cukiereczek. _ 08.10.10, 21:57 Przeciw.Już teraz np.w mojej szkole jest wielu ćpunów.Co dopiero kiedy byłoby to legalne... Odpowiedz Link Zgłoś
blyszczaca Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 08.10.10, 22:00 OCZYWIŚCIE ŻE PRZECIW !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
linda chyba przeciw ... 08.10.10, 22:07 bo co z tego że jest zdrowsza, dopalacze, narkotyki itd zawsze będą schodziły jak świeże byłeczki, a jak dojdzie legalna marichłana to moim zdaniem ludzie nie będą mieli już wogule zachamowań.....taaa za niedługo alkochol zalegalizująą Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: chyba przeciw ... 08.10.10, 22:14 to czego ja mam się spodziewać po moich dzieciach ( w przyszłości ) ?? będą chodziły do sklepu i jarały codziennie już od 2 kl podstawówki......założe się , że do tego kiedyś dojdzie !! ja im zabronie a oni wyśmieją mi się w twarz i powiedzą maamaa , na jakim ty świecie żyjesz .opanujcie się Odpowiedz Link Zgłoś
ginny Re: chyba przeciw ... 09.10.10, 16:36 to zależy od wychowania. nie wiem jak ty, ale ja gdyby mi rodzice powiedzieli, że mam nie palić papierosów na pewno nie zaśmiałabym im się w twarz (a papierosy są legalne). Nie wiem jak jest u ciebie w domu, ale ja swoich rodziców szanuję! Odpowiedz Link Zgłoś
ginny Re: chyba przeciw ... 09.10.10, 16:35 ty naprawdę masz 14 lat? Bo błędy ortograficzne robisz jak 10-cio latek. *marihuana *w ogóle *alkohol Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: chyba przeciw ... 14.10.10, 13:09 za miesiąc kończe 15 ! a u mnie w domu panuje porządek . nie palę nie pije i nie ćpam . w twarz się mamie też nie śmieję , szanuje ją. obawiam się tylko tego iż w przyszłości dzici będą sobie robiły co chcą i napewno nie będą słuchały rodziców. !! a to, że alkochol jest legalny to wiem , ale nie w śród 12 letnich gó...arzy ! Odpowiedz Link Zgłoś
pink_rulez Re: chyba przeciw ... 10.10.10, 16:03 linda napisał(a): > bo co z tego że jest zdrowsza, dopalacze, narkotyki itd zawsze będą schodziły j > ak świeże byłeczki, a jak dojdzie legalna marichłana to moim zdaniem ludzie nie > będą mieli już wogule zachamowań.....taaa za niedługo alkochol zalegalizująą : > sciana: Alkochol jest legalny, złotko. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia15 Stanowczo przeciw! 08.10.10, 22:09 Nie wyobrażam by można to w ogóle zalegalizować. Przecież to jednak ma w jakimś stopniu działanie odurzające. Gdyby to zostało zalegalizowane sięgnęłyby po to dzieci i młodzież tak samo jak sięgają po papierosy. PRZECIW! Odpowiedz Link Zgłoś
gazowa Za 08.10.10, 22:24 Za! Kraj by miał duże zyski jakby ona była legalnie sprzedawana, za to dilerzy by mieli mniej klientów i nie wciskaliby naiwniakom gówna (często ludzie myślą ze palą trawke a ch... wie co tam było dodane) . Tak to wszystko by mogło być przebadane itp . Ludzie palą trawke od wieków i nie sądzę aby to było coś złego .Nikt by nikogo nie zmuszał, moim zdaniem powinna być legalna. ! Oczywiście, że jak sie długo pali to można mieć raka płuc czy krtani ale ryzyko nie jest mniejsze niż od papierosów . A i uważam, że gdyby była legalna to napewno byłyby jakieś ograniczenia tak jak w Holandii zrobili , że ileś tam gram można max kupić na miesiąc no i tylko dla pełnoletnich. Wku...a mnie to strasznie ze zapalisz sobie trawke policja cie na tym przyłapie i możesz mieć ryse w papierach na całe życie ! A nikomu krzywdy nie zrobiłaś ! LEGALIZACJA ! Odpowiedz Link Zgłoś
beemazzy Re: Stanowczo przeciw! 09.10.10, 16:53 Oczywiście, że przeciw! Czy ludzie naprawdę są tacy głupi i nie rozumieją, jakie to gówn*o?! Codziennie na świecie tyle ludzi ginie przez to COŚ tylko dlatego, że spróbowało albo dla szpanu (bo "koledzy też zażywali") albo po to, żeby coś w życiu przeżyć! A bez narkotyków to nie da się już nic przeżyć? Dobrze, że koniec świata tylko za dwa lata ;/. Odpowiedz Link Zgłoś
mulberry Re: Stanowczo przeciw! 19.11.10, 09:15 beemazzy napisał(a): > Oczywiście, że przeciw! Czy ludzie naprawdę są tacy głupi i nie rozumieją, jaki > e to > gówn*o?! Codziennie na świecie tyle ludzi ginie przez to COŚ tylko dlatego, że > spróbowało > albo dla szpanu (bo "koledzy też zażywali") albo po to, żeby coś w życiu przeży > ć! A bez > narkotyków to nie da się już nic przeżyć? Dobrze, że koniec świata tylko za dwa > lata ;/. Kochana powiem ci że od Marihuany NIKT nie umarł . Odpowiedz Link Zgłoś
blender Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 08.10.10, 22:20 Jestem "za". Jest lepsza od innych używek np.alkoholu. A po drugie, jak ktoś będzie chciał ćpać, to i tak zacznie, czy będzie to legalne czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pudel Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 09.10.10, 17:12 nie mam zdania w tej kwestii, bo brać tego gówna nie będe, czy będzie ono legalne czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
ewelka4 Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 09.10.10, 17:14 Nie jestem ani za ani przeciw... Bo z jednej strony rzeczywiscie marihuana nie wyrzadza takich szkod w organizmie czlowieka jak alkohol czy fajki... no ale z drugiej strony ile jest wypadkow spowodowanych przez kierowcow prowadzacych samochod na haju? Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia741 Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 09.10.10, 17:01 Jestem za. Ci co się naćpają i leżą w szpitalach to leżą i się leczą za nasze podatki. A tak jakby było to zalegalizowane to nie dość, że państwo by brało z tego podatki, to jeszcze marycha jest zdrowsza bo urosła sama od siebie niż ten alkohol i fajki, czyli mieszanka gówna i domestosu. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikax3 Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 09.10.10, 17:21 Jestem przeciw legalizacji marihuany. Odpowiedz Link Zgłoś
milkaa_ Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 09.10.10, 17:45 jestem za przynajmniej branie narkotyków ma wiekszy sens niż palenie papierosów zresztą czy będzie legalna czy nie to i tak będą ją brali Odpowiedz Link Zgłoś
andzia95 Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 10.10.10, 01:06 Przeciw! W ogóle powinni zliwkidować wszystkie sklepy z dopalaczami, coraz więcej młodych ludzi po nie sięga. Niedaleko mojego gimnazjum jakiś czas temu otwarto tego typu sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_dobra_rada Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 10.10.10, 03:24 Za.!<br /> <br /mam pewien bagaż doświadczeń na plecach a boli mnie to, że o Marihuanie wypowiadają się dzieci...> <br /pare odpowiedzi wpadło mi do oczu...> <br kto wam do cholery powiedział, że Marihuana uzależnia.??!!! Ktoś musiałby być totalnym kretynem, żeby tak stwierdzić... czytałam baaardzo dużo, bo zapewne jestem w wieku lub troche młodsza od waszych rodziców... zapytajcie się ich, czy byli ,,uzależnieni".. jeśli już wam się przyznają to na pewno odpowiedzą, że nie ... w wielu wynikach badań potwierdzono, że zeby uzależnić się od Marihuany, trzebaby ją był palić codziennie przez 12, 5 lat ... (czyli nie ma chętnych ) /> dalej kto wam, KU*WA dzieci powiedział, że dopalacze są zdrowe.?! Boże.! Trzeba być bezmózgiem, żeby w coś takiego uwierzyć.! porównajcie sobie samopoczucie po haju po dapalaczach i po czystej trawce.! porównajcie sobie sam smak to już będziecie wiedzieli, że trawka to nie chemia, która powodóje stan haju tylko sama natura ... Bóg po coś to stworzył... nie pamiętam jak się dziecko z dołu nazywało ale kolejne pytanie dla Ciebie:<br /> a pytałaś się może swojego kolegi, czy przypadkiem nie był uzależnionby od tytoniu lub dopalaczy.? a może to takie malusie kłamstewko wymyślone na poczekaniu.? bo w przypadek raka płuc od zielska też nie uwierzę ... palę trawkę od 16 lat ... mam 30 ... uwierz mi, dziecko, to jest nie możliwe ... a teraz ciąg dalczy pytań w waszych komentarzach i moich odpowiedzi .. c(; miss_demiselena - skoro nie wiesz dlaczego ludzie chcą legalizacji, tzn. że nie próbowałaś... nie wypowiadaj się... nicoole - nikt nie trafi przez to do zakładu psychiatrycznego... a gdyby trawka była legalna to to raczej byłaby opodatkowana, na oku i również obowiązywały ją pewne przepisy ... poza tym nawet jeśli 10latki biegałyby z fifką to martwiłabym się o nie mniej, bo teraz biegają z dopalaczami... a to za pewne spowoduje ich śmierć a nie psychiatryk ... doedukuj się dziecko...aaa i są dwa wyjścia, czemu ludzie Ci cześć nie mówią... albo Cię nie lubią albo byli tacy głupi, że przeżucili się na dopalacze lub co gorsza na fetę lub heroinę... yourbadream - (olejna idiotka) - rada dla Ciebie.! popal rok i powiedz szczerze, że Ci się nie podoba... masz moją gwarancję, że z mózgiem nic Ci się nie stanie.! jeśli nie opłacę Ci leczenie.! trawka pomogła mi zdać maturę i obronić pracę magisterską ... milejdi - dziecko... gdzie to przeczytałaś ... na nonsensopedii.? jeśli do sztuki albo połówki nie dodasz tytoniu to tam nie będzie ŻADNYCH sub. smolistych ... sub. smol są dodawane tylko do tytoniu... czemu.? bo jest legalny i są idioci, którzy są od niego uzależnieni ... to nakręca cały rynek papierosowy.! gdyby nie wszystkie dodatki do fajek to nie byłby takiej zachorowalności na raka ... pomyśl czasem ... jak jesteś taka obeznana to wejdź na poważniejsze strony np. British university (mam nadzieję, że znasz angielski) ... tam twoje poglądy obalą ludzie wykształceni... chocolatex - mówisz całkiem jak moja babcia, dopóki nie spróbowała ... cukiereczek. - pewnie jesteś różowa i kochasz Bibera... ćpun to co innego niż palacz trawki ... poza tym trawka nie powinna trafiać w ręce idiotów ... dlatego również jestem za aborcją ... bo wyskrobano nie tych ludzi co trzeba ... ;/ linda - słownik by Ci się przydał ... albo zaświadczenie o dysleksji... i zgodzę się z Twoini dziećmi.! już je polubiłam karolcia15- martwie się bardziej o to, że dzieci sięgają po fajki nież po trawkę ... beemazzy - wy jesteście gorsi od pokolenia 80 latków ... ludzie giną od: dopalaczy, fety, heroiny, meta fety, kokainy, pixów i innego chemicznego ścierwa... ewelka4 - jeździłam... nie spowodowałam żadneho zagrożenia, bo nie poruszałam się szybciej niż 50 - a wtedy dla mnie na haju to zawrotna prędkość... mam prawko 12 lat i 0 wypadków na koncie ... andzia95 - po raz kolejny powtarzam... DZIECKO.! nie myl dopalaczy z zielskiem.! i jeszcze coś odemnie ... nie próbowałeś to nie komentuj... nic o tym nie wiesz.? to nie oceniaj ... nie wiesz dlaczego twoi znajomi się tak zachowują.? podpowiem Ci.! Cieszę się jak dziecko, że zamykają dopalacze.! przez to ścierwo ludzie młodzi, głupi i niedoświadczeni zaczęli mylić dopy z prawdziwym zielonym, pachnącym zielskiem... mam doświadczenie, którego wy nie macie ... mam dwoje dzieci i męża i nie jestem narkomanką ... mam swoją własną firmę i doszłam do wszystkiego sama ... ale jestem tylko człowiekiem ... byłam nastolatką, kiedy w Anglii odkryłam zielsko i od tamtej pory zawsze mam pod ręką ... gdybyście przeczytali trochę odpini lekaży i specjalistów to wiedzielibyście, że thc ma jakieś właściwości uspokajające... jak również i lecznicze ... pewnie znacie Boba ... gdyby nie palił o wiele szybciej by umarł z powodu infekcji w palcu u nogi ... mi równiej uśmierza ból kręgosłupa i barków, który mam po wypadku, bo jakiś pijany idiota we mnie wjechał... jestem za zakazem alkoholu i nikotyny i mam nadzieję, że dożyję legalizacji marihuany ... a jedynym powodem dla którego nie jest dostępna to to, że tym krajem żądzą stare niedorozwinięte popierdy, których interesuje tylko seks i pieniądz ... zamiast młodych ludzi chodzących do urn mamy tłumy moherów przed placówkami wyborczym ... pozdrawiam ... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_dobra_rada ;) 10.10.10, 03:32 pardą za błędy ale zdarza mi się ze zmęczenia o 3.30 Odpowiedz Link Zgłoś
angie2 Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 10.10.10, 06:14 Przeciw! I co z tego, że to typ C?! Narkotyk to narkotyk! Nie wiem po co ludzie wymyślili coś takiego. Żeby sobie szkodzić? Bez sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
patibilendziak Jestem za, bo 10.10.10, 07:31 jak człowiek nie będzie chciał "zajarać", to tego nie zrobi. A jak człowiek uzależniony będzie chciał, to przecież tylko na własną odpowiedzialność. Wie co bierze, lecz przy zakupie takiego towaru powinien wiedzieć jakie są konsekwencje jego zażywania. Uzależniony i tak znajdzie sobie dilera, u którego zakupi trawkę. Nie ważne czy ona jest legalna, czy nie. Człowiek jest istotą myślącą i poradzi sobie ze zdobyciem tego czego chce. Każdy z nas ma swój własny mózg i jak nie będzie chciał to nie kupi, jak będzie chciał to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
marcepanka13 jeżeli... 10.10.10, 08:24 rzekomo marihuana jest mniej groźna niż dopalacze, to wydaje mi się, że gdyby jej legalizacja jakkolwiek mogła pomóc w wyparciu tego świństwa to jestem za, ale ogólnie jestem przeciw narkotykom. Odpowiedz Link Zgłoś
szaman Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 10.10.10, 11:58 jestem za -> w razie komplikacji po użyciu marichuany, lekarzą będzie łatwiej ratować taką osobę, bo będą wiedzieli, co za substancje są w niej zawarte -> po wypaleiu połowy paczki na raz ma się takie same uczucie, jak po maryśce, a papierosy są znacznie niezdrowsze od marysi -> ludzie nie będą kupowali tego świństwa w postaci dopalaczy -> świat będzie o wiele piękniejszy <3 Odpowiedz Link Zgłoś
ginny Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 10.10.10, 16:05 ostatni argument powinien przekonać każdego Odpowiedz Link Zgłoś
siela Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 14.10.10, 13:35 oczywiscie ,że przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
piratka13 Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 14.10.10, 16:41 Nie mam nic przeciw ,ale prawda jest taka ,że większość nastolatków nigdy jej nie brała a są za ,bo chcą być "fajni" . Żałosne ,ale prawdziwe . Odpowiedz Link Zgłoś
dosia321 Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 19.11.10, 13:55 ja pale ale jestem przeciw. To śmierdzi i przeszkadza osobą niepalącym. Jak w Holandii smrut!! Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 głupota ludzka nie zna granic 19.11.10, 17:14 i nie, nie rozwinę tego z czego wynika taka tematyka? czy to zasługa bednarka, który Was nagle zaraził reggae i kulturą rastafarian? nie ma narkotyków lżejszych i cięższych. marihuana nie jest szkodliwa w małych substancjach- teoretycznie! porównajmy sobie z alkoholem. marihuana niszczy wiązania pomiędzy komórkami, które się regenerują, alkohol niszczy szare komórki. ale dupa blada z tego wynika, bo jak się jara trawkę to po prostu się głupieje i tyle. oczywiście, że nie można tego legalizować. jak sobie to wyobrażacie? że dzieciaki 13-letnie biegają po ulicach ujarane i się cieszą bez powodu, wpadając często pod samochody innych? marihuana zwalnia odruchy człowieka durne pytania zadajecie. a co, ciągnie do narkotyków? Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 dobrze, że nie Wy decydujecie 19.11.10, 17:22 bo ten kraj by chyba upadł. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula1831 Re: Marihuana- za czy przeciw legalizacji 19.11.10, 17:28 Mi to nie jest potrzebne. Ale jestem przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
fuckinbad Marihuana wypala mózg... 19.11.10, 17:31 ...ale jestem za legalizacją. Dlaczego? Bo teraz całą kasę na nastolatkach zgarnia podziemie, a tak to chociaż państwo na tym zarobi. Alkohol szkodzi w podobnym stopniu co ganja a jednak jest legalny więc myślę że marycha również powinna być. Może za najaranych nastolatków przynajmniej wybudują nam autostrady... Odpowiedz Link Zgłoś