wariatkaxdd 11.06.10, 22:07 no więc ciekawi mnie w jakim wieku jest najlepiej uprawiać seks.Jeżeli macie to za sobą to w jakim wieku to zrobiłyście ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bee_ Re: odpowiedni wiek na .... 11.06.10, 22:09 zamierzam robić to po ślubie, nie spieszy mi się do ginekologa na badania tego i tamtego i innych pierdół. Odpowiedz Link Zgłoś
fantabuu Re: odpowiedni wiek na .... 11.06.10, 22:10 niewiem , ale mi sie nie spieszy , niechciane dzieci moga sie narodzic albo cos . mysle oszkole i przyjaciołach . mam czas Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek. Re: odpowiedni wiek na .... 11.06.10, 22:13 nie ma określonego wieku , do tego trzeba dorośleć psychicznie ! Odpowiedz Link Zgłoś
valhalla Re: odpowiedni wiek na .... 12.06.10, 00:17 nie ma odpowiedniego wieku. każdy dorasta w innym czasie i w różnym wieku może być gotowy na współżycie. jeśli ktoś czuje się w pełni gotowy i dojrzały, to wiek nie stanowi problemu. ja miałam 15 lat kiedy pierwszy raz uprawiałam seks, ale nie znaczy to, że każdy w tym wieku jest na to gotowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ann.xxx Re: odpowiedni wiek na .... 12.06.10, 08:21 nie ma odpowiedniego wieku .. ja np tego jeszcze nie robilam ale juz mam tabletki itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: odpowiedni wiek na .... 12.06.10, 08:44 Każdy dojrzewa emocjonalnie w innym tempie. Nie ma jednego, właściwego wieku dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: odpowiedni wiek na .... 12.06.10, 09:45 To zależy od ciebie. Jenak na pewno nie jest to 15, 16 lat ani tym bardziej młodszy. Odpowiedz Link Zgłoś
anne05 Re: odpowiedni wiek na .... 12.06.10, 11:57 To nie zależy od wieku, tylko od dojrzałości psychicznej. Mam prawie 15 i szczerze mówiąc jakoś mi się nie spieszy, ale to pewnie dlatego, że nie znalazłam jeszcze odpowiedniej osoby. Pewnie gdzieś tak 16 i w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
momo. Sprawa indywidualna. 17.06.10, 18:24 Ale myślę, że jak ma się mniej niż 16 lat to się nawet nie ma co brać, bo po co? Odpowiedz Link Zgłoś
joantwilight .... 18.07.10, 11:00 Ja mam teraz 15 lat. W wieku 12 lat miałam chłopaka, którego bardzo kochałam . On mnie chyba też . Chodziliśmy ze sobą 4 miesiące, wtedy zaczeliśmy się całować . 6 miesięcy całowania , a w wieku 13 lat miałam swój pierwszy raz . <br /> Było cuuudownie! Odpowiedz Link Zgłoś
laurie Re: .... 18.07.10, 11:22 joantwilight napisał(a): > Ja mam teraz 15 lat. > W wieku 12 lat miałam chłopaka, którego bardzo kochałam . > On mnie chyba też . > Chodziliśmy ze sobą 4 miesiące, wtedy zaczeliśmy się całować . > 6 miesięcy całowania , a w wieku 13 lat miałam swój pierwszy raz . <br / > 2; > Było cuuudownie! fajna bajeczka. ; > Dziecko, w wieku 13 uprawiać seks? Sorry, ale potem być miała jakieś zaburzenia psychiczne. To o wiele za wcześnie! Poza tym, masz 15 lat? no chyba nie. ; p Odpowiedz Link Zgłoś
lorente laurie 30.07.10, 16:35 wież mi że to możliwe.. moja koleżanka zaczeła uprawiać seks właśnie w tym wieku.. wiem bo w ten czas powiedziała koleżance że chyba jest w ciąży... nie była.. ale wiadomo, że w szole wieści rozchodzą się błyskawicznie Odpowiedz Link Zgłoś
lizzunia Re: odpowiedni wiek na .... 18.07.10, 11:02 przez najbliższe 5 lat nie mam zamiaru ............... Odpowiedz Link Zgłoś
dusssia Re: odpowiedni wiek na .... 18.07.10, 11:05 No tak jak wszyscy tutaj piszą, nie ma odpowiedniego wieku, myśle że jeśli jesteś z kimś i kochasz tą osobę i jej ufasz, chcesz to zrobić, no to już tylko trzeba pamiętać o zabezpieczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
fantabuu Re: odpowiedni wiek na .... 18.07.10, 11:11 to zalezy od ciebie . sprawa indywidualna , pamietaj o zabezpieczeniu ! Odpowiedz Link Zgłoś
oleksandra_xd Re: Nie śpiesz się !!! 18.07.10, 11:17 To sprawa indywidualna... Trzeba dorośleć psychicznie, jednak nie jestem za wczesnym współżyciem, ponieważ... Jeżeli zaczynasz chodzić z kimś w wieku 14 lat, to nie sądzie, żeby to przetrwało do końca życia... Bo przecież w miłości o to chodzi ... ; / Czyż nie ? Nie chodzi tylko o seks i o szpan, że masz partnera ; // Tylko aby dotrwać razem do końca... Wyobraźcie sobie, że współżyliście już se sobą, a nagle po miesiącu zrywacie, bo coś było nie tak ... ; / I po co to wszystko ? Moim zdaniem trzeba być pewnym że kogoś się kocha i że ta druga osoba czuję to samo... Takie moje zdanie. ) Odpowiedz Link Zgłoś
laurie Re: odpowiedni wiek na .... 18.07.10, 11:18 na pewno nie 17, jak ty. poza tym wydaje mi się że jesteś jakąś opóźnioną w rozwoju 17-latką, ponieważ skoro masz tyle lat pownnaś wiedzieć że na seks nie ma wyznaczonego wieku. To nie zależy od tego, ile masz lat, tylko od twojego zachowania i dojrzałości psychicznej. Możesz mieć 20 lat, i być gotowa, a możesz mieć 30 i jeszcze nie, także sama rozumiesz. ; ) A ja jestem za tym, żeby poczekać na prawdziwą miłość, i żeby pierwszy raz był romantyczny, i z osobą którą kocham i chcę z nią być na zawsze, a nie taki szybki numerek który potem przysparza kłopotów, i jest wydarzeniem o którym chcesz zapomnieć. Moja teoria jest taka, że nie idę do łóżka z pierwszym lepszym. A jak chłopak którego rzekomo kocham, namawia mnie, to mówię mu, że jak mnie kocha to poczeka do ślubu, a jak nie kocha, to nie poczeka, dlatego na takiego czasu się nie traci. ; D Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 18.07.10, 12:42 to zależy czy jest się gotowym i ma się pełne zaufanie do partnera. do takich rzeczy trzeba dorosnąć Odpowiedz Link Zgłoś
julii Re: odpowiedni wiek na .... 18.07.10, 14:19 nie mam pojęcia jaki wiek jest odpowiedni. sami powinniśmy wiedzieć kiedy jesteśmy na to gotowi. ale myślę, że gdzieś powyżej siedemnastu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
jonas_lover Re: odpowiedni wiek na .... 18.07.10, 14:22 Nie wiem, to zależy od tego, czy dojrzało się do tego psychicznie. Tak naprawdę to seks powinnien być dopiero po ślubie, ale, że różnie się w życiu zdarza, moim zdaniem to jest 16-17 i w górę. Ja jeszcze tego nie robiłam, nie zamierzam przynajmniej do tego czasu aż skończę 16 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
rockville. nie ma 'odpowiedniego' wieku. 18.07.10, 14:26 powiedziałabym, że po ślubie, gdyż jestem chrześcijanką. Odpowiedz Link Zgłoś
kazymuu Re: odpowiedni wiek na .... 30.07.10, 12:39 na pewno nie poniżej 16 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
renooo17 minimum 16 lat. wcześniej NIE. 30.07.10, 12:46 Potępiam osoby które piszą że każdy inaczej dojrzewa psychicznie. I stąd się biorą "dojrzałe" trzynastolatki zachodzące w ciąże Ubzdura taka sobie że jest już przecież taka dorosła i dojrzała i dziecko zaczyna robić dzieci xD Aż mam ciarki ze strachu jak bym miała kiedyś córkę... Nie wiem co bym zrobiła gdyby moje dziecko w tak młodym wieku zaczęło uprawiać seks. Przecież to jeszcze nie kobieta, a DZIECKO. To czas na pierwsze zauroczenia, trzymanie sie za rączki i niewinne buziaki a nie seks. Ja swój pierwszy raz miałam w wieku 18 lat. A na temat antykoncepcji wiedziałam dosłownie wszystko od jakiegoś 14 roku życia Odpowiedz Link Zgłoś
idiotka_ Re: odpowiedni wiek na .... 30.07.10, 15:02 wydaje mi się że siedemnaście / osiemnaście. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: odpowiedni wiek na .... 30.07.10, 16:27 Ja mam takie samo zdanie jak lady_cat. po co w wieku tych 16. lat przejmować się niechcianą ciążą tylko dlatego, że 'to już ten wiek'. Odpowiedz Link Zgłoś
coldprincess Re: odpowiedni wiek na .... 30.07.10, 16:31 Kiedy masz więcej niż hmmm? szesnaście lat? i jesteś z kimś bardzo długo i bardzo go kochasz, że zdecydujecie się na ten krok. Odpowiedz Link Zgłoś
shibuu_ Re: odpowiedni wiek na .... 30.07.10, 16:32 uważam że nie ma odpowiedniego wieku. Wszystko zależy od tego czy czujesz się gotowa itp. Odpowiedz Link Zgłoś