Dodaj do ulubionych

Przyjaźń damsko-męska.

• aishwaryaaa Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 12:45
      Jasne, że jest możliwa. Sama mam przyjaciela smile
      Miłość nie zawsze się pojawia... zależy to od tej dwójki przyjaciół...
    • misia2404 Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 12:45
      Jasne, ze jest mozliwa. Ci, ktorzy mowia takie teksty jak "kiedy slub", albo "Uuuuu..." sa po
      prostu: albo niedojrzali, albo nie maja co robic, chociaz maja mnostwo kolegow/kolezanek
      plci przeiwnej. Tak szczerze mowiac, to przyjaznie sie z wieloma chlopakami i dziewczynami i
      nie przeszkadzaja mi jakies zaczepki, chyba ze ktos przegina. My sie po prostu wyglupiamy i
      przyjaznimy, a jak to komus nie pasuje to mam to gdzies.
      Pozdro wink
      PS jak wam ktos tam dokucza, to wystarczy jedna mocna riposta, i juz
      Jeszcze raz pozdro wink i powodzenia wink
    • inaaaa Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 12:46
      Było, sama pisałam na ten temat, ale wypowiem się.
      Moim zdaniem takiej przyjaźni nie ma, bo zawsze któraś strona zakocha sie w
      drugiej, sama tego doświadczyłam więc wiem.
    • pomarancz0wa. Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 12:50
      Wierzę. Bo naprzykład, gdy przyjaciółka chodzi z chłopakien, ja mogę się z nim
      przyjaźić. Przyjaciółce nigdy w życiu nie "ukradłabym" chłopaka surprised.
      • witka Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 13:32
        Mnie to mega wkurza bo ja własnie przyjaxnie sie z chłopakiem . I bardzo sie z tego
        ciesze ufam mu bez granicznie i gada mi sie z nim wspanialewink KOcha zakupy tak jak ja co
        mnie bardzo cieszy niestety o modzie jednak z nim nie pogadam no ale od tego mam
        swoje najlepsze kolezankismilesmile Nie sądze żeby nasza przyjaźń zmieniła się w miłość bo ona
        mi się nie podoba. No ale przeciez nei przyjaźnie sie z kimś patrząc na urode tlyko na
        charakter. Kocham go po przyjacielsku i nie żałuje że to ona jets moim przyjacielem;*kiss
    • miley266 Jest takie mądre powiedzenie.. + moja historia ;p 30.06.10, 12:54
      zacytuję:
      " przyjaźń między kobietą a mężczyzną nie istnieje. Namiętność, wrogość, uwielbienie, miłość – tak, lecz nie przyjaźń" Oscar Wilde.
      smirk
      Zgadzam się. Mam przyjaciela, a może i miałam.. Jednak pewnego dnia wyznał mi miłość. Gdy mój chłopak się o tym dowiedział od razu się wściekł. Próbowaliśmy mu jakoś przemówić, że ja go nie kocham, traktuję go tylko jako przyjaciela, żeby nie robił sobie nadzieji.. Nie pomogło. Ostatnio zaczął do mnie pisać "kotku" "kochanie" a ja mu "jak jeszcze raz tak do mnie powiesz to dostaniesz wpie***l od Kuby!". I dostał. To też nie podziałało.

Napisał coś wczoraj do mnie a na końcu "kochanie moje" a ja mu "ekheem.. nie twoje!" a on " niestety ale może kiedyś moje ale i tak uważam cie za najładniejszą i najfajniejszą dziewczyne świata i pozatym nic nie sprawi żebym cie przestał kochać i oddam za ciebie wszystko, rozumiesz?! ale przedewszystkim che żebyś była szczęśliwa "

... żałosne. uncertain
      • kajkox miley226 30.06.10, 13:01
        no właśnie.
        to jest idealny przykład na to ,że taka przyjaźń istnieje tylko do pewnego czasu .

Bo ten chłopak się zakochał w tobie.. I to zniszczyło waszą przyjaźń.. i nic już
        nie zostało ..
        • rogue96 Re: miley226 02.07.10, 19:17
          zgadzam się z Tobą w 100%.
          Przyjaźń pomiędzy chłopakiem i dziewczyną trwa tylko do pewnego czasu, bo wkońcu
          i tak przerodzi się w zakochanie jednej lub drugiej strony xdd
    • witka Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 12:54
      MNie też to mega wkurza, bo ja sama przyjaźnie sie z chłopakie. I jest bardzo fajnie moge
      z nim spokojnie o wszystkim porozmawiać. Niestety ie o ciuchach choć i ona bardzo lubi
      zakupy ale od mody mam kolezanki które tez sa mi blsikie. Raz np. byłam z przyjacielem
      na spacerze pogadać i wgl. to zbytnio nie chciałam zeby ktoś nas zobaczył bo oczywiscie
      nastepnego dnia po skzole chidziłyby plotki ze jesteśmy razem. Nasza porzyjaźń teraz na
      pewno nie zmieni sie w miłość , kiedyś nei wiem ale teraz nie. KOcham go ale po
      przyjacielsku i to mi wystarczatongue_outkisskiss
    • krazy Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 12:55
      Uważam, że przyjaźń damsko-męska jest możliwa. Sama mam kilku przyjaciół płci
      męskiej. Jednak nie wyobrażam sobie tego był mogła się, z którymś z nich związać
      <bleee>!! Oni są dla mnie po prostu jak bracia, a same przyznacie, że związek z
      bratem był by bardzo dziwnybig_grinbig_grin big_grinbig_grin

Pozdro dla wszystkich!! kisskiss
    • kajkox wejść . C: 30.06.10, 12:55
      `cholera trudny temat.. ale oczywiście ,że jest możliwa .

..tylko do pewnego czasu.

czy wy wiecie co to jest przyjaźń?. Przyjaźń to coś ,co bardzo mocno łączy ze
      sobą obie osoby. To jest takie coś ,że one ufają sobie bezgranicznie i bardzo
      często spędzają ze sobą czas. Dlatego uważam ,że nie istnieje takie coś, gdyż
      prędzej czy później jedna ze stron się zakocha - pęknie . I wtedy tez zazwyczaj
      taka przyjaźń jest niszczona ..

;/.

`Tylko ,że niektórzy nie odróżniają kolegowania się z np. chłopakiem z przyjaźnią.

`Przecież jak się z kim lubi gadać to nie znaczy ,że to już jest przyjaźń. a
      Koleżeństwo między chłopakiem a dziewczyną istnieje .!

Przecież ja mam wielu kumpli\kolegów i to ie znaczy ,że są moimi przyjaciółmi i
      ,że kurde muszę z nimi wszystkimi po kolei brać ślub. ! .sciana

`Myślę , że to na tyle. To było tylko moje skromne zdanie . Thx.
      • klama_kcmil Re: wejść . C: 30.06.10, 13:00
        Wiem, że rozmowa z chlopakiem to nie przyjaźn, dlałam tylko przykład i wierz mi,
        rozrożniam
        koleżeństwo od przyjaźni.
      • martunia_07 Re: wejść . C: 01.07.10, 22:48
        dla mnie jest to możliwe chociaż czasami ta przyjaźń może się wymknąć spod kontroli
    • k.c.a.k. Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 12:55
      Oczywiście że istnieje.
      • zombie_55 Re: Przyjaźń damsko-męska. 01.07.10, 12:32
        według mnie taka przyjaźń nie jest możliwa.. ale tak jak napisałaś też wkurzają
        mnie takie osoby które widzą chłopaka z dziewczyną i myślą że są parąuncertain
    • zapalka1212 Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 13:00
      Mnie też wkurzają takie teksty! Jestem w I klasie i idę do II , i przyjaźnię się z Darkiem który
      w tym roku idzie do liceum. Świetni nam się rozmawia i dobrze się rozumiemy, mamy dużo
      wspólnych tematów. Koleżanki z mojej klasy wiedzą że się przyjaźnimy, i na zakończenie
      roku strzelały teksty typu: "nie płacz że twój ukochany odchodzi" itp. myślałam że wyjdę
      z siebie na szczęście ich w sumie dobrze że odchodzi, rozmawiać będziemy mogli na gg a
      dziewczyny dadzą sobie spokuj, ale jednak trochę szkoda bo prawdopodobnia już się nie
      zobaczymy sad
      • sas_av Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 21:32
        Też mam przyjaciela chłopaka. Od dziecka. Nigdy do niego nie czułam chemii i
        szczerze mówiąc.. nie wyobrażam sobie,żeby między nami mogło być coś więcej.
        Traktuję go jak brata smile
    • pauluu ja wierzę :) 30.06.10, 13:04
      Jest możliwa.
      Sama mam jednego przyjaciela, kilku dobrych - naprawdę dobrych kolegów smile
      nie trzeba się od razu zakochiwać ;p
    • nikawika Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 13:04
      ja wierzę że taka przyjaźń istnieje .
      sama mam bardzo dobrego przyjaciela-chłopaka . jest o 3 lata starszy odemnie , ale
      doskonale się rozumiemy . przyjeźnimy się od jakiś 2 lat . zawsze ma dla mnie czas ,
      wspiera mnie . bardzo go kocham . nie jako chłopaka , tylko przyjaciela .
      często się przutulamy , ale na pocieszenie , przywitanie . pomaga smile
      • inspiracja. Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 20:50
        Ja uważam że istnieje. <br />
        Sama mam przyjaciela, po prostu rozumiemy sie bez słów, nikt z moich znajomych nie mówi coś w stylu " oo zakochana para" czy cos w tym teggesie, bo sami mają przyjaciela/przyjaciółkę.
    • laurie Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 13:05
      Pewnie że jest.
      Ja mam mnóstwo przyjaciół chłopaków, i nie zdarzyło mi się zakochać żadnym z
      nich, chociaż świetni są, ale nawet nie potrafię, bo jedyne co do nich czuje to
      przyjaźń. ; d
      • bieberkovataa Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 13:13
        Ja koleguje się z chłopakiem o imieniu Kamil i mi to nie przeszkadza ale innym owszem .Właśnie puszczają takie teksty w stylu kiedy ślub tak jak to przedstawiłaś i to mnie bardzo wkurza gdyż chcę żeby ta przyjaźń została przyjażniom a nie czymś więcej.
        On jest po prostu fajny ,ambitny i jest trochę głupkowaty ale nic z tym nie zrobie xdd.
        Co do przyjaźni damsko męskiej do istnieje ,ale niektórym to nie wychodzi i to jest czasami najlepsze co zrobili w swoim życiu czyli m.in zabili przyjaźń żę tak powiem i narodzili prawdziwe uczucie !
      • storczyk emmmmm 30.06.10, 13:16
        wiesz, znam się z takim chłopakiem chodziliśmy razem do szkoły i na dodatkowy
        j.angielski , moja kumpela jak usłyszała że z nim gadam jak tylko wystarczyło
        że przechodził obok to do mnie z tekstem uuu twój chłopak.no ale z
        drugiej strony po jakimś czasie się w nim zabujałam więc nie wierzę w taki
        rodzaj przyjaźni

i jeszcze koleżanka po zerwaniu z chłopakiem "przyjaźniła się z nim" no i po 3
        tygodniach wrócili ze sobą

a więc możliwe że istnieje przyjaźń damsko-męska ale ja akurat w nią nie
        wierzę uncertain
        • noveen Re: emmmmm 30.06.10, 17:22
          Nie wierzcie w to, że nie ma przyjaźni damsko-męskiej. Ja uważam, że w
          niektórych sprawach nawet lepiej dogadujemy się z chłopakami. Sama mam
          najlepszego kumpla i naprawdę nie potrafiłabym spojrzeć na niego jak na
          potencjalny obiekt westchnień ;P.
    • smrodziaxd Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 13:13
      Jest to możliwe...
      Sama mam przyjaciół nie tylko dziewczyny ale też chłopaków ...
      I bardzo mnie denerwują ludzie którzy nie wierzą w taką przyjaźń...
      A co do że kiedyś się w nim można zakochać czy coś... W moim przypadku to
      niemożliwe nie zakochałam się w nich i na pewno nie zakocham... Nie widze w
      nich nikogo innego prócz moich przyjaciół, osoby z którymi mogę szczerze
      pogadać, wyżalić się ... Więc nie wiem dlaczego inni tego nie akceptują... To
      jest normalne !! smile smile
    • lovelena Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 13:17
      oczywiscie,ze jest. tez wkurzaja mnie tacy ludzie. nawet sie porozmwiac nie da, bo do razu
      leca rozne teksty
    • sandra6565 Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 13:18
      Możliwa,ja mam kilku PRZYJACIÓŁ chłopaków i nikt na to uwagi zbytniej nie zwraca smile
      • pudel Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 15:51
        Zależy jaki typ chłopaka... Z góry wiadomo że jeżeli chłopak nie sądzi że d-m przyjaźń istnieje to nie wyjdzie, bo nawet jak się zaprzyjaźnicie to on po pewnym czasie się zakocha.Ja wierze w przyjaźń d-m do czasu. Czasu aż zobaczę jaki to typ chłopaka
    • piratka13 "kiedy ślub ?" haha 30.06.10, 13:20
      dla mnie nie istnieje ,bo po prostu tak jest ,że prędzej czy później któreś się
      zakocha i tyle ,
      chyba ,że ona to lesbijka a on gej ,no to wtedy oczywiście ,że jest przyjaźń .
      Mnie także wkurzają takie typki ,że nawet z kumplem pogadać nie wolno ,bo leci
      tekst ,np ."kiedy ślub ? " typowe ;D
    • monik4 Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 13:22
      taaaaaaa
    • shadowrock Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 13:22
      Oczywiście, że TAK! Przyjaźń męsko-damska to dla mnie chleb powszedni. Mam kumpli,
      przyjaciół przeciwnej płci i jest dobrze. I wcale nie trzeba się od razu zakochywać. Co
      prawda chłopcy mogą być o takiego przyjaciela zazdrośni- bezpowodu. Czasem lepiej
      pogadać z kumplem niż z laską.;]
    • wolfgirl Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 13:24
      Przyjaźni damsko-męskiej stanowcze TAK! Nigdy mi się tak dobrze nie gadało z żadną
      dziewczyną tak jak z moim przyjacielem. I jakoś zakochana nie jestem.
    • dulab. Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 13:26
      Moim zdaniem jest możliwa, bo sama mam najlepszego przyjaciela...
    • jussta Przyjaźń damsko-męska 30.06.10, 13:27
      kiedyś myślalam że jest możliwa..teraz juz nie sad
      • christi124 Re: Przyjaźń damsko-męska 30.06.10, 14:21
        widzę, że sporo z nas przejechalo sie na takiej "przyjaźni". swoją drogą... może taka
        przyjaźń jest możliwa, kiedy tłumi się uczucia? Albo ignoruje się zaloty drugiej osoby?
        chamskie, ale moze w niektórych przypadkach skuteczne? z drugiej strony... co to za
        przyjaźń, kiedy nie dbamy o uczucia drugiej osoby, a nawet ją ranimy w świadomy lyb nie
        sposób?
    • domana Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 13:28
      jasne, że istnieje ! smile
      z moim kolegą przyjaźnimy się od jakieś 10 lat smile
    • natusia2004 Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 13:32
      moim zdaniem jest mozliwa choc do niedawna bylam innego zdania mozne mic(w
      przyp.dziewczyn) fajnego kumpla a w przyp. chlopcow swietna kumpelke moim
      zdaniem to chlopaki i dziewczyny moga sie przyjaznic ale wtedy gdy zadnemu z
      nich nie podoba sie rzeczowy przyjacielshock
      • menny. Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 14:07
        Jeżeli chodzi o moje zdanie, to według mnie taki rodzaj przyjaźni jest
        oczywiście możliwy, bo sama mam przyjaciół płci przeciwnej. Są to dwaj moi
        najlepsi kumple, jeden jest chłopakiem mojej przyjaciółki, więc jest to
        oczywiste, że między nami nigdy nic nie będzie, a z drugim przyjaźnię się już
        od przeszło pięciu lat i jakoś nie wyobrażam sobie naszego związku. Mimo, że
        ja nie potrafię sobie go wyobrazić, to jednak wiele osób mylnie interpretuje
        naszą damsko - męską przyjaźń. W pewnym sensie nie dziwię się tej gromadce
        osób, bo kiedy wypuszczamy się gdzieś w piątkowe wieczory, towarzystwo
        ogranicza się tylko do naszej czwóreczki, dlatego z racji tego, że moja
        przyjaciółka i jeden z kumpli są razem, ludzie często uważają, że wszyscy
        razem tworzymy uroczą, podwójną parę. Sama nie wiem, co o tym sądzić, bo
        myślę, że gdybym ja zobaczyła czwórkę pozornie nazywanych przyjaciół, gdzie
        spotykamy się z widokiem pary, pomyślałabym, że pozostała dwójka bierze
        przykład z przyjacielskiej pary. Poza tym, nie tylko obcy ludzie próbują
        dobrać nas w parę, bo nawet znajomi, którzy wychodzą z założenia, że jesteśmy
        dla siebie stworzeni. Mimo wszystko, mimo zdania ludzi, ja wiem, że przyjaciel
        pozostanie dla mnie przyjacielem, którego kocham i będę kochała, tylko i
        wyłącznie jak brata. ^^
    • x.pati.x Re: Przyjaźń damsko-męska. 30.06.10, 13:34
      Jasne, że jest możliwa. Też mam przyjaciela i nie myśle o nim, że kiedyś
      moglibyśmy być parą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka