Dodaj do ulubionych

Ekspander ortodontyczny

10.07.10, 09:03
Hej dziewczyny. Mam takie pytanie. Czy też nosiłyście przed stałym aparatem ekspander?
Jeśli tak to po ilu dniach mogłyście zacząć normalnie jeść i w miare normalnie mówić?wink
Obserwuj wątek
    • jane_ Re: Ekspander ortodontyczny 10.07.10, 10:51
      tak mi się wydaje, że nosiłam. ;d
      tzn taka plastikowa płytka z jakimiś drutami na podniebienie, do rozszerzania łuku. jeśli chodzi o to, to tak, nosiłam. xd

będziesz seplenic do końca. jeść da się w sumie od momentu, kiedy nauczysz się, że coś tam masz. ogólnie to moim zdaniem to porazka. ale efekt jest.
      • czekoladka15 Re: Ekspander ortodontyczny 10.07.10, 14:03
        taa.. Masz racje. Masakra. Cały język mam pokaleczony, ale śline już lepiej przełykam i
        powoli opracowuje plan jak przełykać jedzenie..
        Jak wy też to nosiłyście bądź nosicie to podzielcie się wrażeniamismile
        Pozdrawiamkiss
    • kittas. Re: Ekspander ortodontyczny 10.07.10, 16:03
      noszę, noszę bodajże hyraxa ; >
      tylko, że od razu mam założony aparat na górę i dół.
      efekty wielkie, bolić mnie nie boli, mam go odciśniętego na języku, nie umiem mówić 'i', jeść
      żadnych surówek itp. bo mi się zaplątuje.
      ale ogólnie jest spoko i go kocham < 33 nie musiałam przez niego mówić wiersza na polskim
      ; D
    • elusha_21 Re: Ekspander ortodontyczny 10.07.10, 16:16
      Ja mam własnie stały aparat niemogłam jeśc do 4 dni,
      Jadłam
      -Banany
      -Jogurty pitne angry
    • avrile Nosiłam, to była jakaś kara... 10.07.10, 16:30
      Chciałam sb to wyjąć, jadłam tzn. piłam jogurty pitne - tylko! Myślałam, że nie
      wytrzymam...
      • honest_ ... 10.07.10, 16:35
        ja nie nosiłam tego, od razu stały. ja nie mogłam jeść twardych rzeczy, nawet
        takich miękko twardych, bułek żadnych. ;c
        ale po kilku dniach przeszło. wspomnieć mogę, że mam damona, przy nim nic nie
        boli, oprócz jedzenia. c:
        trzymaj się. ;>
        • ooonanaooo Re: ... 10.07.10, 20:03
          Ja nosiłam jak pierwszy raz założyłam go w przychodzi to myślałam , że sobie
          haftne ! No po prostu big_grin HaHa
          A później tak się przyzwyczaiłam,że nie mogłam bez niego usnąć i wszędzie w nim
          chodziłam nie licząc szkoły, ale czasem jak mi się zapomniało to też do szkoły w
          nim szłam wink

ooOO ! A ile razy ja go zgubiłam. Raz to nawet zgubiłam w rowie u Cioci !
          Ufff!... Dobrze,że ja rowów nie mam hehehbig_grin A mojej koleżance kiedyś tata
          samochodem przejechał haha big_grin czyba z 3 takieaparaty miała xDD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka