czekoladka15 10.07.10, 09:03 Hej dziewczyny. Mam takie pytanie. Czy też nosiłyście przed stałym aparatem ekspander? Jeśli tak to po ilu dniach mogłyście zacząć normalnie jeść i w miare normalnie mówić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jane_ Re: Ekspander ortodontyczny 10.07.10, 10:51 tak mi się wydaje, że nosiłam. ;d tzn taka plastikowa płytka z jakimiś drutami na podniebienie, do rozszerzania łuku. jeśli chodzi o to, to tak, nosiłam. xd będziesz seplenic do końca. jeść da się w sumie od momentu, kiedy nauczysz się, że coś tam masz. ogólnie to moim zdaniem to porazka. ale efekt jest. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka15 Re: Ekspander ortodontyczny 10.07.10, 14:03 taa.. Masz racje. Masakra. Cały język mam pokaleczony, ale śline już lepiej przełykam i powoli opracowuje plan jak przełykać jedzenie.. Jak wy też to nosiłyście bądź nosicie to podzielcie się wrażeniami Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kittas. Re: Ekspander ortodontyczny 10.07.10, 16:03 noszę, noszę bodajże hyraxa ; > tylko, że od razu mam założony aparat na górę i dół. efekty wielkie, bolić mnie nie boli, mam go odciśniętego na języku, nie umiem mówić 'i', jeść żadnych surówek itp. bo mi się zaplątuje. ale ogólnie jest spoko i go kocham < 33 nie musiałam przez niego mówić wiersza na polskim ; D Odpowiedz Link Zgłoś
elusha_21 Re: Ekspander ortodontyczny 10.07.10, 16:16 Ja mam własnie stały aparat niemogłam jeśc do 4 dni, Jadłam -Banany -Jogurty pitne Odpowiedz Link Zgłoś
avrile Nosiłam, to była jakaś kara... 10.07.10, 16:30 Chciałam sb to wyjąć, jadłam tzn. piłam jogurty pitne - tylko! Myślałam, że nie wytrzymam... Odpowiedz Link Zgłoś
honest_ ... 10.07.10, 16:35 ja nie nosiłam tego, od razu stały. ja nie mogłam jeść twardych rzeczy, nawet takich miękko twardych, bułek żadnych. ;c ale po kilku dniach przeszło. wspomnieć mogę, że mam damona, przy nim nic nie boli, oprócz jedzenia. c: trzymaj się. ;> Odpowiedz Link Zgłoś
ooonanaooo Re: ... 10.07.10, 20:03 Ja nosiłam jak pierwszy raz założyłam go w przychodzi to myślałam , że sobie haftne ! No po prostu HaHa A później tak się przyzwyczaiłam,że nie mogłam bez niego usnąć i wszędzie w nim chodziłam nie licząc szkoły, ale czasem jak mi się zapomniało to też do szkoły w nim szłam ooOO ! A ile razy ja go zgubiłam. Raz to nawet zgubiłam w rowie u Cioci ! Ufff!... Dobrze,że ja rowów nie mam heheh A mojej koleżance kiedyś tata samochodem przejechał haha czyba z 3 takieaparaty miała xDD Odpowiedz Link Zgłoś