Dodaj do ulubionych

Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie

• anulka Re: Harry Potter cz. 7 - Moja opinia 20.11.10, 18:50
      smilebyłam dzisiaj i powiem tak to jest bezapelacyjnie najlepsza część sagi
      Poprostu zrobiona Po mistrzosku. Film jak najbardziej zgodny z treścią ksiązki nie pominięto ważnych szczegółow wszystko zostało zawarte.
      Po pierwsze plus za znakomite efekty specjalne (miedzy innymi scena pościgu)
      po drugie gra aktorska pełen profeslonalizm
      po trzecie wszystkie sceny w lesie nakręcone świetnie
      po 4 scena w dolinie Godryka i pogrzeb Zgredka można sie wzruszyć
      po 5 sceny pełne humoru (np taniec Harrego i Hermiony)
      po 6 sceny w domu malfojów zdezornientowani Drako i Lucjusz genialne
      po 7 opowieść o 3 braciach i czytająca Hermiona poprostu mistrzostwo
      Po 8 odejście i powrót Rona również zrobione świetnie
      no i sceny końcowe to było coś
      Ale są też minusy np muzyka jakbby jakąs za mało magiczna
      scena siedmiu Potterów i ogólnie postać Zgredka zbyt komputerowe jak dla mnie
      po tego ta scena pocałunku Harrego I Ginny takie jakieś nijakie
      Ogólnie mówiąć jestem tym filmem zachwycona chociaż było kilka niedociągnieć
      Z niecierpiwością czejam na 2 część
      Jako fanka Harrego idać na film nie wiedziałam co zobaczę ale liczyłam na dobry film i się nie zawiodłam
      Zdecydowanie najlepszą część z wszystkich jak narazie (nie wiem jaka będzi 2)
      Momentami poprostu arcydzieło
    • karmel_ Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 20.11.10, 19:01
      dobra byłam dziś.
      i podobało mi się , ale tak dziwnie że nie działo się to w szkole. film fajny , ale poprzednie części chyba bardziej mi się podobały. było wiele śmiesznych scen i cała sala się śmiała. w środku było trochę nudno , wolałabym jakąś większą akcję czy coś. noi głupio że to rozdzielili bo lepiej oglądnąć wszystko od razu. szkoda że ta śmierć Moodiego nie była jakoś tak bardziej wzruszająco pokazana. ale fajnie przedstawili tę bajkę, co ją hermiona czytała. najbardziej w filmie z aktorów to chyba Ronald. :dd noi szkoda że ta scena na początku z Harrym i jego rodzicami nie była pokazana tak jak w książce , że się pożegnali a nie tak jak tu że bez słowa odjechali. trochę dziwnie to napisałam ale spoczko było. :q minus za to że tyle ludzi było na sali i gadali. -,-
    • agusiax3 Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 20.11.10, 19:25
      dobry, ale nie lepszy niż poprzednie części. : )) serce
    • kremowa.xd Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 20.11.10, 20:08
      A ja wciąż nie mogę pojąć tej ogromnej przepaści między pierwszymi częściami Harrego a tymi końcowymi. Parę lat temu, jak jeszcze nie umiałam czytać, to mama mnie w tym wyręczała i co wieczór pochłaniałyśmy po 50 stron, także każda scena, każdy bohater i każdy moment filmu wywoływał we mnie coś nieopisanego, coś cholernie znajomego ;> Nawet jak przypominam sobie sceny z pierwszej części, Hermionę z burzą włosów, zasmarkanego Rona i malutkiego, słodziutkiego tytułowego bohatera, to aż się ciepło w sercu robi, a teraz - cóż, nie ma tego samego klimatu, ale mam wrażenie, że dojrzewam wraz z filmem.
      I jeszcze jedna uwaga - ludzie, nie wymagajcie perfekcji! Dobrze wiecie, że na reżysera, aktorów i obsadę jest narzucona tak wielka presja, jak na sportowców biorących udział w olimpiadzie, a może nawet i większa! Jak dla mnie wszyscy wywiązali się z ról jak należy i przyznaję, film robi ogromne wrażenie i nie można się z niego otrząsnąć.
      Warto by obejrzały ten film osoby, które nie są wielkimi fanami Harrego lub nawet nie darzą go żadną opinią, bo ten film, myślę, miałby duży wpływ na zmianę ich zdania.
    • adelinde Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 20.11.10, 20:39
      ...najlepiej zekranizowana część.

Dużo śmiesznych, smutnych i przerażających momentów.

Najśmieszniejszy bliźniak, kiedy przyłapał Harry'ego i Ginny. Nawiasem, co on miał w uchu? Widelec czy szczoteczkę do zębów? A ta jego mina. Padłam.

Najsmutniejszy moment - śmierć Zgredka. Popłakałam się.

Najstraszniejszy moment - w Dolinie Godryka.
      Cisza. Wąż spadł. Hermiona i Harry wpatrują się tam, wpatrują, a tu... ŁUP. Wyskakuję wąż i efekty dźwiękowe po uszach. W kinie u nas był taki wielki KRZYK a następnie śmiech. cool

Film po prostu cudowny. kiss
      • adelinde Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 20.11.10, 20:47
        Jeszcze takie dodatkowe "ale".
        Scena pocałunku Harry'ego i Hermiony:
        Za bardzo komputerowo według mnie. Dodatkowo za bardzo seksistowskie? Czy oni tam byli NADZY? cool
    • jo. Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 20.11.10, 20:56
      mnie się bardzo podobało. kiedy harry poprosił hermionę do tańca było genialne ;d racja, odrobinę nudne, ale do dlatego, że w tej części za wiele się nie działo. jestem pewna, że twórcy przez całą tą część stopniowo zwiększali nasz apetyt i w świetnym momencie zakończyli ten film, żebyśmy po seansie mieli chrapkę na dalsze przygody.
      • lovebug Flora co ty chcesz :D 20.11.10, 21:00
        To było po prostu zajebiste. Scena Ronalda i Harry'ego przy zabawie z ogniem mnie rozwaliła. No i straszna była ta babka w Dolinie Godryka.
        • sophie_annabet Re: Flora co ty chcesz :D 20.11.10, 22:06
          hahaha, ja na babkę w ogóle nie patrzyłam, bo mnie przerażała i teraz mi się śni po nocach! ej, nie pamiętam tej sceny z ogniem, o co chodziło Oo'
          • adelinde Scena z ogniem? 20.11.10, 22:15
            Może chodzi o moment, kiedy Ron wrócił i na stoliku? stoi słoik z ognikiem (pamiętacie? Hermiona wyczarowała je po raz pierwszy w Kamieniu Filozoficznym, w książce). Ron pyta się Harry'ego o jego różdżkę i on (Harry) mówi, że rzeczywiście jego jest połamana. I Ron wyciąga z torby? różdżkę i daję Harry'emu. On chcąc ją wypróbować macha na słoik mówiąc Engorgio? i ten płomień tak mocno do góry wystrzelił a Harry i Ron panika i Harry znowu macha i z takim przerażeniem "Engorgio! Engorio!" (istnieje duże prawdopodobieństwo, że mówił coś innego smirk) i osieplający ognik powraca do poprzedniej wielkość. To był też śmieszny moment. tongue_out
            • adelinde Re: Scena z ogniem? 20.11.10, 22:17
              Ocieplający, nie osieplający.
              • sophie_annabet Re: Scena z ogniem? 21.11.10, 01:38
                aaaaaaaa, no tak, pamiętam! hahahaha, jedna z lepszych scen jak dla mnie, nie wiem, czemu kompletnie o niej zapomniałam O,o
            • kremowa.xd Re: Scena z ogniem? 21.11.10, 14:48
              haha, by ugasić ogień krzyknął REDUCTIO ;d
              to było genialne.
    • phraine Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 20.11.10, 21:04
      Według mnie film był po prostu świetny.Niektóre momenty wbijają w fotel.Szkoda,że nie wydali tego w 3D.No i skończyło się w takim momencie,że już chciałabym obejrzeć drugą część c:
    • lovelena jutro ide,wiec zobacze jak zrobili 20.11.10, 21:05
    • nicol.m Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 20.11.10, 21:14
      Byłam i jest super big_grin
      • blondi_girl Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 20.11.10, 22:12
        Ja idę jutro i juz umieram z ciekawości. Kocham HP, pochłonęłam wszystkie książki w błyskawicznym tempie i od dawna czekałam na premierę 7 części big_grin
    • light Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 20.11.10, 22:42
      Na film szłam bez większych chęci, jakaś taka niezdecydowana. Fakt faktem, kiedyś mnie ta historia zachwycała, ale ostatnio straciła dla mnie na wartości. Na szczęście film rozbudził dawne uczucia co do powieści ;3.
      Moim zdaniem gra aktorów to ogromny plus tej produkcji. Gorzej już z efektami specjalnymi, czy wyglądem Zgredka, Stworka... Dosyć nienaturalni. No i dużo scen stricte komediowych, fajny zabieg.
      Wątek z historią o trzech braciach = coś genialnego, naprawdę.
      Ach, i zgadzam się co do aparycji jednego z szlamowników [to był chyba jakiś wilkołak, bo dziwnie woniał powietrze] - bardzo przystojny.
      Ogólnie ciężko mi ocenić cały film, bo musiałabym od początku, a tego nikomu nie chciałoby się czytać ;3
      • lovebug scena z ogniem. 20.11.10, 22:57
        właśnie gdy siedzieli w namiocie, co jedna użytkowniczka mówiła i Harry wypróbował różdżkę rzucając na płomyk Hermiony zaklęcie. Buchnął ogien, spanikowani szybko przywracali go do poprzedniego stanu big_grin.

śmiałam się też jak Hermiona i Harry się całowali.
        • adelinde Pocałunek Harry'ego i Hermiony. 20.11.10, 23:54
          Nie wierzę. Nie tylko ja się na tej scenie śmiałam. cool
          • wampirekxd Re: Pocałunek Harry'ego i Hermiony. 21.11.10, 00:31
            Może i było to trochę dziwne, ale żeby zaraz powód do śmiechu? Nie wydaje mi się...

Czy u was w czasie seansów też można było usłyszeć niestosowne komentarze oraz śmiechy? U mnie to była jakaś plaga.

• sophie_annabet Re: Pocałunek Harry'ego i Hermiony. 21.11.10, 01:43
              u mnie nie, jeśli nie liczyć momentu, w którym nam całkowicie głos wywaliło i ktoś z tyłu powiedział "o, fajnie, wersja dla niesłyszących", a potem jak zgasł obraz, to ktoś dorzucił "i dla niewidomych" xD albo jak jest scena w domu Syriusza, jak wszyscy śpią i mój kolega "ale musieli mieć libację..." nie no, ogólnie to cisza panowała, chyba wszyscy byli zbyt podekscytowani, żeby rzucać jakieś drwiące uwagi ;D
            • olcissia_1998 Re: Pocałunek Harry'ego i Hermiony. 21.11.10, 11:55
              U mnie nie było śmiechów, tylko wzruszenia u osób uwielbiających takie momenty z pocałunkami...jak moja siostra O.oo.O
    • vaniney Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 21.11.10, 01:57
      ZAAAAAAAAAAAAJEEEEEEEEEEBIIIIIIIIIISSSSSSSSSSSTTTTTTTTTYYYYYYYYYYY big_grinDD
      • free Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 21.11.10, 08:00
        właśnie wychodzę z domu do kina.
        Wczoraj zamawiałam i tylko na 9:30 były na prawdę DOBRE miejsca. ii musiałam wstać o 7 crying cóż ... mam nadzieję, że Potter będzie tego warty ;D
    • klama_kcmil Nie będę się zbytnio rozpisywać. 21.11.10, 11:57
      Podobało mi się- po prostu, ale 2 część na pewno będzie ciekawsza. 1 część skończyła się w dobrym momencie - akurat Voldemort wyciągnął czarną różdżkę.cool
    • daj_mi_lizaka Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 21.11.10, 12:37
      Byłam w kinie wczoraj. Ogółem film świetny brawo Bardzo mało wyciętych szczegółów i bardzo dobre odzwierciedlenie książki.

Fajnie pokazali Opowieść o trzech braciach. Spodziewałam się że będzie normalnie nagrana, ale tak było o wiele lepiej.
      Scena z ogniem w namiocie. O tak, była genialna. Cała sala ryknęła śmiechembig_grin
      Widma Harrego i Hermiony z horkruksa też były dobre (a tak właściwie czy oni nie byli nadzy?) wink
      Bathilda w Dolinie Godryka - super. Serio się trochę bałam tej babki, a jak wąż wyskoczył z tej dziury to o mało z fotela nie spadłamshock
      Na cmentarzu w Dolinie Godryka - strasznie mi się jakoś smutno zrobiło, chyba za bardzo wczułam się w sytuację Harrego.
      Zgredek i Stworek, kiedy przywlekli Mundugusa na Grimmauld Place - boskie big_grin
      Śmierć Zgredka - nie płakałam, ale mało brakowało.
      I zgadzam się z tobą, sophie_annabet, co do roli Bellatrix. Ta kobieta jest niesamowita.

Film skończył się w dobrym momencie. Nie wiedzą czym jest, ani gdzie jest następny horkruks, a Voldemort wyciąga różdżkę z grobowca. Idealnie.
      Bardzo niecierpliwie czekam na drygą część kiss
    • zel_ka Zajeb.isty 21.11.10, 12:45
    • rosaliee to było swietne ;)) 21.11.10, 12:53
      kocham pottera <33
      ale taki inny ten film wgl był. Bez Dumbledor'a ( chyba tak się pisze ) i Hogwartu to wgl inny film wink)
      mi się strasznie podobało, ale druga częśc pewnie będzie ciekawsza bo ta bitwa o Hogwart i śmierć Voldemorta. Jestem ciekawa jak to będzie wyglądać jak Harry go zabije, jak dobrze z książki pamiętam to chyba zaklęciem Expeliarmus ( chyba tak sie pisze ) . ;]
      Potter <3333 kisskiss
    • naomi. Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 21.11.10, 12:54
      również , liczyłam na coś więcej.
      w książce , było troche inaczej ale można było się domyśleć , że nie będzie identycznie.
      nie jestem jakoś zachwycona , ale nawet nawet mi się podobało.
      książki jednak nie pobije.

czekam , na drugą część mam , nadzieje że będzie lepsza.
      big_grin
      • i.am.nes Przynajmniej jednej części nie popsuli. 21.11.10, 15:03
        Mimo to, jak już napisałaś: Za mało Rickmana i Feltona. Aaaa i za mało scen z Bellatrix! ( ale mi zawsze jej mało, więc.. xD).
        Minusy:
        - śmierć Zgredka,
        - brak rozmowy Ginny z Harrym (co to miała być ta scena z zapinaniem sukienki? sciana),
        - brak zabrania przez Harry'ego oka Moody'ego.
        - brak kłótni Remusa z Harrym.
        - mało realistyczna rozróba w MM ( Harry Potter się nagle pojawił w Ministerstwie i przebiegł pomiędzy ludźmi, a oni nie zdążyli go złapać? Oj, bo uwierzę -,- Rowling to jakoś bardziej prawdopodobnie opisała)
        - wydaje mi się, że Yates zapomniał o istnieniu Peleryny Niewidki.
        Plusy:
        - zniszczenie medalionu. To im wyszło idealnie! big_grin
        - ekranizacja rozdziału ,,czarny pan rośnie w siłę" i ,, dwór Malfoya". Ale cóż, wszystkie sceny z Bonham Carter po prostu musiały im świetnie wyjść serce
        - Scena z Bathildą.

Oprócz tego, mogę się jeszcze przyczepić do polskiego dubbingu. Najwyraźniej ten, kto użyczał głosu Voldemortowi, chciał naśladować jadowity ton Ralpha Fiennesa ale wyszło mu to beznadziejnie uncertain
      • geniaaa Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 21.11.10, 15:04
        dopiero pójdę i nie mogę się doczekać.
    • szalona_fanka46 Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 21.11.10, 16:30
      Kurna. Byłam wczoraj i normalnie... padłam.! Coś cudownego. Myślałam, że lepsza od 6 być nie może, a jednak.! Reżyser przebił moje najśmielsze oczekiwania. No i nie mogę się już doczekać wielkiego zakończenia w lipcu (z jednej strony to szkoda, że cała seria ma TYLKO 7 części xd)
      • lovebug zapomniałabym... 21.11.10, 18:48
        książka opisywała dokładnie moją cudną wyobraźnię. widziałam miejsca gdzie się ukrywali, tak jak czytałam książkę, niesamowite, naprawdę.
    • trufla Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 22.11.10, 18:20
      Szczerze powiem, że film był po prostu świetny. Bardzo dużo akcji (sceny walki powalają na kolana, a scena z wężem była bezbłędna), sporo humoru i przede wszystkim piękna końcowa scena ze Zgredkiem przy, której autentycznie ryczałam jak bóbr. Moim zdaniem reżyser i cała ekipa odwalili niezły kawał naprawdę porządnej i dobrej roboty. Jedyna scena, któa nie przypadła mi do gustu to ta, w któej Harry zapina Ginny zamek od sukienki - była zdecydowanie zbyt przesłodzona i przesadzona. Jednak generalnie po prostu czad!
      • sophie_annabet Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 23.11.10, 21:45
        ja na tej scenie płakałam ze śmiechu, ale to dlatego, że kocham George'a i Freda, których notabene było jak dla mnie za mało w filmie sad a jak się zaczął skradać, a potem sobie usiadł przy kuchence z tym czymś w uchu myślałam, że padnę hahabig_grin
        • ilona1023 Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 24.11.10, 20:03
          Mieliście dubbing czy napisy? smile
          • anulka Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 25.11.10, 10:41
            dubbing
    • lula200 Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 25.11.10, 11:19
      mi się podobałotongue_out
      • paja96 ;) 25.11.10, 15:09
        Byłam byłam wink
        Ogólnie to fajne, ale bez reweacji- moim zdaniem najgorsza część.
        Krzyczałam z przyjaciółką jak nagle Nagini wyskoczyła wtedy z dołu w Dolinie Godryka big_grin
    • hooodooo Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 25.11.10, 12:35
      moim zdaniem jest to najlepiej zekranizowana część bo poprzednie zawalili.
      niestety brakowała mi tam kilku rzeczy które pozmieniali i nie pododawali. np. kłótni z Remusem, albo nie zabranie oka Szalonookiego z ministerstwa.
      Ale strasznie mi się podobała scena pocałunku Harrego z Ginny jak George tam się skradał albo scena z Bathildą jak już wszyscy myśleli, że ten wąż nie żyje a nagle wyskoczył. Ja odruchowo zasłoniłam twarz. Masakra... c: chyba cała sala się przestraszyła.
      Podsumowując - film był świetny ! Czekam na następną część :q
    • foczka Super film! 25.11.10, 13:21
      Byłam w niedziel i wrażenia nisemowite smile
    • valeria_mare Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 25.11.10, 21:48
      Mi sie film bardzo podobal smile Nawet odnosił się do filmu . Byl inny bo wiadomo już nie było Hogwartu i ten film już się inaczej oglądało , tak trochę dziwnie .Ciekawe , bo ja widzę 1 część zajęła większą część książki , fajnie bo mam nadzieje ze 2 część będzie o wile lepsza od 1 części , jestem ciekawa jak oni to wszystko pokażą smile Moze powiem tak widzę dużo braków m albo inaczej to powiem , dozo rzeczy ominięto , Np. zastanawia mnie to dlaczego nie używali peleryny niewidki , dlaczego jak Harry z Hermiona teleportowali sie do Doliny Godryka to byli soba a nie przebrani za kogos innego , nie uzyli soku wilesokowego . A gdzie sie podziala klotnia Harry'ego z Lupinem ? W filmie tez nie bylo widac tego dlugo czasu im to wszystko zajelo . Jak przeciez dlugo sie przygowywali do wszystkiego . a gdzie sie podzial Dean ,czemu go nie bylo ? Nie bede sie dyzo rozpisywala , bo ogolnie film mi sie podobal.
    • kontrastowa Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 28.11.10, 09:42
      zawsze na HP usypiałam przed telewizorem .. To jest jak dla MNIE takie nudne .
      Więc nie idę .
    • oldtimesakexd Re: Harry Potter cz. 7 - wrażenia po filmie 28.11.10, 14:05
      Hmm..
      1. Nie wiem czy wiecie, ale druga część ostatniej części Harry'ego Potter'a będzie w lipcu. ;D Oczywiście mogłaby być wcześniej, ale wtedy cały fenomen nie zgarnąłby tyle kasy. ;D
      2. Jeśli chodzi o pierwszą część, to powiem tak: ogólnie wiało nudą. Miały miejsce 3-4 sceny akcji, więcej ich nie było.
      Teraz może pewnie ktoś będzie z Was się oburzał, że tak nudą wiało, ale chodzi tu o to, że najlepsze zostawili na drugą część. Więc nie martwcie się jeszcze zobaczycie, że będzie miazga w pozytywnym znaczeniu tego słowa. ;D
      3. Gra aktorska jest arcydziełem w całej historii Harry'ego Potter'a. ;D Brawa oczywiście również dla Joanne Kathleen Rowling za tak wspaniały fenomen! ;D
      4. Powiem szczerze, że zakończenie pierwszej części, było naprawdę niewiarygodnie dobre. Jeśli chodzi o Mnie zaintrygowało mnie ono. ;D
      5. Na koniec, dodam, iż pewnie mało kto z Was wie, że był przeciek HP w przeddzień premiery. ;D Pewnie już teraz wszystko jest w porządku, ale co było to się nie odstanie. ;D

Pozdroo. ;D
      • marszalinka Nie uwielbiam harrego ale... 30.11.10, 15:32
        Myslalam, ze pojde tylko na pierwsza czesc, a na druga juz sie nie pofatyguje, bo jak juz wspomnialam nie jestem wielka fanka, choc wszystkie czesci widzialam. Musze przyznac, ze bardzo mi sie podobala ! Rozumiem tych, ktorzy uwazaja ze troche zawialo nuda, choc w moim odczuciu nie. Akcja ktora najbardziej mi sie podobala ? Kiedy Harry tanczyl z Hermiona xD
        • nikt. Re: Nie uwielbiam harrego ale... 01.12.10, 11:13
          powiem tyle.
          pierwszy raz w życiu krzyczałam w kinie. XDto na momencie, z Bathildą Bagshot, kiedy tak nagle wyskakiwała. Helena Bohnam Carter jest jednym słowem NIESAMOWITA. Luna była obłędna ze swoimi tekstami. świetny był moment ze zniszczeniem medalionu, to było po prostu mistrzowskie. sceny w Ministerstwie Magii były trochę oklepane i mało prawdziwe, ale jak najbardziej wybaczam. <3 sceny w dworze Malfoyów były wprost zajebiste, na początku jak Nagini pożerała kobietę, której imienia nie pamiętam, jak żyrandol spadał na Bellatrix -
          Bellatrix: Głupi skrzat! Mogłeś mnie zabić!
          Zgedek: Zgredek nikogo nie chciał zabić, co najwyżej pokiereszować, albo poważnie uszkodzić.. XD
          fajne też było, jak Harry tańcował z Hermioną. ;d
    • fantabuu ; pppp 01.12.10, 11:19
      ja niestety , niewidziałam . ale zobacze devil

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka