screm Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 14.04.10, 19:58 o japońskie yeeeeeeny, jestem strasznie głupia...... Mieszkam w Krakowie a nie byłam na Magnificonie VIII.... strasznie to z koleżanka przeżywamy. BOŻEEEEEEEEEEEEEEEEEEE............................ Odpowiedz Link Zgłoś
animowana Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 18.04.10, 09:08 screm, ja też nie byłam, tyle że na Pierniconie (a był ostatni) i teraz żałuję strasznie ;q Odpowiedz Link Zgłoś
animowana Re: Kuroshitsuji 18.04.10, 09:11 oglądał ktoś? ^^ (co za durne pytanie, jasne że oglądał! :3) ja jestem w trakcie 'odświeżania'. ostatnio zafascynowałam się lokajami i to pewnie dlatego ;q no ale... ale... CielxSebastian to taki słodki pairing <3333333333333 *fangirl mode on* no i jeszcze XIX wieczna Anglia i taki lekki kryminalik w tle <3 mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
platyna Dragonball!! 18.04.10, 09:20 omg, kocham to. a Songo jest taki sexi ;dd haahha śnił mi sie po nocach;PP Odpowiedz Link Zgłoś
screm Haha xD 18.04.10, 19:43 Tak! Kocham XIX Anglię. Kuroshitsuji czytałam mangę... do jakiegoś 11 rozdziału, muszę się w końcu zabrać za anime. Eeeee tam, my z koleżanką wolimy Vegete... Vegeta! Tasukete kure...! Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Haha xD 19.04.10, 20:56 Anime kuroshitsuji nie jest jakoś szczególnie powalające. Odpowiedz Link Zgłoś
animowana Re: Haha xD 19.04.10, 21:10 Slodkiporanek, no może i masz rację, czasami rzeczywiście zamulało. no i fabuła jest troszkę zagmatwana. ale wybaczam, wystarczy mi sam demono-lokaj Sebastian, jego cool and spicy panicz Ciel, XIX wiek i Anglia wiktoriańska <3 Odpowiedz Link Zgłoś
ixlovextwilight Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 19.04.10, 20:55 ja kocham rysować mangi i anime : D Odpowiedz Link Zgłoś
paja96 I love Bakugan ;3 19.04.10, 20:58 Może to dziwne ale UWIELBIAM serial anime BAKUGAN MŁODZI WOJOWNIY. No narmalnie zwariowałam na jego punkcie i nie wyobrażam sobie dnia że mogłabym nie obejrzeć... Ostatnio zaczęłam rysować mangę i chcę się zapisać z kumpelą na jakiś kurs wakacyjny. Nie wychodzi mi na razie ale nie od razu Rzym zbudowano. Tzn nie wychodzą mi ludzie ale wychodzą mi bakugany- oczywiście przerysowuję z TV bo nie mam własnych pomysłów Ale nie tracę zapału Pozdro dla fanów Bakugaj jeżeli takowi są oczywiście I LOVE SHUN KAZAMI!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
luciferian Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 19.04.10, 21:05 ja uwielbiam Fullmetal Alchemist, Neon Genesis Evangelion i Kuroshitsuji : D zaczelo sie przypadkiem od wyrazenia "mangowa fryzura Billa", mangi jakos mnie nie kreca, chociaz z braku laku poczytam, ale anime mmmmm cudowne : D Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 20.04.10, 17:52 Co do Bakugana.... kolejne anime które Polska telewizje zepsuła. Czyżby chciała odtworzyć BOOM na Naruto? Cóż, IMO raczej im się to nie uda. (*podnieeetaaa* jutro środa hihihihi! i Shonen Jump wychodzi, hihihihihhi *leci zobaczyć spoilery*) Jakoś anime mnie nie kręci, ale gdyby była tego manga to chętnie bym poczytała. (ale nie ma....) Może kiedyś tam zobaczę, teraz już i tak za dużo anime mam ochotę obejrzeć. Eva.... to też mam w plan to watch... Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 20.04.10, 18:07 Wciąż pamiętam te czipsy z Itachim... BOŻE.... Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 21.04.10, 19:50 Hahaha, ten szał na naruto był dobijający. Nawet naklejki w chipicao( czy jakoś tak), z bohaterami mozna było kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 22.04.10, 15:29 Eh, wtedy nigdy bym nie pomyślała że kiedyś będę zarywać noce alby tylko przeczytać nowy rozdział mangi... Zresztą, kto wtedy wiedział że to nie "bajka" tylko anime? Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 25.04.10, 13:54 No właśnie. Zawsze była to dla mnie bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Gravitation <3 25.04.10, 13:53 Zakończyłam na 2 odcinku. Właśnie spotkał mnie zawód. Seria Kaichou wa maid-sama zapowiadała się obiecująco, a z tego co ogladałam, jest strasznie głupia. Dobry pomysł - złe wykonanie. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Awerr 28.04.10, 18:59 Kurna noooo. Co za pieprznięty Golden Week! Wrrrrr! Sory za słownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Pytanko 02.05.10, 09:15 Wiecie, gdzie w Internecie mogę znaleźć mangę Skip Beat po polsku, ew. angielsku? Odpowiedz Link Zgłoś
light :) 02.05.10, 09:29 To chyba to. Ale niestety tłumaczenie ang, w dodatku fanowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re:Jupi! 02.05.10, 19:15 Naprawdę, bardzo Wam obu dziękuję. Macie moją dozgonną wdzięczność, bo bardzo mi na tym zależało. Odpowiedz Link Zgłoś
screm oi... 03.05.10, 17:56 coś tu cicho ostatnio. zróbmy z tym coś. co teraz wertujecie? ja 2 serię K-ON'a.. potem chyba wezmę się za Evangeliona. i mam żałobę, która potrwa jeszcze z pół roku. czy to rozumiecie, że za parę dni wyjdzie PRZEDOSTATNI rozdział FMA?! a potem... się skończy?! ja tego nie przyjmuje do wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
animowana Re: oi... 05.05.10, 15:05 FMA ma już określoną liczbę rozdziałów? o__O Odpowiedz Link Zgłoś
yuuki_ Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 05.05.10, 16:10 Moim ulubionym anime jest Vampire Knight. Zaraz po nim Death Note, ale się już skończył Kiedyś Naruto Shippuuden i Bleach, ale dawno. Bardzo lubię "Ouran School..." i Hetalia, choć odcinki 5 minutowe :p. Odpowiedz Link Zgłoś
saphirka Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 15.06.10, 19:59 Po obejrzeniu Vampire Knight i 07 ghost zastanawiam się nad "Les Misérables: Shoujo Cosette". Ktos to ogladał.? Ciekawe.? i gdzie moge obejrzeć to anime z polskimi napisami, żeby były wszystkie odcinki.? Odpowiedz Link Zgłoś
light Znowu przybiegłam z pytaniem. ;3 07.05.10, 13:14 Czy któraś z Was oglądała kiedyś anime "Grobowiec świetlików"? Ogólnie produkcja dosyć stara z 1988r. Chciałabym poznać Wasze zdanie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Znowu przybiegłam z pytaniem. ;3 08.05.10, 17:49 "Grobowca.." ni oglądałam. Tak. Ma. Niestety. 108... A anime 63. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Znowu przybiegłam z pytaniem. ;3 09.05.10, 15:48 Zaczęłam oglądać, ale kiedy dowiedziałam się, że ta mała umrze - przestałam. Nie lubie gdy umiera dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Znowu przybiegłam z pytaniem. ;3 09.05.10, 16:11 Tak, jedno z najsmutniejszych anime jakie widziałam... Można się zdołować. Odpowiedz Link Zgłoś
fankawampirow2 Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 08.05.10, 20:56 Kocham mange i anime pt. Vampire knight.Polecam wszystkim ktorzy lubia wampiry i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 09.05.10, 15:49 A teraz będę się brała za Bokurano - miałam to ogladnąć już dawno, i chyba zacznę sobie Air. Odpowiedz Link Zgłoś
ftsx3 Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 09.05.10, 15:53 Dżem Dobry . Do wątku nade mną , "Air" , ma usypiający opening . xd Odpowiedz Link Zgłoś
trzy Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 09.05.10, 16:03 moim ulubionym anime jest Lucky Star oprócz tego oglądałam jeszcze(kolejność przypadkowa) ; Inu-yasha, Devil May Cry, Full Metal Panic Fumoffu 2, Sukisyo(yaoi), Ranma 1/2, Golden Boy, Wolf's Run (nie całe), Doujin Work,. No to tak z grubsza. Mam też na koncie parę mang Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 09.05.10, 16:05 O, a devil may cry dobre jest? Odpowiedz Link Zgłoś
yuitza DMC. 10.05.10, 14:55 DMC jest genialne *,*. Ciężko było je znaleźć po PL, chyba nawet nie ma, więc po angielsku trzeba było. Wyszła też niezła gierka, już 5 części gdzie steruje się Dante (oh, ah,eh) albo Trish *,* Przeszłam DMC 4 <3 Odpowiedz Link Zgłoś
trzy Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 11.05.10, 16:07 DMC powstało na podstawie gry o tym samym tytule bodajże. Bohaterem jest Dante, który zabija demony, a oprócz tego kocha deser truskawkowy więcej nie zdradzę, ale anime jest bardzo godne polecenia szczególnie dla kogoś kto lubi mordobicia Odpowiedz Link Zgłoś
atate_ ^ 3^ 09.05.10, 18:44 Ja kocham Naruto Shippuuden . ; ] Poza tym lubię też Lucky Star , Vampie King , Sailor Moon ... ... z grubsza nie ma anime którego nie lubię ! hmh ... a manga ... ? Dengeki Daisy . polecam . ; ] Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: ^ 3^ 10.05.10, 14:33 O właśnie, Dengerki Daisy czy jak to się tam zwie jest po pl w internecie? Nie chce mi się sprawdzać. słodkiporanek, nie odpowiem. Nie oglądałam. Hmm.... znów mnie na yaoiowe doujiny naszło. Choć wolę shonen-aie... I muszę się pilnować aby już nie czytać żadnego EdxAl... Odpowiedz Link Zgłoś
atate_ Re: ^ 3^ 10.05.10, 14:41 tak , jest 1 część . ze zniecierpliwieniem czekam na 2 . ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: ^ 3^ 10.05.10, 17:02 Nie idzie mi szukanie mang w necie, więc choć miałam kiedyś zapał na Dengerki Daisy - nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia1996 Re: ^ 3^ 11.05.10, 16:02 Ja osobiscie nie jestem maniakiem mangi.. ale anime to co innego.. Uwielbiam Naruto Schippuden, Kuroshitsuji, Zero no Tsukaima, Vampire Knight, Romeo x Juliet, Shuffle .. itp. Ojj Duzo by tego bylo. Macie jeszcze jakies inne do polecenia.. szczegolnie jakies romanse z magia i .. COS FAAAAAJNEGO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: ^^ 11.05.10, 15:46 elfen lied byłoby fajniejsze, gdyby oszczędzono nadmiaru przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
screm emmm.... 17.05.10, 17:58 Okej. Szukam czegoś w stylu Kimi ni Todoke. MA BYĆ MANGA. I komedia w tym zawarta nie ma przytłaczać. Pomoże ktoś...? *słodkie oczka* Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: emmm.... 19.05.10, 21:16 Poszukam czegoś w tym stylu... Na razie nic mi nie wpada do gowy, ale będę myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: emmm.... 20.05.10, 21:18 Dobra. Myslę, myślę i nic z tego. Trzeba będzie zaprosić do pomocy tanuki.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
light Dla odświeżenia tematu. 22.05.10, 15:55 Znalazłam informację w internecie [dosyć stara, bo sprzed paru miesięcy, więc możecie ją znać, ale ja dopiero ją znalazłam i modlę się, aby okazała się żartem...] na temat remaku DN, za który naturalnie postanowili się wziąć Amerykanie (Nie byliby sobą, gdyby czegoś nie próbowali zniszczyć...). Nie twierdzę, że jest to informacja zgodna z prawdą, ponieważ dotyczy ona scenariusza (prawdziwego, czy też OBY fałszywego) Death Note, który to niby miałby wyciec do Internetu. Ja osobiście uważam to za czystą kpinę i próbę wzbudzenia agresji wśród fanów, ale same oceńcie: Bohaterem Death Note będzie nastolatek o imieniu Luke Murray, którego matka została zastrzelona przez bandytów. To właśnie chęć zemsty sprawia, że Luke decyduje się sięgnąć po Note Śmierci i stać się pogromcą bandytów. Znamienne jest to, że w filmie nie pojawiają się shinigami (Ryuk: Luke... I'm your father...). Zachowano natomiast imię L, choć podobno bardzo zmarginalizowano wątek pojedynku między L i Lig... Luke. Ciekawiej ma wyglądać sprawa z notesem, który ma być rzekomo mrocznym, japońskim artefaktem. Imię "Kira" główny bohater bierze z mangi. Całkowicie inaczej ma natomiast wyglądać zakończenie. Odpowiedz Link Zgłoś
animowana Re: Dla odświeżenia tematu. 31.05.10, 14:51 Nudzi im się? *próbuje wyobrazić sobie, co by było, gdyby spróbowali zremakeować jej ulubione anime* Ach, ci Amerykanie... Zero musku. Przecież to zniszczy fanów tej serii... Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Dla odświeżenia tematu. 31.05.10, 15:32 To raczej taka plotka jakiegoś znudzonego fana, nic więcej. Chociaż nie byłaby to pierwsza ingerencja USA w anime... dajmy na to: Dragon Ball. Odpowiedz Link Zgłoś
chochliczka Re: Dla odświeżenia tematu. 31.05.10, 16:06 gdyby to była prawda to....uooeeeee!... coś strasznego, nie wiem czy ktoś kto by zobaczył najpierw taki film zechciał by wogle chociarz posłuchać o mandze czy też anime Odpowiedz Link Zgłoś
heartbeats Re: eee....... 01.06.10, 12:35 o nie! nie chcę filmu na podstawie Kimi ni todoke! jak tym filmem zniszczą mangę, to normalnie się wkurzę. jedynym pozytywem jest Haruma Miura w roli Kazehayi. reszta jakoś mi nie pasuje. co do tego Death Note w wersji amerykańskiej ~~ jak dla mnie plotka. a przynajmniej mam taką nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: eee....... 01.06.10, 13:35 Oni nie powinni ekranizować mang, bo w większości reżyserzy rzucają się z motyką na słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
heartbeats Re: eee....... 01.06.10, 13:45 light napisał(a): > Oni nie powinni ekranizować mang, bo w większości reżyserzy rzucają się z motyk > ą > na słońce. o, to prawda. jedyną dobrą ekranizacją mangi było Detroit Metal City z Matsuyamą w roli Souichiego Negishi. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: eee....... 01.06.10, 19:14 Kurde, muszę obejrzeć, jeśli jest tam matsuyama. Odpowiedz Link Zgłoś
animowana Re: eee....... 01.06.10, 19:29 Ja chyba też. A 6 czerwca wychodzi Hetalia movie~! ^^ (w wersji anime of kors) *fanatyczka tej mangi* A propos, lubicie Hetalie? Jakie państwo najbardziej? Jakie pairingi preferujecie? Ja tak: Ulubione kraje: 1. Polska 2. Rosja 3. Litwa 4. Prusy *za chwilę przestanę się do siebie przyznawać* 5. Anglia Ulubione pairingi: 1. RosjaxPolska 2. PolskaxLitwa 3. RosjaxPrusy 4. AmerykaxAnglia 5. BiałoruśxLitwa Obsesja mode on, jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
limonthy Re: eee....... 16.06.10, 15:46 Tak, Hetalia~! XD Paint it wait! Eh, muszę to obejrzeć xD Ja najbardziej lubię też Polskę, Rosję, Litwę i jeszcze Włochy Północne. Paringi też podobnie do ciebie, bo PolskaxRosja, PolskaxLitwa, NiemcyxWłochy Płn ^^ A ten, którego nie lubię najbardziej, to RosjaxChiny *3* A generalnie to i oglądam anime i mange czytam i fanfiki ^_^ Totalnie~! Niech pasta będzie z tobą! Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: eee....... 01.06.10, 21:30 Też chciałabym zobaczyć, bo opis sam w sobie zachęca. Ale nigdzie nie ma wersji z napisami. Odpowiedz Link Zgłoś
heartbeats Re: eee....... 02.06.10, 11:20 www.kumby.com/detroit- metal-city-movie/ ~~ można obejrzeć tutaj, są napisy angielskie, ale jakość taka sobie. co do Hetalii to : 1. Japonia 2. North Italy 3. Litwa 4. Prusy 5. Polska ulubionych pairingów nie mam żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: eee....... 04.06.10, 12:14 ja w Hetalii stanęłam na 16 odcinku i tak sobie powolutku co jakiś czas idę. heeee?! jest kimi ni todoke live action?! czy czegoś nie doczytałam? Oi! Widziałyście?! 6 demot M&A na głównej! I od razu 'true demot'! I fma! Eh. To zbyt piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
heartbeats @screm 04.06.10, 13:27 tak, 25 sierpnia będzie wyświetlana w japońskiej telewizji. Haruma Miura zagra Kazehayę [podoba mi się, Haruma pasuje], a Mikako Tabe zagra Sawako [tutaj już mniej mi się to podoba] Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Nana? 04.06.10, 15:31 Oglądał ktoś z was "Nanę"? Co sądzicie na temat tego anime? Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Nana? 04.06.10, 18:28 oglądałam jeden odcinek. Tej mhrrroczniejszej Nanie głos podkłada Paku Romi <3. Odpowiedz Link Zgłoś
oresama_ Re: odświeżam temacik. 12.06.10, 09:07 no to się od razu zapytam: słuchacie character songs? >D Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: odświeżam temacik. 12.06.10, 09:09 Chodzi o muzykę z anime? Jeśli tak, to oczywiście, ze słucham. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka96 . 12.06.10, 09:31 no oczywiście że tak... ale akurat teraz słucham chitty chitty bang bang ... Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: odświeżam temacik. 12.06.10, 10:25 Rzadko. Częściej słucham piosenek z openingów, czy endingów. Bo character songs, to piosenki śpiewane przez seiyu pewnego anime i zwykle odnoszą się do postaci przez niego 'odgrywanej'? Jeśli nie, to mnie popraw. Odpowiedz Link Zgłoś
oresama_ Re: odświeżam temacik. 12.06.10, 10:34 light, dokładnie ;3 nawet Polska ma swoją character song oO wiocha wprawdzie, no ale ma. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: odświeżam temacik. 12.06.10, 10:43 Nie wiem, czy trafiłam na tą oficjalną, czy fanowską piosenkę... "Pechowy jak Polak"? No cóż... liczy się gest, że przynajmniej o nas nie zapomnieli xD. Odpowiedz Link Zgłoś
oresama_ Re: odświeżam temacik. 12.06.10, 10:58 nie, nie. chodziło mi o marukaite chikyuu (Poland ver.) ^^ no i nie dość, że nie zapomnieli, to jeszcze wykreowali taką ciekawą postać. Odpowiedz Link Zgłoś
oresama_ Re: odświeżam temacik. 12.06.10, 11:00 yaaay~ udało mi się znaleźć: klik. Odpowiedz Link Zgłoś
atate_ Pogadam z fanem : 12.06.10, 10:46 ` Ouran High School Host Club ` Dengeki Daisy ( manga ) < 3 Odpowiedz Link Zgłoś
oresama_ Re: Pogadam z fanem : 12.06.10, 11:02 Ourana znam. DD chciałam przeczytać, ale nie mogłam nigdzie znaleźć. prawda, że Kyouya-sama jest naaaj~? Odpowiedz Link Zgłoś
atate_ Re: Pogadam z fanem : 12.06.10, 11:07 Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj to za mało . < 3 [ mogę ci przesłać , bo mam cały tom I , po polsku ] Odpowiedz Link Zgłoś
oresama_ Re: Pogadam z fanem : 12.06.10, 11:11 myślałam, że tylko ja jestem taka dziwna i go lubię o____O siostrooooooo~! przesyłaj ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
atate_ Re: Pogadam z fanem : 12.06.10, 11:16 oczywiście siostrzyczko . ^_^ [ wowo ! mam siostręę ! XD ] ` kliknij na 22812518 . Odpowiedz Link Zgłoś
light JR sezon 3? 12.06.10, 19:18 Orientujecie się może, czy są nadzieje na trzeci sezon Junjou Romantica? Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: JR sezon 3? 12.06.10, 21:58 Nie, nic o tym nie słyszałam. ale jak znajdę taką informację, to cię powiadomię. Tak wciągnęło? Odpowiedz Link Zgłoś
oresama_ Re: JR sezon 3? 13.06.10, 09:23 w końcu JR to dzieło sztuki ;D ja też chciałabym 3 sezon, bo mangę trudno dorwać, nawet po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: JR sezon 3? 13.06.10, 09:28 Oj, wciągnęło mnie. Całkiem dobre jak na komedię romantyczną. A Hiro-san jest cudowny. <3 I mam nadzieję, że wezmą się za trzeci sezon, bo robi mi się bez nich smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: JR sezon 3? 13.06.10, 09:52 JR to dość popularne anime mające szerokie grono fanów, więc myślę, ze nadzieja na 3 sezon nie jest bezsensowna Odpowiedz Link Zgłoś
oresama_ Re: JR sezon 3? 13.06.10, 10:20 ale w 3 serii bym chciała więcej JT (junjou terrorist) <.< no bo 3 odcinki na 24 to trochę mało, a oni są cudowni~ Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: JR sezon 3? 13.06.10, 10:33 Tak, miałam nadzieję, że częściej się pojawią, bo to chyba najbardziej fascynująca para... Ta duża różnica wieku jest pociągająca. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Ja tak z innej beczki... 13.06.10, 10:54 Macie może do polecenia jakieś dobre, japońskie piosenki? Najlepiej w stylu Aluminy Nightmare, ale coś jak Zetsubou Billy też będzie ok... Odpowiedz Link Zgłoś
oresama_ Re: Ja tak z innej beczki... 13.06.10, 10:58 Versailles - Serenade D'espairsRay - Kamikaze ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Ja tak z innej beczki... 13.06.10, 11:16 Ale Nightmare tworzą też inne dobre piosenki. Na ten przykład mogę Ci polecić: Criminal Baby, Hate, Akane, Raison d'etre... Oprócz tego może przypadnie Ci do gustu zespół Vidoll. Odpowiedz Link Zgłoś
heartbeats Re: A proszę bardzo, nie ma sprawy ^^. 13.06.10, 22:07 ja mam tylko na komputerze skanlacje Junjou Romantica [po angielsku i chyba niekompletne] i też chcę trzeci sezon i więcej Junjou Egoist! [btw. kocham scenę w bibliotece *.*] Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: A proszę bardzo, nie ma sprawy ^^. 13.06.10, 22:34 Tą, kiedy Hiro zaczął rzucać w Nowakiego książkami? Epicka... Aż się na płacz zbierało... Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: A proszę bardzo, nie ma sprawy ^^. 15.06.10, 19:12 Jakie anime teraz oglądacie? Tak odświeżając... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
heartbeats Re: A proszę bardzo, nie ma sprawy ^^. 15.06.10, 20:31 Winter Sonata, jestem aktualnie na 21 odcinku, 5 zostało do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: A proszę bardzo, nie ma sprawy ^^. 15.06.10, 21:25 Kuroshitsuji - 3 odcinek. Taa, od tygodnia to męczę... coś ciężko mi idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ledom dawać jakie anime polecacie??tylko te mniej znane 16.06.10, 13:36 ja z tych mniej znanych polecam K-On! szczerze muwiąc trochę przesłodzone, ale spoko ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: dawać jakie anime polecacie??tylko te mniej z 16.06.10, 16:19 Jestem szczerze zaciekawiona przesłaniem anime pt. "Sayonara Zetsubou Sensei" - jest to anime pełne takiego... wisielczego humoru. Wątpię, żeby doszukiwanie się w nim moralizatorstwa czy głębokich dyrdymałów miało sens. To jest parodia wszystkiego, co próbują poruszyć wszystkie " inteligentne" serie. Nie każdemu się podoba, bo seria jest specyficzna, kreska okropna. Ale mnie się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Zgadzam się, 16.06.10, 18:25 Sayonara Zetsubou Sensei to parodia wszystkiego. Mało sensu, szybkie napisy, ale i tak to lubię. Skończyłam pierwszą serię i stwierdziłam że muszę mieć chwilę odpoczynku bo mózg mi pęknie. A jaaa ? Ciągnę One Piece (mange) i stwierdzam, że bardzo to lubię. Sama nie wiem co ludzi tak do tej serii ciagnie, ale jakoś nie zanosi się żebym się w najbliższym czasie od tego oderwała. i... Nurarihyon No Mago, manga z Shonen Jumpa. Podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Zgadzam się, 16.06.10, 21:06 SJ ma dwie wady: kilka razy w roku ma przerwy (to strasznie irytujące, np. w tym tygodniu jest przerwa od OP, za tydzień będzie od Naruto... fffuuuuuuu, akurat przed 500 rozdziałem! A spoilery wskazują, że będzie coś mega..! (Huhu, jak ja dawno Saska nie widziałam.. pokażże nam Sasiu swego MS'ika-chan!)) No i przerażająco mała ilość stron. Ludzie! Średnio 17! Ledwo zacznie się coś dziać, a już się kończy... Ale, taki Shonen Gangan to co innego, ostatni (*chlip chlip*) rozdział FMA miał jakieś 113 stron! (Dobra, nie napisze nic więcej na temat FMA bo się popłaczę...) Odpowiedz Link Zgłoś
oresama_ Re: dawać jakie anime polecacie??tylko te mniej z 16.06.10, 20:40 K-ON! jest przecież cholernie znane o____O wolę nieznane do bólu Nabari no Ou. bardzo wzruszające i takie... inne. tak czy siak, polecam każdemu, który lubi wieczorami pochlipać sobie w podusię. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: dawać jakie anime polecacie??tylko te mniej z 16.06.10, 20:59 Tak! Prawie się popłakałam przy ostatnim odcinku Nabari. A co ddo K-ON'a... przeszłam jakoś pierwszą serię, ale co mnie, do cholery obchodzi "gitek" Yui, niśmiałość Mio, czy inne problemy?! Mam już tego serdecznie dość. To nie anime na ten rok - rok "przeklęty" (nie zgłębiajmy się w to) Dla mnie ta seria jest zbyt optymistyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: dawać jakie anime polecacie??tylko te mniej z 16.06.10, 21:46 Ty no nie wiem... Może Wolf's Rain? Jakoś mało się chyba o tym mówi... Odpowiedz Link Zgłoś
akki Re: dawać jakie anime polecacie??tylko te mniej z 17.06.10, 00:12 Polecę pewnie bardzo dobrze znane anime... Bleach. Kocham je, bez niego umrę. Bleach is my life xD Yeach. A tak na marginesie, watashi wa Akki vel Neko, hajimemashite ^^ Jestem tu nowa i, trzeba się przyznać, nie bardzo ogarniam tego forum O.O Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: dawać jakie anime polecacie??tylko te mniej z 17.06.10, 13:11 A co do Wolf's Rain... Po pierwszym odcinku jestem i muszę stwierdzić: boski klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: dawać jakie anime polecacie??tylko te mniej z 17.06.10, 13:13 Prawda? Dziwne, że tak mało się o tym mówi, bo jak na mój gust to całkiem dobre anime. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: dawać jakie anime polecacie??tylko te mniej z 17.06.10, 16:12 Lubie, kiedy takie perełki pozostają nieznane. Oglądnęłam już 3 odcinki, i to nie jest całkiem dobre, tylko bardzo dobre. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: dawać jakie anime polecacie??tylko te mniej z 17.06.10, 21:26 Nie bój się, jestem, tu od dwóch lat i dalej mało się rozeznaję. Co do Bleacha - swoja zdanie mam. mangę czytam, ale mam ochotę to walnąć w cholerę... Kubo przeciąga; kiedy już myślałeś że to już ta "Ostatnia" walka... eh... Szczerze, to ja też mało słyszałam o Wolf's rain. No, ale Miyano...! Więc, może kiedyś. ; ) Ej, ludy! Co lepsze? Manga D.Gray-man czy (manga) Bakuman? (tworzą ci od DN) Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: dawać jakie anime polecacie??tylko te mniej z 17.06.10, 21:31 Nie wiem, nie czytałam, zapracowana jestem^^. Ale czytałam wypowiedzi różnych fanów i większość jara się właśnie Gray-manem. O Ci sami autorzy? Trzecie anime do obejrzenia na koncie... Odpowiedz Link Zgłoś
akki Re: dawać jakie anime polecacie??tylko te mniej z 17.06.10, 22:03 Taaa, teraz będzie ta "Ostateczna Getsuga".. Z jednej strony fajnie, ale niszczy mi to fabułę mojego fanficka ^.^""" A mają być jeszcze dwie serie Bleach xD Odpowiedz Link Zgłoś
oresama_ Re: Pytanie! 18.06.10, 15:01 Ktoś się orientuje, gdzie będzie można obejrzeć Hetalia movie? Albo czy będzie można kupić na dvd u nas w Polsce? Czekam na ten film już od jakiegoś czasu i się wkurzam, bo w Japonii była premiera 5 czerwca <.< Głupie Japońce, nie chcą się z nami podzielić! Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Pytanie! 18.06.10, 19:10 Premiera była bieżącego roku? Nie wiem, ale z kinówkami Shippuudena zawsze było tak: wychodzi u Japończyków w kinach w lecie, ale można go w necie oglądnąć dopiero jakoś w kwietniu, jak wyjdzie na DVD.... ale nie wiem jak jest z Hetalią. Odpowiedz Link Zgłoś
heartbeats Re: Pytanie! 23.06.10, 17:34 ukazał się trailer Kimi ni todoke - i muszę powiedzieć, że jak na razie to mi się podoba. zwłaszcza Haruma [idealnie pasuje do roli Shoty], a Mikako Tabe? przeurocza, ale no wciąż mam zastrzeżenia co do niej. a tutaj można sobie zobaczyć trailera : klik! Odpowiedz Link Zgłoś
screm Pytanie o Hetalię! 02.07.10, 15:40 O mangę. 1 tom można kupić tylko w internecie, czy...? Otaku pisze, że z początkiem lipca Hetalię tom 2 wyślą do Empików. No dobra, ale co z 1? Chciałabym się dowiedzieć w jakich sklepach sprzedają... Patrzyłam prawie wszędzie, i nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Pytanie o Hetalię! 04.07.10, 21:44 Jezusie, jaka ja jestem ślepa! Przecież nawet parę miesięcy temu miałam 1 tom w rękach.... w empiku. Awww, baka. Odpowiedz Link Zgłoś
kuroi_ Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 04.08.10, 13:06 ajj... jaki fajny temat wykopałam! no to mam pytanie do osób, które oglądały Kuroshitsuji II - co sądzicie o Aloisie i jego wkurzającym lokaju? ;q mam nadzieję, że ktoś odpisze... Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 09.08.10, 18:23 Ach! Alois, jesteś genialny! I to jego kimi ga hoshi (chcę ciebie), hyhy. Ale jakoś dla mnie nie ma to żadnego yaoistycznego podtekstu, tylko chce się dowiedzieć o co mu chodzi.... dobra! już nie spoileruję. A ten Claude wygląda jak połączenie Sebastiana z Wiliamem T. Sperasem. Nie lubię go. I jeszcze te jajca w 6 odcinku, już naprawde nie wiem o co w tym sezonie chodzi... ale będę nadal oglądać : P jeee, jeee! ouran vol 5 wyjdzie 12 sierpnia : > i będzie zawierać mój ulubiony emm.. arc? no, w każdym razie, będą wakacje w tym pensjonacie gdzie pracuje haruhi. Już mam tomik w pre orderzeeee, heh. Ludzie! ostatnio wielka ochota mnie naszła na czytanie one piece (zaczęłam jakieś pół roku temu, i tak czasami chciało mi się czytać, czasami nie...) i już prawię dochodzę do bieżących chapterów (zostało mi jeszcze tylko 9! : <<< ) i stwierdzam: ludzie mają racje, to jedna z najlepszych mang świata. i w żadnycm wypadku nie przesadzam. sama na początku byłam źle do tego nastawiona, przerażała mnie ilość (prawie 600 rozdziałów (chociaż kocham tasiemce i shoneny)) i początkowe tomy i kreska w nich nie za bardzo mi podeszły, ale jak już sie wkręcisz, to nie możesz przestać powtarzając wciąż pod nosem: wspaniałe. Tak przynajmniej było w moim przypadku. Pan Eiichiro Oda jest geniuszem. Stworzyć takie coś? Fani Bleacha i Naruto - macie dość friend no jutsu i Aizenów-motylków?! NIGDY nie sądziłam że to powiem, ale One Piece jest ze dziesięć razy od nich lepsze, i cały czas trzyma poziom. 600 rozdziałów i to zapewne dopiero połowa historii (o kurde, kurde, kurde, już się gotuję na myśl o Nowym Świecie xDDDD) i dobrze, niech trwa trwa i trwa. Bo nie chcę końca. Na początku nie mogłam się przyzwyczaić do kreski. Była dla mnie po prostu brzydka. W porównaniu z innymi mangami. Tła nie odróżniające się od pierwszego planu, bardzo dużo szczegółów - to było dla mnie zmorą. Ale wkręciłam się i nie wyobrażam sobie innej kreski. Wszystko jest takie... dynamiczne. No dobra, już nie będę więcej gadać: po prostu sami wejdźcie w ten cudowny, morski świat z genialnymi bohaterami, bajeranckim humorem, dziwnymi randomowymi osobami ( xD ) i świetnie skonstruowanym uniwersum (mogłabym wymieniać dalej, ale nie mam jakoś weny żeby wymyślać odpowiednie epitety czy coś) Odpowiedz Link Zgłoś
fanka96 Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 09.08.10, 18:34 a kto oglądał Higurashi no naku koro ni?? ...zajebiste, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 09.08.10, 18:46 W higurashi sskończyłam na chyba 18 odcinku. Muszę w końcu to oglądnąć do końca bo zapomnę co tam się działo w ogóle. Teraz mam taki plan: jeszcze 9 rozdziałów one piece : (( -> skończyć mangę pandora hearts -> prawdopodobnie na odstrzał pójdzie haruhi suzumiya. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Fani Anime i Mangi - pogadajmy ;qq 10.08.10, 19:51 Jpf organizuje jakąś ankietę na temat mang (coś jak 'którym tytułem jesteś zainteresowany') i do wyboru są: 20th Century boys, Monster, D.Gray-man, Claymore i Soul Eater. W pierwszym odruchu zagłosowałam na DGM ale teraz strasznie tego żałuję (choć bardzo lubię tę mangę) ponieważ: im krótsza manga, tym wcześniej skończą ją wydawać, a za tym idzie nowy tytuł. Ghhh, mogłam wybrać 20CB! Tak bardzo chciałam to przeczytać! Ghhh! Baka!! Na fejsbuku, of kors. apps.facebook.com/opinionpolls/index.php?pid=1281442385 Odpowiedz Link Zgłoś