Dodaj do ulubionych

Piłka nożna

06.04.10, 21:49
Możecie, dziewczyny, usunąć, ale wydaję mi się, że nie było takiego tematu

Wykorzystując przerwę w meczy Barcelona - Arsenal, chciałabym was zapytać jakieś drużynie polskiej/zagranicznej kibicujecie, jaka jest wasz ulubiona reprezentacja ( poza S-kadrą c; ) i jakich piłkarzy podziwiacie za styl gry.
Ja osobiście uwielbiam precyzje i kunszt prowadzenia piłki przez zawodników z Katalonii i po trochu żałuję, że trafił się nam, taki a nie inny zespół w ćwierćfinałach, bo również Kanonierzy potrafią pięknie kopać piłkę i szkoda, że nie zobaczymy obu tych zespołów w półfinale. Będąc patriotką muszę stwierdzić, że mam dużo sympatii do Lecha Poznań, to był mój pierwszy ulubiony klub piłkarski (mam cichą nadzieję, że podczas losowania grup do LM oba moje ulubione zespoły trafią na siebie. Kit z tym, że Barca rozniesie w pył Lecha). Poza tym, mam słabość do Olympique Lyon, AC Milan i Chelsea. jeżeli chodzi o zawodników, nie mogę się nadziwić Lionelem Messim, jak taki młody chłopak, może tak pięknie grać w piłkę?! Kibicuję również karierze Bojana, bo ma młody talent. Do moich ulubieńców można również zaliczyć Ronaldinho, Rooneya i Eto'o.

Mam nadzieję, że fanki Cristiano Ronaldo nie będą tłumnie oblegały tego tematu
Obserwuj wątek
    • sunsmile_ Re: Piłka nożna 06.04.10, 21:59
      Lech ! ;****
    • reigai Re: Piłka nożna 07.04.10, 19:15
      do góry.
      • martuusia Re: Piłka nożna 07.04.10, 19:21
        LECHIA GDANŚK ;*

REAL MADRYT ;*
    • inna__ Re: Piłka nożna 07.04.10, 19:23
      a ja lubię real madryt, z tego powodu, że gra tam cristiano ronaldo, a jego wprost uwielbiam.
      <3 no ale mi to nie za bardzo można wyrażać swoją opinię, ponieważ autorka ma nadzieje,
      że nie będzie tu tylko fanek ronaldo. niech tak zostanie -.-'
      • reigai @inna__ 07.04.10, 19:35
        chodziło mi o osoby, które nie są w stanie przytoczyć sensownych argumentów, bo znam wiele osób, które podziwiają go za grę, a ja bardzo szanuję ich opinię.

chociaż psychofanek też nie brak
        • inna__ Re: @inna__ 07.04.10, 19:47
          psychofanką jego nie jestem, tak samo jak nikogo innego. podziwiam go za grę, uwielbiam
          patrzeć no to jak świetnie radzi sobie na boisku, co potrafi zrobić z przeciwnikami, jak pięknie
          wchodzą mu piłki do bramki itp. więc to nie jest tylko tak, że jestem w nim zapatrzona, że
          ojajebie. chociaż brzydki to on nie jest.
    • katsuumi_17 Re: Piłka nożna 07.04.10, 19:26
      Mam za zadania usuwać powtarzające się wątki, ale tutaj zrobię wyjątek- bo kocham piłkę i
      chętnie się wypowiem.

Od jakichś 7 lat kibicuję Milanowi, mam ogromną słabość do nich. Kiedy Kaka' (mój
      ulubiony piłkarz!) odszedł do Realu, poryczałam się, bo dla mnie Kaka bez Milanu to nie
      Kaka, a Milan bez Kaki to nie Milan. Pamiętam- przeczytałam o tym pierwszy raz w gazecie
      Metro, kiedy jechałam tramwajem. Życzę mu, żeby odmieniło mu się i wrócił do swojej
      ukochanej drużyny, którą jest Milan. Kasa zrobiła swoje, ale myślę, że za jakiś czas będzie
      strzelał dla Milanu.

Polskich drużyn nie lubię. Wolę zagraniczne rozgrywki.

Uważam, że Messi jest wielki, nie tylko za sprawą wczorajszego meczu, wiedziałam już o
      tym kilka lat temu. wink
      • reigai Re: Piłka nożna 07.04.10, 19:39
        Również mam nadzieję, że Kaka wróci do Milanu i z Ronaldinho stworzą świetny tandem, bo Real to zdecydowanie nie miejsce dla niego, zresztą już można się zorientować, że pod koniec sezonu będą u Galacticos zmiany. Według mnie sprzedadzą z powrotem do ligi francuskiej Benzemę, bo zupełnie mu nie idzie w La Liga.

Jeszcze za czasu szczytowej formy Ronaldinho, kiedy to Messi grał z numerem dziewiętnaście, wiedziałam, że Leo to jedyny chłopak, który może mu dorównać. Jak widać na załączonym obrazku, zrobił to, a nawet go przewyższył (;
    • dark_candy_ Piłka nożna 07.04.10, 19:29
      Cóż, moim ulubionym klubem (zagranicznym) jest Liverpool FC jak i Barcelona. Oczywiście
      tym ostatnim zaraził mnie mój brat, trąbiąc jaki to Messi jest wspaniały ( a bo tak jest
      *_* ). Piłką interesuję się od niedawna, ale mam już sporo ulubieńców, których podziwiam
      za grę. Szczególnie tą dwóję na początku.
      Torres, Messi, Drogba, Gerrard, Kaka, Fabregas, Alonso.
      Co do Polski, hm.. Powiem wprost, nie przepadam za polskimi piłkarzami i za ich grą. Nie,
      żebym coś do nich miała, no ale.
      • xxxdzikusxxx Re: Piłka nożna 07.04.10, 19:49
        Moim ulubionym klubem jest Manchester United !
        Zawsze lubiłam piłkę nożna może dlatego że mam 2 braci
        i jakoś mnie zarazili ;D Jakoś nie lubię polskiej piłki dlatego że tylko się
        kopią a piłkę czy mają byle nie blisko bramki i tyle im zależy.
        Wole angielską piłkę jest co pooglądać oni walczą do ostatniej sekundy ; d
        Najlepszy zawodnik to dla mnie Wayne Rooney 1 ;*
    • sunsmile_ Re: Piłka nożna 08.04.10, 21:03
      moja kuzynka by Ci napisała wypracowanie jaki to pan 'żelik' jest cuuudny ;dd
    • marszalinka Re: Piłka nożna 09.04.10, 22:44
      No wiec kocham Lecha Poznań (jestem jedyna w okolicy ktora kocha Lecha gdyz jestem z
      zupelnie innego rejonu niz Poznan) a moim ulubionym zawodnikiem z tego klubu jest
      Robert Lewandowski. Oprucz meczów z udziałem Lecha kocham lige mistrzów, ogladac
      lubie wszystkie mecze, ale w szczególnosci z udziałem Realu Madryt wink
      Z pilkarzy cenie Kake lubie jego gre i jego osobowosc. no i kiku mlodych ale juz nie chce mi
      sie wymieniac ;p
    • lauren__ Re: Piłka nożna 11.04.10, 11:53
      Real Madryt (nie z powodu Haribo - CR9 xd- tylko za całokształt.Lecz wczorajszy mecz
      spiepszyli)
      Liverpool - Fernando Torres (mój ulubiony piłkarz)jest wprost świetny.
      Arsenal- nie z powodu Fabregasa. Właściwie to nie wiem za co. Mój brat ten klub kocha,
      mój tata też... Dziedziczne wink
    • owad Re: Piłka nożna 11.04.10, 12:32
      żadne.nie interesuję się piłką nożną i uważam,że nasza polska drużyna za grosz
      nie umie grać.
    • idiotka_ Re: Piłka nożna 11.04.10, 12:44
      nie jestem zwolenniczką piłki nożnej. nawet nie znam zasady tej gry. nie lubię
      oglądać meczów lecz czasami jestem zmuszona, bo moi kuzyni uwielbiają piłkę
      nożną. wstyd się przyznać ale ja nawet nie umiem porządnie piłki kopnąć.
    • marszalinka Re: Piłka nożna 11.04.10, 17:34
      A no i oczywiscie Liverpool smile
      • kasia1512 Re: Piłka nożna 27.04.10, 09:05
        Powiem ci że tak lubię grać ale oglądam od czasu do czasu .
        Nie raz kibicuje nie powiem ale ulubionej drużyny nie mam ...
        Ale jak mam wybrać to wole drużynę ze swojego miasta czyli Pogoń big_grin
        • teqiulla Re: Piłka nożna 02.05.10, 13:03
          LECH POZNAŃ oczywiście ;-*
          i Legia Warszawa też może być.
          Zagraniczne to chyba Chelsea i FC Barcelona.
          nie chce mi się pisać wszystkiego, więc napisałam tylko moje ulubione kluby ;>
          • teqiulla Re: Piłka nożna 02.05.10, 13:03
            + LIVERPOOL!
    • cukiereczek. Re: Piłka nożna 02.05.10, 13:11
      jako iż mieszkam w nowym sączu , kibicuję oczywiśćie SANDECJI ! ; ))
    • roxanne Moje zdanie niekoniecznie na temat CR9 02.05.10, 13:11
      Na piłce i na CR9 znam się tyle co na budowie samolotu więc się nie wypowiadam, ale wyrażę
      zdanie w innej kwestii. Myślę, że to piękne kiedy dziewczyny interesują się "męskimi
      sportami"^^. Nie znam się na piłce ale za to w Formule 1 kibicuję naszemu wspaniałemu
      KUBICY i uważam, ze pomimo tego że jeździ czym jeździ to jeździ świetnie!

I niech ktoś jeszcze raz powie że F1, Piłka nożna i inne to męskie sporty to nogi z du.py
      powyrywam!!!!
    • rax0r Re: Piłka nożna 02.05.10, 19:55
      Real Madryt.
      Od zawsze jestem fanem Realu, jednak ostatnio po tym co robi Perez zastanawiałem
      się nad zmianą barw.Wydawanie pieniędzy na "GWIAZDY" napastników gdy mieliśmy
      takich zawodników jak:Robinho,Raul,Savilla,Nistelrooy to głupota.W klubie
      brakuję geniusze w pomocy, a o obronie nie wspominam, jest dwóch dobrych
      obrońców młodziutki Ramos , doświadczony Pepe no ale co dadzą 2-aj obrońcy gdy
      potrzeba ich co najmniej 4?Pomoc też jest lecz nie najlepsza.V der Vaart,
      Kaka(jedyny dobry zakup od paru lat,no jeszcze Ramos i to wszystko) ale też nie
      jest to dobry aspekt gry Realu. Oni chcą brać się za Barcelonę gdy Perez liczy
      tylko i wyłącznie na popisy indywidualne gwiazd.2 miejsce w lidze zawdzięczamy
      tylko słabości rywali.6 napastników , a Perez kupuję Rooneya(brawo, może niech
      cały klub to napastnicy i jeden bramkarz).

Podziwiam styl gry Ikera,Raula,Marcelo i Ramosa.
      W piłce nożnej największą uwagę stawiam na zaciętość (Raul), geniusz(Iker),
      zaskakującą decyzję(Marcelo) i młody talent(Ramos)
      • reigai Re: Piłka nożna 04.05.10, 01:03
        ach, Sergio. Jeszcze jako piłkarzy z talentem w Realu wymieniłabym Xabiego
        Alonso. Chłopak nie może się odnaleźć w Królewskich, ale zawsze go bardzo
        lubiłam za czasów The Reds.

Ja kibicuję Barcelonie głównie z tego powodu, że nie jest Realem Madryt. Chodzi
        mi o to, że stawia na młodość, czasami podejmuje decyzje w ciemno, ale pokłada
        nadzieję w tych kilkunastoletnich szczeniakach
    • dirty Re: Piłka nożna 02.05.10, 20:00
      Kocham Chelsea !!! Boże Drogba jest fenomenalny. Chelsea 4ever < 3
      Ale też podziwiam Barcelone wink
    • tomfelton Re: Piłka nożna 05.09.10, 22:30
      Od pamiętnego finału Euro 2008 kibicuje Hiszpanom (nie opuściłam żadnego meczu,
      pokazywanego w internecie bądź TV), podziwiam ich za niezwykłą precyzję i
      sposób podawania piłki ! ( I te wyrzeźbione ciała, MNIAM serce)To młody
      piekielnie utalentowany zespół!
      Kadra narodowa?! Sporadycznie oglądam ich mecze, bo są baaardzo mało ciekawe.
      Nie kibicuje im i nie mam ulubionego Polskiego klubu, nie ma na co patrzeć uncertain
      Klub z wspaniałą historią i cudownymi zawodnikami!
      Ach ten Ramos i jego obrony, szybkość i zawziętość ( i boskie włosy wink )
      Casillas i bramka do kturej prawie nic nie wpada big_grin! I technika Xabiego
      Alonsoserce
      No ale jeszcze Barcelona ze swoim specyficznym (jakże dobrym) stylem gry! Villa
      i jego goole! Bujna czupryna Puyola, no i jest jeszcze Iniesta!
      Wszyscy są wspaniali i utalentowane! Wkładają w swoją grę mnóstwo siły i serca
      co widać na meczach!

• tomfelton Re: Piłka nożna 05.09.10, 22:32
        Real Madryt to klub ze wspaniałą historią i cudownymi zawodnikami!*
    • ichliebetom Re: Piłka nożna 11.09.10, 12:05
      Chelsea kocham najbardziejsmile lubię też Real Madryt i Bayern Monachiumsmile nie przepadam za Barceloną. Najbardziej lubię Franka Lamparda smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka