Dodaj do ulubionych

Rozwód rodziców. Proszę o Pomoc.;( !

06.04.10, 17:40
Mam straszny problem.!
Wczoraj mój tata popił i obrażał dziadków i wujka. Dziś z rana gdy wytrzeźwiał była kłutnia w
domu.Mamy z Tatą. Mama mu powiedziała, że chce rozwodu i mieszkanie. (My mieszkamy na
wsi i mamy dom. już od półtorej roku)
Czy wasi rodzice się rozwiedli? Jeśli tak, to jak to wspominacie. Oco była kłutnia? Ile już mija
od ich rozstania? Z kim jesteście? Proszę to dla mnie warzne.
Obserwuj wątek
    • slodkiporanek Re: Rozwód rodziców. Proszę o Pomoc.;( ! 06.04.10, 17:44
      Nie umiem ci pomóc, bo moi odzice sa razem i nic nie wskazuje na to by ten stan rzeczy
      sie zmienił.
    • kotek.bieberka Re: Rozwód rodziców. Proszę o Pomoc.;( ! 06.04.10, 17:48
      moi rodzice też są razem ale już raz była taka kłótnia, bardzo się martwiłam ale
      już są razemkiss
      • renesmee20 Re: Rozwód rodziców. Proszę o Pomoc.;( ! 06.04.10, 17:50
        A moi się rozwiedli 8 lat temu więc nie wiele pamiętam. Mieszkam z mamą i jest OK. Z tatą
        często się spotykam.
        • variablee Re: Rozwód rodziców. Proszę o Pomoc.;( ! 06.04.10, 17:56
          Skoro Twój tata pije i robi awantury itp. to lepiej dla ciebie i Twojej mamy, żeby się rozwiedli.
          Sąd napewno pozbawi praw rodzicielskich Twojego taty i raczej mieszkanie zostawi Wam.

Mojej koleżanki rodzice też się rozwiedli. Ta sama przyczyna co u Ciebie. Naprawdę, teraz im lepiej we trójkę (bo ma jeszcze brata) niż było z tatą.

• probably_95 Re: Rozwód rodziców. Proszę o Pomoc.;( ! 06.04.10, 18:00
            pisząc to co napisałam wcześniej nie powiedziałam Ci że moi rodzice za często się nie kłucą. Jeżeli twój tata jest alkoholikiem i robi awantury bardzo często to lepiej dla Ciebie mamy i wszystkich żeby się rozstali. Sąd bez problemu da twojej mamie rozwód. Zależy właśnie od tego czy twój tata robi to często czy tylko raz mu się tak zdażyło.
      • demusz Rozwód rodziców. Proszę o Pomoc.;( ! 06.04.10, 17:51
        super, że waszym rodzicom się układa, ale dziewczyna potrzebuje jakiegoś wsparcia,
        porad, a nie słit wyznań, jak to u was jest ekstra. >.<
        • elen Re: Rozwód rodziców. Proszę o Pomoc.;( ! 06.04.10, 17:56
          bravo dla demusza
          moi rodzice rozwiedli się ooo, łohooł dawno. jak miałam z rok. ojciec po prostu
          się spakował i wyszedł. jestem z mamą, a z ojcem rozmawiam tylko telefonicznie.
          co ci radzić? no nie za wiele, bo to sprawa bezpośrednio między rodzicami.
          możesz z nimi porozmawiać, najlepiej z każdym z osobna, jeżeli bdz ok u każdego,
          porozmawiaj z nimi wspólnie. powiedz im jak ci przykro i jak wielką krzywdę ci
          zrobią rozwodząc się. pokaż im swoje emocje.
      • ayuu_iero Re: Rozwód rodziców. Proszę o Pomoc.;( ! 06.04.10, 17:54
        u mnie parę lat temu też było że rozwód i w ogóle po sądach łazili, ale w końcu
        się pogodzili smile przez ten czas przeprowadziłam się do baci, bo nie mogłam tego
        wytrzymać- codzienne nocne kłótnie... najważniejsze to przeczekać najgorsze sad
        to trudne... strasznie...
    • idiotka_ Re: Rozwód rodziców. Proszę o Pomoc! 06.04.10, 17:55
      może się pogodzą. moi rodzice się rozwiedli. ale mieli większe powody. nie
      kłócili się. bardziej się moja mama z dziadkami kłóciła niż z tatą. mija już
      jakieś cztery lata albo nawet więcej. oczywiście że jestem z mamą. raczej nie
      wytrzymałabym całego życia z tatą skoro nie mogę z nim wytrzymać nawet miesiąca.
    • roksanaroxana Patrz Tu ---> 06.04.10, 17:56
      U Mnie Separacja.R odzice Nie Wiedzą,Że Ja Wiembig_grin
      A Chodzi o tO,żE Mój Dad Od Kilku Lat Zdradzał Moją Mumi Z Młodszą Ździrą dsmile

Mi To Lotto,Nie Tęsknie Za Ojcem,Widze Go Raz Na Ok.4 Miesiące,Nienawidze JAk
      Przyjezdza
    • probably_95 Re: Rozwód rodziców. Proszę o Pomoc.;( ! 06.04.10, 17:56
      Niestety nie mogę odpowiedzieć na twoje pytania. Moge Ci tylko powiedziec że jak u mnie w domu są kłutnie to moja mama rzuca w tate sokami itp. Wiele razy mówiła że weźmie z nim rozwód bo Magda i Ania są już duże. Ania to moja siostra. Ale skończyło się tylko na mówieniu. Zawyczaj te awantury były gdy moi rodzice byli po jakiejś domówce czy imprezie i byli z deczka pijani. Mam nadzieję że w twojej sytuacji też skończy się tylko na mówieniu.

Całuski, Trzymaj się mocno;**

probably_95
    • lola013 Przeczytaj. 06.04.10, 17:57
      Nie martw sie.. Myślisz że ile to razy ja słyszłam takie rzeczy.. I do tej pory rozwodu nie
      ma.. Pamiętam jak to przeżywałam.. A teraz to olewamm.. Złotko w rodzinie zawsze są
      kłótnie.. Zobaczysz będzie dobrze.. A jeśli nie, to nie przejmuj sie za bardzo.. Nie powinnaś
      się tym mocno przejmować, wiem że to trudne ale musisz pamiętać, że oboje Cię mocno
      kochają.. A jeśli Ty ich też kochasz, musisz uszanować ich decyzje, nie ważne czy będzie
      słuszna czy nie.. Uwież mi, jak się będziesz tak przejmowała kiedyś odbije się to na twojej
      psychice.. A tego nikt nie chce..Rodzice chcą dla Ciebie dobrze , ale nie zapominaj że oni
      też mają potrzeby i nie będą żyć ze sobą skoro ich już nic nie łączy, tylko dla ciebie bo to
      nie jest takie łatwe.. Powinnaś to zrozumieć.. Nie będzie łatwo, ale musisz dać radę, bądź
      twarda.!! ;* Trzymam kciuki ale uważam że będzie wszystko dobrze.. smile Trzymaj sie ;*
      Mam nadzieję że pomogłam. smile
    • blondzia Re: Rozwód rodziców. Proszę o Pomoc.;( ! 06.04.10, 17:58
      Moi rodzice czasami się kłócą zwłaszcza w święta surprised

Ale są razem na szczęście i oby tak było już na zawsze ! serce
    • andxz Re: Rozwód rodziców. Proszę o Pomoc.;( ! 06.04.10, 17:58
      noto tak;
      moi się rozwiedli
      mieszkam z mamą
      a minął już rok.
      • kama95w Re: Rozwód rodziców. Proszę o Pomoc.;( ! 06.04.10, 18:04
        Moi rodzice rozwiedli się gdy miałam roczek czyli 14 lat temu więc nie pamiętam jak to było na początku ale teraz często brakuję mi taty choć nie mieszka daleko to jak u niego jestem nie umiemy się dogadać, nie mamy o czym rozmawiać.Mam nadzieję że jednak Twoim rodzicom się ułoży
    • maajkii_jackson Re: Rozwód rodziców. Proszę o Pomoc.;( ! 06.04.10, 18:04
      moi rodzice rozwiedli sie jak miałam 7 lat wiec dokladnie nie pamietam jak to było ale teraz
      jest oki bo przyajmniej sie nie kłucą i ułozyli sobie życie. przyzwyczilam sie do tego jak jest.
      mama ma nowego męża a tata żone, cóż radzę sobie. życzę powodzenia.!!
      • crezyyy Dziękuje wam. ;** 06.04.10, 18:12
        Naprawdę serdeczne dzięki. ;* x33 ;]]
    • sratytaty święta 06.04.10, 18:21
      święta.
      moi rodzice też się pokłócili, bo tata trochę se popił....
      nie wiem co Ci poradzić, ale współczuję. jak rodzice się kłócą ze sobą nawzajem to jest mi bardziej smutno niż jak JA się z nimi kłócę..
      • niesmaczna Naucz się pisać. 06.04.10, 18:40
        Podziwiam twojego ojca za pobicie twego wujka xddd
        Moi rodzice się nie rozwiedli i chyba się nie rozwiodą,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka