, ty maasz duży dom to się nie dziwię, ja mam małe mieszkanie i też się boję,
          więc co dopiero ty ;p
          • pepu Re: ;p 23.02.10, 08:38
            ja sie tez ogromnie boje isc do piwnicy!
            Też czesto praweie zawsze mam urywek następnego dnia. zawsze widzę co np. bedzie
            jutro. ale nie cały dzien tylko jakis momet. boje sie ze to źle na mnie
            wpłynie,,,,ale czasem fajnie tak mnieć.;]]
            kiedy ten momet o którym sie sie dzieje mam takie wrażenie ze to juz widziałam
            ale nigdy nie wiem gdzie.!;/
            MNIEJ HORRORÓW ci polecam i spij z lampką. albo np. obok łóżka postaw sobie
            świecę i czosnek . kidys czytałam ze to odpycha cienie czy coś tam,. nie wiem
            czy to prwda xD (co zego to nie ja.;P) moze keidy ie ma nikogo w domu włącz
            telewizor?Teź czesto zostaje sama w domu.ale sie nie boje bo mam papugi i ciągle
            mi wrzeszczą oraz komputer. kiedyś jak byłam w kinie czułam czyjąś dłoń ale jj
            nie było. do tej pory czuje czyjąś obeznośc za moimi plecami ale nie ma tam
            nikogo .;//
            smirk

Pozdrawiam i życze powodzenia!kiss
            • diunka Re: ;p 23.02.10, 09:18
              shockooo pepu ja też tak mam, np;śniła mi się nowa baba od historii ,nie wiedziałam o
              tym ale kiedy ją zobaczyłam zaczeła mówić dokładnie to co mi się śniło;albo wyłączyli nam
              ogrzewanie a mi się dzień wcześniej śniło że trzeba oszczędzać ciepło shock,o co do tego
              tematu ja dość często zostaje sama w domum,ale do piwnicy chodzić się nieboję,jestem
              hardkoremkisskisskissmyślę sobie co tak właściwie może mi ten ktoś zrobić i to olewam,a
              potem i tak okazuje się ze nikogo oprócz mnie w domu niebyło,radzę byś nie myślała o
              tym kiedy jesteś sama w domu i robiła swoje,a jak nie to zapisz się na sztuki walki
              np;judo,doda ci to pewności siebie i nie będziesz się bałakisssmirk
    • joannie_ Re: lęk?! czy strach? 23.02.10, 09:00
      Ja mam podobny problem, tylko że ja nie mieszkam w dużym domu jednorodzinnym.
      Ogólnie to boję się zostawać sama w domu nocą. Ostatni raz kiedy mi się to
      zdarzyło czułam że ktoś chodzi po domu, ktoś obcy niekoniecznie osoba materialna
      (dusza), tak mnie strach sparaliżował ze nie mogłam się ruszyć, a mogłabym
      przysiąc że słyszałam jak ktoś się ociera o meble, a mam wyczulony zmysł słuchu
      ponieważ wzrok mi szwankuje. To straszne uczucie, jakby ktoś stał przy nogach
      twego łóżka i tylko czekał aż na chwilę zamkniesz oczy... chyba mam jakies
      urojenia ;p Ale moim znajomym też to się przydarzyło.
    • rasberry Re: lęk?! czy strach? 23.02.10, 09:24
      ja jestem dopiero głupia! niekiedy jak jestem sama w domu w [b]dzień[b] to się
      boję ! a wieczorem uncertainuncertain to też mam niezłego stracha uncertain A dodam jeszcze że
      jakieś 100 metrów (chyba więcej) od mojego domu jest cmentarz tongue_out ja mam takie
      sposoby: chowam się pod kołdrą (to chyba każdy zna! Ja to często robię w czasie
      burzy xD),włączam piosenki Red hot Chilli Peppers na fulla i zamykam się w
      pokoju,gram na kompie,bawię się z franciszkiem xD xD (to mój kot), A pozatym to
      moja babcia mieszka ok. 60 kroków ode mnie więc jak się boję to idę do niej xD,
      Jeśli jest wieczór to świecę wszędzie (oprócz w łazience i u wujka czesia
      xD)światło i mniej się bojęsmile
      P.s. Ja nie oglądam horrorów ani kryminałów ani Thrillerów (czy jak to się tam
      pisze...)No i nie wierzę w duchy ale jakoś się boję sad(( No i mam nadzieję że
      pomogłam Pozdro i juz się nie boj smile kiss
    • pluskotka13 Re: lęk?! czy strach? 23.02.10, 09:27
      nie dziwie się, że się boisz. .. ja kiedyś też tak miałam do tej pory mi się
      zdarza. na bym radziła sobie przyprowadzać na noc tego pieska yorka. suspicious a oprócz
      tego to może po prostu nie myśl o takich sprawach. a co do tego 7 zmysłu to może
      przesadzasz. może po prostu jest bardzo inteligentna i masz intuicje bo przecież
      tobie tylko sie zdaje , że ktoś jest a domu a tak na prawde to nikogo nie ma. ..
      to tylko straaach. aa i wieczorem słuchaj muzyki. .. to też pomaga. kwiat
      • zania02 Re: lęk?! czy strach? 23.02.10, 16:02
        moj tata i moja mama maja obydwoje 7 zmysl i ja to po nich odziedziczylam big_grin . co
        dziwne bo moj starszy brat nie. i kazdy z nas trzech ma te same objawy ze sni mu sie cos i
        po paru dniach, tygodniach a nawet latach ta chwila sie staje naprawde.
    • miley__xd Re: lęk?! czy strach? 23.02.10, 10:12
      Ja mam podobnie. Tylko, że mam taki średni dom i jakieś 200 m do lasu to wiesz.. Boję się, że ktoś wyjdzie z tego lasu itp. Ja umiem przewidzieć sprawdzian albo jakieś inne wydarzenie ale nie zawsze. Również boję się schodzić do piwnicy, bo u mnie jest ciemno i jest pełno pająków i w ogóle fuuj. ;//

Ja myślę, że możesz zostawić otarte drzwi do swojego pokoju, zostawić zapaloną lampkę i posłuchać sobie muzyki. Ja co prawda tylko słucham muzyki i jest lepiej. Mam nadzieję, że Ci przejdzie. Pozdrawiam. kiss
    • kuku_ lęk?! czy strach? 23.02.10, 10:20
      też tak mam. o piwnicy nawet słyszeć nie chcę.
      • rosalie Re: lęk?! czy strach? 23.02.10, 11:46
        nie, nie mam tak. raz mi się zdarzyło, że byłam sama w domu i wyłączyli prąd i zaczęłam
        panikować, albo światło zaczęło dziwnie migać. c: nie boję się ciemności, piwnic, strychów,
        cmentarzy etc. ale jak zasypiam, mam wrażenie, że ktoś na mnie patrzy. : d to chyba
        przez to, że lubię horrory. : x
    • agati_1997 Re: lęk?! czy strach? 23.02.10, 11:36
      Zaświeć światła we wszystkich pokojach i włącz sobie telewizor, albo muzyke, możesz też
      prozmawiać z kimś przez skype, gg, albo telefon.
      Mam nadzieję, że pomogłam kiss
    • nothing... Re: lęk?! czy strach? 23.02.10, 12:18
      Też tak mam tyle że mieszkam w mieszkaniu. Nie mam żadnych zwierząt i gdy jestem
      sama w domu to mi odwala ciągle myśle że ktoś jest w kuchni lub w innym pokoju
      słysze ciągle jakieś odgłosy i mam wrażenie że ktoś mnie obserwuje i jest za mną
      ale to tylko moja wyobraźnia i znalazłam na to sposób: oświeć światło w
      największym pokoju, w takim, który oświetli też troche przedpokoju włącz głośno
      muzyke ale nie przesadzaj wink no i może telewizor bo masz duży do.
    • shibby Re: lęk?! czy strach? 23.02.10, 12:32
      też kiedyś bałam się sama siedzieć w domu w nocy. porpostu jak jesteś sama to
      oglądaj telewizor tak trochę głośniej lub gdy siedzisz przy komputerze słuchaj
      muzyki. wtedy raczej nie usłyszysz żadnych kroków i nie będziesz się tak bała.
      prawdopodobnie sobie wmawiasz porpostu że ktoś obcy jest w domu. jeśli jednak
      jesteś przekonana że ktoś jest, najlepiej będzie jak będziesz sobie cały czas
      powtarzała w myślach albo i nawet mówiła na głos że się tej osoby wcale nie
      boisz, ze niczego się nie boisz i żeby ta osoba sobie poszła. moja koleżanka gdy
      widziała jakieś nie wiem czy to duchy czy co, tak mówiła i ta postać znikała.
      więc porpostu musisz być pewna siebie. powodzenia życzę smile
    • lalelaleczka Re: lęk?! czy strach? 23.02.10, 12:36
      JA TEŻ MA TAKIE PROBLEMY JAK TY GDY JETSEM SAMA.(TYL ZE JA MIESZKAM W
      MIESZKANIU) WIEC STARAM SIE O TYM NIE MYŚLEĆ i ZNAJDUJE SE JAKIEŚ ZAJECIE .

NIE MYŚL O TYM I NIE OGLĄDAJ HORRORÓWkisssmirk
    • agusek13 Re: lęk?! czy strach? 23.02.10, 12:45
      ja mam tak samo choć nie mam wielkiego domu uncertain
    • smykalka Re: lęk?! czy strach? 23.02.10, 12:50
      Też tak czasami mam ... ale nie mieszkam w bardzo dużym domu wink hmm... czy jest jakaś
      rada nie wiem ! ja zawsze sb. włączam muzykę żeby nie było zbyt cicho. ! xd big_grintongue_out
    • domika293pusia Re: lęk?! czy strach? 23.02.10, 12:54
      mam podobnie mimo że mam mniejszy dom. A wiesz co to jest WYOBRAŹNIA. nie ma
      czego się bać wink
      PS. nie tylko ty masz prorocze snywink
    • monik4 Re: lęk?! czy strach? 23.02.10, 12:55
      blabla -.-
    • kasieek_089 Re: lęk?! czy strach? 23.02.10, 13:06
      niestaty ja tez tak mam. jak cos sie zatuczee to od razu mysle ze ktos jest w domu itd.
      uhh... straszne too..
    • kaila. Re: lęk?! czy strach? 23.02.10, 13:09
      hmm... też tak kiedyś miałam, że bałam się być sama w domu, teraz już tak nie mam.
      tyle spokoju co sama jestem.^^
    • klakierzyca Re: lęk?! czy strach? 23.02.10, 13:43
      hahaha. mam 7 zmysł! XD nie, mi się to wszystko wydaje, że to przypadki. już z setki razy zdarzyło się, że powiedziałam coś, co myślała w tym momencie dana osoba. lol. xd albo urywki z przyszłości. hahhahaha xD lub czasami widzę, słyszę, czuję coś, co nie czuje nikt inny O,o omg, to mnie czasami przeraża. ale to na bank zwykłe przypadki.
      nie cierpię zostawać wieczorem sama w domu. jakieś cienie, białe i czarne. O.o najgorzej jak jestem w łazience. mam taką szybę w drzwiach i jak tak popatrze to zdaje mi się, że widzę twarz. nienawidzę też, kiedy czuję, że ktoś za mną stoi albo ktoś mnie obserwuje. często przestaje coś robić i wpatruję się w pokój. dziwne, nie? xd raz, gdy opowiadałam koleżance o przeklętym obrazie miałam potwornie silne uczucie, że ktos nas obserwuje. szłyśmy drogą, było ciemno. cały czas rozglądałam się na boki... uhh.
      jeśli oglądasz horrory, to zmniejsz ich dawke. może to one tak na to wplywają? ja osobiście nie oglądam, bo wiem, że będzie gorzej. x.x

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka