Dodaj do ulubionych

Po depilacji miejsca intymnego...problem , help!

02.05.10, 16:19
A więc , potrzebuję waszej porady...
2 dni temu ogoliłam sobie miejsce intymne , na zero i pojawił mi się takie krostki to strasznie swędzi i piecze uncertain
Też tak miałyście ? zniknęło ? co zrobiłście ? proszę was , poradźcie mi coś
dodam , to , że szukałąm juz w internecie , ale nic takiego pomocnego nie znalazłam.
I proszę się nie naśmiewać , bo to cholerny problem uncertain
Obserwuj wątek
    • pink_rulez Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 02.05.10, 16:27
      Podrażniłaś sobie miejsce intymne.
      Depiluje się raczej okolice bikini, żeby w lato włoski nie wystawały zza kostiumu.
      Golenie na zero tak wrażliwego miejsca nie jest dobrym pomysłem.
      Co teraz - nie mam pojęcia.
      Myj się w mydle "Biały Jeleń", żeby nie rozpaprać sobie wszystkiego jeszcze bardziej
      chemią.
      Sprubój nasiadówki w www.tantumrosa.pl/
      No i ... czekaj aż znikniesmile
      • anonimm Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 02.05.10, 16:35
        Narazie smaruję taką maścią polcoltoronem , trochę pomogło , bo znikło zaczerwienione , ale większość krostek nadal została. Dzięki za radę kiss
        Czekam kociaki! proszę uncertain
      • aga96r Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 02.05.10, 21:06
        MOŻE JAKAŚ MAŚĆ? NIE WIEM .
      • safii Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 03.05.10, 17:18
        eee tam, zniknie po jakieś 5-6 dniach
    • kitty Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 02.05.10, 16:38
      golenie to nie depilacja po pierwsze, bo nie usuwasz włosa z cebulką.
      a tak w ogóle to chyba kremy są lepsze? ja maszynką bym się bała.
      • kofffam_cie Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 02.05.10, 16:44
        Zgadzam sie z Kitty.!
        yyy... Też tak miałam, ale ja niechcacy przejechalam maszynka...

Po prostu odrastaja Ci włoski... To narmalne. gdybys wydepilowala to cos takiego by sie nie zdarzylo... smile tak mi sie wydaje...

Zycze powodzenia.! xD
        • dusssia Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 02.05.10, 16:49
          nigdy nie rób tego maszynką tylko kremem,
          ja już dużo razy goliłam sie w tym miejscu kremem i nic sie nie dzieje,
    • limetka Też tak miałam .. 02.05.10, 16:50
      ... i to nie dawno... strasznie piekło i swędziało ... poczekałam aż odrosną
      włoski i już jest oki smile Nie martw się kiss przejdzie smile
    • dusssia Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 02.05.10, 16:52
      jak kupisz sobie taki krem to w większoći jest taka saszetka z kremem który ma łagodzić
      podrażnienia, może spróbuj kiss
      i nie martw sie napewno przejdzie ;*
      • anonimm Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 02.05.10, 17:16
        Dzięki wam kiss
        Pytanie do limetka , ile mniej więcej czasu Ci to przechodziło ? bo wkurza mnie to strasznie już uncertain
    • kusy505 Re: TUTAJ .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.05.10, 20:58

to jest chyba normalne. Co się dzieje jak ogolisz nogi, po miesiącu są jak u
      owada. Wyobraź sobie że w tamtym miejscu włoski też odrastają dlatego swędzi to
      chyba normalne. Dlatego ja się na dole nie gole (xD) ale nie jestem znowu nie
      wiadomo jak zarośnięta xDD POwodzenia życzę bo będzie serio swędziećdevildevil
    • the_best Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 02.05.10, 21:21
      za pierwszym razem tez tak miałam,
      później już było ok,

ale ostatnio przerzuciłam się na wosk,
      za pierwszym razem boli niemiłosiernie,
      potem już luzik, bardzo polecam !

ps. wolałabym, żeby mnie swędziało niż mieć tak jakiekolwiek włoski !
    • kingella24 Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 02.05.10, 21:25
      hmmmm myślę, że powinnaś pójść do apteki i kupić sobie jakiś płyn na takie
      podrażnienia. A na przyszłość to NIE WOLNO SOBIE GOLIĆ MIEJSCA INTYMNEGO NA
      ZERO!!!!
    • valhalla Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 02.05.10, 22:20
      następnym razem przy goleniu/depilacji użyj odżywki do włosów zamiast pianki czy
      mydła :d to serio pomaga smile
    • kitty . 02.05.10, 22:28
      Jak to nie wolno na zero?
      Oczywiście, że wolno, ale trzeba zrobić to odpowiednio.
    • katsuumi_17 Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 02.05.10, 22:31
      Po goleniu tak jest, jak trochę odrosną, przestanie swędzieć. big_grin
      • sysiek4444 Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 02.05.10, 22:36
        Chyba to normalne ja tam nie gole , nie mam potrzeby , nikomu tego nie pokazuję więc
        wiesz. x DD
    • viva Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 02.05.10, 22:34
      Musisz poczekać kilka dni, aż włoski odrosną. I nie rób tak więcej.
      • nikt. Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 03.05.10, 12:23
        taak. kingella24, ty się znasz, jedenastolatka jeszcze tam nawet włosków nie ma.
        to zależy od tego, czy golisz tam maszynką, zużytą, czy nową.
        jednak mimo tego, że będzie nowa, to radziłabym Ci golić nią jedynie nogi.
        bo one nie są aż tak wrażliwe i delikatne jak miejsca intymne.
        kiedy włoski tam Ci odrosną, następnym razem depiluj się kremem, albo jeszcze lepiej takim sprejem, np. z Veet . jak dezodorant, po prostu pryskasz, zmywasz wodą i nie ma śladu.
        sama jeszcze tego nie próbowałam , ale mam takowe plany.
    • laseczka54 Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 03.05.10, 13:09
      jeszcze sobie nie goliłam tego miejsca ale myśle że masz podraznione to jmiejsce !!! smile
    • th4ever Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 03.05.10, 15:33
      wiem,że to cholerny problem
      bo skóra w tym miejscu jest bardzo delikatna..
      a wzięłaś żel lub piankę?
      Jeśli nie to się nie dziw big_grin
    • grammarnazi Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 03.05.10, 17:52
      Pierwszy raz, albo któryś z pierwszych? Później będzie inaczej. I możesz
      "rzucić" maszynkę i zastąpić ją kremem, np.
    • marcela260 Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 03.05.10, 17:57
      Matko, też kiedyś tak miałam. Swędziało okropnie, ale po paru dniach przeszło i
      jakoś wytrzymałam. tongue_out.
    • mileyoxox Re: Po depilacji miejsca intymnego...problem , he 04.05.10, 13:51
      miałam tak samo : (
      też miałam taki problem i moja mama się ze mnie śmiała : O
      ja smarowałam kremami dla dzieci i myłam się kilka razy na dzień ;O
      strasznie swiędziało i bolało , a potem jak zaczną odrasac , omg !
      czasem nie chodziłam do szkoły !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka