29.12.10, 17:13
wiem wiem napewno było dużo wątkó takich .ale naprawde potrzebuje tego szybko i nie mam czasu szukac .
a więc . czy w wieku 13 lat moge iśćdo solarium ?>choćby na 1 min ? jeśli tak jest xd
prosze piszcie ibez głupich komentarzy ! ; *
Obserwuj wątek
    • katsuumi_17 Re: solarium 29.12.10, 18:38
      Jeśli zależy ci na tym, żeby wyglądać jak "przepalone solarium dziecko" (sorry za dosadność) i żeby zniszczyć sobie skórę- to proszę bardzo. Chociaż nie wiem czy by cię wpuścili. Niby nie ma zakazu, ale kto wie na kogo trafisz smile

Ja to bym zrobiła tak, żeby z solarium mogli korzystać tylko ludzie powyżej np. 16. roku życia.
      • nati19love Re: solarium 29.12.10, 19:14
        solarka w wieku 13lat nie wejdziesz nie wpuszczą cie a poco to jest rakotwórcze
        • virginkaa buhahah. -.- 11.01.11, 19:45
          Sorry, ale po*ebało Cię? W wieku 13 lat? Szkoda skóry. Już lepiej wcieraj krem Lirene , bo jest dobry i nie wygląda jak wyś się zatrzasnęła w solarium.
        • paul97. Tutaj! 10.02.11, 18:06

Oczywiście ,że możesz a czy ci to jest potrzebne ? nie lepiej zacząć chodzić w maju żeby miec opaleniznę na lato?big_grin Wpuscić cię wpuszczą , ale jak ja szłam po raz pierwszy to mi pani powiedziała ze dopiero cię złapie po 5-6 minutach i poszłam chyba na 6 min.wink Ale najlepiej pójdz i sie zapytaj może masz inny rodzaj skóry i ci pomoże , mam nadzieje ze pomogłam.winkkiss
      • magdalenka2008 Re: solarium 30.12.10, 21:40
        powiem Wam szczerze że mino iż mam tyle lat co mam nie byłam ani razu na solarium uncertain i w najbliższym czasie nie pójdę...
      • ola87r Re: solarium 04.01.11, 01:20
        wazny jest sprzet a ten musi byc nowoczesny, jak np w Denique
      • ola87r solarium 11.01.11, 14:10
        nie kazde solarium tak jara, np te w Denique (stojace) jest lagodniejsze
    • savannah95 Re: solarium 30.12.10, 01:36
      A potem płacz i lament że mam czerniaka. Szczerze mówiąc solarka wychodzi już z mody i ładniejszy jest naturalny wygląd niż ten przepalony przez lampy ale jeśli cię to nie zraża na solarium w tym wieku moja droga nie pójdziesz bo wpuszczają od 16 w większych miastach nawet od 18.
      • majson Re: solarium 30.12.10, 18:03
        no co ty! Omg. nie idź ! nigdy w życiu!
        • olusia... Re: solarium 30.12.10, 18:09
          Raczej nikt Ci nie zabroni, ale zdrowe i wg to nie jest. Rodzice Ci pozwolą czy bez ich zgody??
    • sopwil / 30.12.10, 18:07
      Już chcesz sobie niszczyc skórę?

Zależy. Chyba jakiegoś zakazu nie ma, więc... Droga wolna.
      W końcu na coś trzeba umrzec.
    • shewerewolf ` 30.12.10, 18:07
      Raczej nie uncertain
    • bluebaloon Re: solarium 30.12.10, 18:18
      Nie wiejdziesz na solarium bo weszła taka ustawa, że wpuszczane są osoby od iluśtam lat... Poza tym nie wiesz dlaczego solaria teraz tak bankrutują?? Po pierwsze są niemodne! Po drugie szkodliwe! Po trzecie nie są efektowne!Odradzam!sciana
    • scarrlet Re: solarium blleett 30.12.10, 20:55
      Możesz ale zniszczysz sobie skórę, tym bardziej teraz zimą, gdy skóra wymaga szczególnego nawilżenia, ponieważ szybko sie przesusza. poza tym 1 mni Ci nic nie da, nawet po 5 min nie widać efektów, chyba ze masz ciemną karnację i szybko się opalasz. Jasna cera wolniej się starzeje i lepiej wygląda, teraz opalenizna odchodzi w lamus, coraz więcej ludzi marzy o alabastrowej , arystokratycznej karnacji .

No ale twój wybór twoja sprawa
    • izuunia55 Re: solarium 30.12.10, 21:09
      A nie lepiej użyć samoopalacza-to jest dużo zdrowsze....
    • kiwi Re: solarium 30.12.10, 21:15
      coś ty, nie puszczą cię, ale moją koleżankę wpuścili już w 6 klasie dlatego, że właścicielem był jakiśtamkogośtam kolega x-DDD
    • lorente Re: solarium 30.12.10, 21:17
      ta, rób co chcesz. tylko po co Ci to?
    • zaczarowana97 Re: solarium 30.12.10, 21:17
      możesz, wiem bo sama się pytałam ;D
      i tam gdzie się pytałam to powiedziano mi ze już nawet za pierwszym razem mogę iść, nawet na 5min. kiss
    • by_moonlight Re: solarium 30.12.10, 21:22
      Możesz, moja koleżanka od roku chodzi na solarium. -.- Wpuszczą cię na pewno, ale mimo wszystko odradzam.
    • eziek11 Re: solarium 30.12.10, 21:28
      Yyy ... Powaliło Cię ?! Do solarium ? W wieku 13 lat ?!!!
      ja choćbym miała 30 to i tak bym w życiu nie poszła-.-'
      Wiesz jak to może Ci zniszczyć skórę ???
      Najpierw zastanów się ze 150 razy zanim coś sobie postanowisz.
      Bo potem możesz żałować. A w tym wypadku na 100 % by tak było wink
    • forever_alone Re: solarium 30.12.10, 21:30
      pewnie, że możesz.
      tylko nie przesadź, bo:
      -bedziesz wyglądać jak solara.
      -nabawisz się czerniaka lub innych chorób skóry.
      -będziesz miała suchą i zniszczoną skórę.
    • golden_star Raczej nie. 30.12.10, 21:32
      I po pierwsze po? Żeby poniszczyć swoją młodą skórę.
      W tym wieku (jak i ogólnie) solarium to głupota. Teraz jest modna blada cera a'la Zmierzch tongue_out. Jak nie wiesz to solarium powoduje raka skóry tzw czerniak złośliwy. Jest to bardzo poważna choroba, która powoduje przerzuty na inne narządu (Więcej znajdziesz na Wikipedii smile)
    • zlababa bleeee 30.12.10, 21:37
      Raczej tak ale nie rób tego. Twoja skóra będzie Ci wdzięczna, poza tym opalenizna jest obleśna ;/
      • lolla107 xD 30.12.10, 21:48
        Możesz, ale nie radzę. smile
        Aż tak źle czujesz się w swoim ciele?
    • xdeedeex Re: solarium 30.12.10, 22:00
      no pewnie czemu by nie ale po 1 min nic sie nie opalisz góra na 5 ale jeśli jesteś bladą osobą to lepiej poczekaj na to przynajmniej do kwietnia bo zimą szybko opalenizna ci zejdzie jak mieszkałam w polsce to byłam bardzo blada i chodziłam co i rusz jednak opalenizna schodziła mi dlatego zmieniłam solarium na samoopalacz teraz jednak mieszkam w miejscu w którym cały rok świeci słońce wiec opalam się i nie schodzi mi opalenizna
      • magduusia xdeedeex: a gdzie to słońce na pomarańczowo opala? 04.01.11, 06:55
        sciana
    • kingusia ble. 30.12.10, 22:30
      chcesz się smażyć jak kurczak na rożnie? brawo
    • marsjanka115 x__x 30.12.10, 23:33
      weź przestań -.- sciana
    • butterfly141 Re: solarium 04.01.11, 06:47
      13 lat i solarka? Bez komentarza. Po co chcesz już na solarkę chodzić? Zeby sobie skórę zniszczyć? A tak w ogóleto to można na jeedną minutę wejść.
    • magduusia Możesz iść od 16 za zgodą rodziców :D 04.01.11, 06:53
    • sweet_dudee Re: solarium 04.01.11, 07:13
      Ehhh.... no dla mnie to totalna głupota. Dlaczego? - Zniszczysz sobie skórę tylko po to żeby wyglądać jak przypalona 13-nastka. Moim zdaniem to jest bez sensu... A pozatym to nie jest juz modne, no ale jak chcesz. Nawet nie wiadomo czy cie wpuszczą ,chociaż z tym problemu nie powinno być.
    • marszalinka mozesz ale... 04.01.11, 09:49
      Po co ? Wyglada sie po tym ochydnie (no i niszczy skore, ale to cie chyba srednio obchodzi). Dziewczyna z mojej kl chodzi do solarium od 12roku zycia i teraz majac 16lat wyglada jakby miala 30. Wiec... ;/
    • cyniczna Re: solarium 04.01.11, 10:47
      solarium to nic dobrego.. a na 1 min to się nawet nie opłaca jak już coś.. hmm nie wiem porozmawiaj z mamą może Ci pozwoli, chociaż wątpię ;]
    • dominikax3 Re: solarium 04.01.11, 19:57
      nie rób tego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Wersja mobilna