Dodaj do ulubionych

Harcerstwo!

28.02.11, 20:16
Należycie do jakiegoś zastępu? Uważacie, ze to fajne?

Ja osobiście należę smile Od października, a przyszłości chcę mieć własny zastęp smile
Jeśli jesteście ciekawe jak to wygląda, to tu jest adres bloga naszego zastępu
zastep-strelicje.blog.onet.pl/
ja osobiście harcerstwo polecam smile jest bardzo faaaaajnie! smile)
Obserwuj wątek
    • doggy Re: Harcerstwo! 28.02.11, 20:22
      do harcerstwa nie należę, ale jeździłam na obozy harcerskie. było naprawdę fajnie.
    • jessicakaulitz Re: Harcerstwo! 28.02.11, 20:22
      Jeśli mam być szczera to podziwiam ludzi, którzy się w to angażują. Zdecydowanie nie jestem fanką samodzielnego rozbijania namiotów, czy pełnienia straży o drugiej w nocy, tak jak robi się to na obozach harcerskich. Wolę porządnie wyspać się w hotelu i wylegiwać na plaży. Aczkolwiek co do zastępów, to nie wiem jak to funkcjonuje, nawet nie chce mi się sprawdzać.
    • jenny. Re: Harcerstwo! 28.02.11, 20:25
      byłam kiedyś w harcerstwie ale po pojechaniu na obóż odechciało mi się tam chodzić ale byłam tam równo rok. dlaczego odeszałam ?
      przeczyniło sie do tego fakt że prawdziwe harcerstwo już nie istniej zbiórki jakie były organizowane w mojej drużynie można jednynie nazwać spotkaniami harcerskim a druga rzecz wszyscy mieli tak zwane ideały harcerskie w dupie.
      A i jeszcze jedno mój drużynowy chciał się mnie pozbyć z drużyny bo byłam źle nastawiona do harcerstwa ( podobno).
      Ja tam jak już mówiłam w harcerstwo nie wierze.
    • luflee. Re: Harcerstwo! 28.02.11, 20:25
      nie, nie należę i raczej nie mam zamiaru.
    • sylwia714 Re: Harcerstwo! 28.02.11, 22:04
      Na początku chodziłam na szkolenia dla drużynowych. Kiedy to się skończyło zaczęłam chodzić z moją siostrą na normalne zbiórki. Ja byłam na nich tylko 2 razy ona 3 i po wszystkim.
      • milka13 FSE 01.03.11, 07:21
        Oczywiście, jestem harcerką, ale należę do innego stowarzyszenia, niż ty ;P Niby obie jesteśmy harcerkami, ale mamy inne mundury, zwyczaje, itp. Ja należę do: Skauci Europy - Stowarzyszenie Harcerstwa Katolickiego Zawisza Federacja Skautingu Europejskiego. Jestem ciekawa, jak u Was wyglądają zbiórki, obozy..wink
    • koniara8 Re: Harcerstwo! 01.03.11, 08:08
      Tak, należę! Dziwne trochę, bo sama miałam taki wątek założyć wink Harcerstwo mi się podoba, niedługo będę miała mundur ;] Chodzę razem z przyjaciółką.
    • ciapolka Re: Harcerstwo! 01.03.11, 08:46
      w 5 czy tam 6 klasie byłem podzastepowym.
    • nikawika Re: Harcerstwo! 01.03.11, 20:34
      należałam przez rok. ale odeszłam. wprawdzie, teraz żałuje, ale bywa. xd
    • olciaaa03 Olciaaa03 01.03.11, 21:16
      nie nie należe.
      Nic do takich osób nie mam, ale nie podoba mi się to za bardzo..wink
    • madzia2710 Re: Harcerstwo! 01.03.11, 21:49
      Należę. Fajnie jest.
    • myszqa13 nie należe i jakoś mnie nie ciągnie 01.03.11, 21:49
      jakoś tak...wole należeć do KSM-u-Katolickiego Stowarzyszenia Młodzieży...robimy dość podobne rzeczy do harcerzy (wyruszamy na letnie obozy pod namioty,jeździmy na różne akcje-tak jak w kwietniu/maju do Rzymu na beatyfikacje Jana Pawła II i wogóle takie różne fajne rzeczy) ale my nie mamy ubrań takich jak harcerze...przed wojną były ale potem usunęli bo w czasie wojny zabijali tych którzy byli w KSM-ie...i aby nie rzucać się w oczy 'wyrzucili' ubrania...smile
    • vampirzyca1995 Re: Harcerstwo! 01.03.11, 22:07
      jestem harcerką, składałam przysięgę na grobie pierwszych założycieli harcerstwa polskiego i jestem z tego dumna, co roku jeżdżę na obozy...big_grin
    • joanka Re: Harcerstwo! 02.03.11, 14:55
      byłam harcerką prawie pół swojego życia smile moje najlepsze przyjaciółki po dziś dzień, to dziewczyny, które poznałam właśnie na jakiejś zbiórce. Mój pierwszy prawdziwy chłopak był drużynowym jakiejś męskiej drużyny. To były czasy wink Przerobiłam i bycie zastępową i przyboczną i drużynową, jak kończyłam swoją przygodę z organizacją, byłam w komendzie chorągwi. To czego się tam nauczyłam to moje, to ile miejsc zwiedziłam tak samo. Jednak jak ja byłam mała harcereczką wszystko wyglądało inaczej....
    • estrellaa Re: Harcerstwo! 02.03.11, 15:22
      cóż , to twoje zdanie .
      ja nie uważam tego za dobry pomysł , według mnie nie ma w tym nic fajnego . wink
    • mileymiranda Re: Harcerstwo! 02.03.11, 19:47
      kiedyś lubiłam, ale sie znudzilo mi. Chodzilam 3 lata, i twierdze ze to beznadziejne
    • ann_g Re: Harcerstwo! 03.03.11, 19:54
      Ja jestem z zastępu mrówka w bukowiniesmile Czuwajserce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka