31.08.10, 21:16
hej.
szukałam na forum wątek o tym temacie i nie znalazłam chyba, że przeoczyłam.
mam pytanie : czy któraś z was usuwała pieprzyk?
zastanawiam się nad tym czy pieprzyka nie usunąc. znajduje się on dokładnie na
twarzy, pod ustami i niezbyt higienicznie to wygląda confused szperałam po
internecie na ten temat i dowiedzialam się , że w pieprzyku może rozwijac się
rak.
koleżanka od mojej mamy z pracy usunęła sobie pieprzyka i umarła. crying

liczę na odpowiedzi. kiss

Obserwuj wątek
    • dooska Re: pieprzyk. 31.08.10, 21:18
      więc?
      • alice.... Re: pieprzyk. 05.09.10, 19:46
        ja mam taki pod nosem. ught! wkurza mnie jak nie wiem
    • anja_ Re: pieprzyk. 31.08.10, 21:19
      Przypadek Twojej koleżanki wiele Ci powinien pokazać. nie radzę usuwać, po prostu. Przyzwyczaj się do niego.
    • okay Re: pieprzyk. 31.08.10, 21:21
      możesz śmiało usunąć, jeśli ci az tak to przeszkadza, tylko musisz mieć chyba pozwolenie od
      lekarza, zeby sie upewnic czy to bezpieczny zabieg pogadaj ze specjalistami bo ja zabardzo sie
      na tym nie znam.. wink

medycyna dla początkujących xD
    • sweet94 Re: pieprzyk. 31.08.10, 21:22
      pieprzyki się usuwa gdy: jest on w takich miejscach jak sznurek od stanika, tam
      gdzie jest pasek itp. przyzwyczaj się i koniec.
    • mroweczka_xxx Re: pieprzyk. 31.08.10, 21:22
      ja usuwałam i to z takiego innego miejsca, hahaha big_grin on był taki duży i cały
      czas gaciami o niego pocierałam big_grin (mówię serio, nie mam się czego wstydzić i
      tak mnie tu nikt nie zna big_grin) i 6 klasie podstawówki (4 lata tamu) byłam u
      chirurga i mi to wyciął . bałam się tak diabli i wstydziłam, potem miałam szwy i
      zasłonięte plastrem. po 4 dniach już ściągli big_grin nie mam raka big_grin
    • dirty Re: pieprzyk. 31.08.10, 22:25
      zróbmy tak. - wytnij go i ja sobie przyczepie ! kurde byłabym w siódmym niebie gdybym owy
      miała, one wyglądają bardzo słodko - choc nie widziałam twojego, więc trudno mi ocenić.
      • anahirbd Re: pieprzyk. 31.08.10, 22:35
        pytaj o co chcesz www.formspring.me/anahimiabarbi
        prosze smile
      • legallyblonde Re: pieprzyk. 31.08.10, 22:36
        Nie usuwaj. Ja bym chciała mieć taki pieprzyk. Ja za to mam pieprzyk na szyi,
        często o niego zahaczam, ale nie usunę go bo się po prostu boję. wink
      • easy_me Re: pieprzyk. 01.09.10, 18:39
        gwiazdy też usuwały pieprzyki smile i nic im nie byłowink raczejwinkbig_grin
    • wikuuusss Re: pieprzyk. 31.08.10, 22:33
      Ja mam pieprzyk centymetr od ust z lewej na dole. Moim zdaniem taki pieprzyk
      dodaje uroku i robi z ciebie taką nietypową. Nie usuwaj.
      • alyson96 Re: pieprzyk. 31.08.10, 22:55
        można podobno laserowo usuwać . xd / też mam pieprzyki i to trzy przy ustach i dla
        mnie to straszne , namawiam rodziców , żeby pozwolili mi usunąć . xd
    • niia11 Re: pieprzyk. 31.08.10, 22:35
      moja koleżanka usunęła sobie 2 pieprzyki i zyje jest cała i zdrowa
      a to ze ta kobieta umarła to moze być tylko zbieg okoliczności
    • klama_kcmil Re: pieprzyk. 31.08.10, 22:40
      Nie mam pojęcia na ten temat, jedyne, co moge Ci powiedzieć to, to, że nie można
      chodzić na solarium, jeśli ma sie pieprzyki, chyba, że je zasłonisz. The End xd.
    • klaudynka3005 Ja usuwałam. 31.08.10, 22:43
      Ja usuwałam na plecach. Miałam go tak na wysokości bioder. Strasznie mi przeszkadzał i usunęłam go, nie powiem, że nie bolało, bo bolało jak dostawałam znieczulenie. Mam też dwa pieprzyki nad ustami i nie zamierzam takie malutkie i one dodają mi urody. Więc nie mam zamiaru ich usuwać. W tamtym nie wykryto u mnie komórek rakowych u cb też nie muszą być wykryte smile.
      Masz dwie możliwości usunięcia:
      -zamrożenie
      -wycięcie
    • linda taak 31.08.10, 22:50
      bo pieprzyk to nie rozwiniety rak i jak sie go uszkodzi to jest mozliwosc rozwiniecia ale to sa sporadyczne przypadki
    • drama_queen Re: pieprzyk. 31.08.10, 22:56
      jeżeli ten pieprzyk Ci nie rośnie i nie odrywa się to nie ma potrzeby go usuwać.
      ja miałam pieprzyk na brzuchu, rósł, a kilka tygodni przed zabiegiem zaczął mi
      się odrywać, więc go usunęła. a co do przypadku Twojej koleżanki to zdarza się
      bardzo rzadko.
    • renooo17 niektóre mogą być groźne... 01.09.10, 00:14
      mój chłopak ma duuużo pieprzyków. kiedyś jakiegoś usuwał i najpierw obejrzał go
      lekarz czy można. oczywiście 100% pewności na pewno nie ma bo nie da rady tak
      sprawdzić. wypalali go laserem... ale reszty boją się za bardzo usuwać bo mogą
      być groźne...
    • urszulka2691 ja nie ale moja siostra tak....ale nie warto.... 01.09.10, 06:48
      moja siostra usuneła sobie pieprzyka z nogi no i teraz ma blizne no wiesz na nodze to
      jeszcze ale na twarzy blizna ale usuneła bo coś z nim było nie tak ale jak nie trzeba to nie
      usuwaj....ale to już lepiej z lekarzem sie skonsultowac...
    • justin137a Re: pieprzyk. 01.09.10, 07:03
      ja nie usuwalam ale jak bylam mala to mialam miec usuniety ale jaednak nie
      ale wiem ze wlasnie najpierw trzeba go zbadac czy powoduje raka
      • happy_girl27 myślę że warto 01.09.10, 17:10
        Ja mam mieć w połowie września usuwane znamię. Coś jak pieprzyk tylko że taki
        większy. Kiedy zapytałam chirurga czy mogę to usunąć powiedział że jak
        najbardziej i że nie jest to nic "złośliwego". Będę mieć robiony zabieg w
        szpitalu ; d. Pod znieczuleniem.

Ja na twoim miejscu zapytałabym się naprawdę dobrego lekarza czy można go usunąć.
    • 19cukierkowa98 Re: pieprzyk. 01.09.10, 18:31
      jeśli martwisz się o zdrowie co do tego pieprzykato idź do lekarza. I uwierz od usunięcia piepryka sie nie umiera bo ja bym już nieryła. Miałam usawanego pieprzyka i szcęście bo doktor powiedzial że to kwestia dni lub miesiecy a mogłabym miec raka skóry. Więc najpierw idź do lekarza i zapytaj czy możesz usunąc pieprzyk bo nie zwsze się powinno a pozatym będziesz miał blizne uwierz mi to niewygląda korzystnie. Ale nie przemuj sie ja miałam ten zabieg i nie umarłam;P
    • sexy_girl Re: pieprzyk. 01.09.10, 18:35
      jesli piepszyk ci rośnie albo coś się z nim dzieje to tak ale jeżeli jest nie
      szkodliwy to lepiej nie ruszać . ; )
    • nastka. ja tak... 01.09.10, 18:39
      ale nie na twarzy tam też mam ale zostają straszne blizny ;x
    • arbuzooowa Re: pieprzyk. 05.09.10, 15:35
      ja miałam usuwany operacyjnie nie laserem pieprzyk na twarzy na tych wakacjach^^
      nie było tak źle...
    • cameron Re: pieprzyk. 05.09.10, 19:33
      ja mam pieprzyka pod ustami, ale sądzę, że wygląda to całkiem seksownie. XDD
      moja koleżanka miała na karku taki duży i usuwała, bo musiała...
      • vivienne. Re: pieprzyk. 05.09.10, 19:37
        nie można usunąć każdego pieprzyka.
        ja osobiście mam trzy na twarzy i dowiedziałam się, że nic nie mogę z nimi
        zrobić niestety.. musisz pójść do dematologa. ja byłam w klinice chirurgicznej,
        w której zajmują się usuwaniem wszelkich znamion.
    • i_love_th Re: pieprzyk. 05.09.10, 19:40
      ja usuwałam. bo miałam za uchem i nie mogłam prostować i farbować włosów bo
      mogłabym dostać raka. troche bolało ale nie umarłam wink
    • ann_rock ? 05.09.10, 19:45
      koleżanka z mojej klasy usunęła sobie pieprzyk i teraz ma taką bliznę fuuu
    • siakot Re: pieprzyk. 05.09.10, 19:49
      No właśnie ja też mam zamiar sobie usunąć pieprzyka, a nawet dwa - na szyi.
      Strasznie mnie denerwują i są duże. Ten większy jest centralnie z tyłu głowy pod
      włosami i przez niego nie mogę sobie czesać koków, bo nie chcę, żeby ktoś go
      zauważył. Kurde, miałam już w te wakacje się tym zająć i znowu nic. Mam
      nadzieję, że nic złego w nich nie siedzi.
      Tak jak tu już dziewczyny wspomniały - pójdź do dermatologa, on zbada tego
      pieprzyka i powie czy można się go pozbyć. A z tymi bliznami to chyba też nie do
      końca jest tak źle - zależy jakim metodą go usuniesz. Lepiej wcześniej niż
      później, bo niektóre pieprzyki rosną, a im mniejszy tym łatwiej się go pozbyć.
      Powodzenia. wink
    • hayley910 Re: pieprzyk. 05.09.10, 19:55
      idź do lekarza i się dowiedz . w internecie każda odpowiedź moze być błędna sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka