Dodaj do ulubionych

Badanie teologiczne.

01.02.11, 21:52
Witam.

Dawno tutaj się nie udzielalam, moze starsi uzytkownicy jeszcze pamietaja moja nazwe wink
Jednak historia lubi sie powtarzac- i oto powracam..

Mianowicie potrzebuję sporej grupy osob, ktora wzielaby udzial w moim badaniu. (Tymze spodobem przypomnialam sobie o forum 'Kotka'). Badanie polega na tym, ze bez wczesniejszych wyjasnien, postaracie sie odpowiedziec na calkiem skomplikowane pytanie, oto ono:

W okresie wczesnego dziecinstwa (1-6 lat) kiedy zamykalam oczy lub przymykalam je 'lapkami' , oddawalam sie w calkowity stan skupienia i bladzac wzrokiem w glab czerni, moznabylo zauwazyc rozne gwiazdki lub niewyrazne ksztalty. Caly ten 'proces' byl bardzo przyjemny, fajny, wogole nie chcialo sie tych lapek odtykac..
Czy ktorakolwiek z was zauwazyla u siebie cos podobnego w okresie wczesnego dziecinstwa.?!

Dziewczyny, to jest bardzo wazne! Prawdopodobnie odkrilismy nowa teorie..jednakze najpierw musicie mi pomoc i zwyczajnie odpowiedziec: tak (mozecie cos opisac) lub zwyczajne nie.

grafka.
Obserwuj wątek
    • katsuumi_17 Tak tak tak! Miałam, doskonale pamiętam! 01.02.11, 22:05
      Nazywałam to "takie kropki" big_grin Leciały w stronę moich oczu, miały różne, jaskrawe barwy- zielone, żółte, czerwone i niebieskie. Sama zastanawiałam się, skąd to się bierze; czy to projekcja mojej wyboraźni.
      Czy to o to chodzi?
      Kurcze, może okazać się, że przyczynię się do odkrycia nowej teorii naukowej wink mogłabyś napisac więcej szczegółów na ten temat? Zaciekawiłaś mnie. Pozdrawiam.
      • grafka Re: Tak tak tak! Miałam, doskonale pamiętam! 01.02.11, 22:08
        wszystko wyjasnie juz niebawem, najpierw wypadaloby potwierdzic stawiana hipoteze ; )
        • amshed ja tak mam do dzisiaj...xD 03.02.11, 11:31
          • ja4everxd ja tak mam do dzisiaj...xD 06.02.11, 22:37
      • karolcia15 Tak. 02.02.11, 20:46
        Miałam dokładnie jak katsumi, często jeszcze były to różne kolorowe kształty które się przemieszczały. Życzę powodzenia, może coś odkryjesz smile
        • mindy_ Re: Tak. 02.02.11, 21:55
          Ja miałam. Jak przycisnęłam mocno ręce do zamkniętych powiek... Dalej trzymając wymyślałam sobie w głowie jakiś kolor i właśnie w tym kolorze pojawiały się jakieś plamki, lecące w moją stronę. Dziwi mnie to teraz, że nie były to przypadkowe kolory, tylko te, o których pomyślałam...
      • frydka to byli moi przyjaciele . ; ) 05.02.11, 23:41
        ja jak byłam mała byłam bardzo energiczna,pomysłowa z ogromną wyobraźnią . Te plamki i gwiazdki tol - moi przyjaciele , jak byłam mała nie miałam zbytnio kontaktu z innymi dziećmi , więc te plamki uważałam za przyjaciół i próbowałam je opisać mamie , a mama twierdziła ,że to przez to że mam chore oczy . ^^ .Miałam ogromna wyobraźnię; D
        Ja wiem ,że to nie przez oczy . Dziś właśnie,po przeczytaniu próbuję odnaleźć tych moich "przyjaciół" , i co .? nie ma ich . ehhh , ; (

Ciekawy wątek . ; ]
      • majusia011 Re: Tak tak tak! Miałam, doskonale pamiętam! 07.02.11, 16:28
        tak, tak, tak smile
    • igusiaaa Re: Badanie teologiczne. 01.02.11, 22:12
      Jasne, że miałam.
      Kiedyś widziałam koguta! haha.
      • malina96 Re: Badanie teologiczne. 01.02.11, 22:15
        miałam tak samo jak katsuumi_17 kiss
      • grafka droga igo. 01.02.11, 22:25
        Nie są to tematy zabawne, a wyobraz sobie, ze ja poslugujac sie nabyta mi wczesniej wiedza, mam wieksze 'zrywy' z ciebie niz ty 'kpiny' ze swojej niewiedzy smile nigdy nie badz sarkastyczna dla czlowieka z wiekszym zakresem ...
    • butterfly141 Re: Badanie teologiczne. 01.02.11, 22:16
      Nie przypominam sobie bym tak robiła niestety. Mnie też zaciekawiłaś smile
      • tigress Re: Badanie teologiczne. 02.02.11, 20:26
        Miałam coś takiego ! Kolorowe kulki, spiralki i inne kształty lecące w moją stronę wink
    • valhalla Re: Badanie teologiczne. 02.02.11, 08:31
      robiłam tak smile
      często też wciskałam głowę w poduszkę, żeby tylko zobaczyć te "gwiazdki" i kropki.
      czasem skupiałam się na tym tak bardzo, że pośród tych kolorków dostrzegałam ulubione postaci z bajek.
      tylko później aż oczy bolały, takie biedne, dociskane przez moje małe łapki big_grin
    • klafcia ...xd. 02.02.11, 09:59
      Miałam . Nawet dziś jak mocno przymkne oczy to mam big_grin
    • nika_98 Tak! 02.02.11, 10:56
      Tak, tak, tak, to było świetne big_grin
    • dagas95 tak! pamiętam! 02.02.11, 16:33

ze wszystkich stron atakowały mnie kolorowe plamy! najpierw widziałam je w oddali, a później coraz prędzej pędziły w moją stronę!
    • jane_ zółty, czerwony i niebieski. 02.02.11, 16:44
      takie kolorki widziałam, gdy zamykałam oczka. <3
      • szatynka. pamiętam . 02.02.11, 19:50
        zawsze mnie to jarało . <3
      • klaudia_25 tuutaj :D 02.02.11, 20:11
        Ja jeszczę widzę oczy czy coś ale coraz mniej wyraźne sad
    • watka9 Tak . ;] 02.02.11, 16:44
      też tak mialam, i nawet teraz czasami też tak mam .
    • natzal taaaaaak! :D 02.02.11, 16:45
      • adrianna23 Re: taaaaaak! :D 02.02.11, 19:46
        a i mam tak, ze jak zamkne oczy izaczne nimi w srodku ruszac widze kolka haha big_grinbig_grin
    • lolisia_xdd Re: Badanie teologiczne. 02.02.11, 16:45
      miałam coś takiego! zamykałam oczy i widziałam gwiazdki. białe na czarnym tle. xP bałam się tego, bo nie wiedziałam skąd to się bierze. więc szybko otwierałam oczy. ; )
      • igusiaaa Droga Grafko! 02.02.11, 17:05
        Ja nie żartowałam. Uważam, że to fajny wątek i szczerze odpowiedziałam na twoje pytanie. Naprawdę miałam takie 'zwidy' i naprawdę pamiętam koguta. Może to brzmi idiotycznie, ale tak było. Widocznie źle mnie zrozumiałaś.
        • grafka Re: Droga Grafko! 02.02.11, 17:11
          aha, widocznie faktycznie zle to odebralam ; D
          Przepraszam za nieporozumienie.
          • igusiaaa Re: Droga Grafko! 02.02.11, 19:32
            Nie ma sprawy wink
    • azi1002 Ja tak miałam! 02.02.11, 17:19
      Pamiętam takie fioletowe spirale na cielistym tle. A czasem takie niewyraźnie kształty ludzi, jakby obraz na obrazie.

A jaka to teoria, jeśli można się zapytać?
      • pola16 Re: Ja tak miałam!- ja też. 02.02.11, 19:37
        I się zastanawiałam, czy to jest normalne ;>.
    • arasha tez tak miałam:) 02.02.11, 19:39
      widzialam rozne jase wzorki i nierwyazne ksztalty
      nigdy nie wiedzialam o co kaman i wgtongue_out
      NARESZCZEI! tajemnicas sie rozwiaze
    • malowana505 Re: Badanie teologiczne. 02.02.11, 19:39
      Jasne. U mnie to były różne,najróżniejsze kształty.smilesmile Podaj więcej szczegółów,bo serio jestem bardzo ciekawa! Przez ciebie nie będę mogła w nocy spać!smile
    • adrianna23 Re: Badanie teologiczne. 02.02.11, 19:43
      oczywiscie, mialam tak, ale nie wiem czy jeszcze tak sie da, moze sprobuje! serce
    • xxewelkaxx . 02.02.11, 19:43
      Myślę, że większość dzieci czegoś takiego doświadczyła big_grin
      oczywiście, że ja też ; )
    • karmel_ Re: Badanie teologiczne. 02.02.11, 19:44
      niestety nie miałam/nie mogę sobie przypomnieć. :c
    • koniara8 Re: Badanie teologiczne. 02.02.11, 19:44
      Niestety, nie.
      • koloorowa. Re: Badanie teologiczne. 02.02.11, 21:03
        tak, tak, tak ! pamiętam, miałam ; ) takie kolory sie pojawiały. Tak, doskonale pamiętam ;d
    • magdaaaa Re: Badanie teologiczne. 02.02.11, 19:44
      Tak, pamiętam. Też tak miałam. To chyba były białe, niewyraźne kształty. Miałam wrażenie, że lecą prosto na mnie.
      • zuzia_29 Re: Badanie teologiczne. 02.02.11, 20:38
        jasne, że mialam. Jak mocno zamykalam oczy to pokazywaly mi sie kropki roznego koloru, które leciały prosto na mniesmile
    • doggy Re: Badanie teologiczne. 02.02.11, 19:45
      ciekawe. niestety ja nie przypominam sobie czegoś takiego.
    • mycha22 TAK! ;) 02.02.11, 19:45
    • joanie Re: Badanie teologiczne. 02.02.11, 19:47
      jasne. kiedyś często tak robiłam. widziałam różne kolorowe kropki itp.smirk
    • ilovemajki Re: Badanie teologiczne. 02.02.11, 19:50
      Pamiętam coś takiego. Kolorowe kropki, plamki, a czasem wydawało mi się, jakby te plamki ''wybuchały''. Coś jak fajerwerkitongue_out
    • kokoss_ Re: Badanie teologiczne. 02.02.11, 19:50
      Tak, miałam tak. A nawet mam tak do teraz.
      • blondi_girl Re: Badanie teologiczne. 02.02.11, 19:54
        No, w sumie to do teraz tak mam xd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka