Dodaj do ulubionych

gotowanko!

11.04.11, 17:36
chyba wszystkie mamy jakieś naście lat, więc jestem ciekawa, czy Wasza kochana rodzicielka nauczyła Was owego na temat gotowania!

moja koleżanka sama gotuje w sumie bardzo często obiad dla całej rodziny : o
u mnie w sumie wszelkie próby kończą się na " mamo, Twoje lepiej smakuje" więc jestem dzieckiem szczęścia jak herbatki nie przypalę.

wypowiadać się ; >
Obserwuj wątek
    • plastic_ Re: gotowanko! 11.04.11, 17:44
      robie salatki jarzynowe! big_grin
    • lady_cat Re: gotowanko! 11.04.11, 17:53
      nie gotuję często, bo mieszkam z mamą i babcią, ale często im pomagam. w dodatku bardzo często robię kolacje i śniadania, które są bardziej skomplikowanie, niż ,,kanpaki'' .
      • sysiek4444 Re: gotowanko! 11.04.11, 18:17
        Robię wszystko. ; )
        no, oprócz zup, a tak to jest spk. : )
        • kawaiikimie Re: gotowanko! 10.06.11, 21:36
          Nie umiem po prostu gotować. big_grin I jem zazwyczaj mało skomplikowane potrawy, mleko z płatkami, sałatki, owoce i warzywa. To mój jadłospis. Czasem jem omleta, ale to nie ja go robię, bo gdy pierwszy raz próbowałam zrobić omleta, poparzyłam się przy przekręcaniu na drugą stronę, tak, że mam blizny...
          Ale powiem szczerze, że chętnie bym się nauczyła troche gotować. smile
    • katsuumi_17 Re: gotowanko! 11.04.11, 19:02
      Raz na jakiś czas coś tam upichcę, ale dzieła sztuki to to nie są wink
    • marsjanka115 x__x 13.04.11, 16:35
      oo nie xd gotowanie ?! no way.
    • weard_girl gotowanko ; d 13.04.11, 16:42

mama nigdy nie uczyła gotować, więc teraz mając 14 lat nawet nie umiem pomidorówki ugotować czy schabowego zrobić xd
      na mamusi polegam ; D
    • agalda To i owo rodzicielka mnie nauczyła. 13.04.11, 16:47
      Też gotuję, ale bardzo mało, przyznam się, że to lubię, ale normalnie bym się nie przyznała. Cóż, nic dodać nic ująć, ugotuję kluski, mleko, upiekę jajecznicę, ugotuję ziemniaki i kilka zup. Ale np. ryby już bym nie upiekła big_grin
    • salivia Re: gotowanko! 13.04.11, 16:58
      Moja mama nienawidzi gotować. Jak musi zrobić obiad to odrazu jej się wszystkiego odechciewa. Ja za to lubię gotować, - właściwie to robić sałatki, różne rzeczy z makaronami i takie na kolacje lub śniadanie - a jeszcze bardziej piec. Ciasta mi zawsze wychodzą i są bardzo dobre. Moja babcia mówi : 'Nawet pani Gesler by smakowały' - nie obchodzi mnie co myśli pani Gesler, ale miło, że moja babcia tak uważa.
      Mam koleżanką, która w robieniu obiadów wyręcza swoją mamę i robi najlepszy sernik na świecie.
      • crazy...girl Re: gotowanko! 13.04.11, 17:05
        ja tam sobie zrobie pare rzeczy ale nic specjalnego smile obiad jak nie ma mamy bo jest w pracy odgrzeje,dodam pare przypraw a'la mła i gotowe xD a jak już mam zrobić obiad to z książki kucharskiej a jak go robie to najczęściej naleśniki =)
        • uchiha Re: gotowanko! 13.04.11, 17:12
          Ja tam gotować umiem... zaryzykuję stwierdzenie że nawet bardzo dobrze;D
          ale szczerze mówiąc wolę piec niż gotować ;P
    • blondzia Nie umiem gotować ! 13.04.11, 17:17
      uncertain ciekawe jak wyprowadzę się z domu co będę jadła mam nadzieję,że zrobię sobie zupkie Aminno tongue_out
    • avrilka_lavigne Re: gotowanko! 14.04.11, 13:32
      Ja w weekend'y często pike ciasta czy muffiny bo mojej mamie sie nie chce. a w wakacje czasami ugotuje ziemniaki czy cos w tym stylu. ;d
    • justyskaa123 :* 14.04.11, 13:38
      Ja osobiście nie gotuję.
      Oczywiście pomagam mamie tam w obieraniu warzyw owoców czy krojeniu warzyw i owoców.
      Ziemniaki potrafiędać na palnik i ugotować, mizerię też zrobię, ale mięsa przyżądzićnie umiem xd
    • marys1 Re: gotowanko! 14.04.11, 19:21
      Ja często gotuje z siostrą różne wymysły, które później nasz rodzinka musi jeść..hihi...Ale tak na serio to gotować bardzo lubię i wychodzi mi to nawet, nawetwink
      • donia.19 Re: gotowanko! 14.04.11, 19:26
        czasem coś ugotuję , ale tylko wtedy kiedy przychodzę wcześnie ze szkoły , a mama jeszcze nie wróciła z pracy big_grin
    • cesautres Re: gotowanko! 14.04.11, 19:31
      nie no kaleką w kuchni nie jestem , coś zrobić umiem ;d ale wole piec niż gotować wink
    • alexis69 Re: gotowanko! 10.06.11, 20:23
      umiem zrobić jajecznicę, płatki i kanapki, bo tego nie da się spieprzyć ! xd
    • elisss92 nie zdążyła 10.06.11, 21:19
      ale od czego ma się babcię smile
      Fakt faktem, że nie lubię przesiadywać w kuchni i kucharzyć dlatego mimo mojego wieku nie garnę się do nauki tongue_out
    • daisyw Re: gotowanko! 10.06.11, 21:27
      Proste sałatki,kanapki,płatki....i właściwie na tym koniec tongue_out
    • iamvegas Re: gotowanko! 10.06.11, 21:27
      rzadko gotuję i jestem raczej fanką kuchni swojej mamy, ale jak trzeba, radzę sobie w kuchni całkiem nieźle. a najlepiej wychodzi mi to czego sama nie tykam - pieczenie i inne wszelkiej maści marynowane mięsa. tylko do ciast jakoś nie mam serca i zwykle nie wychodzą najlepiej.
    • by_moonlight Re: gotowanko! 10.06.11, 22:12
      Od kuchni raczej trzymam się z daleka. Najprostsze rzeczy - okej. Obiad? Nic z tego.
      • chocolatex Re: gotowanko! 10.06.11, 22:34
        Często gotuję, bo mama nie ma czasu. Pieczenie ciast jest fajne, ale gorzej z gotowaniem obiadu. uncertain Nie umiem .. jakby to powiedzieć... dokończyć obiadu, doprawić odpowiednio uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka