bad_alex u mnie to jest tak , że 05.06.10, 22:32 mam gitarę , ale nie ma paru strun i też jestem zbyt leniwa , żeby iść do sklepu muzycznego i je dokupić . taak , do tego mam również słomiany zapał , więc zanim nauczę się grać minie ho ho ho , trochę czasu ; D mimo , że nie gram - inspirację mam ; p . Największą i najkochańszą jest Slash , uwielbiam go , chciałabym mieć jego samego i jego styl grania na gitarze tylko dla siebie . [ mogłabym tu tak opowiadać w nieskończoność ] oprócz tego Hendrix , [ równie niesamowity - uważany za najlepszego gitarzystę na świecie - żeby grać tak jak on i Slash z gitarą na plecach - nie wiem jak oni to robią , ale robią , pokazałabym filmik ale musiałabym szukać , a jak już wcześniej wspomniałam - jestem leniwa ] jeszcze : Perry, Young , Van Halen i chyba tylko to jeżeli chodzi o gitary elektryczne . bo gdybym mówiła o basie i innych to ofc , Duff , Izzy Odpowiedz Link Zgłoś
duuumi a ja gram. ;c 05.06.10, 22:47 Mam klasyka, ale chce eketryka! Do gry na gitarze zaispirował mnie oczywiście Slash, ponieważ jego wykonanie Ojca Chrzestnego rozbroiło mnie. Stwierdziłam, że też tak chce, aa ; < A Kurt Cobain ? Bardzo Go lubie i ogólnie cenie Jego muzyke, ale nie mogę napisać, że był on moją inspiracją. Mimo to Go uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_alex <a href="http://www.youtube.com/watch?v=j6mVy0U61QI" target="_blan 05.06.10, 23:30 macie całe porównanie Slasha a Hendrixa . od 9.28 zaczyna się to gitara z tyłu . speszyl for ju ; D Odpowiedz Link Zgłoś
lorente Re: Gitarzyści 05.06.10, 23:38 Nie wiem kto mnie zainspirował. Wcześniej grałam na keyboardzie, potem odkryłam że moje hobby to śpiew i pomyslałam że fajnie jest śpiewać i grać na gitarze. Długo przekonywałam rodziców na gitarę. Wkońcu dostałam klasyka, potem zainwestowałam w akustyka i elektryka. Ulubiony gitarzysta? Wielu ich jest, nie bedę wymieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
lorente Re: Gitarzyści 05.06.10, 23:40 ale raczej po dłuższym zastanowieniu ul. gitarzysta jest Kurt Cobain.. Odpowiedz Link Zgłoś
sayuri Re: Gitarzyści 20.06.10, 21:48 Mnie zainspirował chłopak w którym się zakochałam bo on też gra ;* Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_ Re: Gitarzyści 20.06.10, 21:53 Nie mam ani inspiracji, ani ulubionych. Uczę się dopiero grać, kumpela mnie uczy. xD Trzy chwyty już umiem. ; P Odpowiedz Link Zgłoś
ola09 Re: Gitarzyści 20.06.10, 22:21 zdecydowanie Kurt Cobain<3333333333333333333333333333333333333333333333333 Odpowiedz Link Zgłoś
hektor18 Re: Gitarzyści 22.06.10, 17:26 ja gram na gitarze w orkiestrze mandolinistów od prawie 2 lat i jest super !!! tato mnie do tego zachęcił bo sam gra SUPER !!!! kocham grać Odpowiedz Link Zgłoś
squash tata (; 22.06.10, 17:33 ma gitarę. Pewnego dnia postanowiłam, że będę się uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pamilly Re: tata (; 22.06.10, 17:42 mnie zainspirował mój tata - te klimaty mam we krwi ;D ulubieni gitarzyści? - Van Halen, Slash, Hendrix, Gary Moore, Agnus Young Odpowiedz Link Zgłoś
martucha.12 Ehh... 22.06.10, 17:46 Ja od jakiś trzech miesięcy mam fazę na gitarę elektryczną. (Oczywiście po zobaczeniu solówki Slash'a w November Rain.) I stwierdziłam, że chcę grać. Teraz będę tak długo truć rodzicom dupę (a bardzo dobrze mi to wychodzi), aż nie kupią mi gitary elektrycznej. A ja, jako bardzo leniwa istota, nie mam zamiaru uczyć się najpierw od zwykłej, gdyż z moim zapałem za długo by to trwało.. ;d Inspiracja oczywiście Slash. A ulubieni - cały skład GN'R i AC/DC. Odpowiedz Link Zgłoś
bieberowa69 Re: Gitarzyści 22.06.10, 18:54 Ja gram an gitarze dla siebie xd a kto ? xd a sama nie wiem xd zawsze chciałam grać na gitarze no i teraz gram xd Odpowiedz Link Zgłoś
dorota733 Slash, Slash, Slash 23.06.10, 15:28 I właściwie oprócz niego to Jimi Henrix. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbelajn. Re: Gitarzyści 23.06.10, 15:35 Zainspirował mnie tata. Dzięki niemu zapisałam się do szkoły muzycznej. Skończyłam pierwszy stopień, ale na drugi nie psozłam, bo wiąząło się z gitarą sto tysięcy innych zajęć, nie, dzięki. Gram sobie teraz dla przyjemności piosenki np. Dżemu, Myslovitz lub Happysadu <3. Odpowiedz Link Zgłoś
muffy_x3 Re: Gitarzyści 23.06.10, 18:56 Z tymi ulubionymi gitarzystami to będzie problem, ale chyba najbardziej przemawia do mnie brzmienie Slasha, Jimmy' iego Page' a, oczywiście Hendrixa, Joe Perry' ego, Ritchiego Blackmore' a. Do grania zainspirowały mnie przeróżne zespoły, myślę że ogólnie, słuchanie rocka wpłynęło na moją chęć grania na gitarze. AMEN. Odpowiedz Link Zgłoś
denever . 23.06.10, 19:02 mnie również Slash. facet jest genialny. lub Amen z Lordi. a także koleżanka. Odpowiedz Link Zgłoś
heyfuckme Re: Gitarzyści 23.06.10, 19:04 moim ulubionym gitarzystą jest Matthew Bellamy. mimo, iż jest raczej geniuszem XXI aniżeli XX wieku to zajmuje już wysokie 3 miejsce w rankingu najlepszych gitarzystów świata. podziwiam go za to co wyprawia z tą swoją gitarą, jak wspaniale gra na płytach jak i na żywo. w ogóle uważam go za geniusza. co prócz tego? Tom Morello też jest świetnym gitarzystą ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
lotta Re: Gitarzyści 27.06.10, 18:44 mnie zainspirowali paramore. dzięki nim postawiłam sobie cel : nauczyć się grać. coraz lepiej mi wychodzi missery busines Odpowiedz Link Zgłoś
slodkogorzka Re: Gitarzyści 28.06.10, 14:24 Ja nie gram na gitarze, ale się wypowiem. Uwielbiam Slasha, Jimmiego Page, Briana Maya, Ericka Claptona Odpowiedz Link Zgłoś
avril993 Re: Gitarzyści 01.07.10, 11:15 Mnie zainspirowała Avril Lavigne, a ulubionych gitarzystów nie mam, bo żadnych nie znam:- D Odpowiedz Link Zgłoś
e.m.m.a Jared Leto 02.07.10, 00:10 pewnie niektórzy pomyślą sobie, że skoro kocham J. całego od stóp do głów to świata poza nim nie widzę i jest jedynym gitarzystą jakiego znam. błąd, po prostu ma facet talent. na drugim miejscu Angus Young, trzecie Brian May. wyróżnić mogę jeszcze Bono, Dave Evans, Kirk Hammet itd. Odpowiedz Link Zgłoś