Dodaj do ulubionych

O czym chcielibyście czytać?

26.12.10, 11:44
Heej!
Jestem bloggerką i początkującą pisarką(w sensie, że dla siebie). smirk
Zastanawiam się, o czym chcielibyście czytać książki.
Wiem, że książki w typie Zmierzch - przesłodzone wampirki, znudziły się.
Może o czarownicach?
Albo ogólnie o fantastyce.
Pogromcy wampirów?
Albo o czymś normalnym.
Liczę na wasze zdanie . kisskiss
Obserwuj wątek
    • tokio_hotel483 KLIK 26.12.10, 11:52
      ja by chciała czytać o problemach nastolatek, takich realnych problemach (np. o nieodwzajemnionej miłości itp.) a nie o fantastyce (np. niedawno dowiedzialam się że jestem wróżką i musze ocalić świat)
      • lolla107 tokio_hotel483 26.12.10, 11:56
        Witam wróżkę .! kiss
        Taak, tylko o jakich problemach?
        Ja narazie w fantastyce siedzę i staram się wybić .
        • tokio_hotel483 Re: tokio_hotel483 26.12.10, 12:09
          mam na myśli problemy nastolatek (takich z 21 wieku) np.
          - Ania nie potrafi rozmawiać z rodziacami. Każda rozmowa kończy sie kłótnią. (albo coa podobnego)
          - Julka ma wszystko ale brak jej miłości rodziców.(nie maja dla niej czasu bo non stop pracują)
          ITP.
          • tokio_hotel483 Re: tokio_hotel483 26.12.10, 12:13
            i jeszcze
            - Iwona odbija chłopaka swojej najlepszej przyjaciółce (albo coś podobnego)
          • aliis Re: tokio_hotel483 26.12.10, 12:13
            zgadzam się. lubię takie książki.
      • milk.a Re: KLIK 26.12.10, 13:56
        chętnie bym przeczytała jakąś tragedię, dramat, że na początku jest jak w baśn,i a pod koniec wszystko zamienia się w jeden koszmar;]
        santasanta
    • lolla107 Re: O czym chcielibyście czytać? 26.12.10, 11:54
      Jest ktoś.?
      • mileyyyyy1998 Re: O czym chcielibyście czytać? 26.12.10, 12:03
        ja ostatnio zaczełam pisać taką jakby książke o fantastyce znowu wampirach(przez Zmierzch który czytałam dzisiaj w nocy!!)ale straciłam watek gdyż mój nauczyciel od polaka kazał mi napisać wypracowanie o histori naszej szkoły gdyż uważa że ja napisze to najlepiej(miałam 6 z polaka jako jedna z dwóch z naszej szkoły)
        • bella177 a ja.... 26.12.10, 12:06
          Ja tam czytam głownie fantastyke.... wkrecaja mnie takie ksiazki... polaczone z romansem sa najlepsze.... ^^
    • dunjaa ;> 26.12.10, 11:54
      Nie znam żadnej książki o 'trudnej tematyce' czyli homoseksualizmie wink
      Teraz jest to popularne wśród fanów TH (Twincest) wink
      • kitty_emo t u t a j . 26.12.10, 12:22

ja nie lubię czytać o żadnych wampirach, wilkołakach, czarownicach itp. żadnego sciene-fiction . najbardziej lubię czytać o jakiejś nastolatce (np. 15-16 lat.) w roli głównej. kończy gimnazjum i idzie do szkoły średniej, nikt jej tam nie lubi, bo ma inne poglądy na świat niż reszta. rodzice też jej nie rozumieją. wzdycha jak wszystkie dziewczyny w szkole do najpopularniejszego i najprzystojniejszego chłopaka w szkole, ale nawet nie próbuje do niego zagadywać itp., bo wie że nie ma szans. zresztą on ma już śliczną dziewczynę. 14 lutego w walentynki ona siedzi (gdzieś) sama, on do niej podchodzi siada koło niej i zaczynają gadać itp. za 2-3 miesiące on rzuca swoją dziewczynę i zaczyna chodzić z ta główna bohaterką.

mam nadzieję, że chociaż w połowie zrozumiałaś o co mi chodzi. smile
        o takim czymś właśnie chciałabym czytać.

choinka
        • bella177 kitty_emo 26.12.10, 12:26
          to akurat swietny pomysl... podoba mi sie.. chetnie bym takie cos przeczytala...
    • blender Re: O czym chcielibyście czytać? 26.12.10, 12:09
      A ja muszę przyznać, że mnie kręcą opowiadania science-fiction. Namnożyło się ich nie wiadomo kiedy. O czymś normalnym, ty chyba najlepsze wyjście. Ale nie o jakiś bogatych dzieciakach, tylko o takich szarych jak my. Takich co mają podobne problemy. Bo mi najlepiej się takie czyta.
    • goga14 Re: O czym chcielibyście czytać? 26.12.10, 12:10
      ja bym chciała poczytać o takim fikcyjnym świecie. że są tam wampiry, czarownice, elfy, nie wiem ... ale żeby było to z poczuciem humoru .. xD
      • goga14 Re: O czym chcielibyście czytać? 26.12.10, 12:15
        albo o takich ludziach ja większość osób .. co nie mają dużo kasy [itp.] ale jakoś sobie radzą, wybijają się na szczyt i im coś wychodzi... coś w tym stylu tongue_out
        • tokio_hotel483 goga14 26.12.10, 12:24
          takie też są świetnesmile
          • tokio_hotel483 Re: goga14 26.12.10, 12:26
            takie też są świetne

albo o takich ludziach ja większość osób .. co nie mają dużo kasy [itp.] ale jakoś sobie radzą, wybijają się na szczyt i im coś wychodzi... coś w tym stylu tongue_out
    • fuckinbad Re: O czym chcielibyście czytać? 26.12.10, 12:16
      o postapokalipsie. (;
    • cesautres ;) 26.12.10, 12:24
      ja ostatanio mam faze na książki typowe dla nastolatek ;d takie pamiętniki które prowadzi jakaś dziewczyna , wiecie o ci mi chodzi nie ? ;d
      wcześniej bardzo lubiłam fantastykę ale teraz jakoś mi się znudziła
      • nevermind_ nuda 26.12.10, 12:51
        te opowiadania o pospolitej, szarej myszce której nikt nie rozumie i wszyscy się z niej śmieją bo nie ma chłopaka już są po prostu oklepane. nie mówię, jeśli autorka pisze ładnie, ciekawie to zmienia postać rzeczy ale nie wydaje mi się że 'akcja' wciągnęłaby kogoś kto połyka masę książek i szuka czegoś nowego, fajnego. jeszcze zazwyczaj sił takich w opowiadaniach próbują super napalone fanki i potem czytamy jak joe jonas, jared leto, justin bieber pokochali swoje zwykłe wielbicielki które mimo tego, że są przeciętne wryły się w ich pamięć jako wyjątkowe duchowo. trochę oryginalności, no.
        • lolla107 Re: nuda 26.12.10, 13:46
          dokładnie nevermind_ .
          Ale wiesz w naszych czasach wymyślić coś orygilnalnego jest trudno . xDD
          • nevermind_ Re: nuda 26.12.10, 17:43
            nie wiem czy trudno, czy nie. jak dla mnie to w erze opowiadań o tym samym *chodzi mi tutaj głównie o blogi* to wręcz przeciwnie. to już zależy jak dla kogo. wystarczy wyjść poza super oryginalne problemy nastolatek i poszukać czegoś dalej. bo wiadomo, zwykłej dziewczyny nie opiszesz, bo po co. lepiej napisać, że zmarła jej mama, mieszka sama z ojcem i swoją nową macochą której nie cierpi. no i według mnie bez sensu jest pytanie 'co chcielibyście czytać'. ludziom zazwyczaj podoba się coś nowego, coś, czego nie znają. jeśli ktoś ci powie 'chciałabym żeby to było o tym, o tym i o tym' to raczej później akcja go nie wciągnie. natomiast jeśli piszesz, to możesz sobie zacząć pisać o tym co podawały koleżanki wyżej, a pewnie z czasem nabierzesz wprawy, dostrzeżesz trochę inne problemy ludzi i zaczniesz pisać o tym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka