Dodaj do ulubionych

Co się dzieje...??

• cuukierkova Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 11:17
      nie wiem , ale często mi się śni koniec świata .
      proste i logiczne .. zbliża się 2012 .
    • czekoladka Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 11:22
      Wierzę w Boga, ale szczerze wątpię w to, że to wina niemodlenia się. W końcu
      wszyscy mówią, że Bóg jest dobry, więc czemu miałby tak nas karać? Bo ludzie w
      Niego nie wierzą? Ja myślę, że jeżeli On istnieje to nas kocha.
      No i w sumie to kiedyś musi być koniec świata. Jak będę martwa to nawet nie
      będzie mnie to obchodzić, że nie żyję. tongue_out
      • duuumi emm.... 16.08.10, 11:26
        Ja sie nie modle.
        Nie modliłam się nigdy.
        Jestem osobą wierzącą.
        Tzn. Nie chodze zbyt często do Kościoła, nie interesuje się religią, ale
        jednak jestem katolikiem.
        Nie wiem. Moim zdaniem to po prostu zwykły przypadek, że w Polsce powodzie,
        gdzies indziej coś płonie, gdzieś trzęsienia ziemi itp. Musimy to po prostu
        przetrwać i koniec.
    • lady_cat w każdym roku, miesiacu, dniu, godzinie, minucie, 16.08.10, 11:27
      nie przesadzajcie. w każdym roku, miesiacu, dniu, godzinie, minucie, sekundzie ktoś
      umiera
      . to jest nieodwracalne . a ty chcesz to zmienić ? jesli jesteś bardzo wierząca, to
      na pewno wiesz, ze cierpienie jest ' sprawdzeniem naszej wiary ' . coś w tym stylu .

ale nie mogę się pogodzić z tym, że niektóre małe dzieci od urodzenia sa poważnie chor.
      mają raka, zanik mięsi . . . całe życie przed nimi , a one już musza walczyć o przetrwanie, o
      każde dobre jutro. nie moge pogodzić się z tym, zę ci rodzice - ciesza się, ze mają przy
      swoim sercu ukochaną osobą, ale i jest im smutno, bo jest ona chora .

• nothing... Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 12:26
      To nie jest wina nie modlenia się.
    • trufla Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 17:47
      Wszystkie te tragedie to zapewne wina dziury ozonowej, braku dbałości o nasze
      środowisko naturalne i gwizdanie na wszystko co związane z ekologią. A potem masz
      takie niespodzanki w stylu "Polska tonie, Rosja płonie".
      Wierzę wo Boga i to, że modlitwa naprawdę ma zbawienny skutek i pomaga ludziom,
      ale cóż możemy poradzić na takie katastrofy naturalne (jak wskazuje sama nazwa to
      wszystko wina natury c : )
    • emoprincess1398 Re: MÓDLMY SIĘ 16.08.10, 20:47
      cytruska z tego co napisałaś to wynika że modlimy sie jak coś chcemy
      modlitwa to łączenie sie z PANEM BOGIEM
      a jeże sie modlimy to dlatego o ważne żeczy ale ty dobrze zrobiłaś dla wujka
      zgadzam sie my za mało sie modlimy ja wierze w to ze jak sie nie bede modlic
      wieczorem to mi sie cos stanie i to sie raz sprawdziło

• judixd Amen! 16.08.10, 20:54
    • twilight_6 hm.. 16.08.10, 21:05
      no masz trochę racji.
      ja się czuję głupio bo modlę się do Boga jak cos tylko chce od niego.
      debil ze mnie.
      a dzięki niemu miałam świadectwo z paskiem.

ale nie tylko przez to.
      już się na to nic nie poradzi.
      ale jak narazie to się cieszę bo żadny kataklizm mnie nie dopadł.
      ale byl blisko jakieś 9 km była trąba powietrzna ale nie doszła do mnie.
      jednak Bóg jest ze mną. (jak narazie)
    • oliiviia a najgorsze z tego wszystkiego to 16.08.10, 21:10
      to, że bieber będzie miał swój film i że wgl świat się o nim dowiedział. a do
      modlitwy. lecz się. nienawidzę czegoś takiego. moja pani od religii ciągle
      gadała żeby się modlić. pier.dolenie. ja nie wierzę i żyje, hello, nie każdy
      jest taki jak ty.
    • piratka13 modlitwa ? ha ha 16.08.10, 22:12
      sami sobie jesteśmy winni ! chciało nam się łatwiej żyć i teraz mamy , wieżowce
      itd, dupa .
      • donia.19 .................. 16.08.10, 22:23
        zaskakująco dziwny jest zbieg tych wszystkich katastrof...
        wiadomo.. jest to moze i nasza wina, bo zmieniamy klimat i wgl ... a jesli o modlitwe
        chodzi.. wierze w Boga i nie wstydze sie tego , że czasem przyklęknę i sie pomodle....

sonia: skoro wg cb Bóg nie istnieje skąd wziął sie świat .?
        • kiyoko13 Re: .................. 16.08.10, 22:41
          Na geografii się nie słuchało???sciana
    • drezek Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 22:18
      Do ludzi wierzących nic nie mam, ale gratuluje toku rozumowania.
    • klarix1 Gadasz jak moja Babcia. 16.08.10, 22:27
      • demonek A świstak siedzi bo milka zbankrutowała. 16.08.10, 22:44
    • elusha_21 Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 22:34
      Też się nad tym kiedyś zastanawiałam .uncertain
    • maff Miał być, ale czemu 16.08.10, 22:36
      Do dupyy. ; / devil
    • drama_queen Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 22:38
      miliony ludzi codziennie modlą się o zdrowie dla swoich bliskich, pokój na
      świecie i innego tego typu sprawy i jakoś nie zawsze to pomaga. mój dziadek miał
      nowotwór, a ja przez to chodziłam do kościoła, codziennie się modliłam i co? gó....
      • limka Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 22:51
        Nie wierzę w Boga. Nie jestem taka naiwna. Modlitwa i chodzenie do kościoła to tylko strata czasu.
    • bouche2 hej hej 16.08.10, 22:49
      chciałam tylko powiedzieć, że takie rzeczy nie zdarzają się po raz pierwszy.
      owszem, to wszystko jest straszne
    • kajkox ave. 16.08.10, 22:50
      `tylko ,że wiesz.. zawsze tak było, że nie wszyscy się modlili .. I do teraz to
      się nie zmieniło wielce . A jednak kiedyś było lepiej . z czego to wynika.. ?
      myślę, że nie z modlenia, bo i kiedyś i teraz ludzie niektórzy 'się nie modlą .
      ' -.-`
    • linda Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 22:53
      ja sie modlilam jak bylam mala i teraz tez sie modle ale jak byla mala to zawsze modlilam sie o mame zeby jej szlo dobrze w pracy zeby byla zdrowa i pewnego dnia stuknelam sie w leb i se mysle ze nie bede sie modli ale sie dalej modlilam tylko juz nie o mame i pare dni pozniej moja mama przyszla do mnie i zapytala czemu juz nie modle sie o nia i z kad ona to mogla wiedziec skoro ja sie w myslach modlilam !! wiec masz racje ale tez nie cala bo od zachowania ludzi tez wynika baardzo duzo ale to tez w pewnym sensie przyczyna bezboznosci
      • rikki Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 23:03
        Modlita pomaga, hah. Raz się o coś pomodliłam do Boga (już nie pamiętam o co) i mi
        pomógł! ;D
      • linda przeczytac too !! 16.08.10, 23:26
        bo przeczytalam te komentarze z ciekawoscia wszystkie prawie co sie rzadko zdarza i powiem taak ktos tam napisal wczesniej jak powstal swiat w oczach tych badaczy calych i taak dokladnie tak bylo ale ktos tez musial na to pozwolic a kto jak nie BÓG !! a kto dal ludziom rozum i dusze z kad wziely sie obiawienia boskie sytuacje paranormalne z kad wzielo sie np. takie glupie malo znane OOBE ktore ja przezylam ( jest to chwilowe opuszczenie ciala przez dusze i podrozowanie w odchlani ) mozecie mi nie wierzyc ale nie jestem wariatka . jeszcze co podoba mi sie jak co niektorzy pisza komentarze o Bogu ! tak ja tez tak uwazam ze powinen miec od nas taki szacunek wink nie tepie nikogo nie wierzacego a w sprawie innej wiary to jest poprostu tak ze oni wierza w tego samego Boga tylko inaczej go nazywaja i inaczej czczą .....nasza religia jest najpiekniejsza poniewarz jest wiele nie wyjasnionych sytuacji i dlatego naj istotniejsza jest u nas wiara smile
        • linda ahaa no i jeszcze 16.08.10, 23:32
          mnie Bog zawsze pomagał jak go o cos prosilam !!smile
    • kasiulec zostało nam 2 lata kochana , 2012 juz niedługo :) 16.08.10, 23:30
      • nevermind_ no pewnie, że zbliża się 2012. 17.08.10, 00:02
        nie ma się co kłócić. nie unikniemy tego, ponieważ tak wypadło że 2012 jest zaraz po 2011.
        czyli 2012 tak, czy siak nadejdzie. cokolwiek to dla was oznacza c;
    • nuna_ Nie prawda. 17.08.10, 01:09
      Wiara to dla każdego rzecz osobista i prywatna. W tym poście próbujesz nas zmuścić do
      modlitwy, która rzekomo "zbawi świat i sprawi, iż ludzie zaczną być lepsi", a to nie prawda.
      To nie Bóg, bądź stwórca ziemi kieruje ludźmi i ich myślami oraz czynami. Sam człowiek musi
      zdecydować co wybiera w życiu, jakie decyzje podejmuje. Nie można przekokonać człowieka
      do modlitwy, jeśli on rzeczywiście nie czuje więzi i potrzeby komunikacji z Bogiem. Kataklizmy
      nie wiążą się ze złem ludzi, jak będziesz miała w 2 klasie gimnazjum geografie, to pogadamy.
      Na przyszłość nie podejmuj się napisania postów w tematyce "modlitwa leczy rany", bo jak
      widzisz Twoje stwierdzenie wywiera skrajne emocje.
      • cytruska Re: 17.08.10, 13:30
        nuna_ tak na marginesie tylko to ja właśnie skończyłam 2 gim.smile a ja jeszcze powiem tylko
        jedno lub dwa że Bóg długo czekał,a krótko ukaże! i skoro niektórzy twierdzą że Bóg nie
        istniejeto mi wyjaśnijcie fakty takie jak np. że w ostatnim czasie znaleziono szkielet Jana
        Chrzciciela,grotę w której był pochowany Jezus ( pewnie powiecie że takich jest pełno,ale
        wszystko zostało potwierdzone naukowo,miejsce również się zgadza) nam ksiądz kiedyś
        mówił że słyszał że gdzieś znaleziono gwoździe którymi Jezus miał przebite ręce, a jeśli mi
        nadal nie wierzysz to mi proszę wyjaśnić cud w Sokółce ........... hahah i tu jest pies
        pogrzebany odp. nie ma to wie tylko jeden Bóg!!
      • cytruska Re: 17.08.10, 13:31
        nuna_ tak na marginesie tylko to ja właśnie skończyłam 2 gim.smile a ja jeszcze powiem tylko
        jedno lub dwa że Bóg długo czekał,a krótko ukaże! i skoro niektórzy twierdzą że Bóg nie
        istniejeto mi wyjaśnijcie fakty takie jak np. że w ostatnim czasie znaleziono szkielet Jana
        Chrzciciela,grotę w której był pochowany Jezus ( pewnie powiecie że takich jest pełno,ale
        wszystko zostało potwierdzone naukowo,miejsce również się zgadza) nam ksiądz kiedyś
        mówił że słyszał że gdzieś znaleziono gwoździe którymi Jezus miał przebite ręce, a jeśli mi
        nadal nie wierzycie to mi proszę wyjaśnić cud w Sokółce ........... hahah i tu jest pies
        pogrzebany odp. nie ma to wie tylko jeden Bóg!!
    • temptation -.- 17.08.10, 16:45
      taaak to na pewno przez to że się nie modlą -.- wierz w te bajki , powodzenia
      -.- sciana
    • pauluu z choinki spadłaś 8-) 18.08.10, 11:16
      dziewczyno! opanuj się! ale ty jesteś nawiedzone confused
      to jest nasza wina!!!!!!! Czemu bo ja to powtarzam i powtarzać bedę BO SIĘ NIE
      > MODLIMY!!!!
      hah, no przepraszam.. zwracam na to uwagę bo jestem ateistką kotku wink
      Każdy ma prawo wierzyć w co chce ale nie przesadzaj.
      A treści wynika że jesteś nabuzowana, wręcz wściekła >.<
      Jak tak dalej będzie, to uważaj żebyś na ulicy nie zaczęła ludzi straszyć bo zachowujesz się jak
      totalna wariatka
    • kazymuu Re: Co się dzieje...?? 22.08.10, 10:02
      ci, którzy nie wierzą w Boga też mają się modlić? jakoś wątpię, że to przez niemodlenie się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka