paulina100234 06.11.10, 19:33 mam 13 lat i bardzo długo się zastanawiałam czy mam o tym pisać . Mam problem przez około półtora roku miałam systematyczne miesiączki ale przez oststnie 3 miesiące nie miałam ich wogóle . jestem bardzo wstydliwa i wstydze się zapytać mamy . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vigthy_xd Re: sprawy intymne / tylko dla dziewczyn 06.11.10, 19:37 żal.. xd przecież każda z dziewczyn na poczatku na nieregularne miesiączki..jest tak przez około 2 lata..nie martw się ;p Odpowiedz Link Zgłoś
karolcika2205 Re: sprawy intymne / tylko dla dziewczyn 06.11.10, 21:18 zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudi073 Re: sprawy intymne / tylko dla dziewczyn 06.11.10, 19:38 Niewiem pewnie masz jeszcze nie regularne.. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi Re: sprawy intymne / tylko dla dziewczyn 06.11.10, 19:41 no, jeszcze kilka razy ci się zmieni i będziesz miała nieregularny okres, ale nie martw się...ja raz z pół roku nie miałam, ale teraz mam regularnie. kiedyś ci się to ustabilizuje. i nie wstydź się powiedzieć mamie, bo ona też ma okres i też pewnie jej się spóźniał kiedyś jak była w mniej-więcej twoim wieku c; Odpowiedz Link Zgłoś
kara16 Re: sprawy intymne / tylko dla dziewczyn 06.11.10, 19:42 Nie przejmuj się ja mam 16 lat i ostatnio nie miałam 2 miesiące teraz to normalne że zdarza się nie mieć. Pytałam pielęgniarki w szkole i powiedziała że przerwy mogą nawet trwac nawet rok. A taka "burza hormonów" może sie utrzymywac nawet do 25 roku życia. wiec spoko Odpowiedz Link Zgłoś
julka_th Re: sprawy intymne / tylko dla dziewczyn 06.11.10, 19:46 to normalne w twoim wieku jeśli jednak boisz się że to cośpoważnego zbierz się na odwagę i powiedz mamie to nic złego Odpowiedz Link Zgłoś
blondi.xd Re: sprawy intymne / tylko dla dziewczyn 06.11.10, 20:16 spytaj mamy. chyba cię nie zje. ona zawsze dobrze doradzi. przez ok dwa lata od rozpoczęcia miesiączki jest ona nie regularna. dopiero po dwóch latach a czasami i dłużej miesiączka się reguluje. Odpowiedz Link Zgłoś
laney. Re: sprawy intymne / tylko dla dziewczyn 06.11.10, 20:22 Ja ostatnio miałam ponad dwumiesięczną przerwę, prawdopodobnie przez stres związany z nową szkołą. Proponuję porozmawiać z mamą - nie wstydź się! Odpowiedz Link Zgłoś
andzias Re: sprawy intymne / tylko dla dziewczyn 07.11.10, 13:57 jeszcze możesz mieć nieregularne. Odpowiedz Link Zgłoś
newborn. . 07.11.10, 19:05 Jesteś w ciąży. _ To jest normalne,dopiero później Ci się to ureguluje. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi. Re: sprawy intymne / tylko dla dziewczyn 07.11.10, 19:16 spokojnie , wszystko będzie okej : D Odpowiedz Link Zgłoś
niia11 Re: sprawy intymne / tylko dla dziewczyn 07.11.10, 19:27 jeżeli zaczął ci się okres pewien czas temu to nic dziwnego, na początku miesiączki są nieregularne. Odpowiedz Link Zgłoś