nutria 19.05.10, 12:17 Czytaliście książki z tej serii? Ja uwielbiam twórczość Małgorzaty Musierowicz! Teraz z niecierpliwością czekam na "McDusię". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miqusia Jeżycjada :) 19.05.10, 12:57 Opium w rosole przeczytałam po raz pierwszy w wieku niespełna ośmiu lat i stwierdziłam, że to beznadzieja. Po roku chwyciłam za nią znowu - świetna. W ferie przeczytałam jeszcze Kłamczuchę i Kwiat Kalafiora - milutko się czyta, muszę przerobić całą jeżycjadę. : D Odpowiedz Link Zgłoś
kradzieejka_ Jeżycjada . 19.05.10, 13:12 Noo, przeczytałam całą serię, fajna. Też czekam na McDusię. Jakoś w grudniu będzie. c; Odpowiedz Link Zgłoś
iheartjustinb tak 19.05.10, 13:17 te pierwsze były świetne, ale potem straciły swój urok. najbardziej lubię idę sierpniową. Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ Jeżycjada . 19.05.10, 14:22 czytałam kiedyś , taka sobie , lekka . wolę inny typ książek , ale ta nie była taka zła . Odpowiedz Link Zgłoś
trzy Re: Jeżycjada :) 19.05.10, 16:02 ja jej książek przeczytałam 14. I niektóre podobały mi się tak, że czytałam je parę razy, ale to było 2 lata temu. Teraz doszłam do wniosku, że jej styl pisania się nudzi tak samo jak książki. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky109 Re: Jeżycjada :) 19.05.10, 20:48 Boże! Pierwsza osoba, która uwielbia te książki jak ja! ;D Seryjnie, przy 15 jestem xD (12 lat skończyłam z maju xD) Ogólnie, wszystkie książki M. Musierowcz są świetne ;d Odpowiedz Link Zgłoś
olcia1995 kocham ! 19.05.10, 21:17 kocham te książki z całego serca i myślę że pani Małgosia jest po prostu wspaniałą pisarką... też czekam na McDusię ale jeszcze nie przeczytałam Sprężyny Odpowiedz Link Zgłoś
golden_star Re: Jeżycjada :) 22.05.10, 12:14 Czytałam tylko Opium w rosole. Nic więcej tej autorki. Odpowiedz Link Zgłoś
marti672 Re: Jeżycjada :) 22.05.10, 12:20 wszystkie przeczytałam i tak jak TY czakam na Macdusie o kurde chyba źle napisałam tytuł hmm...no trudno Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Jeżycjada :) 22.05.10, 12:34 Czytałam ją w podstawówce, nic nadzwyczajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
rashel Re: Jeżycjada :) 22.05.10, 12:40 Uwielbiam tą serię!!! Wie ktoś może kiedy będzie McDusia? Odpowiedz Link Zgłoś
theblackone. Re: Jeżycjada :) 24.05.10, 18:24 Czytałam jedynie "Kłamczuchę", ale dosyć dawno. Bardzo lekka i przyjemna książka, czyta się ją w dosłownie kilka godzin. Chyba sobie kupię parę innych książej z Jeżycyjady, gdyż nie mam żadnych lekkich książek do czytania na wieczór, bo "Wojna Polsko-Ruska" to jednak niezbyt przyjemna lektura na senne wieczory przy herbatce. Odpowiedz Link Zgłoś
guma_balonowa Re: Jeżycjada :) 24.05.10, 18:31 ja bardzo lubię jej twórczość. nie jest tak pusta i daremna jak niektóre żenujące powiastki dla nastolatek... Odpowiedz Link Zgłoś
fictive. Re: Jeżycjada :) 24.05.10, 18:32 Czytałam tylko "Język Trolli" [?] lecz nie dobrowolnie. Jako lekturę. Książka lekka i napisana prostym językiem. Nie powaliła mnie na kolana i raczej nie sięgnę po kolejne książki tej pani. Odpowiedz Link Zgłoś
leesh Re: Jeżycjada :) 24.05.10, 18:50 Czytałam wszystkie książki z tej serii. Bardzo mi się podobały ;] Czekam na kolejne części.! Odpowiedz Link Zgłoś
sel_dem Re: Jeżycjada :) 24.05.10, 18:52 czytałam kłamczuchę . jest cudowna . chciałam więcej ale nie mam czasu . czyta się szybko i przyjemnie . Odpowiedz Link Zgłoś
papusia96 Re: Jeżycjada :) 24.05.10, 18:59 Przeczytałam wszystkie części parę razy i mogę każdemu polecać . Czekam na 18 tom . Odpowiedz Link Zgłoś
extraordinary jeżycjada. 24.05.10, 19:04 kiedyś przeczytałam, niektóre książki parę razy. Te pierwsze z serii były chyba najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ola.s Re: Jeżycjada :) 24.05.10, 19:12 Jeszcze czytam ; P Jestem przy Noelce(czy jakoś tak) Narazie mi się podoba ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
scarletrose Re: Jeżycjada :) 24.05.10, 20:02 To mój koszmar. Przemęczyłam trzy tomy i od tego czasu Musierowicz omijam szerooookim łukiem. Nawet nie chodzi o to, że to nie moja tematyka - ona po prostu strasznie, ale to strasznie przynudza. Odpowiedz Link Zgłoś