kasia88 Re: Nightwish - słuchacie? 16.07.10, 12:30 Ja uwielbiam Nightwish!!! są i będą dla mnie super!! Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Nightwish - słuchacie? 16.07.10, 13:21 kiedyś lubiłam i słuchałam. Teraz zmienił sie mój gust muzyczny ,wiec tylko czasami słucham kilku piosenek. Odpowiedz Link Zgłoś
colaxdd Słucham. 16.07.10, 23:06 Bardzo lubię płytę Once i o wiele bardziej wolę wokal Tarji, ponieważ kiedy ona była w Nightwish'u to było coś niezwykłego. Odpowiedz Link Zgłoś
rathbone Re: Słucham. 22.09.10, 20:55 Jasne, ze slucham, to moj ulubiony zaspol ; D Ja wole tego starego Nightwisha z Tarja, a ulubione piosenki to: wish i had an angel, the kinslayer, nemo, waking in the air, phantom of the opera, elvenpath, tutankhamen, wishmaster i inne ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
lace Re: Nightwish - słuchacie? 23.09.10, 19:18 Kiedyś słuchałam tego nałogowo. Ogólnie byłam wielką fanką power metalu, symfonicznego metalu. Teraz mi trochę przeszło. Zespół jest dobry. Ogólnie lubię obydwie wokalistki. Tarja swoim operowym głosem dodawała coś nowego, niezwykłego. Do Anett (dobrze napisałam?) ogólnie nic nie mam. Jakoś np Amaranth nie wyobrażam sobie żeby Tarja zaśpiewała, Anett ożywiła tą piosenkę. A Bye bye beaufitul podobno jest o Tarji co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
malinowe_usta Re: Nightwish - słuchacie? 24.09.10, 15:40 Nie słucham ich tak bardzo. Podoba mi się jedynie piosenka Amaranth Odpowiedz Link Zgłoś
aureola Re: Nightwish - słuchacie? 25.09.10, 15:51 Uwielbiam! Wole Tarje A ich koncerty to czysta magia! Odpowiedz Link Zgłoś
newborn. . 26.09.10, 13:02 Oczywiście,że słucham i uważam,że Nightwish bez Tarji to nie Nightwish. Ulubiona piosenka ? Hmm,może "Sleeping Sun" ? Odpowiedz Link Zgłoś
pokochaj_mnie jeaa! 26.09.10, 13:15 Kiedyś słuchała z czasem (jak Tarji Turunen odeszła) przestałam tak gorliwie słuchać. Słucham jedynie pięc krążków które wydała z zespołem przed odejściem, jednak z czasem przyzwyczaiłam się do wokalu tzw nie wkurza mnie jej głos, jednak nie jest tym zespołem z Tarji, cóż to Anette Olzon. Graną połączenie metalu symfonicznego, power metalu oraz (za czasów współpracy z Tarją Turunen) opery. Wow! świetne połaczenie które mnie przyciągło, teraz to trzeba wykluczyć operę, Anette=głos podchodzący pod popowy xD Amaranth jeszcze ujdzie ale ja ubóstwiam takie piosenki jak: Wish I Had an Angel,Sleeping Sun czy też Sacrament of Wilderness... Odpowiedz Link Zgłoś
olaalo yyyyy... 26.09.10, 13:30 Nigdy nie lubiłam Nightwish, bo jedna w moich koleżanek go kochała. Dla mnie jest to beznadziejnie nudne, ale to moje zdanie. Dziwiła nam się, że możemy tego słuchać, bo to jest "taaaaaakie ostre". Mam pytanie: w którym miejscu?! Poza tym Nightwich ma zasłużoną ksywę najtfisz (nightfish) Odpowiedz Link Zgłoś
ravenhatred Re: Nightwish - słuchacie? 26.09.10, 19:31 Słucham ale tylko z Tarją. Odpowiedz Link Zgłoś
muff Re: Nightwish - słuchacie? 26.09.10, 19:37 Najlepszy: wokal - Tarja płyta - Once piosenka- Wishmaster Za tydzień koncert Tarji =) Odpowiedz Link Zgłoś
unrealizable__ : ) 27.09.10, 11:30 moja przyjaciółka uwielbia . : ) znaczy ja osobiście nie słucham & nie zamierzam . ale podobno ( tylko nie jestem pewna czy to o ten zespół chodziło XD ) na żywo oni brzmią głupio bo w studiu głos wiadomo . zmieniają . dlatego moja kol nie słucha ich piosenek z koncertów . : ) Odpowiedz Link Zgłoś
pokochaj_mnie Re: : ) 27.09.10, 14:27 na pewno Ci coś się pomiliło. Na zywo jest równie dobry wokal jak w studiu. (chociaż wokal Anette mi się nie podoba, ujdzie). Odpowiedz Link Zgłoś
pauu26 Re: Nightwish - słuchacie? 27.09.10, 11:50 nie podoba mi się głos tej wokalistki. Znaczy nie tyle nie podoba, co bardziej mi pasuje do popu Odpowiedz Link Zgłoś
wikass Re: Owszem, słucham. ;) 27.09.10, 14:55 Ahh! Wreszcie ktoś kto słucha chociaż Nightwisha! Owszem, słucham. <3 Bardzo, bardzo go lubię. Piosenki 'Amaranth' i 'Nemo' są genialne! Polecam jeszcze: 'End Of All Hope', 'Wish I Had An Angel', 'The Islander', 'Cadence Of Her Last Breath' oraz 'Last Of The Wilds' . Natomiast jeśli chodzi o wokalistkę, to jednak lepsza chyba była ta pierwsza. P.S. Słuchasz kogoś jeszcze z zespołów metalowych? A! I polecam Ci jeszcze zespół Evanescence, który również gra muzykę gothic metal i nie tylko. Pozdrawiam! \m/ Odpowiedz Link Zgłoś
extraordinary Re: Nightwish - słuchacie? 27.09.10, 15:12 bardzo lubię, słucham, wolę pierwszą wokalistkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula1997 .... 27.09.10, 15:14 kocham!! ale ogolnie, a nie, ze z Tarja bardziej, bo to jest...glupie. i wszystkie piosenki lubie, nie mam naj piosenek ;D ;* Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula1997 Re: .... 27.09.10, 15:15 i sorry za napisanie 2 razy ale poglad mi sie zmienil ;p Odpowiedz Link Zgłoś
green_alien Re: Nightwish - słuchacie? 27.09.10, 15:28 Nawet fajne Dość znany zespół,ale wolę jak nawet w metalu jest trochę pozytywnej energii Zresztą mroczny zespół mam już inny zaklepany ;p Odpowiedz Link Zgłoś
wikass Re: Nightwish - słuchacie? 27.09.10, 15:43 Ooo! Kolejna osoba! Podałabyś ten zespół? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
bucikowa Re: Nightwish - słuchacie? 26.12.10, 19:41 Słucham i bardzo lubię ;>. Wolę Tarję. A najlepiej w jednej piosence Tarja i Marco. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
salivia Re: Nightwish - słuchacie? 26.12.10, 19:51 Oczywiście że słucham ! Jeden z moich ulubionych zespołów. Chociaż wolę stary skład zespołu z Tarją wg mnie ona jest lepsza niż Anette, ale trzeba pogodzić się z faktem że ją wywalili, niestety. Moje ulubione piosenki to Ever dream, Tutenhamen, Dead to the world, over the hills and far away, stargazers i the kinslayer. Odpowiedz Link Zgłoś
dragonica Re: Nightwish - słuchacie? 27.12.10, 17:29 Słucham, słucham. Od czasu do czasu. Moje ulubione piosenki to Amaranth i Nemo Odpowiedz Link Zgłoś
doggy Re: Nightwish - słuchacie? 26.12.10, 19:54 Znam tylko 'Amaranth'. Nie jest złe, aczkolwiek dla mnie trochę za ostre i za smutne. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
pink_queen Re: Nightwish - słuchacie? 27.12.10, 16:07 Ooo ja się już jakiś czas temu uzależniłam Tarja jednak była wyjątkowa, ale Anette też lubię hmm a moje ulubione to amaranth, the escapist, bye bye beautiful, over the hills and far away, wish i had an angel, meadows of heaven i end of all hope widzę, że na szczęście nie wszystkie kotkowiczki słuchają Dżastinka albo gwiazdek disney'a, nie chcę urazić fanów jak coś, ale noo Odpowiedz Link Zgłoś
vampirediaries Re: Nightwish - słuchacie? 27.12.10, 16:14 Słucham, i powiem ze to najlepszy zespół metalu jakiego słucham ! Jest boooski! Moją naj wolkalistką jest : Anette Olzon Jeeeest boooska ! Naj piosenka ich to jest : Amaranth ! Polecam też zespół Lordi ! Oni też wymiatają ! -VD- Odpowiedz Link Zgłoś
delicious .. 27.12.10, 16:28 Czasem słucham. Amaranth je w porządku, ale chyba wolałam poprzednią wokalistkę Odpowiedz Link Zgłoś
friday Fajne 27.12.10, 16:55 Usłyszałam kilka lat temu jedną piosenkę - Amaranth i strasznie mi sięspodobała, a zwłaszcza teledysk. Dzięki, że po kilku latach ją znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś
asia2314 tak ;p 27.12.10, 17:17 haha przed chwilą miałam założyc taki wątek haha xd NIGHTWISH po prostu uwielbiam ;D lubie praktycznie wszystkie piosenki, no może kilka z pierwszej płyty mi nie podchodzi.. Wokalistka? Obie ;p Każda ma specyficzny głos. Wiele osób narzeka na Anette, a ja ją lubie. Fakt na początku miała strasznie dziwne stroje xd jednak sie wyrabia. Najbardziej ją lubie w tych czarnych włosach na początku i blond długich. Za to u Tarji kochałam jej czerwony płaszczyk z Nemo <3 Na jesień ma wyjsc płyta;d i mam nadzieję, że usłyszymy na co stac Anette tak naprawdę, bo Tuomas teraz będzie pisał utwory pod jej głos. Moją ulubioną płytą jest Once i Dark passion play. No ale co byłby to za zespół bez chłopaków, którzy zawsze dają z siebie wszystko Lubię ich za: Tuo - miłosc do Disneya, tak jak ja ;d ja świetną twórczosc, Marco - wymiata swoim głosem i basem, na którym gra kostką xD (na basie sie gra palcami ofc ;p) lol chciałabym miec takie włosy jak on haha p; Jukka - viva jego bandany xD dobrze, że je nosi bo ma wielki łeb xD Emppu - haha nasz mały elf xD Naprawdę, jak facet może miec 165 cm wzrostu? haha uwielbiam jego fioletową gitarę Odpowiedz Link Zgłoś