03.05.10, 21:29
Hej. Mam mały problem, a właściwie to chyba duży bo chodzi tu o moją przyszłość. Od
dawna kręci mnie aktorstwo, to coś co daje mi mocnego kopa w życiu. Uwielbiam grać,
wyrażać się przez to, ukazywać wszelkie emocje. Marzy mi się szkoła aktorska i gra w filmie,
niekoniecznie w Polsce. Jednak wiem, że studia są strasznie ciężkie i nie wszyscy się dostają
do szkoły, no i nie wszyscy mają po niej pracę. Moja nauczycielka stwierdziła, że świetnie
gram ale talent to 5% sukcesu i że mimo urody i charakteru nie mam zapewionego super
etatu i w ogóle. Moja ciotka zaproponowała mi studia w Szkocji, na uniwersytecie
kształtującym przyszłych aktorów i muzyków, ale rodzicie sądzą, że nie uda mi się tam
dostać i że z marzeń nie da się żyć. Jak myślicie czy warto, czy mimo tego wszystkiego
powinnam starać się dostać do szkoły? Czy lepiej to sobie odpuścić i chodzić na same
castingi ??
Obserwuj wątek
    • viva Re: Aktorstwo 03.05.10, 21:34
      Ty wiesz że mam podobny problem. I czasami się tego boje, bo szansa, że mi się uda jest
      1 na 1000000. Ale mimo to bardzo bym chciała spróbować, bo już dość długo gram.
      • musicxstar Re: Aktorstwo 03.05.10, 21:40
        Noom ;// ja już nawet zaczęłam myśleć o modelingu bo to tez jakiś sposób wybicia się, ale
        tak serio to chciałabym zagrać w filmie.
    • dakota_ Re: Aktorstwo 03.05.10, 21:36
      ja marzę o byciu aktorką i
      w przyszłości idę do szkoły aktorskiej w warszawie ale nie wiem
      czy wybiorę aktorstwo czy reżyserię , bo to też mnie kręci .
      ostatnio była mowa o szkole aktorskiej za granicą ale mam jeszcze
      dużo czasu na to żeby się tym martwić .
    • deee_rf Re: Aktorstwo 03.05.10, 21:36
      myslę, że powinnaś podążać za marzeniami .
      nie pozwól rodzicom niszczyć swoich ambicji . ; d
      powodzenia ; *
    • miley_cyrus2202 Re: Aktorstwo 03.05.10, 21:38
      Dokładnie Cię rozumiem, sama pragnę być aktorką. Moim marzeniem są studia aktorskie
      za granicą oraz nauka i doskonalenie języka angielskiego. A na jakie castingi dokładniej
      chodziłaś?
      • dusssia Re: Aktorstwo 03.05.10, 21:41
        ja mam dokładnie takie same mareznia jak ty,
        i ja wiem ze mi sie uda,
        mimo ze prawie nikt we mnie nie wierzy
        ale mam swoje marzenia i zrobie wszytsko zeby je spełnic
        nigdy sie nie poddawaj, pamiętaj ;*
        pozdrawiam ;x
    • diana_rose Re: Aktorstwo 03.05.10, 21:41
      idź za głosem serca.
      • musicxstar Re: Aktorstwo 03.05.10, 21:47
        Byłam na dwóch castingach. Jeden to do reklamy w roku 2008 niestety nie wygrałam, bo
        byłam słabo przygotowana gdyż nie wiedziałam, że w takiej formie ma to się wszystko
        odbywać, a na drugim w 2009 również do reklamy, pani prowadzącej casting uznała że
        jestem za młoda, ale powiedziała, że jestem bardzo ładna i wysoka dlatego powinnam iść
        na modeling a o aktorstwie pomyśleć za granicą.
        • aszken Jejć, zazdroszczę ! 03.05.10, 22:00
          Zazdroszczę Ci takiej propozycji ! Występuję z kółka teatralnego, wyjeżdżam za moje miasto z konkursu recytatorskiego, stram się pokazać ludzią. A tata i tak we mnie nie wierzy... Chciałabym pójść na jakiś casting, ale kompletnie nie wiem gdzie, co i jak..
          Z a z d r o s z c z ę !

Występowanie przed ludźmi, kontakt z nimi, daje kopa. Takiego mocnego,który nakręca. I daje siłę do dalszej pracy. Kiedyś występowałam z skręconą kostką , opłacało się. Te brawa, ich się nie zapomnia..
          [b]

Moim zdaniem ; J E D Ź . [/b]

To może być taka jedyna szansa..!
    • katsuumi_17 Re: Aktorstwo 03.05.10, 22:02
      Aktor bez szkoły to nie aktor.
    • ciachox3 Re: Aktorstwo 03.05.10, 22:15
      Mam dokładnie to samo wink
      Aktorstwo to coś co chce robić w życiu.
      Ja myślałam na początku nad liceum aktorskim w Krakowie ale nie wiem czy mnie
      puszczą
      Jeśli chcesz pogadac o aktorstwie i podzielić sie informacjami na temat różnych
      szkół napisz na priv wink
    • gosika11x mam tak samo 04.05.10, 14:40
      Ja mam podobne .Dobrze sie ucze wiec na studiach sobie poradzę.Oto moje plany
      wyjezdżam do Anglii na studia,gdy skończe studia wyjeżdżam do Ameryki do Holywood i
      tam dalej sama sobię poradze takie mam plany i rodzice we mnię wierzą.cool

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka