frau_jonas Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 17.04.11, 10:33 U mnie w szkole jest taki denerwujący pogląd, że jeśli słuchasz popu, to jesteś najgorszy. Denerwuje mnie to. Człowieka nie powinno się oceniać, patrząc na jego ubiór, wygląd czy ulubiony zespół. Odpowiedz Link Zgłoś
alicecullen2130 Co poniektorych nie da sie rozumiec.... 17.04.11, 11:09 Mi osobiscie sie to nie zdarza ale jest kilka "innych" osob w mojej szkole. Wkurza mnie jezeli ktos czepia sie ze jakas osoba ubrala sie na czarno. Przeciez to normalny kolor! Jak ktos lubi sie tak ubrac...-co w tym zlego?! Osobiscie lubie czarny bo pasuje do wiekrzosci kolorow wiec o co coponiektorym chodzi? Bo ja ich nie rozumiem.... Jezeli nie pasuje komus czyjs styl czy zainteresowania niech zatrzyma to dla siebie albo spojrzy na siebie..... Odpowiedz Link Zgłoś
cotton.caandyy. Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 17.04.11, 11:35 głównie tu, na kocie. według wielu osób przez to że wprost kocham( to w tym przypadku NIE jest zbyt duże słowo) Demi Lovato, to jestem głupim, słiitaśnym ,PoKEMonQiEm, bezs gustu muzycznego, jestem kÓÓl 'ósemkOM' lub' jedenstkOM', słodką idiotką, która koniecznie potrzebuje słownika -,-'' a oprócz tego ,że słucham tej " głupiej gwiazdeczki disneya która nie potrafi śpiewać"(co jest swoją drogą kolejnym debilnym stereotypem, ponieważ ma genialny głos) to lubię też The Pretty Reckless a co za tym idzie: Taylor Momsen, Lady GaGę, Christinę Aguilerę, Jessie J, P!nk etc. Odpowiedz Link Zgłoś
kaikai ;3 17.04.11, 11:52 zazwyczaj kolesie z klasy mówią, że jestem emo (co w ogóle nie pasuje...wyglądam raczej jak dziecko meneli xDDD...porwane spodnie, szerokie bluzki, rzemyki, pacyfki, bandany itp ^^), ale to jest akurat obrona w ich wydaniu, bo często po nich jadę xd (wspaniałe okazy idiotów...dojrzalsze są dzieci w przedszkolu...., a o inteligencji nie wspomnę -.-) Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 19.04.11, 16:58 Bardzo często ludzie mówią, ze jestem dziwna bo "lubię to", a "nie lubię tamtego"... Odpowiedz Link Zgłoś
gocha9 Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 19.04.11, 17:33 czasami mówią , że jestem dziwna bo nienawidzę galaretki. i jeszcze mówią , że jestem emo bo ubieram się na czarno -,- Odpowiedz Link Zgłoś
domciowata Czasem ; D 19.04.11, 17:29 Czasami u mnie w szkole paczkują ludzi czyli : Jeśli ubierasz sie na czarno jesteś emo . Słuchasz Rocka bądź Metalu jesteś satanistą . Jesteś blondynką ciemną albo jasną jesteś debilką . Dobrze sie uczysz , jesteś kujonem . Słuchasz Hip-Hopu albo Rapu jesteś dresiarzem . Słuchasz Reagge jesteś narkomanem . Malujesz sie jesteś plastikiem . Więc ja jestem Emo satanistką , debilką a do tego kujonką . Odpowiedz Link Zgłoś
nickaa Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 19.04.11, 17:35 gdy lubiłam w zeszłym roku Tokio hotel to wszyscy moi kumple uznali mnie za dziwną. w końcu się poddałam i jak się mnie pytają czy ich dalej lubię odpowiadam że nie. to nie prawda bo lubię ich czasem posłuchać. ale już nikomu o tym nie mówię. jestem blondynką więc czasami słyszę obraźliwe komentarze typu " widać że blondynka " gdy mi coś nie wyjdzie. kiedyś czytałam w kółko Harrego Pottera. od przyjaciółki dowiedziałam że mi się mózg lansuje od tego. tylko że to było dość niemile powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
splash Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 19.04.11, 17:39 Mówią że jestem emo. Ludzie, ja się nawet nie maluję! Chociaż przyznam że lubię się ubierać na czarno. To denerwujące. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
misiaa10 Mnie kilka razy tak. 19.04.11, 17:40 Jakies kilka miesiecy temu ubieralam sie na czarno, bo mialam kilka ulubionych bluzek które byly czarne, a moje ukochane dzinsy tez są czarne wiec byłam ubrana na czarno No i humor tez przez tamten okres mialam nienajlepszy, bo dopadla mnie jesienna depresja i bylam caly czas smutna, cicha a w dodatku do sql chodzilam an piezo wiec za kazdym razem troche tusz mi sie rozmazał.Wiec kilka razy ludzie oceniając mnie po wyglądzie oczywiscie stwierdzili ze jestem Emo. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaa10 Re: Mnie kilka razy tak. 19.04.11, 17:46 Chcociaż nadal ubieram sie ne ciemno.Ale nie tylko stwierdzili ze jestem Emo po uprzednio opisanych czynnikach.Na to zdanie wpłynęło róznież to że jest chłodna i nieczułą w stosunku do niektorych spraw , jestem tez troche zamknięta w sobie i żyję jakby w innym świecie.Ale Emo nie jest.Bo jak można być muzyką to po pierwsze?A po drugie ja bardziiej mam sty rockowy chociaz do szkoly ubieram sie tak na zwyklo.Narzuce jakąś bluzkę dźinsy nic specjalnego -.- Odpowiedz Link Zgłoś
miley_55 taak. 19.04.11, 17:55 Zdarzyło się że słyszałam jako o ' głupiej ' blondynce na swój temat. ( cześć jako sarkazm oczywiście, ale część nie.) No ale co, ja tam mam do siebie dystans, mój kolor włosów mi sie podoba, a komentarze ' pff, wiadomo że głupia, no przecież to blondynka' ucinam , że od każdej reguły są wyjątki. ( chociaż oczywiście to nie żadna reguła, a kolor włosów nie ma żadnego wpływu na inteligencję, no ale taki jest stereotyp i nie bede się silić żeby komuś to tłumaczyć.; ; ) ) Odpowiedz Link Zgłoś
luana14 Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 19.04.11, 18:07 Właśnie, nie każdy kto nosi dość dużo kolczyków i ubiera się na czarno jest szataistą. A co do blondynek: nie każda blondynka jest głupia. Chodzi o to.że nie kolor włosów nie zawsze mówi o inteligencji. Znam wiele przypadków mądrych blondynek. Ale zdarzają się takie przypadki, np. dzisiejszy odcinek Rozmów w toku(:,. Odpowiedz Link Zgłoś
kararock Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 19.04.11, 18:14 no niestety zdarzają się takie sytuacje ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
oolcciaa Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 19.04.11, 19:05 Mi czasami ludzie mówią ,że jestem dziwna ponieważ słucham Justina,Jonasów,Miley i Seleny ... a przecież ja ich lubię i mam prawo robić to co lubię a niektórzy odwracają się ode mnie z tego powodu ...a jeśli ktoś lubi te gwiazdy wymienione wyżej to niech napisze może się polubimy Odpowiedz Link Zgłoś
marys1 Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 19.04.11, 19:06 Jak ktoś się dobrzy uczy to kujon, jak ktoś się maluje to plastikowa lala itp... Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczka. .' 19.04.11, 19:44 Nie spotykają mnie stereotypowe komentarze. Ponieważ jestem zwykła , normalna. Chamska ,ale normalna. Nie przypadam do kategorii stereotypów. Mam za to w klasie parę typów , do których stereotypy idealnie pasują. Mam w klasie plastikową lalę i kujona - lizusa. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra25 Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 19.04.11, 19:17 tak i to czesto Odpowiedz Link Zgłoś
wercia321 Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 19.04.11, 20:06 Tak, ponieważ lubię mangę&anime, ubieram się kompletnie inaczej niż moi rówieśnicy, słucham innej muzyki, nie lubię Biebera ( a moje koleżanki wręcz za nim szaleją ). U nas ogólnie to innym znaczy być gorszym..., a jeśli mi docinają olewam ich bo po co ma mnie ktoś komentować kto mnie nie zna??? Odpowiedz Link Zgłoś
pomponik Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 19.04.11, 20:18 @wercia321 - znam to. U mnie jest tak samo. Szczególnie latem, bo wtedy mogę sobie pozwolić na INNY strój niż na co dzień, a że interesuję się Azją to no... "co inne to gorsze" <- DOKŁADNIE takie słowa pokazują jacy ludzie są prymitywni i ograniczeni >.<" A co do stereotypów to... jestem naturalną blondynką (ciemną, ale zawsze blondynką), więc ludzie często twierdzą, że jestem głupia i nie powinnam się odzywać, ale po kilku minutowej rozmowie ze mną często stwierdzają, że jednak się mylili... Odpowiedz Link Zgłoś
psota_21 Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 19.04.11, 20:21 Jestem nieśmiała przez co uważana za dziwaczkę. Nie śmieję się z tekstów typu "Twoja stara jest coś tam" ,więc według ludzi nie mam poczucia humoru. Nie lovvvciam Selenki*,więc nie znam się na muzyce. Nie stroję się i nieszpanuję niczym,więc jestem debilką bez gustu. *tu nie miałam na celu obrażania Seleny jak coś Odpowiedz Link Zgłoś
dirty Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 19.04.11, 20:17 mnie osobiście nie , nie no. może w sprawie kolczyków tylko . bardziej moje koleżanki z klasy. dwie ubierają koszulki z zespołami np nirvana, metallica, noszą glany, jedna ma czarne włosy, kolczyka pod wargą i już mówią, że są jakimiś satanistkami. dla mnie to chore łączyć wygląd z religią -. Odpowiedz Link Zgłoś
star_is_best Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 19.04.11, 20:23 często Odpowiedz Link Zgłoś
megi13 ......................... 19.04.11, 20:35 U mnie w klasie często np. To że sie dobrze ucze, jestem cicha i niesśmiała to od razu kujon, jak ktoś sie mnie pyta czy umiem na spr. a ja powiem że nie to od razu komentarze typu "jasne, przecież ty zawsze umiesz " albo " zawsze tak mówisz a potem 5 " a to nie prawda. Jak dostane gorszą ocene to od razu "uuuuuu" itp. jak ktoś sie mnie pyta czy mam ściąge na spr. mówie że nie to od razu sie patrzy jak na wariatke a to nie moja wina że nie umiem ściągać a poza tym nie chce ... Ostatnio zaczęłam się lekko kredką malować to dzisiaj jedna dziewczyna że co ja się maluje ?! i wielkie zdziwienia . Ja chyba też jestem człowiekiem nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ciapek Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 19.04.11, 22:12 Tak, ja z natury jestem dziwna... I moje zainteresowania i styl (lekko męski) a jak ktoś mnie widzi tak przelotnie to nie wiem co sobie myśli ale pewnie "o jakaś wariatka" ... Kolega doszedł do nas do klasy i ni emam bladego pojęcia ale od razu mnie nie lubi więc to dla mnie trochę dziwne, nawet mnie nie poznał już mnie ocenia No a więc tak mnie ludzie tak oceniają Odpowiedz Link Zgłoś
waniliowakawa Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 19.04.11, 23:27 Dla moich znajomych jestem dziwna bo słucham Nirvany, Serja Tankiana, SOAD. (A warto dodac,że większość moich znajomych słysząc te nazwy w ogóle nie wie kto to jest) Jedna koleżanka myśli, że ja niby słucham samych krzyków bo usłyszała (na moim telefonie) jedną "ostrzejszą" piosenkę i już na wejściu mi pier****,że to nie muzyka i wgl. A największą brechte z niej miałam jak się mnie (ta sama dziewczyna) zapytała, czy Nirvana to dziewczyna !!! <SZOK> Ale tak ogólnie to nie mam tak że mnie cały czas wytykaja palcami bo słucham takiej muzyki, tylko czasami cos tak pier**** Odpowiedz Link Zgłoś
vfampirka0 Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 20.04.11, 14:59 -nie lubię miłości - nieczuła -słucham LINKIN PARK - dziwna -ubieram się w ciemne kolory - satanista -na powitanie mówię "Ave" lub "Rock and Roll" - antychryst -śmieję się z wrogów - złośliwa (co mi bardzo pasuje) -dobrze się uczę - kujon -nie lubię plastików i aleurwałów - z tym mnie akurat popierają Odpowiedz Link Zgłoś
kristie02 Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 20.04.11, 18:42 Nie. U mnie są raczej tolerancyjni. Odpowiedz Link Zgłoś
madalena Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 20.04.11, 18:56 ja się osobiście z tym nie spotkałam w sensie jeśli chodzi o mnie, ale o moich znajomych, rodzinie to owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
redhead Re: Czy spotykają was sterotypowe komentarze? 20.04.11, 19:12 Oczywiście jestem diabłem, bo nie wierze w boga, a wierze w reinkarnacje i karme (ludzie to zupełnie inny świat) i maluje paznokcie na czarno. Jestem dziwna bo nie słucham gagi i tych innych popowych, nienawidzę radia, bo tak mi każą czegoś słuchać. Jestem kujonem, bo noszę okulary (strasznie mnie wkurzają, ale co poradzić). Jestem ciemną blonynką (nie tak jak w nazwie, chociaż tak napradwę to codziennie mam inny kolor włosów. Nie wiem, jak to się dzieje, ale czasem mi się robią lekko rude, a czasem blond). Jestem pustą strojnisią, bo ubieram się elegancko, i dorośle, że tak delikatnie to określę . Jestem ogólnie dziwna, bo żyje w mojej głowie. Jestem chamska, bo na drugie imie mam Ironia. Jestem szalona, bo codziennie myje włosy, strasznie dbam o wygląd, jestem pieprzoną perfekcjonistką w stosunku do siebie. Jestem ogólnie porąbana i zawalona stereotypami, chociaż każdy z nich się na wzajem wyklucza. Odpowiedz Link Zgłoś